Pinnan alla

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

Miten valita oikeanlaiset rintaliivit?

Olkaimeton, halter neck, pitkähihainen, off shoulder… Hääpuvuissa on erilaisia yläosia yhtä paljon kuin kesään mahtuu morsamia. Samasta syystä myös erilaisia rintaliivejä on oltava rutkasti.

Olkaimeton häämekko on alusvaatteiden kantilta haastava, mutta usko tai älä, siinäkin olonsa voi tuntea mukavaksi, kun on löytänyt itselleen oikeanlaiset rintaliivit. Mitä suuremmat rinnat, sitä vaikeampaa hyvin istuvan olkaimettoman mekon ja alusvaatteiden löytäminen on.

Oma haasteensa on myös puvuissa, joiden selkämys on avoin. Vaikka kyseinen malli siintäisi haaveissa, isorintaisten kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja, sillä puvun alle on melko mahdotonta saada rinnoille riittävää tukea kauniisti.

Hihallinen tai tukevaolkaiminen mekko on varma valinta isorintaiselle.

Pienempirintaisille saattaa riittää rintojen peitteeksi teipit tai ihoon liimattavat silikonikupit. Niiden kanssa toimii myös avoin selkämys tai olkaimeton mekko.

Nyrkkisääntö on, että rintaliivit eivät saa näkyä hääpuvun alta millään tavalla. Olkaimellisia liivejä ei kannata ujuttaa edes sellaisen puvun alle, jossa on ohuet olkaimet tai jonka yläosa on läpikuultavaa kangasta. Vaikka silikonisia olkaimia kutsutaan läpinäkyviksi, sitä ne eivät kuitenkaan ole. Jos rintamus kaipaa lisätukea, on paljon tyylikkäämpää valita olkaimellinen mekko kuin tökeröt ja puristavat silikoniolkaimet.

Myös puvun ja rintaliivien materiaaleilla on paljon merkitystä. Mitä ohuempi kangas, sitä helpommin se paljastaa, mitä pinnan alta löytyy. Kevyen ja laskeutuvan mekon kanssa sileäpintaiset liivit toimivat pitsiä paremmin.

Samasta syystä myös värillä on väliä. Ihonväriset rintaliivit saattavat kuulostaa tylsiltä elämäsi tärkeintä päivää ajatellen, mutta ne toimivat eittämättä parhaiten valkoisen puvun kanssa. Mitä paksumpi ja peittävämpi pukusi on, sitä enemmän voit leikitellä myös väreillä.

Rintaliiviostoksilla kannattaa myös pitää mielessä, että hääpäivänä liiveiltä vaaditaan paljon enemmän kuin arjessa. Päivä on pitkä ja joskus jopa kuuma. Tanssiminen ja muut mekossa tehtävät aktiviteetit asettavat alusvaatteille omat haasteensa.

Yksi hyvä vinkki on ommella liivit pukuun kiinni. Silloin ne eivät pääse lähtemään omille teilleen kesken päivän.

Pinnan alla

Millaiset alushousut helman alle?

Alushousuvalinnassa kannattaa kiinnittää niiden ulkonäön lisäksi huomiota myös materiaaleihin. Mitä tuhdimpi helma, sitä kuumempi se on. Puuvillaiset tai silkkiset alushousut hengittävät tekokuituja paremmin.

Mitä tulee muotoiluun, alushousuja koskee sama sääntö kuin rintaliivejä. Pikkupöksyjen rajat eivät saa näkyä mekon läpi. Muhkeissa helmoissa se ei ole ongelma, mutta tiukemman puvun kanssa näin voi toisinaan käydä.

Valitse hääpukusi alle alushousut, jotka ovat riittävän napakat pysyäkseen paikallaan, mutta tarpeeksi löysät, jotta ne eivät kiristä ja purista mistään kohdalta.

Jos haluat lisätä kokonaisuuteen ripauksen seksikkyyttä, sujautu helman alle sensuellit stay up -sukkahousut. Sukkanauha viimeistelee kokonaisuuden.

