Haluatko morsiushunnun?

Morsiushuntu voi olla kaunis ja ainutlaatuinen yksityiskohta hääpuvussasi. Se voi olla joko pitkä tai lyhyt, koristeilla tai ilman. Huntu kiinnitetään kampaukseesi tai hiusklipsiin, ja se voi olla kirsikka kakun päällä täydellisessä häälookissasi.

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat:Valmistajat

Perinteisesti ja uskonnollisesti morsiushuntu symboloi viattomuutta ja puhtautta. Monissa uskonnoissa peitetään jopa koko pää kunnioituksen osoituksena. Nykyään morsiushuntua käytetään useimmiten lisäkoristeena tai kokonaisuuden viimeistelevänä asusteena. Mikään laki ei sano, että sinun tulisi käyttää morsiushuntua tänä päivänä, mutta se on perinteisesti viimeinen lisäkoriste täydelliseen hääasuun. Olemme tarkastelleet juuri tämän hetken trendejä ja esittelemme tässä valikoiman erilaisia morsiushuntuja, joista voit valita itsellesi mieluisimman.  

Personoidut morsiushunnut

Trendi, jota näemme enemmän vuonna 2024, ovat morsiushunnut, joissa on ripaus persoonallisuutta. Voit kirjailla huntuun joko nimikirjaimet, häiden päivämäärän ja paikan, romanttisen ja henkilökohtaisen sitaatin tai muita persoonallisia tietoja ja koristeita. Personoitu morsiushuntu on kaunis lisävaruste, jonka muistat ikuisesti. Personoitu huntu voidaan siirtää myös seuraavalle sukupolvelle. Luo oma tarinasi ja valitse personoitu häähuntu!  

Personoidut morsiushunnut - etsy

Kuva: Etsy

Lyhyt - Pronovias

Kuvat: Pronovias

Morsiushuntu helmillä

Helmet ovat klassinen ja ajaton yksityiskohta, jota näemme paljon morsiushunnuissa vuonna 2023. Valitsemalla morsiushunnun, jossa on tyylikkäitä helmiä ja kristalleja, saat naisellisen, romanttisen ja lumoavan ilmeen, joka saa sinut loistamaan hääpäivänäsi.

Morsiushuntu kasvojen edessä - Pronovias, Morsiushuntu helmillä - Wona Concept

Morsiushuntu kasvojen edessä

Morsiushunnun käyttäminen kasvojen edessä oli entisaikaan puhtauden ja siveyden symboli, mikä osoitti, että morsian oli neitsyt ja kuului nyt tulevalle aviomiehelleen. Muinaisessa Roomassa hunnun oli tarkoitus torjua pahoja henkiä, jotka halusivat riistää morsiamelta ilon ja harmonian. Monissa uskonnoissa on edelleen tapana peittää kasvot morsiushunnulla vihkiseremonian ajan ja nostaa huntu kasvoilta sitten, kun lupaukset on annettu. Se, haluatko antaa morsiushunnun kasvojesi päällö lisätä hieman mystisyyttä vai antaa hunnun roikkua takana päälaeltasi tai kampauksestasi, on täysin sinun ja mieltymystesi saneltavissa.

 

Morsiushuntu pitsillä

Morsiushuntu pitsillä sopii sinulle, joka haluat romanttisen ja klassisen morsiuslookin. Voit valita, peitetäänkö koko morsiushuntu romanttisella pitsillä, vai haluatko pitsiä vain kasvojen ympärille tai morsiushunnun alaosaan, mikä tekee siitä unenomaisen kauniin kehyksen. Saatavilla on myös käsin kirjailtuja morsiushuntuja vintage-tyyliin, joka luo assosiaatioita aiempiin vuosikymmeniin.

Morsiushuntu pitsillä - Etoile

Kuvat: Etoile

Morsiushuntu väreillä

Haluatko erottua joukosta alttarikäytävää pitkin kävellessäsi? Haaveiletko tekeväsi sisäänkäynnin, jota vieraasi eivät tule koskaan unohtamaan? Valitse värikäs morsiushuntu kukkakirjonnalla tai ilman. Ei-perinteinen ja värikäs morsiushuntu voi olla täydellinen keino lisätä pientä ylimääräistä extraa asuusi. Jos päätät mennä naimisiin värillisessä mekossa, voi olla mukavaa täydentää asu samanvärisellä tai kontrastivärisellä morsiushunnulla.

 

Morsiushuntu väreillä - Ronald Joyce

Kuvat: Ronald Joyce

Minimalistinen morsiushuntu

Haluatko puhtaan ja luonnollisen tyylin hääpäivääsi? Siinä tapauksessa voit pitää sen yksinkertaisena sovittamalla asuun yksinkertaisen, ilman saumoja viimeistellyn hunnun. Tämäntyyppinen huntu on valmistettu tyllistä hääpukuun sopivilla läpikuultavilla, pehmeillä sävyillä. Ilmava kangas on verhoiltu silkkihunnun tapaan ja se sulautuu täydellisesti mekkoon.

Minimalistinen morsiushuntu - Justin Alexander

Pitkä morsiushuntu

Muodollisissa häissä käytetään usein pitkää tylliverhoa, ja tällaisia morsiushuntuja nähdään usein kuninkaallisten ja julkisuuden henkilöiden keskuudessa. Koska pitkät morsiushunnut antavat majesteettisen ja voimakkaan vaikutelman koko asuun, monet päättävät kiinnittää morsiushunnun tyylikkääseen kampaukseen. Valittavana on eri pituuksia. Yleisimmistä pitkistä hunnuista löytyy katedraalihuntu, joka on enintään 2 metriä pitkä, tai kappelihuntu, joka on hieman lyhyempi. Mikä sopii parhaiten sinulle, persoonallisuuteesi ja hääpukuusi, on sinun päätettävissäsi!

