Ekologinen ja Eettinen Kätkö

Hienoa on se, että tiedän tarkkaan mistä kaivoksesta kultani tulee. Kriteerit Reilun Kaupan kultaan on niin ihmisten kuin ympäristönkin kannalta tiukat - sertifikaattien saaminen ei ole helppoa. Kätkön koruissa käytetään eettisin ja ekologisin periaattein valittuja materiaaleja, kuten 100% kierrätettyä hopeaa ja Reilun kaupan sertifioimaa kultaa.

Teksti: Soile Niinikoski  Kuvat: Ville Lehvonen (tuotekuvat)

Kätkön takana on kultaseppä Hanna Rainio. Hänestä piti tulla taidemaalari, mutta opinnut kuitenkin jäivät elämän pyörteissä. Tämän jälkeen Hanna kokeili useita ammatteja, joissa kaikissa näkyi selkeästi käsillä tekeminen. Lopulta Hanna löysi kultaseppäopinnot ja tiesi olevansa oikealla polulla. Idea Kätkö Korun perustamiseen lähti halusta harjoittaa omaa ammattia kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, ja niin että maailmaan tulisi vain tarkoin harkittuja, rakkaudella käsintehtyjä uniikkeja, aikaa kestäviä tuotteita.

Mikä on ollut palkitsevintä kultasepäntyössä?

  • Palkitsevinta on se, kun asiakas ei ole tiennyt mitä hän haluaa ja olen kuitenkin onnistunut tekemään sen. Se hetki kun asiakas saa valmiin tuotteen käsiinsä - se on enemmän kuin asiakas osaa olettaa. Itsekin olen liikuttunut näistä tilanteista.

Käytät ainoana Suomessa Reilun Kaupan kultaa, mitä se tarkoittaa?

  • Eettinen puoli on aina tärkein, globaalisti näillä teoilla halutaan tähdätä köyhyyden poistamiseen. Tavoite on, että kehitysmaiden ihmiset saavat työllistettyä itsensä ja että heidän työtään arvostetaan. Hienoa on se, että tiedän tarkkaan mistä kaivoksesta kultani tulee. Kriteerit Reilun Kaupan kultaan on niin ihmisten kuin ympäristönkin kannalta tiukat - sertifikaattien saaminen ei ole helppoa. Kätkön koruissa käytetään eettisin ja ekologisin periaattein valittuja materiaaleja, kuten 100% kierrätettyä hopeaa ja Reilun kaupan sertifioimaa kultaa.

Minkä tyylisiä koruja valmistat?

  • Orgaanisia, epäsymmetrisiä koruja, joissa näkyy sadunomaisuus - lapsuuden maailma! Minulla on koristeellisempi ja pelkistetympi linja. Tiedän heti, jos joku ei toimi, kokeilen niin kauan kunnes asiat ja materiaalit toimivat yhdessä. Asiakkaiden toiveiden pohjalta ei voi suoraan toimia vaan lopputulos hahmottuu työn edetessä. Ennenkuin aloitan työn, mietin millainen tunne tilanteeseen liittyy. Esimerkiksi jos joku sanoo että metsä on tärkeä, mietin mikä tunnetila tulee mieleeni ja lähden tekemään sen pohjalta. Teen työtä niin kauan kunnes asiakas on tyytyväinen. Palveleen asiakkaat avoimesti ja luonnollisella otteella.

Minkä neuvon haluat antaa kaikille sormusta hankkiville?

  • Kannattaa ostaa koru paikasta, jossa sen seppä myy, suunnittelee ja toteuttaa. Silloin saat juuri sitä mitä haluat. Jos tulee ongelmia yms. huoltotarpeita tiedät aina minne sen viedä. Kotimaisuus on tärkeää, tiedät mistä koru tulee ja miten se on valmistettu niin ei tule yllätyksiä. Jos ostat netistä niin usein tulee ongelmia kun ei tiedetä miten se on tehty ja sitä on lähes mahdoton muokata. Kehotan rohkeasti ottamaan yhteyttä ja tulemaan kyselemään. Keskustelen, kuuntelen, rohkelen ja keskustelen mielelläni eri vaihtoehdoista. Vaihdan mielelläni ajatuksia joten ottakaa yhteyttä!

Tutustu Kätköön: http://katkokoru.fi

Tutustu Reilun Kaupan kultaan: http://www.reilukauppa.fi/tuotteet/tuoteryhmaet/kulta/

Klikkaa kuvia niin näät ne suurempana!