21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääsuunnittelu

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Teksti Anna Storm Kuva Adobestock.com

 1. Aloita suunnittelu ajoissa. Suunnittelutyön aloittaminen hyvissä ajoin on kaiken A ja O. Osa hoidettavista asioista, kuten esimerkiksi hääpuvun valinta sekä juhlatilan varaaminen, on saatettava joutua hoitamaan jopa vuosi ennen itse hääpäivää. Joten aloita jo tänään!

 

 1. Ennen kun jatkatte suunnittelua, laatikaa budjetti. Tiedämme kyllä, että tämä kuulostaa varsin tylsältä ja formaalilta, mutta uskokaa meitä: vielä tylsempää on ylittää budjetti. Pidä kontrolli alusta asti!

 

 1. Lataa hyvä suunnittelusovellus. Google Play ja App Store ovat pullollaan hääsovelluksia. Tai luota old-schooliin, ja osta hieno kalenteri ja muistikirja. Hoida suunnittelutyö tyylillä ja kerää tärkeät puhelinnumerot ja listat yhteen paikkaan. Myös suunnittelulista, josta ruksaatte hoidetut asiat, on mainio idea. Lista auttaa teitä näkemään kokonaiskuvan sekä sen, mitä olette tehneet ja mitä on vielä tehtävänä. Onhan myös upea tunne saada ruksata jo hoidettuja asioita!

 

 1. Pyydä apua hääkoordinaattorilta. Älä unohda, että on olemassa myös hääammattilaisia. Hääkoordinaattori auttaa teitä kaikessa! Koordinaattoria palkatessa on tärkeintä tutkia tarjontaa ja tehdä valinta sen jälkeen sekä tunteella että tiedolla. Tulette tekemään tiiviisti töitä useita kuukausia eteenpäin. On myös tärkeää muistaa, että hääkoordinaattoreita on pilvin pimein, mutta monikaan heistä ei ole sertifioitu. Tarkasta siis, että valitsemanne ammattilainen tekee tosissaan työnsä, eikä vain kutsu itseään hääkoordinaattoriksi

 

 1. Tee priorisointilista. Hääsuunnittelun alkaessa on hyvä idea tehdä lista prioriteeteista. Kirkon ja juhlatilan varaaminen, hääpuvun valinta, valokuvaajan varaaminen sekä kutsukorttien lähettäminen tulisi löytyä listaltanne ensimmäisenä.

 

 1. Tee ”mood board”. Mielikuvataulun tekeminen voi olla hyvä keino oikean tunnelman löytämiseksi. Pohtikaa, mitä haluatte häiltänne ja kuinka paljon olette valmiita panostamaan. Jos priorisoinnille on tarvetta, tehkää selkeä lista siitä, mikä on tärkeintä ja mikä vähiten tärkeää. Noudattakaa listaa tarkasti, sillä muuten tulette ylittämään budjettinne. Kaiken tulisi olla valmista noin 2 viikkoa ennen häitä ja viimeisinä viikkoina tulisi voida vain nauttia.

 

 1. Vältä bridezilla-tilannetta. Häästressi saattaa saada sinut pahalle tuulelle. Mutta älä ala morsiameksi, joka purkaa ärsytyksensä ympärillään oleviin. Suunnittele hyvissä ajoin, niin hermot pysyvät kurissa.
Hääsuunnittelu
 1. Laita suunnittelu jäähylle. Ovatko häät ainut aihe, josta puhutte? Ainut asia, jota mietit? Pysäytä suunnitelmat hetkeksi ja ota hetken aikalisä. Saat takaisin energiasi ja mitä luultavimmin katsot häitä uusin silmin palaten hommiin uudella inspiraatiolla.

 

 1. Älä unohda romantiikkaa! Kaiken stressin sekä plaseerauksista ja budjetista riitelyn keskellä on hyvä silloin tällöin hidastaa tahtia ja keskittyä sen sijaan vain toisiinne. Mieti puolisosi tunteita äläkä anna suunnittelutyön vallata koko elämäänne. Hellikää toisianne ja näyttäkää, että välitätte toisistanne enemmän kuin siitä, että istuuko isoäitisi serkkusi oikealla vai vasemmalla puolella.

