21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääsuunnittelu

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Teksti Anna Storm Kuva Adobestock.com

 1. Aloita suunnittelu ajoissa. Suunnittelutyön aloittaminen hyvissä ajoin on kaiken A ja O. Osa hoidettavista asioista, kuten esimerkiksi hääpuvun valinta sekä juhlatilan varaaminen, on saatettava joutua hoitamaan jopa vuosi ennen itse hääpäivää. Joten aloita jo tänään!

 

 1. Ennen kun jatkatte suunnittelua, laatikaa budjetti. Tiedämme kyllä, että tämä kuulostaa varsin tylsältä ja formaalilta, mutta uskokaa meitä: vielä tylsempää on ylittää budjetti. Pidä kontrolli alusta asti!

 

 1. Lataa hyvä suunnittelusovellus. Google Play ja App Store ovat pullollaan hääsovelluksia. Tai luota old-schooliin, ja osta hieno kalenteri ja muistikirja. Hoida suunnittelutyö tyylillä ja kerää tärkeät puhelinnumerot ja listat yhteen paikkaan. Myös suunnittelulista, josta ruksaatte hoidetut asiat, on mainio idea. Lista auttaa teitä näkemään kokonaiskuvan sekä sen, mitä olette tehneet ja mitä on vielä tehtävänä. Onhan myös upea tunne saada ruksata jo hoidettuja asioita!

 

 1. Pyydä apua hääkoordinaattorilta. Älä unohda, että on olemassa myös hääammattilaisia. Hääkoordinaattori auttaa teitä kaikessa! Koordinaattoria palkatessa on tärkeintä tutkia tarjontaa ja tehdä valinta sen jälkeen sekä tunteella että tiedolla. Tulette tekemään tiiviisti töitä useita kuukausia eteenpäin. On myös tärkeää muistaa, että hääkoordinaattoreita on pilvin pimein, mutta monikaan heistä ei ole sertifioitu. Tarkasta siis, että valitsemanne ammattilainen tekee tosissaan työnsä, eikä vain kutsu itseään hääkoordinaattoriksi

 

 1. Tee priorisointilista. Hääsuunnittelun alkaessa on hyvä idea tehdä lista prioriteeteista. Kirkon ja juhlatilan varaaminen, hääpuvun valinta, valokuvaajan varaaminen sekä kutsukorttien lähettäminen tulisi löytyä listaltanne ensimmäisenä.

 

 1. Tee ”mood board”. Mielikuvataulun tekeminen voi olla hyvä keino oikean tunnelman löytämiseksi. Pohtikaa, mitä haluatte häiltänne ja kuinka paljon olette valmiita panostamaan. Jos priorisoinnille on tarvetta, tehkää selkeä lista siitä, mikä on tärkeintä ja mikä vähiten tärkeää. Noudattakaa listaa tarkasti, sillä muuten tulette ylittämään budjettinne. Kaiken tulisi olla valmista noin 2 viikkoa ennen häitä ja viimeisinä viikkoina tulisi voida vain nauttia.

 

 1. Vältä bridezilla-tilannetta. Häästressi saattaa saada sinut pahalle tuulelle. Mutta älä ala morsiameksi, joka purkaa ärsytyksensä ympärillään oleviin. Suunnittele hyvissä ajoin, niin hermot pysyvät kurissa.
Hääsuunnittelu
 1. Laita suunnittelu jäähylle. Ovatko häät ainut aihe, josta puhutte? Ainut asia, jota mietit? Pysäytä suunnitelmat hetkeksi ja ota hetken aikalisä. Saat takaisin energiasi ja mitä luultavimmin katsot häitä uusin silmin palaten hommiin uudella inspiraatiolla.

