Resepti taianomaisiin matkakohdehäihin

Coquillade Provence Resort & Spa

Kuvittele mielessäsi luksustason lomakohde keskellä Provencen idyllistä maisemaa; keskellä aaltoilevia laventelipeltoja ja viinitarhoja oleva taianomainen paikka, joka tarjoaa kaikki tarvittavat ainekset täydellisiin matkakohdehäihin. Järjestimme keskustelutuokion Jasmine Seymusin kanssa, joka toimii tapahtumakoordinaattorina Coquillade Provence Resort & Spa:ssa. Hän kertoo, kuinka sinun hääunelmasi voivat käydä toteen.

Teksti Mari Loewen Kuvat Coquillade Provence Resort & Spa

Hei Jasmine! Kerro meille mikä on  Coquillade Provence Resort & Spa!

La Coquillade sijaitsee keskellä idyllistä Provencen maaseutua ja tarjoaa kauniin näkymän Luberonin laaksoon. Yli 45 hehtaarin alue omalla viinitarhalla tarjoaa upeat puitteet häiden järjestämiselle, oli kyse sitten suurista tai pienistä juhlista. Kaikissa huoneissamme on omat parvekkeet, jotka tarjoavat näkymän joko viinitarhoillemme, puutarhaamme, altaille tai kauniiseen kaukaisuudessa siintävään horisonttiin. 

Alue on todella vehreä ja välimerellisen puutarhamme flora (ja fauna!) luo täydellisen kulissin hääkuviisi. Kuvittele häävalokuvauksesi toteutuspaikaksi esimerkiksi keittiöpuutarhamme, jossa korkealle kapuavat yritit levittävät tuoksuaan ja hedelmät sekä vihannekset tarjoavat mitä upeinta väriloistoaan. Tai miltä kuulostaisi valokuvaus hiekkakivikujallamme, jota reunustavat uljaat sypressit ja kauniit laventelit? Tai miten olisi intiimimpi valokuvaus, jossa rentoudut Coquillade-hääsviittisi yksityisaltaalla? Mmm…

Matkakohde sijaitsee sopivan matkan päässä kaupungin vilskeestä. Lähellä sijaitseva Roussillon-kylä on kuitenkin vain muutaman minuutin matkan päässä ja lähimpään kaupunkiinkin on vain vartin matka. Täällä voit nauttia rauhallisesta maalaiselämästä olematta kuitenkaan täysin eristyksissä. Matkakohteesta on noin tunnin ajomatka Marseillen kansainväliselle lentokentälle ja puolen tunnin matka Avignonin juna-asemalle.

Coquillade Provence Resort & Spa

Mitä suomalaisen parin tulisi tietää suunnitellessaan hääjuhliaan Coquillade Provence Resort & Spa:han?

Kaikki on täällä mahdollista! Paikan tapahtumavastaavana tulen auttamaan teitä koko suunnitteluprosessin läpi aina alusta loppuun saakka. Ensimmäinen keskustelu käydään joko puhelimitse tai sähköpostitse. Te kerrotte kaikki hääunelmanne ja minä kerron teille, kuinka ne voidaan La Coquilladella toteuttaa. Lähetän teille nähtäväksi esitteitä ja paljon kuvia, että saatte tuntua siitä, minkälainen paikka on ja miten eri tiloja voidaan hyödyntää. Esittelen teille myös kuvia aikaisemmin järjestämistämme hääjuhlista, jotta näette Coquillade Provence Resort & Spa:n potentiaalin ja monipuolisuuden.

Tapahtumakoordinaattorina voin myös olla avuksi paikallisten kontaktien kartoittamisessa ja hankintojen tekemisessä, esimerkiksi kukkatoimitukset, kalusteet, painotuotteet, ohjelma jne. On myös täysin mahdollista, että halutessanne ulkoistatte nämä järjestelyt hääsuunnittelijalle. Suosittelemme, että yli 80 hengen häiden järjestämiseen palkataan hääsuunnittelija, mutta se ei tietenkään ole välttämätöntä.

Nykypäivän viestintäkanavien avulla pystymme organisoimaan lähes kaiken häihin liittyvän sähköpostitse, puhelimitse tai zoom-videopuheluiden kautta. Lisäksi voimme tavata kasvotusten niin usein kuin hääpari itse kokee tarpeelliseksi. Vähintään yksi vierailu ennen häitä on tarpeen, jotta voimme käydä läpi hääpäivän kulun. Vierailun aikana teille esitellään koko lomakohde ja saatte tutustua ilmapiiriin sekä miettiä mitkä paikat alueella vastaavat parhaiten hääpäivänne toiveita.

