PROMOTION

Mies – näin onnistut kesän juhlissa

Kuinka miehen tulee pukeutua kesäjuhliin? Mitä tulee muistaa ja mikä on ehdoton ei? Turon myymäläpäällikkö Miika Pajukangas neuvoo kuinka mies onnistuu kesän juhlissa.

Kuvat: Turo  Teksti: Roosa Koivunen

TOP 3 -vinkit ensi kesän juhlapukeutumiseen

1. Hakeudu erikoisliikkeeseen ammattilaisten luo. Ammattilainen auttaa valitsemaan oikean mallin ja kankaan, sekä yksityiskohdat. Erikoisliikkeeseen mennessäsi saat varmasti laadukasta palvelua ja ammattilaisen kertomaan, milloin housujen istuvuus on oikea ja takin hihat ovat oikean mittaiset.

 

2. Keskity istuvuuteen. Oikea pukumalli löytyy oman vartalomallin mukaan, Turolla tarjolla on kolme erilaista mallia: slim fit, modern fit ja classic fit. Puvusta hyvännäköisen tekee viimeistely, pukuun ei saa tulla niskaryppyä ja hihojen sekä lahkeiden tulee olla oikean mittaiset.

 

3. Keep it Simple. Etenkin häitä ajatellessa kannattaa ottaa huomioon, että usein hääkuva päätyy seinälle mahdollisesti moniksi vuosikymmeniksi. Erikoisempiakin valintoja saa tehdä, mutta turvallisin ja aikaa kestävin vaihtoehto on valita pukuun klassisia elementtejä.

 

– Miesten puvuissa juuri nyt kaikista trendikkäin valinta on sininen, hyvin istuva ja linjakas puku, kertoo Pajukangas.

Malliltaan puvun tulee olla hyvin istuva. Istuvuudella haetaan linjakkuutta, joka alkaa aina oikein mitoitetusta hartialinjasta. Linjakkuus ja istuvuus näkyvät myös housutrendissä, lahkeet ovat nyt kapeammat kuin muutamia vuosia sitten.

Sininen on ollut jo pitkään suuressa suosiossa muissa Pohjoismaissa, ja nyt se syrjäyttää myös Suomessa perinteistä mustaa tai harmaata pukua. Kuoseista ruutu näkyy vahvasti trendikkäänä valintana, mutta myös raitakuvio on palaamassa takaisin. Suosittu puku on kaksinapillinen ja siinä on kaksi halkiota. Suosittu ominaisuus puvuissa tällä hetkellä on Keski-Euroopasta lähtöisin oleva trendi puolivuoraus, jonka ansiosta puku on kevyt päällä. Muita huomattavia trendejä ovat leventyneet kaulukset ja solmiot. Viime vuosina myös kolmiosaisen puvun myynti on kasvanut. Kolmiosaisessa puvussa perinteisen puvun lisäksi kokonaisuuteen kuuluu liivi, joka voi olla jopa hieman eri kuosia puvun kanssa.

– Yksiväriseen pukuun voi esimerkiksi yhdistää samaan värimaailmaan kuuluvan ruudullisen liivin, Pajukangas neuvoo ja viittaa samalla omaan asuvalintaansa.

Vältä räikeää etiketin rikkomista
Pahin virhe jonka juhlapukeutumisessa voi tehdä on Pajukankaan mukaan räikeä etiketin rikkominen.

– Pahinta on se, jos kutsussa on mainittu etiketiksi tumma puku ja haluaa tahallisesti sitä rikkoa esimerkiksi ostamalla harmaan puvun. Toinen virhe on liian pitkät hihat tai lahkeet, joiden korjaaminen on kuitenkin helppoa ja edullista, Pajukangas vastaa.

Turon nettisivuilta löytyy myös lisätietoa pukeutumisesta ja etiketistä. Etikettiä ei kannata kavahtaa, se on tehty helpottamaan juhlavieraan asuvalintaa. Etikettiä noudattamalla ei tarvitse huolehtia, onko ali- tai ylipukeutunut tilaisuuteen.

Juhlapukeutumiseen kannattaa panostaa; sopivalle puvulle on käyttöä varmasti myös myöhemmin. Puvun käyttöikä vaihtelee suuresti käyttötarkoituksesta, mutta jos pukua huoltaa asianmukaisesti käyttöikä voi paljonkin käytössä olevalla puvulla olla useita vuosia. Pukua ostaessa kannattaa rohkeasti kysyä myyjältä, missä muissa tilaisuuksia pukua voi käyttää. Asusteita vaihtamalla puvusta voi saada aivan uuden näköisen. Näin puvun hinta on suhteellisen edullinen, tavallisen puvun saa 450-550 eurolla, ja mittatilaustyönä toteutetut puvut 650 eurolla.

Ammattilaisen vinkit puvun käyttäjälle

  • Ota puvun takki aina pois autolla ajaessasi. Näin takki ei rypisty ja puku säilyy siistinä.
  • Jos käytät pukua päivittäisessä käytössä, osta puku kaksilla housuilla. Puvun housut kuluvat huomattavasti nopeammin kuin takki, ja tuot puvulle lisää käyttöikää vaihtelemalla housuja.
  • Käytä puvun takin alla aina pitkähihaista kauluspaitaa. Kauluspaidan tarkoitus on suojata puvun takkia niin, ettei iho pääsisi kosketukseen kankaan kanssa.
  • Asusta rohkeasti. Taskuliinalla, sukilla ja kuoseilla saat muunneltua kokonaisuutta.

Etenkin juhlapukeutumisessa on tärkeää huomioida kenkien ja vyön yhteensopivuus; jos sinulla on mustat kengät, myös vyön tulee olla musta. Ruskeisiin kenkiin yhdistetään taas ruskea vyö.

Turoshop

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top