Mauin helmet

Jos teillä on aikomuksena viettää kuherruskuukautenne trooppisella ja romanttisella saarella, Havaijin saaret ovat erinomainen vaihtoehto. Mauin saarella saatte nauttia aidosta paratiisisaaresta. Täältä löytyy huojuvia palmuja, viidakkoa ja kauniita rantoja!

Text: och Foto: Sara Åhlström

Jokainen Havaijin saarista on viehättävä omalla tavallaan, ja jos kaipaatte menoa ja meininkiä, teidän kannattaa suunnata Oahulle, jossa myös pääkaupunki Honolulu sijaitsee. Siellä on yöelämää, yökerhoja ja mahdollisuus vierailla Pearl Harborissa. Jos taas kaipaatte rauhaa kaukana ihmisistä, harkitkaa Kauai-saarta. Se on kuin suuri puutarha, jossa kasvaa paljon kauniita kasveja ja trooppisia puita. Saarella kuvattiin myös Jurassic Park -elokuva, mikä on ehkä kiinnostavaa tietää, jos päädytte Kauaille.

Jos unelmoitte sekä rauhasta, kauniista luonnosta, korkeatasoisista hotelleista että upeista sukellusmahdollisuuksista, teidän kannattaa tutustua tarkemmin Havaijin toiseksi suurimpaan saareen, joka on Maui. Mauilla on paljon vesiaktiviteetteja ja rauhaa, ja sitä pidetään ylellisenä paratiisisaarena. Sieltä löytyy koskematonta luontoa, viidakkoa, korkeita vuoria ja joitakin kauneimmista rannoista, joita olette koskaan nähnyt!

Eläkää alohaa
Heti kun lentokone aloittaa laskeutumisen ja maisemat alkavat levittäytyä allenne, tiedätte tehneenne oikean valinnan päättäessänne viettää kuherruskuukautenne Mauilla. Kauniit viheriöivät vuoret, kirkkaansininen kutsuva meri ja upeat rannat ovat aivan omaa luokkaansa.

Kun laskeudutte Mauille, tunnette heti olonne kotoisaksi ja voitte rentoutua. Voitte keskittyä tekemään asioita Havaijin rauhassa ja hiljaisuudessa. Täällä ei stressiä tunneta. Unohtakaa häät ja jättäkää ne hetkeksi taka-alalle, sillä nyt on aika nauttia siitä, että olette nyt täällä. Living aloha on sanonta, jonka mukaan paikalliset elävät. Se tarkoittaa, että elämän perusasiat ovat rakkaus, empatia ja sekä itsesi että muiden ihmisten kunnioittaminen, ja tämä elämänasenne tuntuu toimivan upeasti, sillä paikalliset ihmiset ovat todella mukavia ja vastaanottavaisia!

Älkää keskittykö vain siihen, että ehtisitte tämän matkan aikana tehdä mahdollisimman paljon, älkääkä kiirehtikö paikasta toiseen tai suunnitelko liian täyttä ohjelmaa joka päivälle, sillä Mauilla ei kannata kiirehtiä. Ottakaa rennosti ja yrittäkää olla mahdollisimman spontaaneja.

Aidon havaijilaisen tunnelman saavuttamiseksi teidän täytyy osallistua Luau’un, joka on perinteinen juhla, jossa syödään hyvää ruokaa ja katsellaan tanssiesityksiä. Tarjolla on buffet, trooppisia ja värikkäitä juomia ja upeita tanssiesityksiä!

Valkoiset, punaiset ja mustat rannat
Mauilla on aivan pakko mennä snorklaamaan. Monet hotellit lainaavat snorklausvälineitä, ja hotellien rannoille on helppo mennä suoraan uimaan ja snorklaamaan. Voitte nähdä meressä kaikenvärisiä kaloja ja ennen kaikkea yhden jos toisenkin jättikilpikonnan! Mauin rantoihin tutustuminen on aivan pakollinen osa täällä lomailua. Vaikka asuisitte hotellissa, jolla on oma rantansa, matkatkaa ympäri saarta ja etsikää oma pieni suosikkirantanne. Maui ei tarjoa vain valkoisia rantoja, vaan jos haluatte kokea jotakin todella erityistä ja ainutlaatuista, saarelta löytyy myös punaisia ja mustia rantoja.

Tutustu Maui’in autolla tuulen hyväillessä hiuksiasi
Mauilla on kuuluisa tie, Hana Highway, joka kulkee halki lähes koko Mauin eteläisen osan. Auton vuokraaminen ja tutkimusmatkalle lähteminen on yksi Mauin suosituimmista aktiviteeteista. Autotie kuljettaa teidät suoraan viidakkoon, mikä on todella vaikuttaa elämys. Matkan idea on se, että teette spontaaneja pysähdyksiä, joten unohtakaa suunnittelu.

Joka puolella tämän autotien varressa on pieniä uloskäyntejä, joilla voitte pysähtyä ja tehdä pienen retken viidakkoon. Pienet patikkareitit ja pienet ja suuret vesiputoukset ovat asioita, joita näette viidakossa, ja koko tämän reissun idea onkin, että pysähtelette vähän siellä täällä, nousette ulos autosta ja katsotte, mitä löydätte.

Varatkaa automatkaa varten koko päivä. Lähtekää liikkeelle ajoissa ja välttäkää stressiä. Kun olette matkustaneet koko matkan, jääkää Hanaan syömään lounasta. Kysykää sitten paikallisilta, miten pääsette Red Sand Beachille. Tällä pienellä syrjäisellä rannalla on punaista hiekkaa, joka teidän on yksinkertaisesti pakko nähdä! Rantaan on hieman hankala päästä, ja sinne pääseminen edellyttää pientä patikointia kapeaa polkua pitkin ylös vuorelle, mikä ei sovi arkajaloille. Matka on kuitenkin tekemisen arvoinen.

Muistakaa pukea uimapuvut vaatteidenne alle. Uiminen jossakin upeassa vesiputouksessa voi olla jääkylmä mutta uskomattoman romanttinen kokemus!