Ensimmäisen keskustelun jälkeen teen ehdotuksen hääpäivän kulusta ja muokkaamme siitä hääparin toiveiden mukaisen. Tähän menee yleensä muutama viikko. Tämän prosessin aikana valitaan myös hääpäivä, jonka alustavasti varaan hääparille. Kun suunnitelma on tehty, tapaamme livenä ja esittelen hääparille tilukset (kierros voi kestää 45 minuutista jopa kolmeen tuntiin). Kierroksen jälkeen istumme rosé-lasillisten ääreen ja vastaan kaikkiin esille tulleisiin kysymyksiin. Hääpäivän varaus on voimassa vielä 14 päivän ajan, jotta hääpari saa rauhassa käydä läpi tarjouksen ennen sitovaa allekirjoittamista. 

Sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä maksetaan varausmaksu ja sitten suunnittelu voi alkaa toden teolla! Suosittelen vielä ainakin yhtä vierailua ennen häitä, jotta voimme järjestää koemaistatuksen ravintolassamme. Tämän vierailun aikana on myös ollut tapana järjestää live- tai videotreffit myös eri toimittajien kanssa (floristi, somistaja, videokuvaaja, valokuvaaja, DJ, muusikko, vihkijä jne.)

Kuvat: StudioCabrelli

Kuvaile miltä häät Coquillade Provence Resort & Spa:ssa voisivat näyttää!

Perinteinen Coquillade-hääjuhlien kaava on se, että hääpari saapuu paikalle pari päivää ennen häitänsä totutellakseen Provencelaiseen elämään ja rytmiin. Näin pari ehtii rauhassa asettautua ja rentoutua. Me hemmottelemme heitä parhaamme mukaan samalla kun he tekevät vielä viimeiset viilaukset hääpäivän suunnitelmiin. Meillä on tapana tehdä viimeistelyt ja järjestää halutunlainen häiden läpikäynti 24 tuntia ennen hääjuhlaa. 

Häitä edeltävänä päivänä on ollut myös tapana järjestää harjoitusillallinen tai tervetulojuhla joko italialaisessa ravintolassamme Cipressa -altaan äärellä tai kotoisasti grillauksen parissa Jardins dans les Vignes -puutarhassamme. Ensimmäinen vaihtoehto sisältää herkullisen antipasti-buffetin sekä pizzaa altaan äärellä. Toinen vaihtoehto puolestaan tarjoaa teille ensiluokkaista provencelaista ruokaa, jota saatte nauttia laventelien ja oliivipuiden keskellä. Molemmat vaihtoehdot sisältävät tietenkin pakollisen ”aperitiivin”. 

Täällä la Coquilladessa räätälöimme häänne sataprosenttisesti, mutta tulemme tietenkin tarjoamaan ja esittelemään paikallisia erikoisuuksia, kuten tapenadella kuorrutettua paahdettua leipää ja viilentäviä pastis-juomia. Tarjoilu järjestetään pihalla tyypilliseen Provence-tyyliin. Kattaus on kaunista vintagea: pöytäliinat ja servietit on valmistettu ranskalaisesta pellavasta. Tämä paikka ei kaipaa suurempia kukkakoristeluita, sillä täällä kasvaa runsaasti valkoisia ruusupensaita, tuoksuvia laventeleita ja seinustoja pitkin kiemurtelevia viiniköynnöksiä. Nämä luonnontilassa olevat istutukset tarjoavat kauniit koristukset juhlaan. Ilta-aurinko luo vaaleanpunaisen hehkun puutarhaan ja sitä katsellessa ymmärtää mistä ”La Vie en Rose” -kappale kertoo. 

Suuren päivän aamuna hääpari saa keskittyä valmisteluihin ja viimeisiin ”sinkku”hetkiinsä. Sulhanen voi aamiaisen jälkeen suunnata esimerkiksi rentoutumaan uima-altaalle tai käydä pyöräretkellä ystäviensä kanssa. Meillä on tarjolla korkealaatuiset BMC pyöräilyvarusteet, joita voitte vapaasti käyttää täällä olonne aikana. 

Lounaan jälkeen morsiamelle tarjotaan lasillinen samppanjaa hääkampauksen ja -meikin teon yhteydessä. Valmistelut tapahtuvat hääsviitissä, jossa vielä ehtii nauttia ulkouima-altaasta ja porealtaasta ennen iltapäivän juhlallisuuksia. Valokuvaaja ikuistaa valmisteluiden herkän kauniit hetket, jotka jaetaan yhdessä ystävien ja perheen kanssa.Kun kaikki vieraat ovat kokoontuneet Chef’s Potagerille ja sulhanen on paikalla, noudamme morsiamen golfautolla (mahdollisuus hauskoihin kuvaushetkiin) ja viemme hänet puutarhan korkeimmalle kohdalle. Täältä hän laskeutuu alas kohti sulhoaan pitkin kujaa, jota ympäröi oliivipuut, laventelit, ruusut ja sinisarjat. 

