Veni Infantino suunnittelee jokaiselle morsiamelle

Veni Infantino on ollut alalla noin 30 vuoden ajan. Hänen kiinnostuksensa muotia ja muotisuunnittelua kohtaan heräsi jo teini-iässä, ja hän alkoikin työskennellä hää- ja juhlapukujen parissa heti yliopistosta valmistuttuaan. Veni kertoo intohimon ja ymmärryksen muotia kohtaan olevan peräisin hänen italialaisista sukujuuristaan, sillä jo aiemmat sukupolvet ovat olleet kiinnostuneita muodista. Aina siitä saakka, kun Veni valmistui London College of Fashionista, hän on ollut arvostettu muoti-ikoni ympäri maailman.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Anna Storm

Sain mahdollisuuden tavata Venin The London Bridal Show’ssa, jossa meillä oli mukava keskusteluhetki. Veni kertoi omasta taustastaan, muotisuunnittelusta ja viimeisimmästä kokoelmastaan.

Tällä hetkellä Veni suunnittelee morsius- ja juhlapukuja tuotemerkille Ronald Joyce (joka on osa brittiläistä Mori Lee -yritystä). Jo 15 vuoden ajan Veni on ollut vastuussa useista kokoelmista ja Ronald Joycen eri osista. Heidän pääkokoelmansa, joka kantaa samaa nimeä kuin koko tuotemerkki, keskittyy perinteisiin kirkkohäissä käytettäviin pukuihin. Perinteisissä malleissa on aina jokin moderni vivahde, ja vaikka mallistot vaihtelevat vuodesta toiseen, näkyy puvuissa aina läpi kokoelman punaisena lankana kulkeva eleganssi ja eksklusiivisuus. Toinen morsiusmallisto on nimeltään Victoria Jane, ja se on suunnattu morsiamille, jotka etsivät hieman yksinkertaisempia pukuja. Pukuja, joissa ei ole runsaasti yksityiskohtia ja joissa on suorat leikkaukset. Nämä puvut sopivat morsiamille, jotka haluavat pukeutua kevyisiin pukuihin tai jotka haluavat pitää rantahäät ulkomailla tai vain pitää häät yksinkertaisina. Kahden morsiuspukukokoelman lisäksi tarjolla on myös oma mallisto morsiusneidoille ja toinen, joka on suunnattu morsianten äideille. Nämä kokoelmat kantavat suunnittelijan nimeä. Tapaamisemme aikana tartuin tilaisuuteen ja kysyin Veniltä hänen viimeisimmästä Ronald Joyce -kokoelmastaan, jota hän kuvailee kunnianosoitukseksi 1920-luvulle.

- Oikeastaan koko mallisto perustuu 20-lukuun, ja se on hyvin erilainen kuin aiemmat kokoelmamme. Kokoelma tuntuu purevan tämän päivän morsiamiin, sillä kiinnostus pukuja kohtaan on ollut valtavaa, Veni sanoo hymyillen.

Kokoelmasta todella huomaa, että se saanut vaikutteita art decosta ja 20-luvusta. Pukuja koristavat pitsit, hapsut, helmet ja kimaltelevat kivet, ja näemme paljon erilaisia huomiota herättäviä yksityiskohtia. Yhdessä Venin uuden kokoelman suosikkipuvuista on pieniä helmilankoja, jotka luovat aaltomaisen vaikutelman hapsujen tapaan. Eräs toinen puku on koristeltu upealla ruutukuviolla, joka on muodostettu korukivistä ja pitkistä rivistä helmiä ja joka koristaa puvun selkää kaulakorun tavoin.

Lopuksi kysyn Veniltä, mikä kuvaa häntä suunnittelijana, ja hän vastaa nopeasti keskittyvänsä ennen kaikkea morsianten vartaloon.

- Haluan suunnitella pukuja lähtökohtana istuvuus. Haluan pukujen sopivan morsiamille eikä vain catwalkilla esiintyville malleille. Kaikki morsiamet ovat erilaisia; heillä on eri vyötärönympärys, pituus ja vartalon mittasuhteet. Venin vahvuus suunnittelijana onkin se, että hän osaa ottaa tämän kaiken huomioon uusia pukuja suunnitellessaan. Sen myös huomaa selvästi uuttaa kokoelmaa katsoessaan, sillä pukujen malleissa on paljon vaihtelua. On pukuja, joissa on selvästi erottuva vyötärö, A-linjaisia pukuja sekä hihallisia pukuja hieman enemmän peittävyyttä kaipaaville morsiamille, jotka eivät halua käyttää hihattomia pukuja. Tarjolla on todellakin jokaiselle jotakin, ja sekä istuvuuden että muodikkuuden huomioiminen tekee konseptista menestyksekkään.