PROMOTION

Valitse korkealaatuinen häämekko

Häämekon valitseminen hääpäivää varten on tärkeä päätös ja nykyään valittavana on suuri määrä toinen toistaan upeampia luomuksia. Vuoden 2018 trendibongauksen perusteella voimme kertoa, että yhä useampi sijoittaa korkealaatuiseen häämekkoon. Toimittaja Anna Williams on haastatellut Victoria & Vincentin Kristiania, joka vastaa muutamiin tärkeisiin kysymyksiin.

Victoria & Vincentin mekot ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Mitkä asiat vaikuttavat häämekon laatuun?

Häämekot voidaan jakaa kolmeen eri kategoriaan valmistustavan mukaan:

”High end” -mekkoja valmistetaan pieni määrä. Nämä ovat todella eksklusiivisia ja eri valmistajat sekä merkit kisaavat siitä, kuka saa asiakkuuden itselleen. Kaikki tämän kategorian mekoista valmistetaan hienoista materiaaleista ja niiden valmistus vie paljon aikaa. Tämän kategorian mekkojen istuvuus on aivan omaa luokkaansa. Mekkojen hintataso on 1100 - 4000 euron väliltä.

”Medium quality” -mekot on valmistettu useimmiten hienoista materiaaleista, mutta ovat yksinkertaisempia malliltaan kuin edellisen kategorian mekot. Näissä mekoissa on vähemmän leikkauksia ja yksityiskohtia. Riisuttu design tarkoittaa hieman huonompaa istuvuutta, mutta myös alempaa hintaa sekä mahdollisuuden valmistaa tuotteita nopeasti ja tehokkaasti. Mekkojen hinnat ovat yleensä 400-1100 euron väliltä.

”Low quality” -mekkoja myydään oikeastaan ainoastaan netissä, sillä hääliikkeet eivät ole kiinnostuneita tekemään yhteistyötä näiden vaatteiden kanssa. Näissä mekoissa on aivan liikaa ongelmia; huono istuvuus, huonot materiaalit ja huonot työoltavat tehtailla. Näiden mekkojen hintataso on 100-400 euroa.

Miten tunnistaa korkealaatuisen häämekon?

Korkealaatuisen mekon tunnistaa kahdesta asiasta: istuvuudesta ja laadusta. Aloitetaan kertomalla kaikista tärkeimmästä eli istuvuudesta. Tässä asiassa syntyy jonkin verran väärinkäsityksiä ja tavallisin väärinkäsitys syntyy kun tuleva morsian ei ymmärrä omia mittojaan. Esimerkiksi:
Rinnanympärys: 100 cm. Vyötärönympärys 90 cm. Lantionympärys 110 cm.

Aluksi on helppo ajatella, että häämekon muokkaaminen ympärysmittoihin 100-90-110 saa mekon istumaan täydellisesti. Näin harvoin kuitenkaan käy. Häämekon istuvuus on monimutkaisempi asia kuin moni uskookaan. Tavallinen mekko koostuu yleensä yhdestä tai kahdesta kangaskerroksesta, joissa on yksinkertainen leikkaus. High end -häämekko puolestaan koostuu useista kangaskerroksista, monimutkaisista leikkauksista, saumoista ja tukirakenteista.

Esimerkiksi Vincent & Victorian ”Hilma” -mekko koostuu 5 kangaskerroksesta, 9 pystysuorasta tukiluusta ja niin monista muodoista ja leikkauksista, että niitä on mahdotonta laskea. Nämä kaikki on piilotettu täydellisen pinnan alle. Näiden kaikkien piilotettujen yksityiskohtien tarkoitus on luoda ainutlaatuisen upea istuvuus, joka saa sinut tulevana morsiamena näyttämään taianomaisen upealta hääpäivänäsi. Kun nämä asiat ymmärtää, voi jokainen käsittää miten monimutkainen rakennelma häämekko onkaan.

Toinen mekossa huomioitava asia on materiaali ja sen laatu. Muutama merkki siitä, että häämekko on heikko laadultaan:

  • Väri on aivan liian valkoinen (tai pahimmassa tapauksessa: likaisen keltainen)
  • Kangas on liian kiiltävää
  • Mekosta puuttuu kauniit yksityiskohdat ja applikaatiot
  • Materiaali on liian jäykkää, mikä vaikeuttaa liikkumista
  • Tukiluut puuttuvat tai kuultavat päällimmäisen kankaan läpi

Mistä tuleva morsian voi ostaa korkealaatuisen häämekon?

Ikävä kyllä moni elää siinä uskossa, että kuvan kaunis mekko tulee näyttämään aivan yhtä hyvältä heidän itsensä yllä. Näin ei kuitenkaan aina ole. Jopa Low quality -mekot saattavat näyttää kuvissa hyvältä, kun niihin käytetään tarpeeksi Photoshopia. Kuvissa on helppo muokata sekä istuvuutta että materiaalin ulkönäköä ja tämän takia moni kokee tulleensa huijatuksi ostettuaan häämekon netistä.

Näyttääksemme eron näette tässä kuvassa Victoria & Vincentin ”Holly” -mekon. Suuressa kuvassa on virallisen Lookbookin kuva, kun taas pienessä kuvassa on puhelimen kameralla otettu muokkaamaton kuva. Kuten kuvasta näkyy, on mekkojen istuvuus molemmissa kuvissa täysin samanlainen (eli toisin sanoen tässä ei ole huijattu kuvanmuokkauksen avulla).

Lopuksi haluamme Victoria & Vincentin puolesta suositella vähintään muutaman eri mekon sovitusta hääliikkeessä ennen kuin teet lopullisen päätöksen. Anna liikkeen ammattitaitoisen henkilökunnan auttaa sinua löytämään oikea mekko – heillä on siihen osaamista ja kokemusta. Ja miten tietää löytäneensä sen oikean mekon? No, sen kyllä taatusti huomaa ja tuntee!

LUE LISÄÄ

IMG_5051

Pukuliike Veston

Pukuliike Veston: Kattava valikoma miesten pukuja arkeen ja juhlaan Helsingin ja Tampereen myymälöistämme.

Festive Nadja Medium sormus

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

San-Antonio

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Bridal-makeup

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.