Onko muotoilevista alusvaatteista mitään hyötyä?

Täydelliset alusvaatteet ovat samaan aikaan mukavat, hyvin istuvat sekä vartaloa imartelevat. Parhaassa tapauksessa hääalusvaatteesi korostavat parhaita puoliasi ja häivyttävät niitä vähemmän mieluisia.

Markkinoilla on runsaasti erilaisia alusvaatemalleja, jotka muotoilevat vartaloa haluttuun suuntaan.

Halusit sitten litteämmän vatsan tai piukemmat pakarat, oikeanlaisten alusvaatteiden avulla voit päästä lähemmäs tavoitettasi. Kunhan vain muistat, että liian kireässä korsetissa on vaikea hengittää ja turhan tiukoissa trikoissa voi tulla tukalat oltavat.

Muotoilevissa alusvaatteissa kannattaa luottaa laatuun ja ammattimyyjän apuun, sillä hyvää saa harvoin halvalla. Huonot muotoilevat alusvaatteet antavat aikanaan periksi ja lähtevät pahimmassa tapauksessa rullaantumaan ikävästi.

Miten pukeutua hääyötä varten?

Jos hääpäivän ajan joudut menemään mukavuus edellä, hääyöhon tultaessa voit kääntää ajatuksesi täysin uuteen asentoon. Yhä useammat morsiamet varaavat hääpäiväkseen kaksi eri alusvaatesettiä: toisen päiväksi, toisen hääyöksi.

Hääyönä käytännöllisyydellä ei ole enää väliä, koska kuten kaikki tietävät, niissä harvoin viihdytään kovin kauaa. Laita siis hääyönäsi persoonaa rohkeasti peliin ja sonnistaudu sellaiseen luomukseen, missä tunnet itsesi kaikkein kauneimmaksi.

Oli se sitten röyhelöinen pitsiunelma tai puolisosi vanhat kalsarit.

Lue lisää

Vuoden 2022 mallisto ÉLYSÉE Bridalilta on toteen käynyt unelma

ÉLYSÉEllä kaikki alkaa suunnittelusta. Puhtaat linjat ja arvokkaat yksityiskohdat tekevät tästä mallistosta aivan erityisen.

Rakastu LOVEen… Esittelemme Enzoanin uunituoreen vuoden 2022 malliston.

Suloisa, nuorekas, kaunis ja ajaton ovat hyviä sanoja kuvailemaan tätä uniikkia mallistoa.

Hehkua hääpäivään

Hehkua hääpäivään Kukapa ei haluaisi hehkua kauniisti hääpäivänään niin sisäisesti kuin ulkoisestikin?

Morsiamen kengät ja tarvikkeet

Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

10 häätrendiä vuodelle 2021

Häämuodissa on juuri nyt luovuutta enemmän kuin koskaan ja suunnittelijoiden mallistoissa seuraavat suuntaukset ovat nähtävillä.

Madi Lanen kevään 2021 -mallisto: Aphrodite

Tässä esittelemme uusimman kevät/kesä 2021 -mallistomme: Aphrodite.

Evie Young Bridalsin kevään 2021 -mallisto: The Outback Australia

Lähde matkalle Evie Young Bridalin kanssa ja tutustu vangitsevaan Outback -tunnelmaan.

Mikrohäät = Makroelämys!

Mitä voit odottaa vuoden ”less is more” -tyyliltä kun kyseessä on häät.

Piste i:n päälle!

Carrie Bradshaw (Sinkkuelämää) sanoi näin kadulla kimppuunsa käyneelle varkaalle: Please Sir, you can take my Fendi bag, you can take…

Onnistu hääpuvun ostossa

Hääpuvun hankkiminen on varmasti yksi jännittävimmistä häävalmisteluihin liittyvistä asioista. Hääpuvun hankkiminen voi olla hauskaa, ja monien pukujen sovittaminen voi parhaimmillaan…

Badgley Mischka 2021

Uskoimme, että vuoden 2021 Badgley Mischka -mallisto ei voisi enää edeltäjäänsä kauniimmaksi muuttua… kunnes näimme uudet kampanjakuvat!!

