Morsiuskampaus: Hiukset kiinni

Morsiuskampaus

Hääkampauksen valinta suurta päivää varten voi olla haastavaa ellet ole etukäteen miettinyt mitään tiettyä teemaa tai tyyliä. Hiukset voi kammata kiinni olevalle kampaukselle monella muullakin eri tavalla kuin ilmavan löysäksi, yksinkertaisen romanttiseksi nutturaksi. Tässä artikkelissa keskitymme kampauksiin, jotka sopivat parhaiten käsillä olevaan sesonkiin.

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Adobestock.com

Monet naiset haluavat hiukset pois kaulalta ja silmiltä. Kampauksen tavoitteena on myös korostaa suurta päivää varten valittua häämekkoa. Tästä johtuen kiinni olevat hiukset ovat usein suosittu valinta hääpäivään. Hiukset voi kammata todella monella eri tavalla ja tyylillä. Suosituimpia perinteisiin häihin ovat erilaiset versiot niskanutturasta, klassisesta nutturasta, ponihännästä ja leteistä.

Elegantti niskanuttura

Ilmava tai tiukka nuttura niskassa luo sekä hienostuneen että romanttisen vaikutelman. Osa morsiamista haluaa chignon -nutturan, joka on tiukka nuttura niskassa, kun taas toiset haluavat boheemimman vaikutelman luovan ilmavan ja luonnollisesti asetellun nutturan, joka usein on kiinnitetty hiusneulalla tai pinneillä. Huolellisesti aseteltu elegantti niskanuttura sopii hienosti myös hunnun tai diadeemin kanssa. Riippumatta onko valintasi löysempi vai tiukempi nuttura, on tämä tyyli elegantti valinta, joka sopii upeasti useimpien häämekkojen kanssa.

Morsiuskampaus

Klassinen nuttura

”Messy bun” -kampaus on monelle naiselle tuttu, sillä se on helppo tapa saada hiukset pois kasvoilta aamuisin ja se on myös sopiva sunnuntaikampaus, joka sopii rentoon collarityyliin. Nuttura ja varsinkin klassinen nuttura on helppo ja tyylikäs kampausvalinta hääjuhlaan, mikäli haluat pitää hiukset poissa kasvoilta. Klassisen nutturan voi tehdä sekä tiukasti että ilmavasti ja kampausta voi lisäksi koristella esimerkiksi kauniilla kammoilla tai helmillä, mikäli toiveessa on elegantimpi tyyli.

Morsiuskampaus

Letit

Mikäli hääpäivän valintasi on letit, on vaihtoehtoja tarjolla runsaasti. Toiset haluavat kiinnittää kaikki hiukset leteille, kun taas toiset valitsevat yksinkertaisen, ilmavan kalanruotoletin. Lettejä voi koristella monin eri tavoin, kuten kukin tai helmin tuodakseen kokonaisuuteen pientä lisämaustetta. Lettikampaus voi olla esimerkiksi eleganssia huokuva nuttura, joka koostuu koko hiusten letityksestä tai voit valita löysän romanttisen letin takaraivolle, johon on kiinnitetty osioita edessä auki olevista hiuksista.

Morsiuskampaus

Ponihäntä

Ponihäntä on oiva valinta hääpäivän kampaukseksi ja myös tämän tyylin voi toteuttaa monella eri tapaa. Voit valita pitkän ponihännän niskaan ja luoda romanttisen vaikutelman kihartamalla latvat. Toinen hieno vaihtoehto on korkealle kiinnitetty, pitkä ja tiukka ponihäntä, joka luo elegantin ja modernin vaikutelman. Tällainen kampaus korostaa erityisesti kasvojen piirteitä. Ponihäntä voidaan kiinnittää kauniilla nauhalla tai tyylikkäällä hiuspinnillä ja koristella helmiyksityiskohdilla.

Morsiuskampaus

Valitessasi kampausta hääpäivään, kannattaa sinun valita sellainen vaihtoehto, joka tuntuu sinusta mukavalta ja joka mielestäsi sopii sinulle parhaiten. Ehkä olet nainen, jonka hiukset ovat arkena aina auki ja haluat nyt tehdä erityisen vaikutelman kiinnittämällä hiukset tiukalle niskanutturalle tärkeänä päivänäsi? Tai ehkä olet aina unelmoinut suuresta, aaltoilevasta hiusmerestä ja päädyt valitsemaan kampaukseen lisäkkeitä ja koko komeus letitetään kauniiksi isoksi letiksi, joka aaltoilee selkääsi pitkin astellessasi alttarille? Voi olla hyvä idea varata koekampausaika kampaajallesi ja antaa hänen esitellä minkälaisia vaihtoehtoja hän sinulle suosittelisi kasvonpiirteidesi perusteella. Muista pitää erityisen hyvää huolta hiuksistasi ennen häitä, jotta hääkampauksesi saa todella loistaa tärkeänä päivänäsi.

Lue lisää

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Vuoden 2025 häämuoti

Miltä näyttää tulevaisuuden häämuoti? Osallistuimme European Bridal Week -messuille ja saimme tutustua uusiin mallistoihin, joita esittelivät häämerkit kautta maailman.

Trendejä catwalkilta

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia näistä trendeistä, joista Bridal Week -tapahtumaan osallistuneet saivat esimakua ja joita tulemme taatusti näkemään lisää vuoden…

80-luku on tullut takaisin!

Tässä listaamme 80-luvun 8 suurta trendiä, jotka nyt tulevat takaisin nykypäivän hääpuvuissa.

Mitä sinulla on morsiuslaukussasi?

