Hääkampaukset – trendit 2019

Ylhäällä, alhaalla, kiharoilla vai kukilla? Kasvojesi malli sekä se, miten sinulla on tapana pitää hiuksiasi arkena antavat osviittaa siihen, millainen hääkampaus sinun tulisi valita suureksi päiväksesi. Mutta valintaa tehtäessä myös trendeille saa antaa sijaa. Haastattelimme hääkampaukset taitavaa kampaajaa koskien sesongin 2019 trendejä. Asiantuntijamme kertoo artikkelissa myös, mitä hiuksiin liittyvää sinun tulisi ottaa huomioon hääpäivänä ja sitä suunnitellessa.

Teksti: Gitta Hägg-Lundvall  Kuvat: Adobestock.com

Suunnitelmasta toteutukseen
Katja Kähäri Hiusstudio Katja Kähäristä kertoo suomalaisten morsianten olevan järjestelmällisiä: Ajat kampaajille ja meikkaajille varataan usein hyvissä ajoin, jotta To do-listasta saadaan yliviivattua ensimmäiset asiat pois. Kähärin mukaan prosessin aloitusajankohtaan vaikuttaa se, onko kampaaja morsiamelle jo entuudestaan tuttu, vai lähdetäänkö sopivaa hääkampauksen tekijää etsimään kavereiden suosituksien tai vaikkapa sosiaalisen median kautta. Mikäli asiakas ja kampaaja ovat entuudestaan tuttuja, on kommunikointi ja kampauksen suunnittelu molemmin puoleisesti jouhevampaa ja helpompaa.

Tänä päivänä ideoita hääkampaukseen saatetaan etsiä jo kauan ennen päätöstä koskien itse hääpäivää. Kähärin mukaan kuvan mieluisasta kampauksesta voi hyvin tuoda mukanaan kampaajalle ensimmäiseen tapaamiseen:

– ”Kuvan tai kuvien tuominen ensitapaamiseen on itse asiassa molempien edun mukaista! Tärkein seikkahan työssämme on se, että morsiamella on mukava ja turvallinen olo, ja että päästään heti etenemään ideasta kohti suunnitelmaa. Se, onko tämä juuri se lopullinen kampaus, on sivuseikka, mutta olisi hyvä päästä kehittelemään ja etenemään jostakin ajatuksesta.”

Hääkampauksen hinnoittelusta puhuttaessa voidaan hinnan yleisesti sanoen koostuvan ajasta, eli siitä, kuinka monta koekampausta tehdään ja kuinka kauan kampauksen tekemiseen menee itse hääpäivänä. Jokainen kampaaja hinnoittelee työnsä itse ja omasta budjetista sekä sen mukanaan tuomista eri vaihtoehdoista kannattaa keskustella kampaajan kanssa avoimesti. Mikäli kampauksen tekeminen kotona tai muussa valmistautumiseen varatussa paikassa sopii aikatauluihisi paremmin, tarkista kampaajalta, onko hän valmis tekemään kotikäyntejä ja millaisia lisäkuluja tästä mahdollisesti seuraa. Kähäri itse kertoo matkustavansa mielellään myös morsianten luokse:

– ”Yleensä kampauksen tekeminen morsiamen kotona tai esimerkiksi hotellilla luo aamuun rennomman tunnelman kampaajan hyöriessä siinä kaiken häähumun keskellä.”, naurahtaa Kähäri.

 

Tyyli ennen kaikkea
Katja Kähärin mukaan keskeisin seikka kampausta valittaessa on löytää kampaukseen tyyli, joka yhdessä hääpuvun kanssa muodostaa harmonisen kokonaisuuden. Inspiraatiokuvia selaillessa kampausten hiukset loistavat paksuudellaan ja tuuheudellaan. Vaikka omaa hiusmateriaalia ei tunnu olevan riittävästi kuvien kaltaisiin kampauksiin, kehottaa Kähäri olemaan huoletta:

– ”Viime vuosien aikana monenlaisten lisäkkeiden ja tuuhennosten käyttö osana nutturakampauksia on lisääntynyt runsaasti. Jos tuntuu, että omalla hiusmäärällä ei pitkälle pötkitä, on ammattitaitoisella kampaajalla aina takataskussaan vaihtoehtoja ja ratkaisuja unelmien kampauksen toteuttamiseksi!”

