Kimppu jota rakastat

Morsiuskimppu

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun. Morsiuskimppuja on saatavilla kaikissa maailman väreissä ja muodoissa. Tähän juttuun olemme listanneet yleisimmät kimpputyypit.

Teksti: Anna Storm | Kuvat: Shutterstock.com

Pieni kimppu

Pieni tiivis morsiuskimppu ei ole pelkästään yleisin häissä nähty kimppu – se on myös todella käytännöllinen. Pientä kimppua on helppo ja kevyt kantaa ja tiiviin sidontansa ansiosta se myös pitää muotonsa koko hääpäivän. Useimmiten kimpussa käytetään yhtä tai kahta erilaista kukkalajia ja koko kimppu on saman värinen.

Pisaranmuotoinen kimppu

Pisaranmuotoisen kimpun kulta-aika oli 90-luvulla, mutta tänäkin päivänä se on klassikko. Nykyään näemme paljon pisaramallisia kukkakimppuja, jotka ovat joko hieman huolimattoman näköisesti sidottuja tai klassisen pitkiä muodoltaan. Voit valita kimppuun joko yhdenlaisia kukkia tai muodostaa kokonaisuuden mielivaltaisesti haluamistasi kasveista.

Näyttävä kimppu

Muutama vuosi sitten näyttävän runsaat kimput valtasivat sosiaalisen median. Tämä kuvauksellinen kimppu huokuu romantiikkaa ja sen löyhästi sidotut kukat koostuvat usein eri lajikkeista, väreistä ja muodoista luoden luonnollisen villiintyneen tunnelman. Kimpuissa nähdään nyt myös muuta kuin tuttuja tuoreita kasveja – kuivakukat, marjaoksat, sulat ja mehikasvit ovat lumoavan kaunis lisä kimppuun. Ainoastaan mielikuvitus on rajana sille mitä floristi voi sinulle taikoa!

Korkea kimppu

Kapea morsiuskimppu pitkällä varrella luo klassisen siluetin. Pitkä varsi, jota usein koristaa tyylikäs ja kaunis nauha, on erittäin käytännöllinen ja helposti pideltävä vaihtoehto ja se luo elegantin vaikutelman. Tähän kimppuun voit valita kukkasi vapaasti sesongin mukaan ja luoda värityksen, joka sopii täydellisesti yhteen hääteemanne kanssa!

Hyvä tietää! 

Yksi hyvä neuvo morsiuskimpun valintaan on tiedustella floristiltasi minkä kukkien sesonki on juuri silloin kun olette menossa naimisiin. Sesongin kukat ovat laadultaan hyviä ja ne kestävät koko päivän. Lisäksi ne ovat edullisempia. Saattaa tulla todella kalliiksi hankkia kieloja kimppuunsa marraskuussa.

Kannattaa myös valita kukkia, jotka eivät värjää ympäristöään kovin helposti. Esimerkiksi upean näköiset liljat, ja varsinkin niiden emit, päästävät väriä kovin helposti ja ne voivat tehdä tuhoisia vahinkoja häämekollesi.

Lue lisää

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.

Hääpäivän tuoksu

Harva asia herättää muistoja yhtä hyvin kuin tuoksut. Seuraavassa annamme vinkkejä joistain suosikeista ja ehkä jostain näistä hajuvesistä tulee teidän…

Täydelliset kädet hääpäivään

Hääpäivä lähestyy ja sinulla on valmiiksi suunniteltuna kampaus, meikki ja morsiusmekko – mutta älä unohda käsiä!

Uusi hääpukuliike avattu Raumalla

Hääpukuliike Mariée on upea kivijalkaliike idyllisen Vanhan Rauman sydämessä Satakunnassa.

ZAZABELLA HELSINKI Hääsalonki

Helsingin hääsalongissamme jokainen tuntee olonsa prinsessaksi!

Hääpukuliike Vieno – Häämuodin erikoisliike

Vieno on perustettu vuonna 2016 rakkaudesta häämuotiin ja palosta tarjota alan parasta palvelua.

Niinatar

Runebergin kadulta Helsingistä löydät Suomen suurimman ja palkituimman hääpukuliikkeen, Niinattaren.

