Tyhjän nimettömän haaveet

Teksti: Erika Åkman Kuvat: Korus Design

Täydellinen sormus on kuin unelmien mies: se voi kävellä sattumalta vastaan sateisena sunnuntaina, tai sitä voi joutua etsimään kuukausikaupalla kissojen ja koirien kanssa. Tärkeintä on, että morsian voi myöhemmin ylpeänä katsella valintaansa ja olla siihen tyytyväinen. Suomalaiset naiset kertoivat Häät ja Juhlat -lehdelle, millaisista sormuksista he haaveilevat.

Kiukku katosi kosinnalla

”Mieheni kosi minua ystävänpäivänä. Olin viimeisilläni raskaana ja heräsin kiukkuisena huonosti nukutun yön jälkeen.

Hän oli laittanut aamiaisen valmiiksi ja pöydällä oli kukkia. En osannut odottaa kosintaa, sillä mieheni oli aiemmin sanonut, ettei usko olevansa vielä valmis avioliittoon. Yllätys oli suuri, kun hän kaivoi sormuksen esiin ja kysyi, menenkö hänen kanssaan naimisiin. Itkin hetken ja vastasin myöntävästi.

Kihlasormukseni on valkokultaa ja siinä 11 pientä timanttia. Mieheni valitsi sen itse ja onnistui siinä täydellisesti. Se on juuri sopivassa suhteessa näyttävä ja hillitty, juuri minun näköiseni.

Vihkisormukseeni haluan muutaman pienen timantin ja keskelle yhden isomman. Käytännöllisyyden vuoksi siinä ei saa olla isoja timantteja tai teräviä reunoja. Sormuksen tulee olla valkokultaa, koska en pidä kultaisista koruista.

Vihkisormus merkitsee minulle sitoutumista ja luottamusta siihen, että ongelmat selvitetään ja kriisit ylitetään. Se on symboli sille, että tehdään töitä suhteen eteen.

Pääsemme sanomaan toisillemme tahdon 8. syyskuuta 2017.”

//Jaana, 29

Yksi sormus riittää

”Yhtenä aurinkoisena, rauhallisena sunnuntaiaamuna juttelimme siitä, miten onnellisia olemme, ja kuinka haluamme olla yhdessä aina. Kihlautuminen tuntui luonnolliselta tavalta iloita siitä.

Hääajankohdaksi valikoitui lokakuu 2017, koska pidämme molemmat ruskasta ja syksyn pimeistä illoista.

Hankimme kihlasormukset yhdessä. Itselleni oli erityisen tärkeää, että sormukset on valmistettu eettisistä raaka-aineista.

Olemme molemmat opiskelijoita, joten myös hinta vaikutti paljon sormusten valintaan.

Suomesta oli hankala löytää sertifioiduista jalometalleista tehtyjä sormuksia, joten lopulta päädyimme tilaamaan sormukset pienestä korupajasta Kanadasta.

Valitsimme sormuksiksemme yksinkertaiset valkokultaiset renkaat, jotka on valmistettu osaksi kierrätetystä ja osaksi sertifioidusta materiaalista.

En ole vielä varma haluanko lainkaan vihkisormusta. Pidän siitä, miltä yksi yksinkertainen sormus näyttää.

Minulle sormus toimii tietynlaisena ulkoisena merkkinä siitä, että meillä on oma pieni kahden hengen tiimi. Tämän tehtävän yksi sormus hoitaa siinä missä kaksikin.

Jos päädyn hankkimaan vihkisormuksen, haluan sen olevan siro, kaunis ja eettisesti valmistettu.”

//Susanna, 26

Vihkisormukseen ei saa kyllästyä

”Unelmieni sormus on ehdottomasti valko- tai ruusukultaa. Haluaisin siihen yhden tai muutaman pienen värittömän tai värillisen kiven.

Pidän harvoin koruja, joten siksi suosin yksinkertaisuutta. Vihkisormuksen pitäminen on kuitenkin minulle tärkeää ja toivon, etten kyllästy siihen koskaan.

Sormusta ostettaessa luotan ammattilaisten apuun. Huomasin kihlasormusta valitessani, miten erilaiselta eri sormukset tuntuvat, vaikka ne olivat samaa kokoa.

Budjetti ratkaisee paljon, mutta huomasin kalliimpien sormusten myös tuntuvan paremmilta. Kihlasormukseni sain avopuolisoltani viime kesänä. Se on yksinkertainen valkokultainen sormus, johon on upotettu pieni timantti.

Pidän kihlasormuksestani niin paljon, että voi olla vaikeaa löytää vielä mieluisampi vihkisormus. Kaiverrutimme vielä perinteisesti sormuksiin toistemme nimet ja kihlapäivän.

Olisin halunnut häät mahdollisimman pian kihlauksen jälkeen, mutta tulimme toisiin ajatuksiin, kun vauva ilmoitti tulostaan. Näillä näkymin tuleva hääpäivä on 18.8.2018, mutta saa nähdä maltammeko odottaa sinne asti.”

//Tuuli, 27

Sen tietää, kun se tulee vastaan

”Unelmieni vihkisormus on kaunis, ruusukultainen ja siinä voisi olla siro kivi keskellä. Haluan kauniin ja oman näköisen sormuksen, mutta sen ei tarvitse olla kallis. Hopeisetkin sormukset ovat nättejä.

Vihkisormus edustaa minulle vihkivalojen näkyväksi tulemista: se kertoo, että toiseen ihmiseen on sitouduttu täysillä. Vihkisormus konkretisoi lupauksen rakastaa toista myötä- ja vastoinkäymisissä. 

 

Tuleva aviomieheni kosi minua kotona yllättäen, kun olimme lähdössä yhdessä lasilliselle läheiseen ravintolaan. Se oli yksi elämäni onnellisimmista hetkistä.

Mies oli valinnut sormuksen itse. Olin toki kertonut ja näyttänyt millaisista sormuksista pidän. 

Häitämme juhlitaan elokuussa 2017. Häävalmistelut ovat jo pitkällä, mutta vihkisormuksia emme ole vielä hankkineet. Olen varma, että kun oikea sormus tulee vastaan, tiedän sen ensi näkemällä.”

//Elli, 27

LUE LISÄÄ

Bridgertonin korut - Kuva: Liam Daniel / Netflix

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin perheestä kertova Netflix-sarja on valloittanut maailman, ja Bridgerton-korut tekevät yhä vaikutuksen!

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Inspiroidu kauniista ja eleganteista Schalins of Sweden -koruista!

Schalins of Sweden

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.