Tyylikäs, rento ja monipuolinen Hääpukuliike Vieno

Helsingin Museokatu on saanut uuden morsiuspukuliikkeen. Kaksi nuorta vaatetusompelijaa Aino Pasanen ja Jemina Illukka perustivat pukuliikkeen, sillä heillä on palava halu tehdä unelmiensa työtä.

Haastattelija: Soile Niinikoski
Kuvat: Vieno

Mikä on Vieno?
– Vieno on meille (omistajillensa) kuin toinen koti. Tänne tultaessa ei tulla pelkästään morsiuspukuliikkeeseen, vaan tullaan ”meille”. Liikkeemme ei ole suurimmasta päästä, mutta kokonaisuus on tarkkaan harkittu ja harmoninen – ripauksella ylellisyyttä. Hääpukusovitteluun tuleminen on monelle morsiamelle uusi ja jännittävä juttu, joten meille on tärkeää olla helposti lähestyttäviä ja madaltaa kynnystä astua sisälle.

Mistä ajatus morsiuspukuliikkeen perustamiseen lähti?
– Olemme molemmat tehneet alalla töitä aluksi palkkalistoilla. Ajatus omaan liikkeeseen syntyi halusta päästä toteuttamaan vapaasti omia ideoita ja kehittämisajatuksia alaan liittyen. Halusimme tuoda hääpukeutumiseen jotain uutta nuorekkaalla otteella. Molemmat kokevat tekevänsä unelmiensa työtä ja vielä kun sitä tekee itselle, se ei varsinaisesti työltä tunnu. Nyt vihdoin on tunne, että työstä todella nauttii!

Millaiselle morsiamelle teillä on tarjontaa?
– Tuomme Suomeen tällä hetkellä Innocentian, MaryBriden ja Elena Morarin pukuja. Meille oli tärkeää, että valitsemamme merkit edustavat tyylikyyttä ja monipuolisuutta asiakasystävälliseen hintaan. Halusimme valita täysin uudet merkit Euroopan sisältä, mitä ei Suomessa olla vielä nähty. Meille on myös tärkeää pitää tiiviit suhteet yhteistyökumppaneihimme, jolloin tiedämme tarkalleen mistä pukumme tulevat. Olemme valinneet liikkeessämme olevan valikoiman tarkkaan ”jokaiselle morsiamelle jotakin” -periaatteella. Tarkoituksena on tarjota klassisten pukujen lisäksi myös jotain uutta ja rohkeampaa. Meitä kiehtoo erityisesti selän yksityiskohdat ja materiaalien moninaisuus.

Miksi puku kannattaa hankkia morsiuspukuliikkeestä?
– Tunnuslauseemme ”Aloitetaan hääpäiväsi juhlistaminen jo tänään!” kiteyttää oman ajatuksemme morsiuspukuliikkeessä asioinnista. Haluamme tarjota upean puvun lisäksi ihanan ja mieleenpainuvan sovittelukokemuksen, joka aloittaa viimeistään hääfiilistelyn! Meille on tärkeää olla aidosti morsiamen mukana koko valintaprosessin ajan. Autamme mallin valitsemisessa, rohkaisemme kokeilemaan jotain omasta näkökulmasta poikkeavaa, suosittelemme tyyliin sopivat asusteet, teemme pukuun tarvittavat korjaukset ja iloitsemme yhdessä, kun se oma puku löytyy. Morsiamen ei tarvitse huolehtia tämän jälkeen enää oikean koon selvittelyistä tai tilaamisesta, vaan vastuu siirtyy meille. Ja eihän sitä ihan joka päivä saa henkilökohtaista ostoavustajaa shoppailuun avuksi.

Mistä tietää että on löytänyt juuri sen oikean puvun?
– Kaikki morsiamet kokevat eri tavalla sen oikean puvun löytymisen. Osa reagoi voimakkaasti tunteella ja osa rationaalisemmin. Kaikille ei tule sitä ”the” -tunnetta kyynelien kera, mutta kyllä sen usein kasvoilta näkee, kun alkaa hymyilyttää ja peilin edessä viihtyy pidempään keimailemassa. Paineita ei kannata ottaa liikaa siitä, että miltä puvun löytymisen pitäisi tuntua. Tärkeintä on, että puku tuntuu hyvältä päällä ja tuntee olonsa upeaksi!

Haluamme pitää liikkeen ilmapiirin rentona ja ottaa ennemminkin kaverin roolin sovitustilanteessa. Tässä työssä tulee itkettyä, naurettua ja ihailtua yhdessä morsiamen (ja morsiusseurueen) kanssa ja se tekee tästä työstä parhaan!

Lue lisää ihanasta liikkeestä:
https://vienohelsinki.fi
facebook.com/vienohelsinki
instagram.com/vienobridal

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top