Koe ainutlaatuiset juhlat ruukkimiljöössä Fiskarsissa

Fiskars -yhtiön synnyinpaikka, Fiskarsin Ruukki, on kansainvälisestikin tunnustettu suomalaisen taiteen ja muotoilun keskus. Vuonna 2015 Matkailutoimittajien Kilta valitsi Fiskarsin Ruukin vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi, eikä ihme sillä Ruukit ovat kuin oma maailmansa. Kylää ympäröivä rauha ja lukuisat historialliset rakennukset tuovat ainutlaatuisen tunnelmansa. Kukapa ei haluaisi viettää juhliaan täällä?

Teksti: Soile Niinikoski, Kuvat: Fotofabriken

Fiskarsin Ruukki tarjoaa upeat puitteet ja runsaasti vaihtoehtoja häiden järjestämiseen. Vanhan Kuparipajan Valkoinen ja Musta Sali ovat upeita tiloja talvihäiden järjestämiseen. Tilat ovat avaria ja niitä kehystää kaunis miljöö. Mikäli suunnitteilla on isommat juhlat, on vaihtoehtona Suomen suurin Puimala. Puimala on juuri remontoitu upeaksi maalaishenkiseksi juhlatilaksi ja käytössä siellä on peräti 1000 neliömetriä. Tilan voi kukin pariskunta muokata omien toiveidensa mukaan ja kokonsa puolesta hääautonkin voi halutessaan ajaa suoraan Puimalan ovista sisään asti. Näiden lisäksi alueelta löytyy mainiosti juhlatilaksi soveltuva, vasta kunnostettu Seuraintalo Lukaali, johon mahtuu 120 henkeä. Lukaali on ollut ruukkilaisten käytössä juhla- ja kokoontumispaikkana jo vuodesta 1896.

Häät lähiruuan ja designin keskittymässä
Voisi sanoa, että Fiskarsin Ruukin historialliset rakennukset ovat kohteen keho, ja taas sen kaikki toimijat, yrittäjät, taiteilijat, muotoilijat, yhdistykset, kyläseura ja asukkaat ovat Fiskarsin sydän, joka muodostaa sen todellisen kiinnostavan sisällön. Uniikkia on juurikin paikallisuus, saat juhliisi kaiken tarvittavan läheltä. Ruukista löydät niin kultasepän sormuksineen ja huomenlahjoineen kuin esiintyjätkin. Myös juhlan ruokapuoli on hoidossa, sillä ruukin vahva ruokaperinne on tunnettu monipuolisesta lähi- ja luomuruokatarjonnastaan. Fiskarsissa toimii myös oma panimonsa, tislaamonsa, siiderimönsä, juustolansa sekä lukuisia ravintoloita ja kahviloita pitopalveluineen.

Historiallinen ja luonnonläheinen miljöö takaa juhlavieraiden viihtyvyyden sekä pitää huolen siitä, että vieraat voivat rauhassa nauttia juhlasta ja jäädä yöksi Fiskarsiin. Majoitukseen on tarjolla vanhoja rakennuksia, jotka on otettu uudiskäyttöön mm. hotellina ja majatalona. Hääjuhlan kokonaisuuden suunnittelu ainutlaatuisine yksityiskohtineen ja erikoisine puitteineen on mahdollista juuri täällä. Kun haluatte tunnelmalliset ja harmoniset häät, suosittelemme lämpimästi suuntaamaan kohti Fiskarsin Ruukkia.

FISKARS VILLAGE

Perustettu vuonna 1649
* Vuosittain lähes 200 000 matkailijaa
* Putiikkeja ja pajoja Ruukissa on yli 30
* Asukkaita kylässä on 500, joista yli 100 toimii taiteen alalla
* Teemoina ovat lähiruoka- ja juoma, käsityö, design ja taide, luonto ja ulkoilu sekä esittävä taide

fiskars6
fiskars2
fiskars4
fiskars1

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top