Promotion

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Narsakka_Festive

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla olevia materiaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus. Yksi suosiota kasvattava vaihtoehto aidolle luonnontimantille on laboratoriossa valmistettu timantti. Laboratoriotimantit ovat ihmisen teollisesti valmistamia timantteja ja ne syntyvät laboratoriossa, jossa jäljitellään samoja olosuhteita kuin luonnossa. Keinotekoisesti valmistettu timantti tarjoaa edullisemman vaihtoehdon luonnontimantille, koska rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan ne vastaavat toisiaan.

Teksti & Kuvat: Narsakka

Kun verrataan teollisesti valmistettua timanttia ja aitoa luonnointimanttia eroa näiden välillä on vaikea havaita. Timantin ylivertainen kovuus ja kestävyys on samaa luokkaa molemmilla ja vain erityisellä ultraviolettivalotesterillä ne voidaan

erottaa toisistaan. Edes kokenut asiantuntija ei pysty erottamaan laboratoriotimanttia ja luonnontimanttia toisistaan ilman erikoisvälineitä.

 

Yksi syy, miksi sormukseen valitaan synteettinen timantti on se että ne ovat edullisempi vaihtoehto. Niiden valmistaminen keinotekoisesti on tehokkaampaa ja ei vaadi yhtä paljon resursseja kuin vastaavaan luonnon tuottaman timantin

löytäminen. Laboratoriotimantit ovat noin 20-50% edullisempia kuin luonnontimantit. Suuremmissa timanteissa hinta ero voi olla jopa enemmän.

 

Toinen valintaan vaikuttava asia on se että laboratoriotimantteja voidaan pitää myös ekologisena ja eettisenä vaihtoehtoa. Kasvatettujen timanttien valmistaminen kuluttaa vähemmän luonnonvaroja ja myös niiden alkuperä tiedetään tarkasti. Synteettisten timanttien valmistaminen vaatii kuitenkin aina runsaasti tuotannossa käytettävää energiaa, joten synteettiset timantit eivät automaattisesti ole ympäristöystävällisiä.

Festive Nadja Medium sormus

Laatu- ja väriluokitus ovat samat kaikilla timanteilla onpa se syntynyt luonnossa tai ihmisen toimesta. Myös niiden kovuus, hionta, paino, puhtaus, väri, valontaitto ja läpinäkyvyys on molemmilla sama.

 

Kaiken kaikkiaan laboratoriotimantti on hyvä vaihtoehto, jos haluat sormukseesi näyttävän ja edullisen timantin, mutta sinua ei häiritse se että se on synteettisesti valmistettu.

 

Kaikkia Festive-timanttikoruja on saatavissa luonnontimanttien lisäksi myös laboratoriotimanteilla. Jokaisen korun mukana tulee aitoustodistus, jossa kerrotaan valitun timantin laatu ja alkuperä.

Festive Evelyn sormus

Lue Lisää

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Unelmoi hääpuvusta kreivittären aikaan

Me Valkoisessa Kreivittäressä palvelemme sinua lämpimällä ja rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

Täyden palvelun hääpukuliike

Zazabellan päämyymälässä Kaarinassa löydämme ratkaisut kaikille, olivat hääsi sitten kuukauden tai vuoden päästä, tai vaikka jo ensi viikonloppuna.

Pukuliike Veston

Pukuliike Veston: Kattava valikoma miesten pukuja arkeen ja juhlaan Helsingin ja Tampereen myymälöistämme.

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin perheestä kertova Netflix-sarja on valloittanut maailman, ja Bridgerton-korut tekevät yhä vaikutuksen!

Lue Lisää

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Inspiroidu kauniista ja eleganteista Schalins of Sweden -koruista!

Lue Lisää

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Lue Lisää

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Fenia on moderni vaihtoehto perinteisille timanttikoruille.

Lue Lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Lue Lisää

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Lue Lisää

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Lue Lisää

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

Lue Lisää

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Lue Lisää

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Lue Lisää