 

 1. Älä unohda romantiikkaa! Kaiken stressin sekä plaseerauksista ja budjetista riitelyn keskellä on hyvä silloin tällöin hidastaa tahtia ja keskittyä sen sijaan vain toisiinne. Mieti puolisosi tunteita äläkä anna suunnittelutyön vallata koko elämäänne. Hellikää toisianne ja näyttäkää, että välitätte toisistanne enemmän kuin siitä, että istuuko isoäitisi serkkusi oikealla vai vasemmalla puolella.

 

 1. Pyydä apua kavereilta ja perheeltä. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, joten ottakaa läheisten apu vastaan.

 

 1. Luota hääkoordinaattoriisi. Päädyittekö palkkaamaan hääkoordinaattorin? Luota siihen, että ammattilainen tietää, mikä on parhaaksenne. Vaikka kaikki ei välttämättä siltä tunnu, loksahtelevat palaset kohdalleen suurena päivänä. Monet luulevat menettävänsä kontrollin palkatessaan apua, vaikka asia on todellisuudessa täysin toisin päin: te saatte kontrollin ammattilaisen neuvojen ja tuen avulla.

 

 1. Suunnittele levänneenä. Suunnittelutyön edistäminen väsyneenä, nälkäisenä tai vilustuneena ei ole hyvä idea. Suunnittele ollessasi pirteä ja hyvällä tuulella. Näin saat parhaan lopputuloksen.

 

 1. Päästä irti kontrollin tarpeestasi. Tiedämme kyllä, että kontrollin tarpeesta on vaikea päästä irti, jos olet tottunut suunnittelemaa ja päättämään. Mutta joskus voi olla oikein antaa toisten (lue: puolisosi) päättä myös jotakin.

 

 1. Päästä paineita! Joskus voi olla mukavaa rentoutua kavereiden kesken! Ilta ulkona tanssin ja naurun saattelemana auttaa sinua rentoutumaan häästressin keskellä.
Hääsuunnittelu
 1. Laita asiat oikeaan perspektiiviin. Okei, tuolinpäällisiä ei löytynyt juuri oikeassa vaaleanroosassa sävyssä. Älä anna pienen asian musertaa, sillä kaikki ei voi olla täydellistä. Yritä nähdä asia laajemmassa mittakaavassa – onko juuri tämä asia niin tärkeä? Ei. Tuletteko saamaan upean hääjuhlan, vaikka tuolinpäälliset ovat väärän sävyiset? Kyllä.

 

 1. Delegoi tylsimmät palaset. Miksi käyttää aikaa tylsien asioiden suunnitteluun, kun voitte pyytää seremoniamestarianne tekemään sen? Hääparina teillä on oikeus delegoida – käyttäkää mahdollisuus hyväksenne!

 

 1. Vähennä stressiä treenillä. Stressin keskellä urheilu ja liikkuminen on tärkeää. Jätä treenivuoroille tilaa aikatauluun.

 

 1. Kippistäkää samppanjalla! Ok, ette ole vielä astelleet alttarille, mutta se ei estä teitä juhlimasta! Olette jo puolivälissä. Onnea!

 

 1. Suunnittele yksityiskohdat. Plaseeraus, vaaleankeltaiset kukat alttarin viereen sekä oikea sävy kynsilakkaan. Ne ovat tärkeitä yksityiskohtia. Älä siis unohda näitä!

 

 1. Älä unohda miksi. Hääjuhlan suunnittelu voi olla stressaavaa, ja matkan varrella saattaa melkeinpä unohtaa, miksi tähän alun perin ryhdyttiin. Muistuta itseäsi ajoittain stressin syystä – olet löytänyt elämäsi rakkauden ja haluat juhlia sitä. Se voi olla pienen stressin arvoista.

 

 1. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: Nauti! Suunnittelette häänne vain kerran elämässä. Nauttikaa siis yhteisestä matkasta!

Lue lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Lue Lisää

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Lue Lisää

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Lue Lisää

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Lue Lisää

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

Lue Lisää

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Lue Lisää

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Lue Lisää

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Lue Lisää