Seychellit
– prinsessan arvoinen häämatkakohde

Maailmassa on niin paljon upeita paikkoja, että matkakohteen valitseminen voi olla vaikeaa. Niin ainakin kävi minulle ja miehelleni, kun yritimme miettiä, mihin matkustaisimme häämatkallemme. Saimme nimittäin häämatkan lahjaksi isältäni, äidiltäni ja siskoltani. Aivan ihanaa ja todella upeaa, suurkiitos! Mutta mihin me oikein matkustaisimme? Saimme valita kohteen eri vaihtoehdoista, ja lopulta valinta osui Seychelleihin. Se tuntui upealta ja lähes taianomaiselta matkakohteelta. Todellinen unelma… ja sellaiseksi se myös osoittautui!

Teksti: Camilla Lindahl
Kuvat: Office du Tourisme des Seychelles

Seychellit sijaitsevat Intian valtameressä aivan Madagaskarin yläpuolella, ja niihin kuuluu yhteensä yli 100 saarta, jotka kaikki ovat omanlaisiaan. Matkamme varaukset hoidettiin Select Collectionin kautta, joka auttoi meitä kokoamaan hyvän yhdistelmän hieman leppoisammasta Praslin-saaren Constance Lemuría Resortista ja suuremmasta ja vauhdikkaammasta Constace Ephelia Resortista, joka sijaitse pääsaari Mahélla. Kummatkin niistä ovat viiden tähden hotelleja, mutta saarilla on myös kolmen ja neljän tähden hotelleja sekä pieniä taloja, joista kukin voi valita itselleen sopivan lompakkonsa paksuuden mukaan.

Constance Lemuría Resort
Praslin, joka on yksi Seychellien suurimmista saarista, sijaitsee 40 kilometriä koilliseen pääsaari Mahésta, ja sinne voi joko lentää (n. 15 min) tai matkustaa lautalla (n. 45 min). Hotellin henkilökunta haki meidät lentokentältä, ja vei meidät parin kilometrin matkan Constance Lemuría Resortiin, joka oli määränpäämme matkamme viiden ensimmäisen päivän ajan. Kun saavuimme kohteeseen, henkilökunta otti meidät lämpimästi vastaan, ja Lemurían uskomattoman ystävällinen ilmapiiri onkin jäänyt ikuisesti mieleeni. Lomakohteen johtaja Hilton Hastingsin mukaan henkilökuntaa on noin kaksi henkeä jokaista vierasta kohden. Yksi ihminen on palkattu vain huolehtimaan kilpikonnista, jotka tulevat joka vuosi laskemaan munansa Lemuríaa ympäröiville rannoille. Joulukuun ja helmikuun välisenä aikana kuoriutuu tuhansia munia, ja olisi todella upea elämys nähdä nämä pienet minikilpikonnat siirtymässä veteen. Paikassa on myös oma hääsuunnittelija, joka huolehtii kaikista heistä, jotka menevät naimisiin Lemuríalla. Hääsuunnittelija pystyy periaatteessa järjestämään kaiken kuten haluatte, ja esittelykierroksen aikana saamme kuulla, että reikä numero 15 golfkentällä – 18-reikäinen maailmanluokan kenttä – kuuluu suosikkeihin.

Fantastista ruokaa!
Paikassa ei ollut erinomaista vain palvelu, vaan myös ruoka on oman lukunsa arvoinen. Takaan, että tästä paikasta kukaan ei lähde pettyneenä pois! Aamiainen tarjoillaan buffetravintoja Legendissä, ja valinnan varaa on joka päivä todella paljon. Kokki valmisti munakkaita ja pannukakkuja tilauksesta, ja vastapuristettu hedelmämehu oli loistavaa. Buffetit saattavat joskus tuntua hieman tylsiltä, mutta tämä buffet ei ole sellainen. Tarjolla on kaikkea, mitä vain voi toivoa, ja vähän enemmänkin. Paikassa tarjoillaan buffet myös iltaisin, ja siitä voi sanoa samaa: ei koskaan tylsää ja yksitoikkoista, vaan erilaisia teemoja ja jännittäviä ruokia maisteltavaksi.

Legendin lisäksi Constance Lemuriassa on kaksi muutakin ravintolaa. Beach Bar & Grill rannalla ja Seahorse golfklubilla. Seahorsella on Seychellien suurin viinikellari, joten se on juuri oikea paikka viinin ystäville. Paikassa voi nauttia upean 7 ruokalajin menun, joka sisältyy myös Honeymoon-pakettiin.