 

Pitkä morsiushuntu - Bianco Evento

Lue lisää

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Vuoden 2025 häämuoti

Miltä näyttää tulevaisuuden häämuoti? Osallistuimme European Bridal Week -messuille ja saimme tutustua uusiin mallistoihin, joita esittelivät häämerkit kautta maailman.

Trendejä catwalkilta

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia näistä trendeistä, joista Bridal Week -tapahtumaan osallistuneet saivat esimakua ja joita tulemme taatusti näkemään lisää vuoden…

80-luku on tullut takaisin!

Tässä listaamme 80-luvun 8 suurta trendiä, jotka nyt tulevat takaisin nykypäivän hääpuvuissa.

Mitä sinulla on morsiuslaukussasi?

Useimmat valitsevat hääpäiväkseen pienen morsiuslaukun, jossa on joitain päivän aikana tarvittavia esineitä. Mutta mitä asioita morsiuslaukussa pitäisi olla?

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Haluatko morsiushunnun?

Morsiushuntu voi olla kaunis ja ainutlaatuinen yksityiskohta hääpuvussasi. Se voi olla joko pitkä tai lyhyt, koristeilla tai ilman.

Vaihtoehtoinen ”twist” hääpuvussa

Tämän päivän modernissa maailmassa vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä voit valita hääpäiväsi asuksi.

LILLYn häämuoti vuodelle 2024

Tutustu LILLYn uuteen vuoden 2024 häämallistoon. Sano ’tahdon’ rakkaudelle ja romanttisten hääjuhlien morsiustyyleille!

10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin

Jotta välttyisit kaikilta ostosmokilta, esittelemme tässä Zazabella-hääpukujen myyntiammattilaisten 10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin.

Kauniit kynnet hääpäivään

Ranskalainen manikyyri, liukuvärjäys vai lempivärillä lakatut kynnet? Huolitellut ja kauniit kädet ovat hyvinvoivat ja näyttävät upealta hääkuvissa. Muista huoltaa kyntesi…

Unelmoi hääpuvusta kreivittären aikaan

Me Valkoisessa Kreivittäressä palvelemme sinua lämpimällä ja rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Millainen pääntie sopii sinulle parhaiten?

Aivan, kuten hääpuvunkin muoto, voi valitsemasi pääntie vaikuttaa siihen, miltä vartalosi puvussa näyttää.

Mikä Spice Girls –morsian sinä olet?

90-luvun inspiroima muoti spagettiolkaimineen, olkatoppauksineen ja neliönmallisine kaula-aukkoineen antoi meille hullun idean. Kokosimme viisi tyyliä ikonisen 90-luvun pop-yhtyeen, Spice Girlsin…

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Kukoistava kokoelma Ronald Joycelta

Ronald Joycen uusi Botanical -mallisto sisältää elementtejä luonnonympäristöstä ja värikkäistä kukista.

Kaasot

Kaasot ovat tärkeä osa hääseuruetta ja hääpäivää. Tässä esittelemme teille muutaman sivullisen inspiraatiota suosituista hääteemoista, joita voitte hyödyntää hääseurueessanne.

Upeita häähetkiä ÉLYSÉEn kanssa

Etsitkö täydellistä mekkoa? Enää ei tarvitse etsiä! ÉLYSÉEn vuoden 2023 mallisto on tehty sinua varten!

Trendit – morsiuspuvut

Tässä ovat trendit, jotka tulet näkemään vuonna 2023.

Näe trendikatsaus European Bridal Week -messuilta!

Olemme saaneet nauttia uusista trendeistä, upeasta muodista ja ihanasta juhlatunnelmasta yhdessä vuoden hienoimmista hääalan tapahtumista.

Morsiuspuvun historia

Olemme tarkastelleet morsiuspuvun historiaa yli sadan vuoden ajalta ja löytäneet ajankohtaisia tulkintoja menneistä trendeistä!

Kimalletta ja korkeita halkioita

Enzoanin vuoden 2023 mallisto sisältää 3 katseenvangitsevaa helmikoristeista mekkoa – modernin morsiamen unelma.

Täyden palvelun hääpukuliike

Zazabellan päämyymälässä Kaarinassa löydämme ratkaisut kaikille, olivat hääsi sitten kuukauden tai vuoden päästä, tai vaikka jo ensi viikonloppuna.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Haluatko morsiushunnun?

Morsiushuntu voi olla kaunis ja ainutlaatuinen yksityiskohta hääpuvussasi. Se voi olla joko pitkä tai lyhyt, koristeilla tai ilman.

Lue Lisää

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Lue Lisää

Mikä Spice Girls –morsian sinä olet?

90-luvun inspiroima muoti spagettiolkaimineen, olkatoppauksineen ja neliönmallisine kaula-aukkoineen antoi meille hullun idean. Kokosimme viisi tyyliä ikonisen 90-luvun pop-yhtyeen, Spice Girlsin…

Lue Lisää

Kaasot

Kaasot ovat tärkeä osa hääseuruetta ja hääpäivää. Tässä esittelemme teille muutaman sivullisen inspiraatiota suosituista hääteemoista, joita voitte hyödyntää hääseurueessanne.

Lue Lisää

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Lue Lisää

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

Lue Lisää

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Lue Lisää

Piste i:n päälle!

Carrie Bradshaw (Sinkkuelämää) sanoi näin kadulla kimppuunsa käyneelle varkaalle: Please Sir, you can take my Fendi bag, you can take…

Lue Lisää

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Lue Lisää

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Lue Lisää