Iltapäiväauringon hohteessa hääpari sanoo toisilleen ”tahdon” ja vieraat kutsutaan cocktail-tilaisuuteen hotellin suurelle toriaukealle. Täällä soi livemusiikki, joka voi olla kaikkea puhallinorkesterista harpunsoittajaan tai sellistitriosta DJ:hin. Musiikki luo iloisen romanttisen tunnelman vieraiden nauttiessa samppanjaa, cocktaileja, ranskalaisia kanapeita ja muuta naposteltavaa. 

Tämän jälkeen tarjoillaan gourmetravintolamme valmistama neljän ruokalajin hääateria. Kohokohtana on perinteinen ranskalainen hääkakku tai pièce-montée, jonka voimme tarjoilla tähtisädetikkujen tai jopa ilotulituksen saattelemana. Juhla ei ole juhla ilman musiikkia, joten ruokailun jälkeen pistetään tanssiksi joko livebändin tai DJn tahtiin. Baari on tietenkin auki ja osaavat baarimikot pitävät huolta, ettei kenenkään tarvitse kulkea janoisena. Keskiyön korvilla tarjotaan hiukopalaa, jotta juhlinta voi jatkua aamun pikkutunneille saakka. Yöruoka voi olla kaikkea makkarasta pizzaan tai vaikka ranskalaiseen sipulikeittoon. Kaikki on tottakai sataprosenttisesti oman keittiön valmistamaa! Pienimmille on tarjolla myös muffinssi- ja karkkibuffetti.

Coquillade Provence Resort & Spa

Häämatka

Mikäli matkakohdehäät eivät sovi suunnitelmiinne, mutta tämä artikkeli herätti kaipuun vierailla Coquillade Villagessa, voimme iloksemme kertoa, että resortti soveltuu myös aivan loistavasti häämatkakohteeksi. Tämä viiden tähden resortti tarjoaa loistavat puitteet, jossa voitte nauttia SPA-hoidoista, vauhdikkaista aktiviteeteista, loikoilusta altaalla, upeasta ruoasta ja vierailusta lukuisilla viinitiloilla, jotka ympäröivät Coquillade Villagea.

Käytännön tietoa ja hintoja:

Meillä on yhteensä 63 huonetta ja sviittiä, joihin mahtuu majoittumaan samanaikaisesti yhteensä 130 vierasta. Matkakohteen voi varata joko kokonaisuudessaan tai osittain, sillä se koostuu kahdesta itsenäisestä kokonaisuudesta. Toisella puolella on 28 huonetta ja toisella 35, jotka tarvittaessa voidaan rajata erilleen. 

Koko matkakohteen varauksen, eli 63 huonetta ja sviittiä, lähtöhinta on 38 540 € per yö matalasesonkina ja 53 315 € kesällä korkeasesonkimme aikana. Hinnat sisältävät aamiaisen, kylpylän vapaan käytön ja valikoiman minibaarin tuotteita. 

Elopement-häät tai pienemmät tilaisuudet, joihin varataan vain huone tai pari, ovat myös täysin toteutettavissa ja tuolloin lähtöhinta on 450 € per huone per yö matalasesongin aikaan ja 595 € korkeasesongin aikaan.

Lue lisää

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Resepti taianomaisiin matkakohdehäihin

Vaikka pandemia ei olekaan vielä irrottanut otettaan niin kuin olimme toivoneet, on siitä huolimatta tai juuri siksi, ihanaa unelmoida matkakohdehäistä.

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja…

Häähumua Tšekissä

Elinikäinen muisto ja juhla, jota et unohda koskaan! Tšekki tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa ja uskomattoman kauniita maisemia häävalokuvausta varten. Prahassa romanttiseen…

Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka,…

Romantiikkaa Euroopan kaupungeissa

Rakkautta ja rentoutumista, valtavasti nähtävyyksiä sekä ainutlaatuinen tunnelma – häämatka kaupunkikohteeseen mahdollistaa yhtäaikaisesti sekä vauhdikkaan että rauhallisen loman. Kauas ei…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Häämatka sinulle joka etsit seikkailua

There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done. Nämä leijonakuninkaan tunnetuimman…

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Lue Lisää

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lue Lisää

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Lue Lisää

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Lue Lisää

Resepti taianomaisiin matkakohdehäihin

Vaikka pandemia ei olekaan vielä irrottanut otettaan niin kuin olimme toivoneet, on siitä huolimatta tai juuri siksi, ihanaa unelmoida matkakohdehäistä.

Lue Lisää

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Lue Lisää

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Lue Lisää

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Lue Lisää

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Lue Lisää

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Lue Lisää