Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Bridal-makeup

Kaikki morsiamet haluavat luonnollisesti olla kauneimmillaan hääpäivänään ja tämän takia kiinnitetään paljon huomiota meikkiin ja ihonhoitoon. Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen. Mitkä ihonhoitorutiinit ovat tarpeen? Mitkä tuotteet kestävät koko hääpäivän hääyöhön saakka?

Teksti: Madeleine Bäckman Kuvat: Adobestock.com

Annica Forsgren on ihoterapeutti Skincityllä ja ylläpitää Hudspecialisten.se -blogia. Hän kertoo, että hyvän ihoterveyden ja näin ollen myös tasapainoisen ja loistavan ihon perustana ovat päivittäiset ihonhoitorutiinit. Ihonhoitorutiinit pitää olla kunnossa mikäli mielii saada kauniin ihon.

 

Tie täydelliseen ihoon

– Optimaalinen päivärutiini koostuu puhdistuksesta, seerumista, päivävoiteesta, jossa on vähintään 25 aurinkosuojakerroin sekä yö- ja silmävoiteesta. Lisäksi kannattaa tehdä kasvokuorinta ja -naamio pari kertaa viikossa, hän sanoo.

 

Kannattaa siis täyttää kylpyhuoneen kaappi ihonhoitotuotteilla hyvissä ajoin ennen suurta päivää. Viime hetkellä liikenteessä olevien pelastus on sijoittaa avaintuotteisiin, Annica vihjaa.

– Pidä huolta, että sinulla on kaapissasi vähintäänkin puhdistusaineet, seerumi ja päivävoide, jossa on vähintään 25 suojakerroin, ympäri Erittäin tärkeää on myös, että käyttämäsi tuotteet sopivat ihotyypillesi.

 

Mikäli aiot vaihtaa käyttämiäsi tuotteita ennen häitä, kannattaa se tehdä 6-8 viikkoa ennen h-hetkeä, sillä iholla on tapana aluksi huonontua, ennen kuin uudet tuotteet alkavat vaikuttaa ja tekevät ihon entistä paremmaksi.

 

Lämpimässä ilmastossa

Pohjoismaalaisten parissa on yleistynyt trendi viettää häitä ulkomailla pimeämpien talvikuukausien aikana. Ilmasto voi olla hyvin erilainen, jos valinta osuu trooppiselle saarelle. Tällöin on tärkeää myös valita tuotteensa sen mukaan.

– Kannattaa esimerkiksi hankkia paksumpi kosteusvoide ja meikkivoide. Kannattaa suosia vedenkestäviä tuotteita, jotta tuotteet pysyvät kasvoilla vaikka tulee kuuma. Lisäksi kannattaa varata mukaan paljon aurinkovoidetta mikäli saapuu kohteeseen jo muutamaa viikkoa ennen häitä. 

Bridal-makeup

Viime hetken vinkit

On tärkeää rauhoittaa iho kaiken valmistelun ja suunnittelun keskellä. Annican paras kotihoito-vinkki on tehdä iholle epäpuhtauksia poistava hoito hapon avulla.

– Epäpuhtauksia poistava happohoito on moderni tapa poistaa kuivat ja vanhat ihohuokoset ja hyvä vaihtoehto kuorinnalle, jolla saa saman tuloksen hieromalla kuorivia rakeita kasvoilla. Hoidon avulla ihosta tulee todella pehmeä ja se saa kauniin loiston, hän kertoo.

 

Hän jatkaa kertomalla, että kuorinnan jälkeen iho on erittäin vastaanottavainen hoitavalle ihonaamiolle. Kosteus sopii jokaiselle ihotyypistä riippumatta ja on kuin suuri vesilasillinen iholle.

– Exuviance Treatment Rejuvenating Mask on hyvin yhdistetty epäpuhtauksien poistohoito ja kasvonaamio. Se tekee kasvon ihosta tasaisen ja antaa upean loiston. Hoito sisältää happoa, joka poistaa epäpuhtauksia samalla kuin se kostuttaa ja pienentää ihohuokosia. Täydellinen hoito ennen juhlameikin tekoa!

 

Jos epäonni kohtaa

Peitevoide löytyy taatusti useimpien naisten meikkilaukusta. Kyseessä on todellinen hätätilanteiden pelastaja, niin myös hääpäivänä, jos finni tai jokin muu punoitus alkaa vaivaamaan.

– Rakastan Sensain peitevoidetta, joka on kevyttä ja kosteuttavaa, mutta joka samanaiksesti peittää hyvin. Se tepsii niin tummiin silmänalusiin kuin finneihinkin ja muihin punoittaviin alueisiin.

 

Meikki joka kestää

 

Nainen, joka tuntee alansa kyseen olessa muusta ehostuksesta, on IsaDoran Amanda Berg. Aivan kuten Annica, hänkin suosittelee varmoja neuvoja hääpäivään. Perusteellinen ihonhoitorutiini on tärkeää ja sitä seuraa perusteellisen meikkipohjan teko.

