Löydä oikeat kengät hääpäivään

Kenkien valinta morsiuspukuun on mieluisa tehtävä useimmille morsiamille. Tyylikkäiden kenkien valikoima on runsas, ja jos haluat, voit valita perinteiset valkoiset korot, kimaltavat sandaletit tai romanttiset balleriinat.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Elsa Coloured Shoes

Kenkien valinta morsiuspukuun on tehtävä, jonka eri morsiamet suorittavat eri tavalla. Osa ostaa hääkengät viime minuutilla, kun taas toiset ostavat kenkänsä hyvissä ajoin ennen kuin hankkivat morsiuspukunsa. Riippumatta mihin kategoriaan kuulut, ovat hääkengät aihealue, jota kannattaa miettiä tarkoin.

Oikeat kengät antavat sinulle ryhdin, joka kaunistaa vartaloasi ja auttaa kantamaan mekkoasi tyylikkäällä tavalla. Korkeakorkoiset kengät antavat hyvän ryhdin ja mekko laskeutuu kauniisti – mutta muista huomioida, että pidät kenkiä koko päivän ja sinun tulee jaksaa kulkea niissä usean tunnin ajan. Mikäli olet tottunut korkeisiin korkoihin, ei niiden käyttö todennäköisesti tuota ongelmia myöskään hääpäivänä. Mutta mikäli et ole tottunut korkoihin, suositellaan matalampia kenkiä leveämmällä korolla. Osa morsiamista valitsee myös täysin korottomat kengät, kuten balleriinat tai sandaalit hääpäivään. Tämä vaihtoehto sopii hyvin kesähäihin ja luo rennon romanttista tunnelmaa.

Voit myös pukea korkeat korot vihkitilaisuuteen ja vaihtaa juhlaan jalkaasi balleriinat tai matalakorkoisemmat kengät.

Nykyään on olemassa todella laaja valikoima kenkiä, joista valita omansa hääpäivään. Näiltä sivuilta löydät muutamia vaihtoehtoja. Hääkenkävalikoima on laajentunut pelkistä valkoisista korkokengistä kaiken värisiin ja muotoisiin kenkiin. Voit valita kengät jotka väriltään sopivat yhteen häämekkosi kanssa tai sen kanssa vaihtoehtoisesti täysin eriväriset tai erityyliset kengät.

10 huomioitavaa asiaa hääkenkien hankintaan

  1. Ennen kuin ostat hääkenkäsi, kannattaa miettiä kokonaisuutta. Haluatko, että kengät sopivat yhteen mekon ja korujen kanssa? Vai haluatko, että ne erottuvat kokonaisuudesta?
  2. Ole rehellinen itsellesi: Vaikka kaupan kengät näyttävät kuinka hyviltä tahansa, pitää niiden myös olla mukavat jalassa. Et tule nauttimaan hääpäivästäsi täysin, jos jalkasi valittavat jokaisella (tanssi)askeleella, jonka otat.
  3. Mitä enemmän koristetta mekon helmassa on, sitä vähemmän kengät tarvitsevat koristusta ja toisin päin.
  4. Toteutetaanko vihkiminen ruohikolla, rannalla tai jollain muulla pehmeällä alustalla? Tässä tapauksessa paras valinta on balleriinat tai leveä korko, jotta et uppoa.
  5. Valitse korkoihin oikea korkeus! Jos et ole tottunut korkeisiin korkoihin, on parasta valita sama korkeus kuin sinulla yleisesti juhlakengissä on – päivästä tulee pitkä ja ilta tulee olemaan tanssia täynnä!
  6. Korkeiden korkojen hyvä puoli on, että ne antavat kauniin muodon pohkeillesi (mikäli sinulla on lyhyt mekko) ja ne parantavat ryhtiäsi.
  7. Mieti tarkoin minkä väriset kengät haluat. Voit ajatella, että kengät ovat ”jotain sinistä” tai voit käyttää niitä väripilkkuina, jotka sopivat yhteen morsiuskimpun kanssa.
  8. ”Pimp your shoes!” Muuta yksinkertaiset hääkengät värjäyksen ja uudelleenkoristelun avulla.
  9. Käytä mielellään irtopohjia ja vältä jalkojen valumista kengissä, jotta jaksat tanssia niillä koko yön. Lisäksi pohjalliset estävät varpaidesi valumisen reunan yli, mikäli sinulla on avokkaat.
  10. Kävele uusissa kengissäsi 1-2 tuntia joka päivä noin 5 viikkoa ennen häitä. Tällä tavoin kengät pehmenevät ja ehdit parannella mahdollisia hiertymiä.

LUE LISÄÄ

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Morsiamen kengät ja tarvikkeet

Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Trendi nro 6

10 häätrendiä vuodelle 2021

Häämuodissa on juuri nyt luovuutta enemmän kuin koskaan ja suunnittelijoiden mallistoissa seuraavat suuntaukset ovat nähtävillä.

Madi Lanen kevään 2021 -mallisto: Aphrodite

Tässä esittelemme uusimman kevät/kesä 2021 -mallistomme: Aphrodite.

Evie Young Bridalsin kevään 2021 -mallisto: The Outback Australia

Lähde matkalle Evie Young Bridalin kanssa ja tutustu vangitsevaan Outback -tunnelmaan.