PROMOTION

Romantiikkaa Euroopan kaupungeissa

prag

Kuvat: Steve Collis

Rakkautta ja rentoutumista, valtavasti nähtävyyksiä sekä ainutlaatuinen tunnelma – häämatka kaupunkikohteeseen mahdollistaa yhtäaikaisesti sekä vauhdikkaan että rauhallisen loman. Kauas ei tarvitse lähteä, sillä lukuisat Euroopan kaupungit ovat romantiikkaa täynnä. Tutustu romanttisten kohteiden helmiin!

Häämatka on pariskunnalle tärkeä ja ainutlaatuinen loma. Yhteisen kokemuksen odotetaan olevan täynnä rakkautta, tunnelmaa sekä elämyksellisiä hetkiä. Euroopan kaupungit ovat täydellisiä matkakohteita, sillä unelmien loma on vain lyhyen matkan päässä. Näin ollen aikaa jää enemmän kahdenkeskiseen rentoutumiseen ja seikkailuun. Ja mikä olisikaan sen parempaa kuin viettää kaikki mahdollinen aika rakkaasi kanssa tutkien kohteen viihtyisää ympäristöä.

Naurua ja romantiikkaa klassikkokohteissa
Kun pohditaan romanttista kohdetta, tulee monille varmasti mieleen rakkauden pääkaupunkina tunnettu lumoava Pariisi. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä henkeäsalpaavan kaunis kaupunki, sen tunnelmalliset valot ja suloiset mukulakivikadut tihkuvat romantiikkaa. Kuvittele elegantit ravintolat, upeasti valaistut nähtävyydet ja ihana piknik rakkaasi kanssa Seine-joen rannalla illan hämärtyessä. Eiffel-tornista avautuvat taianomaiset näkymät on ihana jakaa elämänkumppanin kanssa. Kaupungin ihailemisen lisäksi voitte vierailla maailmankuuluissa museoissa ja shoppailla mitä parhaimmilla ostoskaduilla.
Ihana Italia on häämatkojen klassinen helmi. Matka Italiaan on myös helposti toteutettavissa, sillä lentoja lähtee moneen kohteeseen useasti päivässä ja Wimdun mukaan majoitusvaihtoehdot ovat matkakohteiden tavoin runsaat. Ikuinen kaupunki Rooma sopii matkakohteeksi ympäri vuoden, ja alueen historiallinen ympäristö takaa monipuolisen ja kulttuurintäytteisen loman. Lukuisat upeasti valaistut suihkulähteet ovat erinomainen paikka hetkestä nauttimiseen. Käykää Fontana di Trevin toivomuslähteellä, heittäkää kolikot veteen ja toivokaa mitä tahansa. Toinen erinomainen kohde rakkauden lomalle on viehättävä veden kaupunki Venetsia. Kävelkää käsi kädessä pitkin toinen toistaan hienompia siltoja, syökää italialaisia perinneherkkuja ja nauttikaa ainutlaatuisesta gondoliajelusta pitkin tunnelmallisia kanaaleja.

Praha hehkuu romantiikkaa ainutlaatuisella ympäristöllään. Ranskassa onkin sanonta “Prague la romantique” eli Praha, romantiikan kaupunki. Myös TravelBird toteaa Prahan olevan täydellinen matkakohde pariskunnille: historiallinen arkkitehtuuri, lumoavat linnat sekä kapeat kujat saavat kaupungin tuntumaan satumaalta. Vierailkaa näyttävässä Prahan linnassa eli Pražský hradissa ja ihailkaa illan tullen hämärtyvää kaupunkia Kaarlensillalta.

Rakkautta kohteissa, joiden suosio on suuressa nousussa
Kroatian ehdoton timantti Dubrovnik on tänä päivänä erityisen suosittu häämatkakohde. Momondon mukaan kaupunki tarjoaakin kulttuuria rakastavalle pariskunnalle valtavasti elämyksiä. Pitkien kävelykatujen ja upeiden palatsien täyttämä vanhakaupunki takaa tunnelmallisen ympäristön romanttisille hetkille. Ja mikä olisikaan rentouttavampaa kuin yhdistää vauhdikas kaupunkimatka rantalomaan?

Belgiassa sijaitseva, häikäisevän upea Brugge on maan ehdottomasti romanttisin matkakohde. Bruggea kutsutaankin Belgian kauneimmaksi kaupungiksi – eikä ihme, sillä alueen keskustassa keskiaika herää jälleen henkiin. Mukulakivikadut, lukuisat kanavat ja vanhanaikainen arkkitehtuuri saavat kaupungin tuntumaan maagisen epätodelliselta ja elämykselliseltä. Kiivetkää Belfort-kellotorniin ihailemaan maisemia ja maistakaa paikallista suklaata sekä tuoreita vohveleita paikallisissa kahviloissa.

Euroopan läntisin pääkaupunki Lissabon takaa, että nähtävyyksiä ja kulttuurielämyksiä riittää koko matkanne ajaksi. Kaupungin etäisyydet ovat lyhyet, joten ihaninta on siirtyä paikasta toiseen kävellen ja samalla nauttia eläväisestä ympäristöstä. Vierailkaa erilaisissa merenkulkumuseoissa ja taidegallerioissa, ja nauttikaa romanttinen illallinen risteillen pitkin Tajo-jokea.

DUBROVNIK - Kuvat: Ivan Ivankovic

BRUGGE - Kuvat: André P. Meyer-Vitali

LISBOA - Kuvat: Nico Kaiser