Pinnan alla

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

Miten valita oikeanlaiset rintaliivit?

Olkaimeton, halter neck, pitkähihainen, off shoulder… Hääpuvuissa on erilaisia yläosia yhtä paljon kuin kesään mahtuu morsamia. Samasta syystä myös erilaisia rintaliivejä on oltava rutkasti.

Olkaimeton häämekko on alusvaatteiden kantilta haastava, mutta usko tai älä, siinäkin olonsa voi tuntea mukavaksi, kun on löytänyt itselleen oikeanlaiset rintaliivit. Mitä suuremmat rinnat, sitä vaikeampaa hyvin istuvan olkaimettoman mekon ja alusvaatteiden löytäminen on.

Oma haasteensa on myös puvuissa, joiden selkämys on avoin. Vaikka kyseinen malli siintäisi haaveissa, isorintaisten kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja, sillä puvun alle on melko mahdotonta saada rinnoille riittävää tukea kauniisti.

Hihallinen tai tukevaolkaiminen mekko on varma valinta isorintaiselle.

Pienempirintaisille saattaa riittää rintojen peitteeksi teipit tai ihoon liimattavat silikonikupit. Niiden kanssa toimii myös avoin selkämys tai olkaimeton mekko.

Nyrkkisääntö on, että rintaliivit eivät saa näkyä hääpuvun alta millään tavalla. Olkaimellisia liivejä ei kannata ujuttaa edes sellaisen puvun alle, jossa on ohuet olkaimet tai jonka yläosa on läpikuultavaa kangasta. Vaikka silikonisia olkaimia kutsutaan läpinäkyviksi, sitä ne eivät kuitenkaan ole. Jos rintamus kaipaa lisätukea, on paljon tyylikkäämpää valita olkaimellinen mekko kuin tökeröt ja puristavat silikoniolkaimet.

Myös puvun ja rintaliivien materiaaleilla on paljon merkitystä. Mitä ohuempi kangas, sitä helpommin se paljastaa, mitä pinnan alta löytyy. Kevyen ja laskeutuvan mekon kanssa sileäpintaiset liivit toimivat pitsiä paremmin.

Samasta syystä myös värillä on väliä. Ihonväriset rintaliivit saattavat kuulostaa tylsiltä elämäsi tärkeintä päivää ajatellen, mutta ne toimivat eittämättä parhaiten valkoisen puvun kanssa. Mitä paksumpi ja peittävämpi pukusi on, sitä enemmän voit leikitellä myös väreillä.

Rintaliiviostoksilla kannattaa myös pitää mielessä, että hääpäivänä liiveiltä vaaditaan paljon enemmän kuin arjessa. Päivä on pitkä ja joskus jopa kuuma. Tanssiminen ja muut mekossa tehtävät aktiviteetit asettavat alusvaatteille omat haasteensa.

Yksi hyvä vinkki on ommella liivit pukuun kiinni. Silloin ne eivät pääse lähtemään omille teilleen kesken päivän.

Pinnan alla

Millaiset alushousut helman alle?

Alushousuvalinnassa kannattaa kiinnittää niiden ulkonäön lisäksi huomiota myös materiaaleihin. Mitä tuhdimpi helma, sitä kuumempi se on. Puuvillaiset tai silkkiset alushousut hengittävät tekokuituja paremmin.

Mitä tulee muotoiluun, alushousuja koskee sama sääntö kuin rintaliivejä. Pikkupöksyjen rajat eivät saa näkyä mekon läpi. Muhkeissa helmoissa se ei ole ongelma, mutta tiukemman puvun kanssa näin voi toisinaan käydä.

Valitse hääpukusi alle alushousut, jotka ovat riittävän napakat pysyäkseen paikallaan, mutta tarpeeksi löysät, jotta ne eivät kiristä ja purista mistään kohdalta.

Jos haluat lisätä kokonaisuuteen ripauksen seksikkyyttä, sujautu helman alle sensuellit stay up -sukkahousut. Sukkanauha viimeistelee kokonaisuuden.

Onko muotoilevista alusvaatteista mitään hyötyä?

Täydelliset alusvaatteet ovat samaan aikaan mukavat, hyvin istuvat sekä vartaloa imartelevat. Parhaassa tapauksessa hääalusvaatteesi korostavat parhaita puoliasi ja häivyttävät niitä vähemmän mieluisia.

Markkinoilla on runsaasti erilaisia alusvaatemalleja, jotka muotoilevat vartaloa haluttuun suuntaan.

Halusit sitten litteämmän vatsan tai piukemmat pakarat, oikeanlaisten alusvaatteiden avulla voit päästä lähemmäs tavoitettasi. Kunhan vain muistat, että liian kireässä korsetissa on vaikea hengittää ja turhan tiukoissa trikoissa voi tulla tukalat oltavat.

Muotoilevissa alusvaatteissa kannattaa luottaa laatuun ja ammattimyyjän apuun, sillä hyvää saa harvoin halvalla. Huonot muotoilevat alusvaatteet antavat aikanaan periksi ja lähtevät pahimmassa tapauksessa rullaantumaan ikävästi.

Miten pukeutua hääyötä varten?

Jos hääpäivän ajan joudut menemään mukavuus edellä, hääyöhon tultaessa voit kääntää ajatuksesi täysin uuteen asentoon. Yhä useammat morsiamet varaavat hääpäiväkseen kaksi eri alusvaatesettiä: toisen päiväksi, toisen hääyöksi.