Unelmarannat
Lomakohteessa on kolme rantaa: Anse Kerlan, joka on aivan ikkunamme alla, Petit Anse Kerlan, joka on suojaisessa lahdenpoukamassa, sekä upea Anse Georgette, joka oli kuin unelma. Juuri niin valkoista hiekkaa ja vihreää vettä kuin voi kuvitella. Mikään rannoista ei tuntunut koskaan liian täydeltä tai ahtaalta, vaan tilaa oli hyvin.

Ihania retkiä
Kun oleskelimme Lemuríassa, teimme kaksi retkeä, joista ensimmäinen suuntautui saaren ylpeydelle, Vallée de Maille, joka on nykyisin yksi UNESCOn maailmanperintökohteista, ja toinen La Diguen saarelle. Suosittelen todella katamaraanimatkaa La Diguelle, jossa kannattaa pyöräillä ympäriinsä tutustumassa saareen. Sieltä löytyvät maailman kaunein ranta Anse Sourse de’Argente. Hiekka on vitivalkoista, ja rantaa ympäröivät valtavat aaltoilevat graniittikalliot. Näkymä on taianomainen! Saarella pääsee myös näkemään kilpikonnia lähietäisyydeltä, sillä saarella asustaa erityisen paljon norsukilpikonnia. Ne voivat elää jopa 150-vuotiaiksi ja painaa muutamia satoja kiloja. Ja jos kyllästyy kilpikonniin, uimiseen ja auringonottoon, voi vierailla saaren vaniljaviljelmillä tai katsella, miten kookosöljyä tuotetaan. Kookosöljy onkin ainoa tältä saarelta löytyvä öljy.

Constace Ephelia Resort
Viiden ihanan päivän jälkeen oli aika vaihtaa hotellia Constace Ephelia Resortille, joka sijaitsee pääsaari Mahélla. Mahélla asuu noin 80 000 ihmistä, mikä on tietenkin paljon enemmän kuin Praslinin 7 000 asukasta. Constace Ephelia Resort on tietenkin suurempi lomakohde kuin Lemuría. Se on otettu käyttöön vuonna 2010, joten kaikki on uutta ja raikasta. Ephelia sijaitsee uskomattoman upeassa paikassa, ja yksi todella mieleeni painuneista asioista on se, kuinka vihreää kaikkialla oli. Lomakohde on levittäytynyt suurelle alueelle, ja alueen eteläisen ja pohjoisen osan välillä kulkee golfkärryjä hoitamassa sukkulaliikennettä. Kohteessa on viisi ravintolaa, joista voi valita suosikkinsa, ja minun on annettava erityinen kunnia Heliokselle, jossa nautimme uskomattoman herkullisen seafood-päivällisen, sekä Adam & Evelle, jossa nauttimamme aasialainen menu oli huippuhyvä.

Valitettavasti ilmojen haltijat eivät olleet puolellamme kaikkina Mahéssa viettäminämme päivinä, mutta toisaalta saimme mahdollisuuden kokeilla ja kokea muutakin kuin rantoja. Voin todella lämpimästi suositella käyntiä lomakohteen kylpylä Le Spa de Constancessa. Siellä voi tehdä tuttavuutta höyrysaunaan, tavalliseen saunaan, erilaisiin porealtaisiin sekä moniin erilaisiin hoitoihin. Me valitsimme tunnin mittaisen aromaterapiahieronnan verrattomaan hintaan, 75 euroa/henki.

Le Plane St. André – Mahén rommitislaamo
Käytimme tilaisuutta hyväksemme ja vierailimme myös saaren rommitislaamo Le Plane St. Andréssa, joka valmistaa Takamaka Bay -rommia. Otimme osaa opastetulle kierrokselle ja saimme kuulla, miten rommin valmistaminen on aikoinaan aloitettu. Rakennus on kopio alkuperäisestä, vuonna 1792 rakennetusta talosta, ja siinä on hieman eteläamerikkalaisia vaikutteita. Paikan keittiömestari oli yllättäen ruotsalainen kaveri, joka oli tullut Seychelleille kolme vuotta sitten ja jäänyt sille tielleen. Kävelykierroksen jälkeen saimme maistella eri rommilaatuja, ja luonnollisesti ostimme muutamaa laatua myös kotiin tuotavaksi.

Vietettyämme viisi ihanaa päivää Constace Ephelia Resortissa oli aika pakata laukut ja matkata takasin koti-Ruotsiin. Lähdimme Seychelleiltä hymy huulillamme ja monia muistoja rikkaampina. Kaikkialla meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia, ja todella tunsimme itsemme kuin prinssiksi ja prinsessaksi noiden kymmenen päivän ajan.