21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääsuunnittelu

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Teksti Anna Storm Kuva Adobestock.com

 1. Aloita suunnittelu ajoissa. Suunnittelutyön aloittaminen hyvissä ajoin on kaiken A ja O. Osa hoidettavista asioista, kuten esimerkiksi hääpuvun valinta sekä juhlatilan varaaminen, on saatettava joutua hoitamaan jopa vuosi ennen itse hääpäivää. Joten aloita jo tänään!

 

 1. Ennen kun jatkatte suunnittelua, laatikaa budjetti. Tiedämme kyllä, että tämä kuulostaa varsin tylsältä ja formaalilta, mutta uskokaa meitä: vielä tylsempää on ylittää budjetti. Pidä kontrolli alusta asti!

 

 1. Lataa hyvä suunnittelusovellus. Google Play ja App Store ovat pullollaan hääsovelluksia. Tai luota old-schooliin, ja osta hieno kalenteri ja muistikirja. Hoida suunnittelutyö tyylillä ja kerää tärkeät puhelinnumerot ja listat yhteen paikkaan. Myös suunnittelulista, josta ruksaatte hoidetut asiat, on mainio idea. Lista auttaa teitä näkemään kokonaiskuvan sekä sen, mitä olette tehneet ja mitä on vielä tehtävänä. Onhan myös upea tunne saada ruksata jo hoidettuja asioita!

 

 1. Pyydä apua hääkoordinaattorilta. Älä unohda, että on olemassa myös hääammattilaisia. Hääkoordinaattori auttaa teitä kaikessa! Koordinaattoria palkatessa on tärkeintä tutkia tarjontaa ja tehdä valinta sen jälkeen sekä tunteella että tiedolla. Tulette tekemään tiiviisti töitä useita kuukausia eteenpäin. On myös tärkeää muistaa, että hääkoordinaattoreita on pilvin pimein, mutta monikaan heistä ei ole sertifioitu. Tarkasta siis, että valitsemanne ammattilainen tekee tosissaan työnsä, eikä vain kutsu itseään hääkoordinaattoriksi

 

 1. Tee priorisointilista. Hääsuunnittelun alkaessa on hyvä idea tehdä lista prioriteeteista. Kirkon ja juhlatilan varaaminen, hääpuvun valinta, valokuvaajan varaaminen sekä kutsukorttien lähettäminen tulisi löytyä listaltanne ensimmäisenä.

 

 1. Tee ”mood board”. Mielikuvataulun tekeminen voi olla hyvä keino oikean tunnelman löytämiseksi. Pohtikaa, mitä haluatte häiltänne ja kuinka paljon olette valmiita panostamaan. Jos priorisoinnille on tarvetta, tehkää selkeä lista siitä, mikä on tärkeintä ja mikä vähiten tärkeää. Noudattakaa listaa tarkasti, sillä muuten tulette ylittämään budjettinne. Kaiken tulisi olla valmista noin 2 viikkoa ennen häitä ja viimeisinä viikkoina tulisi voida vain nauttia.

 

 1. Vältä bridezilla-tilannetta. Häästressi saattaa saada sinut pahalle tuulelle. Mutta älä ala morsiameksi, joka purkaa ärsytyksensä ympärillään oleviin. Suunnittele hyvissä ajoin, niin hermot pysyvät kurissa.
Hääsuunnittelu
 1. Laita suunnittelu jäähylle. Ovatko häät ainut aihe, josta puhutte? Ainut asia, jota mietit? Pysäytä suunnitelmat hetkeksi ja ota hetken aikalisä. Saat takaisin energiasi ja mitä luultavimmin katsot häitä uusin silmin palaten hommiin uudella inspiraatiolla.

 

 1. Älä unohda romantiikkaa! Kaiken stressin sekä plaseerauksista ja budjetista riitelyn keskellä on hyvä silloin tällöin hidastaa tahtia ja keskittyä sen sijaan vain toisiinne. Mieti puolisosi tunteita äläkä anna suunnittelutyön vallata koko elämäänne. Hellikää toisianne ja näyttäkää, että välitätte toisistanne enemmän kuin siitä, että istuuko isoäitisi serkkusi oikealla vai vasemmalla puolella.

 

 1. Pyydä apua kavereilta ja perheeltä. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, joten ottakaa läheisten apu vastaan.

 

 1. Luota hääkoordinaattoriisi. Päädyittekö palkkaamaan hääkoordinaattorin? Luota siihen, että ammattilainen tietää, mikä on parhaaksenne. Vaikka kaikki ei välttämättä siltä tunnu, loksahtelevat palaset kohdalleen suurena päivänä. Monet luulevat menettävänsä kontrollin palkatessaan apua, vaikka asia on todellisuudessa täysin toisin päin: te saatte kontrollin ammattilaisen neuvojen ja tuen avulla.

 

 1. Suunnittele levänneenä. Suunnittelutyön edistäminen väsyneenä, nälkäisenä tai vilustuneena ei ole hyvä idea. Suunnittele ollessasi pirteä ja hyvällä tuulella. Näin saat parhaan lopputuloksen.

 

 1. Päästä irti kontrollin tarpeestasi. Tiedämme kyllä, että kontrollin tarpeesta on vaikea päästä irti, jos olet tottunut suunnittelemaa ja päättämään. Mutta joskus voi olla oikein antaa toisten (lue: puolisosi) päättä myös jotakin.

 

 1. Päästä paineita! Joskus voi olla mukavaa rentoutua kavereiden kesken! Ilta ulkona tanssin ja naurun saattelemana auttaa sinua rentoutumaan häästressin keskellä.
Hääsuunnittelu
 1. Laita asiat oikeaan perspektiiviin. Okei, tuolinpäällisiä ei löytynyt juuri oikeassa vaaleanroosassa sävyssä. Älä anna pienen asian musertaa, sillä kaikki ei voi olla täydellistä. Yritä nähdä asia laajemmassa mittakaavassa – onko juuri tämä asia niin tärkeä? Ei. Tuletteko saamaan upean hääjuhlan, vaikka tuolinpäälliset ovat väärän sävyiset? Kyllä.

 

 1. Delegoi tylsimmät palaset. Miksi käyttää aikaa tylsien asioiden suunnitteluun, kun voitte pyytää seremoniamestarianne tekemään sen? Hääparina teillä on oikeus delegoida – käyttäkää mahdollisuus hyväksenne!

 

 1. Vähennä stressiä treenillä. Stressin keskellä urheilu ja liikkuminen on tärkeää. Jätä treenivuoroille tilaa aikatauluun.

 

 1. Kippistäkää samppanjalla! Ok, ette ole vielä astelleet alttarille, mutta se ei estä teitä juhlimasta! Olette jo puolivälissä. Onnea!

 

 1. Suunnittele yksityiskohdat. Plaseeraus, vaaleankeltaiset kukat alttarin viereen sekä oikea sävy kynsilakkaan. Ne ovat tärkeitä yksityiskohtia. Älä siis unohda näitä!

 

 1. Älä unohda miksi. Hääjuhlan suunnittelu voi olla stressaavaa, ja matkan varrella saattaa melkeinpä unohtaa, miksi tähän alun perin ryhdyttiin. Muistuta itseäsi ajoittain stressin syystä – olet löytänyt elämäsi rakkauden ja haluat juhlia sitä. Se voi olla pienen stressin arvoista.

 

 1. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: Nauti! Suunnittelette häänne vain kerran elämässä. Nauttikaa siis yhteisestä matkasta!

Lue lisää

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Lue Lisää

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Lue Lisää

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Lue Lisää

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Lue Lisää