Hääpuvun alle

Sanotaan, että hyvä olo lähtee sisältäpäin, ja tämä pätee myös hääpukeutumiseen. Se, mitä puet hääpuvun alle, vaikuttaa todella paljon siihen, kuinka hyvin hääpukusi istuu.

Teksti: Ingrid Skage Foto: Shutterstuck

Mitä sitten pitäisi valita? Mistä alusvaatteet kannattaa ostaa, ja kuinka paljon niillä pystyy muotoilemaan vartaloa? Alusvaatteita ostettaessa on otettava huomioon monia asioita. Kysymyksiä on paljon, samoin vastauksia.

Suuria muutoksia
Täydelliset alusvaatteet toimivat yhdessä puvun kanssa. Alusvaatteet voivat muotoilla ja tuoda esiin vartalosi parhaita puolia ja toisaalta häivyttää hieman vähemmän mairittelevia kohtia. Yleisesti ottaen alusasut ovat todella tärkeässä asemassa; alusvaatteiden pitäisi ajatella olevan kuin hääpuku nro 2. Sinun on mahdotonta loistaa ja säteillä hääpäivänäsi, jos et tunne itseäsi todella kauniiksi läpikotaisin aina sydämesi sopukoista sormenpäihin saakka.
Onpa vartalosi sitten rehevä tai hoikka, siihen löytyy kyllä täydellisiä alusasuja. Kun olet valinnut hääpukusi ja sovittanut sitä, saat jo puvusta vinkkejä alusvaatteiden etsintään. Jos puvussasi on matala selkä, voit käyttää esimerkiksi silikoniliivejä, tai jos pukusi on edestä syvään uurrettu, sen kanssa tarvitaan myös edestä syvään uurretut liivit. On olemassa myös ns. monitoimiliivejä, joita voidaan muunnella loputtomasti olkainten paikkaa vaihtamalla. Tarjolla on lukematon määrä vaihtoehtoja sekä eri vartalotyypeille että erilaisille puvun leikkauksille. Yhdistämällä nämä kaksi elementtiä pukusi istuu lopulta kuin valettu.

Alusvaatteet ovat tärkeät
Ihmisillä on erilaisia näkemyksiä siitä, mikä on kaikkein tärkeintä, mutta useimmiten hääpuku on se, johon ihmiset käyttävät eniten aikaa ja vaivaa. Ei ole mitenkään epätavallista käyttää alusvaatteiden etsimiseen vähintään yhtä paljon aikaa kuin itse puvun etsimiseen. Eivätkä alusvaatehankintoihin aikaa tuhlanneet tule katumaan, vaan pikemminkin päinvastoin.

Järjestys
Kun katsomme kokonaiskuvaa, on hääpuku kaiken huomion keskipisteenä. On selvitettävä, mistä pitää, millaiset leikkaukset ja muodot sinua pukevat, ja lista jatkuu. Kun listasta tulee pitkä, se voi olla mutkikas ja sekava, ja saatat kyllästyä koko asiaan. Silloin voi olla järkevää tehdä päätös siitä, että kun hääpuku on valittu ja se on valmiina sovitettavaksi, on alusvaatteidenkin oltava valmiina käytettäviksi! Näin sinulla on aikataulu, josta sinun on pidettävä kiinni, ja aistisi pysyvät terävinä.

Photographee

Vähennystä korsettien myynnissä
Vuosien saatossa jokaisen hääpukukokoelman laatu on parantunut. Nykyään on yhä enemmän pukuja, joissa on sisään ommeltu korsetti, ja joissakin puvuissa on myös omat rintaliivin hakaset, jotta pukua käyttäessä tunne olisi sama kuin tavallisten rintaliivien kanssa. Näiden korsettirakenteisten pukujen kasvu on johtanut siihen, että suurten alusvaatetoimittajien korsettimyynti on laskenut. Se taas aiheuttaa rajoituksia sille, mitä putiikit voivat ottaa valikoimiinsa, koska kysyntää on paljon ja se näkyy nykypäivän markkinoissa.
Jos olet onnekas, voit esimerkiksi jättää rintaliivit ostamatta, jos pukusi tuntuu siltä, kuin siinä olisi rintaliivit ja kaikki toimii hyvin. On silti todettava, että puvun tukirakenteista huolimatta monet hankkivat kauniit rintaliivit tunteakseen olonsa kauniimmaksi ja miellyttävämmäksi.

