Turun kaunein hääpuku valittu

Turun kaunein hääpuku valittu

Suomen vanhimmilla häämessuilla on äänestetty vuoden 2013 kauneimmasta hääpuvusta.

Teksti: Marinette | Kuvat: Acadie

Viikonlopun aikana messuvierailla oli mahdollisuus tutustua liikkeiden ja ompelimoiden ehdotuksiin kauneimmasta hääpuvusta mallinukkien päällä. Äänestää sai niin mieleisintä sormusta, hääkuvaa kuin myös morsiuspukua.

Yli neljänneksen kaikista annetuista tuhansista äänistä keräsi Morsiuspukuliike Marinetten tylliunelma. Ranskalaisen Eglantinen valmistama olkaimeton morsiuspuku Acadie.
- Valitsimme tämän herkän kauniin morsiuspuvun, koska se kuvaa mielestämme tämän hetken morsiuspukumuotia. Se on naisellisen utuinen, pehmeän runsashelmainen – siinä on Grace Kelly-henkistä eleganssia, kertoo Marinetten sisäänostaja Hanna Koskinen.

- Yksi valintakriteeri oli, että puvussa pitää olla pitsiä. Pitsi on tällä hetkellä kaikista hääpukumateriaaleista ajankohtaisin, vallalla olevan vintage-trendin vuoksi. Mietimme hetken aikaa ottaisimmeko näytteille kapean merenneitolinjaisen pitsipuvun ja vai muhkean tyllikaunottaren.

Acadien suosion salaisuus saattaa olla myös sen yksinkertainen tyylikkyys.
- Kun puvussa ei ole liikaa kimalteita tai hallitsevia koristeita saa sen helposti muokattua oman näköisekseen. Tähän pukuun voisi yhdistää verkkomaisen birdgage-hunnun ja lyhyet käsineet jolloin siinä olisi selkeästi vintage-tyyliä tai sitten muhkean hunnun ja näyttävän tiaran, jolloin siinä olisi kuninkaallisempi tunnelma. Luonnonläheinen morsiustyyli syntyisi lisäämällä avoinna oleviin hiuksiin aitoja kukkia, summaa Koskinen.

Se montako Acadietä on jo myyty tulevalle kesälle on salaisuus.
- Se onko hääpukua myyty yksi tai useampi ei tee puvusta hyvää tai huonoa. Yllättävän montaa morsiuspukua myydään vain yksi tai kaksi kappaletta,
sillä morsiamet ovat kaikki yksilöitä, aivan kuten puvutkin.
kertoo Koskinen ja jatkaa:
- Sen voin kuitenkin kertoa, että morsiuspukumuodissa on käynnissä suuri muutos. Sen näkee jo ostettujen pukujen varastostakin: pitsi, tylli, sifonki ja organza ovat syrjäyttäneet pitkään vallalla olleet kiiltävät materiaalit, taftin ja satiinin. Tärkeää ei pelkästään materiaalin himmeys, vaan myös puvun keveys ja liikkuvuus. Harva morsian haluaa tönkköä hääpukua.

www.marinette.fi

Julkaistu 31.1.2013


 • Timanttijahdin voittaja esiteltiin viikonloppuna Turun häämessuilla.

  Timanttijahdin voittaja esiteltiin viikonloppuna Turun häämessuilla.

  Onnittelut ensimmäisen Timanttijahdin onnelliselle voittajalle Maria Tervaportille ja hänen tulevalle miehellensä Karrille Uudestakaupungista.
 • Tunnelmia viikonlopun Luxury Celebration Rakkauden illasta

  Tunnelmia viikonlopun Luxury Celebration Rakkauden illasta

  Viime lauantaina järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa aivan uudenlainen hääsuunnitteluilta Luxury Celebration

 • Miehelään mieli

  Miehelään mieli

  Luostarinmäen käsityöläismuseon kesän teemana on kansanomainen morsiusaika. Miehelään mieli -näyttelyssä (2.5.–15.9.2013) perehdytään entisajan riiuutapoihin ja avioli...

 • Herkuttele muodilla kevään brunsseilla

  Herkuttele muodilla kevään brunsseilla

  Kevät tekee tuloaan ja Klaus K:n Fashion-Brunssit ovat täällä jälleen hemmoittelemassa muodin ja hyvän ruoan ystäviä. Muotibrunsseilla nähdään yhteensä viisi huippusuu...

 • Turun kaunein hääpuku valittu

  Turun kaunein hääpuku valittu

  Suomen vanhimmilla häämessuilla on äänestetty vuoden 2013 kauneimmasta hääpuvusta.

 • Messut tamperelaisittain

  Messut tamperelaisittain

  Tampereen Häämessut vetivät kirpakassa ja aurinkoisessa pakkassäässä paikalle noin 4200 innokasta messuilijaa.

 • Häähumua Turussa

  Häähumua Turussa

  Häät ja Juhlat -lehden osastolla kävi kova kuhina, kun messukansa tahtoi ottaa osaa arvontaan ja voittaa häämatkan Mauritiukselle.

 • Miksi mennä häämessuille?

  Miksi mennä häämessuille?

  Olette päättäneet hääpäivän, mutta vielä on monia yksityiskohtia ratkaistavana. Häämessuilta saa paljon erilaisia vinkkejä ja ideoita.

 • Juhlatuulella?

  Juhlatuulella?

  Ideat ja vinkit juhliisi Keski-Suomen Hää- ja Juhlamessuilta 19.-20.2.2011.

 • Turun häämessuilta 2011

  Turun häämessuilta 2011

  Viime viikonloppuna 29.-30.1.2011 järjestettiin Suomen Wanhin häämessu jo 18:a kerran Turussa ja tälläkin kertaa oli tuhannet häitään suunnittelevat parit löytäneet tä...