Juhliin rohkea Naked Dress -tyylinen puku?

Haastattelin pukusuunnittelija Riikka Ikäheimoa hänen näkemyksistään juhlapukeutumisen suhteen.Hänen mielestään upeinta on tyylinsä löytänyt nainen, joka kääntää katseet.

Let's Talk Fashion - Brunch & Show pidettiin tunnelmallisessa Vanajanlinnan Paviljongissa. Ennen näytöstä nautittiin maukas skandinaavisiin makuihin keskittyvä runsas brunssi, joka oli Vanajanlinnan Chef de Cuisine Mika Jokelan käsialaa. Brunssin jälkeen koettiin upea näytös, jossa esillä oli White Dressin hää- ja juhlapukuja, My Miloun upeat syksyn mallistot sekä kirsikkana kakun päällä Riikka Ikäheimon upeat iltapuvut.

- Luon pukuja pitsistä, josta saan äärettömän paljon inspiraatiota. Pitsi muutenkin materiaalina on hyvin moniuloitteinen. Siitä saa niin herkkää ja tyylikästä kuin myös rohkeaa. Sama puku voi olla eri näköinen riippuen kantajasta ja hänen kokonaistyylistään.

- Naked Dress -tyyliset iltapuvut ovat olleet pinnalla esimerkiksi Amerikassa jo pitkään, mutta eivät koskaan oikein rantautuneet Suomeen. Haluaisin muuttaa sen ja tuoda vähän rohkeampaa pukeutumista myös Suomen punaisille matoille. Tyylini on saanut jo hyvin jalansijaa ja kädenjälkeni tunnistetaan helposti. Ideana on luoda pukuja joita katsomalla heti tietää sen olevan minun teokseni.

- Kannustan aina asiakkaitani pukeutumaan juuri niinkuin he itse haluavat. Stylisti Rachel Zoe:n sanoin ''Mikä olisi pahinta mitä sinulle voi tapahtua jos olet ylipukeutunut? Olet juhlien kaunein ja onko se loppujen lopuksi niin paha asia’’. Nuo sanat jäivät mieleeni ja rohkaisenkin naisia pukeutumaan juuri niinkuin he itse haluavat.

- Äitini taas aina on muistuttanut minua siitä, että korkokengät ja upea asu eivät koskaan tee kantajastaan koppavaa tai ylvästä, käytös tekee. Ole aina ystävällinen, tee hyviä asioita, pue yllesi korot ja upea puku - se tekee sinusta iloisen.

Näytösmallien meikki ja tyyli: Studio Tiina Lamberg
Valokuvaus: By Mikaelas
Näytöskoreografia: Noora Vennamo
Iltapuvut: Riikka Ikäheimo Couture

Teksti: Soile Niinikoski