Materiaali
Hääpukuihin on tarjolla todella paljon eri materiaaleja ja kankaita. Sama pätee alusvaatteisiin. Jos olet morsian, joka on kiinnostunut ennen kaikkea laadusta ja toimivuudesta, on materiaalien suhteen otettava ensimmäisenä huomioon, kuinka lämmintä hääpäivänänne suurin piirtein on. Olet ehkä ajatellutkin asiaa valitessasi pukuasi, ja ellet ole, nyt on aika pohtia asiaa. Jos sinulla on kesähäät, ovat puuvilla ja mahdollisesti silkki hyviä hyvä vaihtoehtoja. Sen sijaan sinun kannattaa välttää synteettisiä materiaaleja kuten nylonia, joka imee huonosti hikeä ja siirtää lämpöä vartaloon.
Materiaali on myös asia, jota pitää ajatella kokonaisuutena. Löysän, kevyen ja kiiltävän sifonkipuvun kanssa voit valita alusasusi aika vapaasti, mutta jos puku on tyköistuva, saattavat alushousujen ja rintaliivien rajat näkyä kankaan läpi. On erittäin tärkeää muistaa aina huolellisesti tutkia puku, jos siinä on esimerkiksi monia kerroksia, ja tarkistaa, onko kerrosten alle mahdollista piilottaa ne pitsialusvaatteet, joihin haluat pukeutua.
Sinun kannattaa pyytää neuvoja morsiussalongista. Siellä työskennellään pukujen parissa joka päivä, ja siksi myyjät tuntevat sekä kankaiden hyvät että huonot puolet läpikotaisin. On parempi olla sataprosenttisen varma, kuin 40-prosenttisen epävarma. Tämä ei ole se päivä, jolloin otetaan riskejä tai testataan hyvää tuuria!

Galina Tcivina

Väri
Kun etsitään hääpukuun sopivia alusvaatteita, on kaikkein tavallista, että useimmat etsivät täysin valkoisia alusvaatteita. Tämä noidankehä on kuitenkin rikottava sillä hetkellä, kun astuu sisään putiikkiin. Alusvaatteiden väriin vaikuttaa todella paljon hääpukusi väri (ja materiaali, kuten yllä kerrotaan). Pidä mielessäsi, että vitivalkoinen alusasu ei aina ole se paras vaihtoehto. Se saattaa olla liian räikeä jopa klassisen valkoisen hääpuvun alla, jolloin alusvaatteet näkyvät puvun läpi. Valitsemalla väriksi nuden/ihonvärin, ivoryn tai off-whiten, voit useimmissa tapauksissa pelastaa täydellisen pukusi niin, että se ei saa aikaan epätoivottavaa huomiota, josta aiheuttaa kiusaantumista kaikille.

Malyugin

Hyvä investointi
Hyvät ja kauniit alusvaatteet ovat itsessään investointi, mutta niistä ei ole apua, jos teet itse omat johtopäätöksesi ja päädyt väärän kokoisiin alusvaatteisiin. Oikean kokoiset alusasut oikeaan vartalotyyppiin ovat kullan arvoisia. Putiikki, joka keskittyy alusvaatteisiin ja tuntee nykymarkkinoilla olevat alusasut, on verrattavissa asiantuntijaan.

Alusvaatteita on tietenkin tarjolla monessa eri koossa aivan kuten kaikkia muitakin vaatteita. Alusvaateliikkeessä myyjät mittaavat sinut samalla, kun auttavat sinua löytämään alusvaatteet, jotka sopivat tyyliisi, tarpeisiisi ja vartalotyyppiisi sekä ovat oikean kokoiset. Tällaisessa palvelevassa putiikissa alusvaatteet maksavat ehkä hieman tavanomaista enemmän, mutta on parempi suhtautua alusvaatteisiin hyvänä sijoituksena. Saatat myös todella yllättyä siitä, mikä rintaliiviesi koko oikeasti on ja millaiset alusvaatteet sopivat sinun vartalotyypillesi.

Kuznechik

Valitse oikein
Se oikea valinta hääpukusi alle on valita alusasu, joka saa sinut tuntemaan itsesi hyvältä. Ihana alusasu, jota rakastat, voi antaa sinulle lisää itsevarmuutta, kun kuljet pitkin kirkon keskikäytävää. Ehkä sinulla on myös hieman enemmän perhosia vatsassasi, kun tiedät, että pukusi alla on jotakin todella upeaa, josta kukaan muu ei tiedä mitään. Ja mieti sitä hetkeä, kun puku hääyönä riisutaan!
Valitse alusvaatteet, jotka sopivat persoonaasi ja vartalotyyppiisi äläkä pakota itseäsi valitsemaan jotakin epämukavaa vain siksi, että sinulla on mielessäsi jokin ajatus siitä, millaiset morsiamen alusvaatteiden pitäisi olla.

Haluatko näkyvyyttä yrityksellesi?