Hääkampaukset – trendit

Ylhäällä, alhaalla, kiharoilla vai kukilla? Kasvojesi malli sekä se, miten sinulla on tapana pitää hiuksiasi arkena antavat osviittaa siihen, millainen…

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Esittelyssä upouusi mallisto ÉLYSÉE 2021!

Yksinkertaisesti eleganttia ja dramaattisen kaunista. Meidän visiomme – sinun unelmasi.

Esittelyssä Enzoanin uunituore mallisto vuodelle 2021

Esittelemme teille yksityiskohtaisesti Enzoanin uunituoreen malliston vuodelle 2021. Enzoanin uusin mallisto on täynnä pysäyttävän upeita luomuksia, kuten kaksi eri tyyliä…

Old school vibes

Birgitte Bardot -henkisiä kampauksia ja suuria aurinkolaseja – 70- ja 90 -luvun vibat eivät dominoi pelkästään muotialaa vaan ne näkyvät…

Earth, wind & fire

Kauniit romanttiset mekot yhdistetään voimakkaaseen meikkiin ja suuriin koruihin.

Highlights

Vuonna 2020 kiinnitetään huomiota häämekon yksityiskohtiin, jotka tekevät kokonaisuudesta suorastaan maagisen.

Shine bright like a diamond

Takaamme, että upeiden asusteiden sekä onnistuneen stailauksen avulla suorastaan loistat suurena päivänäsi.

Pronovias lahjoittaa häämekkoja

Maailman johtaviin häämerkkeihin lukeutuva Pronovias lahjoittaa häämekkoja sairaalatyötä tekeville tuleville morsiamille, jotka taistelevat etulinjassa COVID-19 pandemiaa vastaan.

Curvy Brides – häämekkoja XL -koossa

Jokaisen morsiamen unelma on olla mahdollisimman kaunis versio itsestään suurena päivänään – riippumatta mekon kokolapusta. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkkimme…

Ekstreemi Boheemi

Olemme löytäneet häämekkomerkin, joka vie boheemitrendin aivan äärirajoille.

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Morsiamen kengät ja tarvikkeet

Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Lue Lisää

Piste i:n päälle!

Carrie Bradshaw (Sinkkuelämää) sanoi näin kadulla kimppuunsa käyneelle varkaalle: Please Sir, you can take my Fendi bag, you can take…

Lue Lisää

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Lue Lisää

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Lue Lisää

Mitä tapahtuu häämuotialalla?

Keskustelimme uusimmista trendeistä muutaman suurimman häämekkovalmistajan kanssa.

Lue Lisää

Hääpuvun alle

Sanotaan, että hyvä olo lähtee sisältäpäin, ja tämä pätee myös hääpukeutumiseen. Se, mitä puet hääpuvun alle, vaikuttaa todella paljon siihen,…

Lue Lisää

Löydä oikea korko

Olet valinnut hääpukusi, ja nyt on aika päättää kengistä. Kenkien valinnassa on paljon pohdittavaa, yksi tärkeimmistä päätöksistä liittyy korkojen mallin…

Lue Lisää

Löydä oikeat kengät hääpäivään

Kenkien valinta morsiuspukuun on mieluisa tehtävä useimmille morsiamille. Tyylikkäiden kenkien valikoima on runsas, ja jos haluat, voit valita perinteiset valkoiset…

Lue Lisää

Elsa Coloured Shoes ylpeänä esittää uuden hääkenkämalliston 2018!

Vuonna 2018 kaikki on mahdollista hääkengissä! Häämuoti ei koskaan ole ollut niin vapaata ja monimuotoista kun nyt. Näet tämän myös…

Lue Lisää

Unelmiesi puvun teettäminen

Asiakkaalle voidaan lähteä luomaan omia malleja, joilla toteutetaan hänen omia näkemyksiään ja erityistoiveitaan. Julia Dunajeva on yrittäjä ja vestonomi, eli…

Lue Lisää