Promotion

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Narsakka_Festive

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla olevia materiaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus. Yksi suosiota kasvattava vaihtoehto aidolle luonnontimantille on laboratoriossa valmistettu timantti. Laboratoriotimantit ovat ihmisen teollisesti valmistamia timantteja ja ne syntyvät laboratoriossa, jossa jäljitellään samoja olosuhteita kuin luonnossa. Keinotekoisesti valmistettu timantti tarjoaa edullisemman vaihtoehdon luonnontimantille, koska rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan ne vastaavat toisiaan.

Teksti & Kuvat: Narsakka

Kun verrataan teollisesti valmistettua timanttia ja aitoa luonnointimanttia eroa näiden välillä on vaikea havaita. Timantin ylivertainen kovuus ja kestävyys on samaa luokkaa molemmilla ja vain erityisellä ultraviolettivalotesterillä ne voidaan

erottaa toisistaan. Edes kokenut asiantuntija ei pysty erottamaan laboratoriotimanttia ja luonnontimanttia toisistaan ilman erikoisvälineitä.

 

Yksi syy, miksi sormukseen valitaan synteettinen timantti on se että ne ovat edullisempi vaihtoehto. Niiden valmistaminen keinotekoisesti on tehokkaampaa ja ei vaadi yhtä paljon resursseja kuin vastaavaan luonnon tuottaman timantin

löytäminen. Laboratoriotimantit ovat noin 20-50% edullisempia kuin luonnontimantit. Suuremmissa timanteissa hinta ero voi olla jopa enemmän.

 

Toinen valintaan vaikuttava asia on se että laboratoriotimantteja voidaan pitää myös ekologisena ja eettisenä vaihtoehtoa. Kasvatettujen timanttien valmistaminen kuluttaa vähemmän luonnonvaroja ja myös niiden alkuperä tiedetään tarkasti. Synteettisten timanttien valmistaminen vaatii kuitenkin aina runsaasti tuotannossa käytettävää energiaa, joten synteettiset timantit eivät automaattisesti ole ympäristöystävällisiä.

Festive Nadja Medium sormus

Laatu- ja väriluokitus ovat samat kaikilla timanteilla onpa se syntynyt luonnossa tai ihmisen toimesta. Myös niiden kovuus, hionta, paino, puhtaus, väri, valontaitto ja läpinäkyvyys on molemmilla sama.

 

Kaiken kaikkiaan laboratoriotimantti on hyvä vaihtoehto, jos haluat sormukseesi näyttävän ja edullisen timantin, mutta sinua ei häiritse se että se on synteettisesti valmistettu.

 

Kaikkia Festive-timanttikoruja on saatavissa luonnontimanttien lisäksi myös laboratoriotimanteilla. Jokaisen korun mukana tulee aitoustodistus, jossa kerrotaan valitun timantin laatu ja alkuperä.

Festive Evelyn sormus

Lue Lisää

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Kaikki Fenian laboratoriotimanttikorut ovat valmistettu 18 karaatin kierrätyskullasta ja ne ovat täydellinen valinta, kun olet etsimässä timanttikorua kohtuulliseen hintaan.

Pukuliike Veston

Pukuliike Veston: Kattava valikoma miesten pukuja arkeen ja juhlaan Helsingin ja Tampereen myymälöistämme.

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Hääpukuliike Vieno – Häämuodin erikoisliike

Vieno on perustettu vuonna 2016 rakkaudesta häämuotiin ja palosta tarjota alan parasta palvelua.

Tutustu Global Bridal Houseen

Global Bridal House kattaa seuraavat tavaramerkit: Modeca, GBS Herve Paris, Libelle Bridal ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: Randy Fenoli Bridal.

Top 5 trendiä Enzoanin häämekoissa

Valitsimme mielestämme 5 parasta ja seuraamisen arvoista trendiä vuodelle 2023.

Lumoava Cupid by Katri Niskanen

Katri Niskanen halusi luoda korusarjan, joka yhdistäisi vihkisormuksen ja huomenlahjan lumoavaksi kokonaisuudeksi

Lumoava Love by Katri Niskanen

Love-korusarja sai alkunsa rakkaudesta, maailmankaikkeuden suurimmasta voimasta.

Ikimuistoiset juhlat Suomenlinnassa

Juhlat merellisessä Suomenlinnassa ovat ainutlaatuinen elämys.

Kalevala Korun timanttisormusmallisto

Jo yli 80 vuoden ajan Kalevala Koru on ollut Suomen arvostetuin ja rakastetuin koru. Lähes yhtä pitkät perinteet Kalevala Korulla…

Ajattomia ja tyylikkäitä Timanttisormuksia

Suomessa käsityönä valmistetut Kalevala Korun kihla- ja vihkisormukset tekevät tärkeästä päivästäsi vieläkin ainutlaatuisemman. Sormuksen pyöreä muoto on täydellisyyden ja ikuisuuden…

Kalevala korun ajattomat timanttisormukset

Kalevala Korulta löydät kauneimmat timanttisormukset juhlistamaan elämäsi tärkeimpiä hetkiä.

Mies – näin onnistut kesän juhlissa

Kuinka miehen tulee pukeutua kesäjuhliin? Mitä tulee muistaa ja mikä on ehdoton ei? Turon myymäläpäällikkö Miika Pajukangas neuvoo kuinka mies…

Stockmannille avattu hää-ja juhlapukujen erikoisliike White Dress

Viimeisintä hääpukumuotia Suomeen tuova White Dress sijaitsee Helsingissä Stockmannin tavaratalon seitsämännessä kerroksessa.

Häähumua Tšekissä

Elinikäinen muisto ja juhla, jota et unohda koskaan! Tšekki tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa ja uskomattoman kauniita maisemia häävalokuvausta varten. Prahassa romanttiseen…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Kaikki Fenian laboratoriotimanttikorut ovat valmistettu 18 karaatin kierrätyskullasta ja ne ovat täydellinen valinta, kun olet etsimässä timanttikorua kohtuulliseen hintaan.

Lue Lisää

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Lue Lisää

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Lue Lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Lue Lisää

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Lue Lisää

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Lue Lisää

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Lue Lisää

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Lue Lisää

Ihana Keto on täydellinen sormus morsiamelle!

Kultaseppä Jussi Louesalmen ihastuttavassa Keto korumallistossa on toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormukseksi. Voit täydentää korutyyliäsi kauniilla korvakoruilla ja…

Lue Lisää

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Lue Lisää