Suomalaiset morsiamet luottavat Kähärin mukaan usein klassisiin, perinteitä kunnioittaviin hääkampauksiin. Pehmeät, luonnolliset kokonaisuudet sekä kampauksessa että meikissä ovat monen morsiamen mieleen:

– ”Toki myös muodin suuntauksia ja uusia tuulia seurataan tarkoituksena saada kokonaisuus, mihin on poimittu itselle sopivia trendejä kampauksen yhdistellessä nykypäivän henkeä sekä perinteikkyyttä. Etikettejä ja traditioita hyvällä maulla rikkoen ja itselle sopivaksi muokaten jokainen morsian haluaa erottua yksilönä ja omana persoonanaan.”

Kähäri kuitenkin korostaa, että myös rock-henkiset, boheemiutta henkivät kampaukset näyttävine koruineen ovat lisääntyneet lähivuosina paljon:

– ”Varsinkin nuoret ovat tänä päivänä hyvin rohkeita ja valmiita kokeilemaan varsin näyttäviäkin kokonaisuuksia.”

Entäpä jos hartaan suunnittelun ja kampaajan monen tunnin työn jälkeen malli ei olekaan mieluisa? Katja Kähärin mukaan kampaajalle saa ja pitääkin sanoa, mikäli kampaus ei olekaan sellainen, kun ajatteli sen valmistuessaan olevan:

– ”Kampaajan tärkein tehtävä sillä hetkellä on olla tekemässä toiselle ihmiselle ihaninta ja täydellisintä hääpäivää ja tietenkin kampausta osana sitä. Kaiken saa aina korjattua ja suunniteltua uusiksi. Koekampaukset ovat tärkeä käytäntö välttyäksemme juurikin tuollaisilta hetkiltä. Varsinkin siksi, että hääpäivänä ei kulutettaisi enää turhaan aikaa ja hermoja lopputuloksesta stressaamiseen.”

 

Rönsyilevää glamouria
Vuoden 2019 hääsesongille Katja Kähäri ennustaa nutturoiden voittokulun jatkumoa. Kähäri uskoo Hollywoodin glamourtyylien antavan vaikutteita myös pohjolan hääkampauksiin:
– ”Juhlallista ja rentoa, mutta viimeisteltyä pintaa. Lainetta 20-luvulta, jopa hiukset auki laineilla. Rönsyisyys on ehkäpä se voimakkain suuntaus kukkien ja koristeiden ollessa voimakkaasti mukana luomassa rentoutta entisestään.”

Tulevan kauden kesä- ja talvimorsioiden kampaustrendeissä voi Kähärin mukaan olla eroja. Kesämorsiamille Kähäri ennustaa kukkia erivärisinä ja -kokoisina. Jo viime sesongilla nähtyjä seppeleitäkin tullaan näkemään, joskaan ei yhtä massiivisina. Talvimorsiamet sen sijaan korostavat tyyliään enemmän asusteilla sekä esimerkiksi hiuskoristeilla.

 

Huoli pois!
Entäpä jos juhlapäivänä sataa? Meneekö kampaus pilalle? Nykypäivänä erilaisten muotoilutuotteiden kirjo mahdollistaa kampauksen säilymisen monenlaisissa olosuhteissa. Kampauksen pohjan rakentaminen tukevaksi yhdistettynä teknisesti huippuunsa hiottuihin muotoilutuotteisiin takaavat kampauksen keston.

Kun meikki ja kampaus on hyvin ja selkeästi suunniteltu, voidaan hääpäivänä keskittyä vain itse tekemiseen ja ihanasta päivästä nautiskeluun. Monesti kuuleekin morsianten sanovan hääpäivän menevän ohi niin nopeasti, että ei itse edes ehdi tajuta mitä kaikkea päivän aikana tapahtui. Siispä Kähäri kehottaakin hääpareja ennen kaikkea nauttimaan ikimuistoisesta päivästä:

-”Hääpäivä on yksi merkittävimmistä päivistä elämässämme, joten muistakaa myös nauttia siitä! Ihanampaa asiaa ei maailmassa olekaan kuin rakkaus. Ja rakastunut, onnellinen ihminen on aina kaikkein kauneimmillaan!”

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top