Kauneusvinkkejä miehelle

Tietysti sinä sulhasena haluat näyttää mahdollisimman hyvältä suurena päivänäsi, oletpa turhamainen tai et. On monia asioita, jotka voit tehdä ollaksesi tyylikäs ja hyvännäköinen omissa häissäsi.

Teksti: Jeanette Henriksson Kuvat: gstockstudio/shutterstock.com

Ei vaadi kauhean paljon aikaa, jotta voi näyttää parhaan puolen itsestään hääpäivänään. Muutamiin perusääntöihin kuuluvat riittävän unen saaminen, stressittömyys, bailaamisen vähentäminen ja riittävä juominen. Alkoholin juomista on kuitenkin vältettävä. Kukapa nyt haluaisi mennä naimisiin järkyttävässä krapulassa? Tennissukkien vaihtaminen mustiin ohuisiin miestensukkiin on myös ehdottomasti pakollista.

Grooming – ihonhoitoa miehelle
Kasvojen ja ihonhoito ovat herkkiä aiheita monille miehille. Monet miehet eivät suhtaudu kovin luontevasti sanoihin ”miesten ihonhoito”. Erityisesti, jos miehet ovat yli kolmekymppisiä ja ovat käytännössä kasvaneet jalkapallokentällä tai jääkiekkokaukalossa. Jos se tuntuu paremmalta, käyttäkäämme sanaa grooming. Miten vain. Miesten ei pitäisi väheksyä ihonhoidon hyödyllisyyttä. Miesten ihonhoito on kehittynyt paljon, ja nykyään markkinoilla on paljon tuotteita, jotka on tarkoitettu nimenomaan miesten iholle. Miehille on nyt omat tuotteensa, joten heidän ei enää tarvitse vohkia puolisoidensa kasvovoiteita.

Mikä ihonhoidossa sitten oikein on niin epämiehekästä? Niin, sitä sopii miettiä. Useimmat miehet ajavat partansa ja pesevät kasvonsa päivittäin, joten heillä on jo olemassa jonkinlainen ihonhoidon rutiini.

Tiesitkö että?
Eurooppalaiset miehet käyttävät noin 25 minuuttia päivässä parranajoon, suihkussa käymiseen ja hiustenpesuun.

  • Noin 60 % miehistä ajaa partansa päivittäin.
  • Noin 70 % käyttää erilaisia parranajotuotteita.
  • 90 % 15–45-vuotiaista miehistä käyttää deodoranttia.
  • 70 % käyttää päivittäin tuoksua.

Mitä grooming sitten oikeastaan on? Sana on kotoisin Yhdysvalloista, ja yksinkertaisesti voidaan sanoa, että se tarkoittaa miesten ihonhoitoa. Oikeastaan kaikki, mitä sinun tulee tehdä, on vaihtaa muutamia käyttämistäsi tuotteista ja ihonhoitorutiineista, jos sinulla sellaiset jo on.

Vaihda saippuasi syväpuhdistavaan kasvojenpuhdistusaineeseen. Se on miedompaa ihollesi ja paljon saippuaa hygieenisempää. Hanki itsellesi myös pehmentävä puhdistusgeeli, joka auttaa puhdistamaan ihohuokosia. Tee kuorinta kerran viikossa saadaksesi todella perusteellisen ihonpuhdistuksen. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja saa ihon näyttämään raikkaalta ja nuorelta. Jos todella haluat kunnon ”groomingia”, mene kauneussalonkiin, jossa hoidetaan myös miesten ihoa. Sieltä saat ihonhoitoon vinkkejä ja ohjeita, jotka sopivat juuri sinun ihollesi. Vaikka häät olisivatkin se syy, joka saa sinut kiinnostumaan ihonhoidosta, ei sinulla ole mitään syytä lopettaa ihostasi huolehtimista hääpäivän jälkeen.

Colgatehymy
On melko varmaa, että tulet hymyilemään paljon hääpäivänäsi. Valkoiset hampaat ovat todella kauniit, eikä täydellisen colgatehymyn saaminen ole todellakaan älyttömän monimutkaista tai vaikeaa. Voit tietysti yrittää valkaista hampaasi itse, mutta lopputulos ei useinkaan vastaa toiveitasi. Parasta on mennä hoitolaan tai hammaslääkärille teettämään valkaisu. Tulokset näkyvät heti ja ovat usein pitkäkestoisia.

Entäpä hiukset? Parturikäynnille on hyvä varata aika viikkoa ennen häitä sekä leikkausta että värjäämistä varten. Kampaus on parhaimmillaan siinä vaiheessa, kun olet pessyt hiukset muutamia kertoja. Jos siis olet tottunut leikkaukseen ja värjäykseen. Kauniit kädet ja hyvin hoidetut kynnet ovat erityisen tärkeät hääpäivänäsi. Haluatte ehkä hääkuvaajanne ottavan kuvia käsistänne ja vihkisormuksistanne. Varaa siis itsellesi manikyyri, tai ehkäpä voit mennä rentouttavaan käsihoitoon yhdessä morsiamesi kanssa.

Meikki – hankala asia
Monet miehet ovat ihan pihalla meikkaamisen suhteen. Mutta miesten meikki ei tarkoita samaa kuin naisten, joten miksi et hyödyntäisi hääpäivänäsi joitakin apukeinoja, joilla voit korostaa parhaita puoliasi ja peittää toisia kohtia. Hääkuvanne roikkuvat kunniapaikalla kotonanne monia vuosia. Monissa kauneussalongeissa tehdään hienovaraisia meikkauksia myös miehille. Meikin voi hädin tuskin nähdä, mutta se todella tekee ihmeitä. Meikin avulla voidaan häivyttää tummat silmänaluset, finnit ja aknearvet samalla, kun korostetaan hieman silmiä.

Kaiken yllä mainitun lisäksi voit vaikuttaa vielä yhteen asiaan hääpäivänäsi. Ja se on hyvä tuoksu. Panosta hyvään tuoksuun, josta sekä sinä että tuleva vaimosi pidätte. Tuleva vaimosihan on se, joka on rinnallasi koko päivän ja koko lopun elämääsi…