– Primer, eli alustusvoide, sekä kasvoille että silmille on välttämätön, jotta meikki pysyy koko päivän, kun päälle laitetaan meikkivoide, puuteri, poskipuna ja korostusvärit, hän kertoo ja jatkaa:

Tuotteiden tulee olla vedenpitäviä. IsaDoran suositut Build-up Mascara Waterproof ja Perfect Contour Kajal Waterproof ovat kaksi hyvää hankintaa. Gel Nal Lacquer ja siihen kuuluva päällyslakka saa myös kynnet pysymään kauniina koko päivän.

Bridal-makeup

Syksyn trendit

Vaikka morsiamen kannattaa pidättäytyä varmoissa perushoidoissa, ei ole kiellettyä kurkistaa syksyn ja talven suuriin kauneustrendeihin. Amanda kertoo, että boheeminen ja luonnollinen trendi jatkuu, mutta nyt mukaan kasvoille lisätään myös ylimääräistä loistoa.

 

Mikä on keskiössä?

– Luonnolliset ruosteen, ruskean, roosan ja beigen sävyt ovat keskiössä yhdessä luonnollisen, mutta peittävän pohjameikin kanssa. Keskiössä oleavat huulet ovat täydellisesti muotoiltuja ja värjätty pehmein roosan tai ruskean sävyin.

 

Morsiamen on helppo yhdistää trendit luonnolliseen morsiusmeikkiin miettimällä, minkälaista on luonnollinen täydellisyys tai meikittömän näköinen meikki.

– Trendikäs 70-luvun boheemityyli on täysin tämän hetken trendien mukainen, joten jos uskallusta riittää, kannattaa kokeilla ruosteensävyistä luomiväriä.

 

Tuo persoonallisuutesi esiin

Mikäli sinulla on tapana ilmasta itseäsi vahvemmin meikin avulla myös arkipäivänä, ei hääpäivä ole poikkeus.

– Sumuisella silmämeikillä saat häämeikistäsi hieman erikoisemman. Suosittelen hankkimaan valmiin paletin, jossa on vähintään kuusi eri sävyä. Näin voit olla varma, että sinulla on tarvittavat sävyt. Aina on hyvä olla samansävyisiä varjostuksia paletissa, silloin tietää, että sävyt sopivat yhteen. Pieni määrä glitteriä kynsissä on myös trendikästä, kunhan sitä vaan ei ole liikaa, Amanda kertoo.

 

Omin neuvoin vai asiantuntijan opastuksella

Onko sinulla edessäsi päätös siitä, meikkaatko itsesi vai palkkaatko asiantuntijan suurta päivää varten? Amanda kertoo, että meikkausalan ammattilaisen palkkaamisen hyötynä on se, että hän tietää kuinka luodaan täydellinen häälook.

– Meikkausalan ammattilainen tietää myös kuinka sinut saadaan näyttämään mahdollisimman hyvältä hääkuvissa ja mitä tuotteita tarvitaan, jotta meikki kestää koko suuren päivän.

Mikäli morsian tahtoo kuitenkin meikata itsensä morsiusneitojensa avustuksella, tulee hänen jälleen kiinnittää huomiota kestävyyteen.

– Meikkiä kannattaa myös testata ennen hääpäivää, jotta vältetään mahdolliset kriisitilanteet. Kun käytössä on oikeat tuotteet, onnistuu kaikki hyvin.

Lue lisää

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.

Hääpäivän tuoksu

Harva asia herättää muistoja yhtä hyvin kuin tuoksut. Seuraavassa annamme vinkkejä joistain suosikeista ja ehkä jostain näistä hajuvesistä tulee teidän…

Täydelliset kädet hääpäivään

Hääpäivä lähestyy ja sinulla on valmiiksi suunniteltuna kampaus, meikki ja morsiusmekko – mutta älä unohda käsiä!

Upea hääpukuliike ihanassa Vanhassa Raumassa

Hääpukuliike Mariée on upea kivijalkaliike idyllisen Vanhan Rauman sydämessä Satakunnassa.

ZAZABELLA HELSINKI Hääsalonki

Helsingin hääsalongissamme jokainen tuntee olonsa prinsessaksi!

Hääpukuliike Vieno – Häämuodin erikoisliike

Vieno on perustettu vuonna 2016 rakkaudesta häämuotiin ja palosta tarjota alan parasta palvelua.

Niinatar

Runebergin kadulta Helsingistä löydät Suomen suurimman ja palkituimman hääpukuliikkeen, Niinattaren.

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Klassinen valkoinen morsiuspuku on ihanan kaunis…

Tutustu Global Bridal Houseen

Global Bridal House kattaa seuraavat tavaramerkit: Modeca, GBS Herve Paris, Libelle Bridal ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: Randy Fenoli Bridal.