Useimmat valitsevat hääpäiväkseen pienen morsiuslaukun, jossa on joitain päivän aikana tarvittavia esineitä. Mutta mitä asioita morsiuslaukussa pitäisi olla?

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Haluatko morsiushunnun?

Morsiushuntu voi olla kaunis ja ainutlaatuinen yksityiskohta hääpuvussasi. Se voi olla joko pitkä tai lyhyt, koristeilla tai ilman.

Vaihtoehtoinen ”twist” hääpuvussa

Tämän päivän modernissa maailmassa vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä voit valita hääpäiväsi asuksi.

LILLYn häämuoti vuodelle 2024

Tutustu LILLYn uuteen vuoden 2024 häämallistoon. Sano ’tahdon’ rakkaudelle ja romanttisten hääjuhlien morsiustyyleille!

10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin

Jotta välttyisit kaikilta ostosmokilta, esittelemme tässä Zazabella-hääpukujen myyntiammattilaisten 10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin.

Kauniit kynnet hääpäivään

Ranskalainen manikyyri, liukuvärjäys vai lempivärillä lakatut kynnet? Huolitellut ja kauniit kädet ovat hyvinvoivat ja näyttävät upealta hääkuvissa. Muista huoltaa kyntesi…

Unelmoi hääpuvusta kreivittären aikaan

Me Valkoisessa Kreivittäressä palvelemme sinua lämpimällä ja rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Millainen pääntie sopii sinulle parhaiten?

Aivan, kuten hääpuvunkin muoto, voi valitsemasi pääntie vaikuttaa siihen, miltä vartalosi puvussa näyttää.

Mikä Spice Girls –morsian sinä olet?

90-luvun inspiroima muoti spagettiolkaimineen, olkatoppauksineen ja neliönmallisine kaula-aukkoineen antoi meille hullun idean. Kokosimme viisi tyyliä ikonisen 90-luvun pop-yhtyeen, Spice Girlsin…

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Kukoistava kokoelma Ronald Joycelta

Ronald Joycen uusi Botanical -mallisto sisältää elementtejä luonnonympäristöstä ja värikkäistä kukista.

Kaasot

Kaasot ovat tärkeä osa hääseuruetta ja hääpäivää. Tässä esittelemme teille muutaman sivullisen inspiraatiota suosituista hääteemoista, joita voitte hyödyntää hääseurueessanne.

Upeita häähetkiä ÉLYSÉEn kanssa

Etsitkö täydellistä mekkoa? Enää ei tarvitse etsiä! ÉLYSÉEn vuoden 2023 mallisto on tehty sinua varten!

Trendit – morsiuspuvut

Tässä ovat trendit, jotka tulet näkemään vuonna 2023.

Näe trendikatsaus European Bridal Week -messuilta!

Olemme saaneet nauttia uusista trendeistä, upeasta muodista ja ihanasta juhlatunnelmasta yhdessä vuoden hienoimmista hääalan tapahtumista.

Morsiuspuvun historia

Olemme tarkastelleet morsiuspuvun historiaa yli sadan vuoden ajalta ja löytäneet ajankohtaisia tulkintoja menneistä trendeistä!

Kimalletta ja korkeita halkioita

Enzoanin vuoden 2023 mallisto sisältää 3 katseenvangitsevaa helmikoristeista mekkoa – modernin morsiamen unelma.

Täyden palvelun hääpukuliike

Zazabellan päämyymälässä Kaarinassa löydämme ratkaisut kaikille, olivat hääsi sitten kuukauden tai vuoden päästä, tai vaikka jo ensi viikonloppuna.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Mitä sinulla on morsiuslaukussasi?

Useimmat valitsevat hääpäiväkseen pienen morsiuslaukun, jossa on joitain päivän aikana tarvittavia esineitä. Mutta mitä asioita morsiuslaukussa pitäisi olla?

Lue Lisää

Kaasot

Kaasot ovat tärkeä osa hääseuruetta ja hääpäivää. Tässä esittelemme teille muutaman sivullisen inspiraatiota suosituista hääteemoista, joita voitte hyödyntää hääseurueessanne.

Lue Lisää

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.

Lue Lisää

Hääpäivän tuoksu

Harva asia herättää muistoja yhtä hyvin kuin tuoksut. Seuraavassa annamme vinkkejä joistain suosikeista ja ehkä jostain näistä hajuvesistä tulee teidän…

Lue Lisää

Täydelliset kädet hääpäivään

Hääpäivä lähestyy ja sinulla on valmiiksi suunniteltuna kampaus, meikki ja morsiusmekko – mutta älä unohda käsiä!

Lue Lisää

Morsiuskampaus: Hiukset kiinni

Tässä artikkelissa keskitymme kampauksiin, jotka sopivat parhaiten käsillä olevaan sesonkiin.

Lue Lisää

Ole upeimmillasi hääpäivänä!

Hääpäivänäsi tahdot todellakin sisäisen säteilysi näkyvän myös ulkopuolelle. Tahdot morsiuspuvun istuvan kauniista, ihosi olevan persikansileä ja silmiesi loistavan onnesta ja…

Lue Lisää

Näin olet upeimmillasi hääpäivänä!

Vahvista kauniita piirteitäsi ja persoonallista tyyliäsi hääpäivän meikkivalinnoilla. Annamme muutamia tyylivarmoja vinkkejä ja neuvoja.

Lue Lisää

Häämeikki – Tee & Älä tee

Annamme muutamia listaamme tärkeimmät Tee & Älä tee -vinkit.

Lue Lisää

Hääkampausten peruskurssi

Mitkä ovat viimeisimmät trendit hääkampauksissa? Ja mitä tulisi miettiä konsultaatiotapaamiseen sekä kampauksen tekoon liittyen?

Lue Lisää