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Klassinen valkoinen morsiuspuku on ihanan kaunis…

Tutustu Global Bridal Houseen

Global Bridal House kattaa seuraavat tavaramerkit: Modeca, GBS Herve Paris, Libelle Bridal ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: Randy Fenoli Bridal.

Evie Young esittelee ‘VISIONS OF HER’

Haluamme esitellä teille Evie Youngin vuoden 2023 kevätmalliston: ”Visions of Her”. Tämä designmallisto juhlistaa uniikkia, monipuolista ja upeaa morsianta hienossa…

Madi Lane esittelee ‘NOSTALGIA’

Esittelemme Madi Lanen kevään 2023 malliston ”Nostalgia”, jonka inspiraationa toimii menneiden aikojen muistelu ja sentimentaalisuus, mutta myös tulevaisuuden nälkä ja…

Top 5 trendiä Enzoanin häämekoissa

Valitsimme mielestämme 5 parasta ja seuraamisen arvoista trendiä vuodelle 2023.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Tässä annamme vinkkejä kauniista vaihtoehdoista morsiamelle joka haluaa pukeutua eri tavalla!

Morsiuskampaus: Hiukset kiinni

Tässä artikkelissa keskitymme kampauksiin, jotka sopivat parhaiten käsillä olevaan sesonkiin.

Ole upeimmillasi hääpäivänä!

Hääpäivänäsi tahdot todellakin sisäisen säteilysi näkyvän myös ulkopuolelle. Tahdot morsiuspuvun istuvan kauniista, ihosi olevan persikansileä ja silmiesi loistavan onnesta ja…

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Näin olet upeimmillasi hääpäivänä!

Vahvista kauniita piirteitäsi ja persoonallista tyyliäsi hääpäivän meikkivalinnoilla. Annamme muutamia tyylivarmoja vinkkejä ja neuvoja.

Vuoden 2022 trendit

Mitä trendejä kannattaa pitää silmällä vuotta 2022 ajatellen? Tässä artikkelissa opastamme sinut uusimpien häämekkotrendien pariin.

Häämeikki – Tee & Älä tee

Annamme muutamia listaamme tärkeimmät Tee & Älä tee -vinkit.

Hääkampausten peruskurssi

Mitkä ovat viimeisimmät trendit hääkampauksissa? Ja mitä tulisi miettiä konsultaatiotapaamiseen sekä kampauksen tekoon liittyen?

Haastattelu yksinoikeudella: Alessandra Rinaudo

Intohimona historia ja taustalla loistava renessanssituntemus – Pronoviaksen pääsuunnittelija Alessandra Rinaudo kertoo tuotemerkin uusimmasta mallistosta, joka esiteltiin Barcelona Bridal Fashion…

European Bridal Week – trendiraportti!

Matkustimme Saksan Essenissä järjestettävään European Bridal Week -tapahtumaan ja täytimme inspiraatiosäiliömme täyteen vuoden 2023 trendejä ja muotisuuntauksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Lue Lisää

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

Lue Lisää

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Lue Lisää

Morsiamen kengät ja tarvikkeet

Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Lue Lisää

Piste i:n päälle!

Carrie Bradshaw (Sinkkuelämää) sanoi näin kadulla kimppuunsa käyneelle varkaalle: Please Sir, you can take my Fendi bag, you can take…

Lue Lisää

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Lue Lisää

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Lue Lisää

Mitä tapahtuu häämuotialalla?

Keskustelimme uusimmista trendeistä muutaman suurimman häämekkovalmistajan kanssa.

Lue Lisää

Hääpuvun alle

Sanotaan, että hyvä olo lähtee sisältäpäin, ja tämä pätee myös hääpukeutumiseen. Se, mitä puet hääpuvun alle, vaikuttaa todella paljon siihen,…

Lue Lisää

Löydä oikea korko

Olet valinnut hääpukusi, ja nyt on aika päättää kengistä. Kenkien valinnassa on paljon pohdittavaa, yksi tärkeimmistä päätöksistä liittyy korkojen mallin…

Lue Lisää