 

 1. Pyydä apua kavereilta ja perheeltä. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, joten ottakaa läheisten apu vastaan.

 

 1. Luota hääkoordinaattoriisi. Päädyittekö palkkaamaan hääkoordinaattorin? Luota siihen, että ammattilainen tietää, mikä on parhaaksenne. Vaikka kaikki ei välttämättä siltä tunnu, loksahtelevat palaset kohdalleen suurena päivänä. Monet luulevat menettävänsä kontrollin palkatessaan apua, vaikka asia on todellisuudessa täysin toisin päin: te saatte kontrollin ammattilaisen neuvojen ja tuen avulla.

 

 1. Suunnittele levänneenä. Suunnittelutyön edistäminen väsyneenä, nälkäisenä tai vilustuneena ei ole hyvä idea. Suunnittele ollessasi pirteä ja hyvällä tuulella. Näin saat parhaan lopputuloksen.

 

 1. Päästä irti kontrollin tarpeestasi. Tiedämme kyllä, että kontrollin tarpeesta on vaikea päästä irti, jos olet tottunut suunnittelemaa ja päättämään. Mutta joskus voi olla oikein antaa toisten (lue: puolisosi) päättä myös jotakin.

 

 1. Päästä paineita! Joskus voi olla mukavaa rentoutua kavereiden kesken! Ilta ulkona tanssin ja naurun saattelemana auttaa sinua rentoutumaan häästressin keskellä.
Hääsuunnittelu
 1. Laita asiat oikeaan perspektiiviin. Okei, tuolinpäällisiä ei löytynyt juuri oikeassa vaaleanroosassa sävyssä. Älä anna pienen asian musertaa, sillä kaikki ei voi olla täydellistä. Yritä nähdä asia laajemmassa mittakaavassa – onko juuri tämä asia niin tärkeä? Ei. Tuletteko saamaan upean hääjuhlan, vaikka tuolinpäälliset ovat väärän sävyiset? Kyllä.

 

 1. Delegoi tylsimmät palaset. Miksi käyttää aikaa tylsien asioiden suunnitteluun, kun voitte pyytää seremoniamestarianne tekemään sen? Hääparina teillä on oikeus delegoida – käyttäkää mahdollisuus hyväksenne!

 

 1. Vähennä stressiä treenillä. Stressin keskellä urheilu ja liikkuminen on tärkeää. Jätä treenivuoroille tilaa aikatauluun.

 

 1. Kippistäkää samppanjalla! Ok, ette ole vielä astelleet alttarille, mutta se ei estä teitä juhlimasta! Olette jo puolivälissä. Onnea!

 

 1. Suunnittele yksityiskohdat. Plaseeraus, vaaleankeltaiset kukat alttarin viereen sekä oikea sävy kynsilakkaan. Ne ovat tärkeitä yksityiskohtia. Älä siis unohda näitä!

 

 1. Älä unohda miksi. Hääjuhlan suunnittelu voi olla stressaavaa, ja matkan varrella saattaa melkeinpä unohtaa, miksi tähän alun perin ryhdyttiin. Muistuta itseäsi ajoittain stressin syystä – olet löytänyt elämäsi rakkauden ja haluat juhlia sitä. Se voi olla pienen stressin arvoista.

 

 1. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: Nauti! Suunnittelette häänne vain kerran elämässä. Nauttikaa siis yhteisestä matkasta!

Lue lisää

Hääbudjetin laatiminen

Suomessa järjestettävät häät voivat maksaa kaikkea 5 000 ja 50 000 väliltä tai jopa enemmän, mutta keskimääräinen budjetti on noin…

Miten laatia henkilökohtainen vihkivala?

Toisilleen hääpäivänä lausuttavat, itse laaditut vihkivalat ovat henkilökohtainen, romanttinen ja intiimi tapa huomioida tulevaa puolisoa.

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Lue Lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Lue Lisää

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Lue Lisää

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää