Morsiusateljee Katariinalle on myönnetty Design From Finland -merkki

Oulussa toimivan Morsiusateljee Katariinan Sis Idman hää- ja iltapukumallistoille on myönnetty Design from Finland -merkki.

Teksti: Suomalaisen työn liitto

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki myönnetään ainutlaatuiselle suomalaiselle muotoilulle, ja se kertoo yrityksen panostaneen edelläkävijänä suomalaiseen muotoiluun.

-Olemme erittäin iloisia saadessamme Design from Finland -merkin Suomalaisen Työn Liitolta ja koemme sen hyvin tärkeäksi saavutukseksi. Tunnetun merkin saaminen viralliselta taholta viestii asiakkaillemme Suomessa ja ulkomailla suomalaisesta korkealuokkaisesta osaamisestamme. Hyvin muotoillut tuotteet ovat parempia käyttää ja arvostettuja kuluttajien silmissä, kertoo mallistojen suunnittelija Katariina Karppinen.

- Designin merkitys Suomen kansantaloudelle ja kilpailukyvylle on erittäin suuri ja kasvaa koko ajan. Designia voi ja pitäisi hyödyntää alalla kuin alalla. Myös designin rooli moninaistuu. Suomen designhistoriaa on rakennettu ennen kaikkea kodin sisustustuotteilla, mutta nyt korostuu lisänä erikoisalojen muotoilu, kuten tässä tapauksessa korkeatasoinen vaatesuunnittelu, kertoo Brand Manager Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä. Suomi on korkean osaamisen maa, jonka kilpailuvaltti on nimenomaan aineettoman, korkean osaamisen töissä.

- Perinteinen teollisuus parantaisi asemaansa globaaleilla markkinoilla valtavasti, jos se panostaisi vielä vahvemmin muotoiluun. Arvoketjut ovat muotoutumassa uudestaan, ja lisäarvoa voidaan luoda nimenomaan muotoilulla, Lahti jatkaa.