Evie Young esittelee ‘VISIONS OF HER’

Haluamme esitellä teille Evie Youngin vuoden 2023 kevätmalliston: ”Visions of Her”. Tämä designmallisto juhlistaa uniikkia, monipuolista ja upeaa morsianta hienossa…

‘NOSTALGIA’ by Madi Lane

Madi Lanen mekot on valmistettu kauniista kukkakuvioinneista, runsaasta pitsistä ja imartelevista leikkauksista.

Top 5 trendiä Enzoanin häämekoissa

Valitsimme mielestämme 5 parasta ja seuraamisen arvoista trendiä vuodelle 2023.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Tässä annamme vinkkejä kauniista vaihtoehdoista morsiamelle joka haluaa pukeutua eri tavalla!

Morsiuskampaus: Hiukset kiinni

Tässä artikkelissa keskitymme kampauksiin, jotka sopivat parhaiten käsillä olevaan sesonkiin.

Ole upeimmillasi hääpäivänä!

Hääpäivänäsi tahdot todellakin sisäisen säteilysi näkyvän myös ulkopuolelle. Tahdot morsiuspuvun istuvan kauniista, ihosi olevan persikansileä ja silmiesi loistavan onnesta ja…

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Näin olet upeimmillasi hääpäivänä!

Vahvista kauniita piirteitäsi ja persoonallista tyyliäsi hääpäivän meikkivalinnoilla. Annamme muutamia tyylivarmoja vinkkejä ja neuvoja.

Vuoden 2022 trendit

Mitä trendejä kannattaa pitää silmällä vuotta 2022 ajatellen? Tässä artikkelissa opastamme sinut uusimpien häämekkotrendien pariin.

Häämeikki – Tee & Älä tee

Annamme muutamia listaamme tärkeimmät Tee & Älä tee -vinkit.

Hääkampausten peruskurssi

Mitkä ovat viimeisimmät trendit hääkampauksissa? Ja mitä tulisi miettiä konsultaatiotapaamiseen sekä kampauksen tekoon liittyen?

Haastattelu yksinoikeudella: Alessandra Rinaudo

Intohimona historia ja taustalla loistava renessanssituntemus – Pronoviaksen pääsuunnittelija Alessandra Rinaudo kertoo tuotemerkin uusimmasta mallistosta, joka esiteltiin Barcelona Bridal Fashion…

European Bridal Week – trendiraportti!

Matkustimme Saksan Essenissä järjestettävään European Bridal Week -tapahtumaan ja täytimme inspiraatiosäiliömme täyteen vuoden 2023 trendejä ja muotisuuntauksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.

Lue Lisää

Hääpäivän tuoksu

Harva asia herättää muistoja yhtä hyvin kuin tuoksut. Seuraavassa annamme vinkkejä joistain suosikeista ja ehkä jostain näistä hajuvesistä tulee teidän…

Lue Lisää

Täydelliset kädet hääpäivään

Hääpäivä lähestyy ja sinulla on valmiiksi suunniteltuna kampaus, meikki ja morsiusmekko – mutta älä unohda käsiä!

Lue Lisää

Morsiuskampaus: Hiukset kiinni

Tässä artikkelissa keskitymme kampauksiin, jotka sopivat parhaiten käsillä olevaan sesonkiin.

Lue Lisää

Ole upeimmillasi hääpäivänä!

Hääpäivänäsi tahdot todellakin sisäisen säteilysi näkyvän myös ulkopuolelle. Tahdot morsiuspuvun istuvan kauniista, ihosi olevan persikansileä ja silmiesi loistavan onnesta ja…

Lue Lisää

Näin olet upeimmillasi hääpäivänä!

Vahvista kauniita piirteitäsi ja persoonallista tyyliäsi hääpäivän meikkivalinnoilla. Annamme muutamia tyylivarmoja vinkkejä ja neuvoja.

Lue Lisää

Häämeikki – Tee & Älä tee

Annamme muutamia listaamme tärkeimmät Tee & Älä tee -vinkit.

Lue Lisää

Hääkampausten peruskurssi

Mitkä ovat viimeisimmät trendit hääkampauksissa? Ja mitä tulisi miettiä konsultaatiotapaamiseen sekä kampauksen tekoon liittyen?

Lue Lisää

Hehkua hääpäivään

Hehkua hääpäivään Kukapa ei haluaisi hehkua kauniisti hääpäivänään niin sisäisesti kuin ulkoisestikin?

Lue Lisää

Hääkampaukset – trendit

Ylhäällä, alhaalla, kiharoilla vai kukilla? Kasvojesi malli sekä se, miten sinulla on tapana pitää hiuksiasi arkena antavat osviittaa siihen, millainen…

Lue Lisää