Hääyönä käytännöllisyydellä ei ole enää väliä, koska kuten kaikki tietävät, niissä harvoin viihdytään kovin kauaa. Laita siis hääyönäsi persoonaa rohkeasti peliin ja sonnistaudu sellaiseen luomukseen, missä tunnet itsesi kaikkein kauneimmaksi.

Oli se sitten röyhelöinen pitsiunelma tai puolisosi vanhat kalsarit.

Lue lisää

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.

Hääpäivän tuoksu

Harva asia herättää muistoja yhtä hyvin kuin tuoksut. Seuraavassa annamme vinkkejä joistain suosikeista ja ehkä jostain näistä hajuvesistä tulee teidän…

Täydelliset kädet hääpäivään

Hääpäivä lähestyy ja sinulla on valmiiksi suunniteltuna kampaus, meikki ja morsiusmekko – mutta älä unohda käsiä!

Upea hääpukuliike ihanassa Vanhassa Raumassa

Hääpukuliike Mariée on upea kivijalkaliike idyllisen Vanhan Rauman sydämessä Satakunnassa.

ZAZABELLA HELSINKI Hääsalonki

Helsingin hääsalongissamme jokainen tuntee olonsa prinsessaksi!

Hääpukuliike Vieno – Häämuodin erikoisliike

Vieno on perustettu vuonna 2016 rakkaudesta häämuotiin ja palosta tarjota alan parasta palvelua.

Niinatar

Runebergin kadulta Helsingistä löydät Suomen suurimman ja palkituimman hääpukuliikkeen, Niinattaren.

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Klassinen valkoinen morsiuspuku on ihanan kaunis…

Tutustu Global Bridal Houseen

Global Bridal House kattaa seuraavat tavaramerkit: Modeca, GBS Herve Paris, Libelle Bridal ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: Randy Fenoli Bridal.

Evie Young esittelee ‘VISIONS OF HER’

Haluamme esitellä teille Evie Youngin vuoden 2023 kevätmalliston: ”Visions of Her”. Tämä designmallisto juhlistaa uniikkia, monipuolista ja upeaa morsianta hienossa…

‘NOSTALGIA’ by Madi Lane

Madi Lanen mekot on valmistettu kauniista kukkakuvioinneista, runsaasta pitsistä ja imartelevista leikkauksista.

Top 5 trendiä Enzoanin häämekoissa

Valitsimme mielestämme 5 parasta ja seuraamisen arvoista trendiä vuodelle 2023.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Tässä annamme vinkkejä kauniista vaihtoehdoista morsiamelle joka haluaa pukeutua eri tavalla!

Morsiuskampaus: Hiukset kiinni

Tässä artikkelissa keskitymme kampauksiin, jotka sopivat parhaiten käsillä olevaan sesonkiin.

Ole upeimmillasi hääpäivänä!

Hääpäivänäsi tahdot todellakin sisäisen säteilysi näkyvän myös ulkopuolelle. Tahdot morsiuspuvun istuvan kauniista, ihosi olevan persikansileä ja silmiesi loistavan onnesta ja…

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Näin olet upeimmillasi hääpäivänä!

Vahvista kauniita piirteitäsi ja persoonallista tyyliäsi hääpäivän meikkivalinnoilla. Annamme muutamia tyylivarmoja vinkkejä ja neuvoja.

Vuoden 2022 trendit

Mitä trendejä kannattaa pitää silmällä vuotta 2022 ajatellen? Tässä artikkelissa opastamme sinut uusimpien häämekkotrendien pariin.

Häämeikki – Tee & Älä tee

Annamme muutamia listaamme tärkeimmät Tee & Älä tee -vinkit.

Hääkampausten peruskurssi

Mitkä ovat viimeisimmät trendit hääkampauksissa? Ja mitä tulisi miettiä konsultaatiotapaamiseen sekä kampauksen tekoon liittyen?

Haastattelu yksinoikeudella: Alessandra Rinaudo

Intohimona historia ja taustalla loistava renessanssituntemus – Pronoviaksen pääsuunnittelija Alessandra Rinaudo kertoo tuotemerkin uusimmasta mallistosta, joka esiteltiin Barcelona Bridal Fashion…

European Bridal Week – trendiraportti!

Matkustimme Saksan Essenissä järjestettävään European Bridal Week -tapahtumaan ja täytimme inspiraatiosäiliömme täyteen vuoden 2023 trendejä ja muotisuuntauksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Lue Lisää

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

Lue Lisää

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Lue Lisää

Morsiamen kengät ja tarvikkeet

Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Lue Lisää

Piste i:n päälle!

Carrie Bradshaw (Sinkkuelämää) sanoi näin kadulla kimppuunsa käyneelle varkaalle: Please Sir, you can take my Fendi bag, you can take…

Lue Lisää

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Lue Lisää

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Lue Lisää

Mitä tapahtuu häämuotialalla?

Keskustelimme uusimmista trendeistä muutaman suurimman häämekkovalmistajan kanssa.

Lue Lisää

Hääpuvun alle

Sanotaan, että hyvä olo lähtee sisältäpäin, ja tämä pätee myös hääpukeutumiseen. Se, mitä puet hääpuvun alle, vaikuttaa todella paljon siihen,…

Lue Lisää

Löydä oikea korko

Olet valinnut hääpukusi, ja nyt on aika päättää kengistä. Kenkien valinnassa on paljon pohdittavaa, yksi tärkeimmistä päätöksistä liittyy korkojen mallin…

Lue Lisää