Älä aliarvioi alusvaatteiden merkitystä

Mikä oikeastaan onkaan kaikkein tärkeintä? Se, mikä näkyy, vai se, mikä ei näy, mutta tekee näkyvästä upeaa? Kuinka tärkeitä alusvaatteet ovatkaan? Todellisuudessa ne ovat korvaamaton osa hääpukeutumistasi.

Teksti: Jeanette Henriksson
Kuvat: Poirier

Täydelliset alusvaatteet toimivat yhteen hääpuvun kanssa. Niiden avulla voit muotoilla vartaloasi ja tuoda esiin ne kohdat, joista olet kaikkein ylpein ja joita haluat korostaa. Siten hääpukusi näyttää ja saa sinut näyttämään mahdollisimman hyvältä suurena päivänäsi.

Pyydä apua
Pukusi mallista riippuu, millaiset alusvaatteet sopivat parhaiten sinulle ja pukuusi. Mutta miten valinnat tehdään? Pitäisikö valita siistit ja muotoilevat vai kauniit ja seksikkäät alusvaatteet. Nykyään tuota valintaa ei enää ole pakko tehdä, vaan voit saada kummatkin vaihtoehdot yhdessä. Toinen vaihtoehto on valita yhdenlaiset alusvaatteet vihkimiseen ja juhlaan ja vaihtaa sitten johonkin aivan toisenlaiseen, kun vastavihittynä vaimona olet kahden miehesi kanssa.

On aivan luonnollista, että monet morsiamet uhraavat paljon aikaa ja energiaa juuri oikean puvun löytämiseen, mutta alusasuilla voi todella saada aikaan ihmeitä. Materiaalivalinta on myös tärkeä. Markkinoilla on tarjolla monia eri materiaaleja. Sinun on mietittävä, millaisia funktioita eri materiaaleilla on, ja sen jälkeen pohtia, millaiset olosuhteet hääpäivänäsi ovat. Esimerkiksi, kuinka lämmintä hääpäivänäsi mahdollisesti on. Alusvaatteidesi valintaan vaikuttaa myös hääpukusi materiaali.

Oikean valinnan tekeminen edellyttää tietenkin asiantuntijan luona käymistä. Putiikki, joka myy alusvaatteita ja osaa asiansa, voi antaa vinkkejä ja hyviä neuvoja sekä ohjeistaa sinua oikean valinnan tekemisessä. Monet hääpukuja myyvät liikkeet voivat myös auttaa alusasujen kanssa. Heillä on usein hyvä käsitys siitä, millaiset alusvaateet sopivat kunkin hääpuvun kanssa.

Vahvistusta itseluottamukselle
Alusvaatteiden värillä on myös suuri merkitys. Useimmat ajattelevat automaattisesti valkoisia alusvaatteita, mutta tässäkin asiassa riittää pohdittavaa. Alusvaatteiden väri on myös sovitettava hääpuvun väriin. Hohtavan valkoiset alusvaatteet ovat aivan väärä valinta valkoisen hääpuvun alle, sillä ne saattavat loistaa pukukankaan läpi. Kaikkein yksinkertaisinta on valita ihonväriset tai ivoryn sävyiset alusvaatteet. Haluatko hääyöksesi valkoiset, mielellään pitsiset alusvaatteet? Mikset hankkisi kahta eri alusasusettiä? Yhden hääpuvun alle ja toisen käytettäväksi hääyönä.

Alusasuista löytyy useita eri kokoja ja tyylejä. Oikeiden alusvaatteiden hankkiminen on investointi, joka saa sinut tuntemaan itsesi erityisen kauniiksi hääyönäsi. On tärkeää valita asut, joissa tunnet olosi mukavaksi. Jos alusvaatteesi saavat sinut tuntemaan itsesi ylpeäksi ja mukavaksi, ne auttavat sinua tuntemaan olosi miellyttäväksi koko häälookisi kanssa. Siten saat itseluottamusta astellessasi pitkin kirkon käytävää sanomaan ”tahdon” rakkaimmallesi.

”Olin todella surullinen, kun en millään löytänyt oikeita alusvaatteita. Minusta tuntui, etten tiennyt lainkaan, mikä olisi oikea valinta sekä minulle että hääpukuuni. Koska puvussani oli sisäänrakennettu korsetti, panostin kauniisiin pikkuhousuihin, mukavantuntuisiin rintaliiveihin ja laadukkaisiin sukkiin. Minulle oli tärkeää, että sukat pysyisivät hyvin ylhäällä ja tuntuisivat ylellisiltä. Sain apua putiikista, josta ostin hääpukuni, ja heillä oli todella hyvä käsitys siitä, mikä sopi minulle ja pukuuni parhaiten.”

”Tiesin täsmälleen, mitä alusvaatteiltani halusin, mutta jouduin pohtimaan värivalintaa. Ensin halusin valkoiset alusvaatteet, mutta päädyin lopulta ihonvärisiin. Alusvaatteeni todella auttoivat muotoilemaan kroppaani sellaiseksi kuin halusin, ja siksi hääpukuni istui täydellisesti. En ole koskaan tuntenut itseäni niin kauniiksi kuin hääpäivänäni. Se oli uskomaton tunne. Suosittelen todella, että kaikki tulevat morsiamet panostavat oikeiden alusvaatteiden valintaan. Se maksaa itsensä takaisin.”

Oikeiden alusvaatteiden valinta on todella tärkeää siksi, että hääpukusi istuisi täydellisesti ja että tuntisit olosi kauniiksi ja mukavaksi hääpäivänäsi. Älä pelkää pyytää apua ammattilaisilta. He auttavat sinua oikean valinnan tekemisessä.