Kulissien takana kuvausmatkalla

Toimituksemme suunnittelee jokaista Häät ja Juhlat -lehteä varten erilaisia kuvausmatkoja. Matkoja, joille päätoimittajamme (Anna) matkustaa tiimin kanssa kuvaamaan morsiuspukuja ja miesten pukuja ainutlaatuisessa miljöössä. Ennen viimeisintä numeroamme (joka ilmestyi helmikuussa), tiimi matkusti Dubaihin. Ja nyt saatte lukea tarinan tämän upean matkan kulissien takaa.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Anna Storm

Kuvausmatkalle lähteminen on vaikuttava ja upea kokemus. Mutta matka vaatii myös paljon työtä, valmistautumista ja suunnittelua. Kuvausmatkan toteuttaminen edellyttää tarkkaa yhteistyötä eri ammattiryhmiä edustavien ammattilaisten kanssa, ja vuosien saatossa me Häät ja Juhlat -lehdessä olemmekin luoneet itsellemme luotettavan ja todella hienon kontaktiverkoston.

Monta kuukautta ennen matkaa suunnitellaan ja valmistellaan kohde, mallit, stylistit, valokuvaajat ja puvut. Dubaihin matkustaminen oli ehdotus, joka oli jo aiemmin noussut esiin, ja olemme todella ylpeitä ja iloisia siitä, että pystyimme toteuttamaan matkan. Kuvaussessiot pidettiin JA Palm Tree Court -lomakeskuksessa, jossa myös majoituimme koko matkamme ajan. Lomakohde sopii erinomaisesti hääpareille, jotka etsivät häämatkakohdettaan, ja se sijaitsee vain muutaman minuutin matkan päässä Dubaista – kaupungista, joka tarjoaa kaikkea mahdollista!

Kuvausmatkaan kuuluvat pitkät työpäivät. Mallit, stylistit ja meikkaajat nousivat jopa klo 3.00 aamulla ja aloittivat valmistelut. Pian sen jälkeen valokuvaajat ja päätoimittajamme Anna lähtivät etsimään parhaita kuvauspaikkoja ja mahdollisuutta vangita kuviin aikaiset aamuauringon säteet. Kuvauksia jatkettiin koko päivän ajan aina auringonlaskuun saakka, ja sitten olikin aika high five -läpylle, kun kiitimme toinen toisiamme päivän luovasta ja hyvin sujuneesta työstä. Kuvausmatkalle osallistuminen on todellakin kuin luovassa, inspiroivassa ja ihanassa unessa olemista. Sviitissä roikkuu riviin järjestettynä kymmeniä hääpukuja, ilmassa leijuu heikko hiuslakan tuoksu, ja pöydillä on tiaaroja, rivikaupalla meikkejä ja kaikenlaista tingeltangelia. Luomisen ilo ja luova kaaos ovat sanoja, jotka kuvaavat parhaiten tapahtumaa, jossa mallit asetellaan järjestykseen ja valokuvaaja ryömii hiekassa saadakseen kuvaansa mahdollisimman hyvän kulman.

Ja vaikka päivät ovat pitkiä ja tarkkaan aikataulutettuja, jää aikaa myös nautinnoille. JA Palm Tree Courtissa on todellakin ymmärretty, mitä nautinto tarkoittaa. Täällä on jokaiselle jotakin riippumatta siitä, onko kiinnostunut urheilusta, SPA-hoidoista, auringonotosta jonkin uima-altaan äärellä tai lukemisesta palmun varjossa. Täällä todellakin on kaikkea, ja ruokaa ja juomaa rakastaville lomakeskus tarjoaa ainutlaatuisia gastronomisia elämyksiä. Eri ravintolat tarjoavat jotakin jokaiseen makuun, ja kun upottaa lusikkansa valkosuklaalla ja vaniljalla maustettuun mansikkatorttuun, voi hetken tuntea olevansa paratiisissa.ja 002

Lomakeskuksessa oleminen yhdessä lahjakkaiden ja luovien ihmisten kanssa oli kuin todeksi tullut uni. Ja toivon, että myös läpi lehden hehkuvat sen tulokset. Tulokset tuntien valokuvaussessioista aamuauringossa, iltakajossa ja viheriöivissä puutarhoissa.

Valokuvat: Maria Eberfors (studio56photography)
Mallit: Amanda H och Robert M, Lind Models. Yasmina J, Modellink.
Kuvauspaikka: JA Palm Tree Court, Dubaihin