Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Talvihäät

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Adobestock.com

Pohjoismainen luonto & mytologia

Mikään ei voita pohjoismaista luontoa talvella. Hiljaisuus, koskemattomat vuoret, sumu kristallinkirkkaiden vuonojen ja järvien päällä, salaperäinen talven valo ja lumihuppuiset maisemat, jotka syleilevät majesteettisia vuorenhuippuja. Tunnetko jo taikuuden? Jos olet onnekas, voit myös joskus kokea revontulet koko häitten kirsikkana kakun päällä! Vuoristohäät, joissa on pakkasta, valkoinen huntu lunta ja miinusasteita, joka saa hengityksen höyryämään, on ehdottomasti erityistä ja ikimuistoista.
 
 

Luo maaginen seikkailu Lapissa!

Sanotaan, että Euroopan viimeinen erämaa löytyy Lapista, ja tietysti voimme ymmärtää miksi! Lapissa on suuria metsäalueita, villiä luontoa, luonnonsuojelualueita ja mahtavia jokia niiden yhdessä luoden täydellisen paikan seikkailuun. Esimerkiksi Kiirunan Jukkasjärveltä löytyy maailman ensimmäinen jäähotelli, joka on ainutlaatuinen nähtävyys ja upea elämys.

 

Jouluteema Suomessa

Suomen pohjoisin osa tunnetaan joulupukin kotina ja täällä sinulla on mahdollisuus mennä naimisiin SantaParkissa, jossa joulua vietetään ympäri vuoden. Häät voi järjestää joko joulupukin salaisessa metsässä tai jäägalleriassa, 50 metriä napapiirin alapuolella jääveistosten ja kauniin valaistuksen ympäröimänä.

 

Linnahäät Tanskassa

Tanska on kuuluisa monista historiallisista ja kauniista linnoistaan, joten jos haaveilet todellisista prinsessahäistä takkatulen ja kristallikruunujen kera, löytyy maan lukuisista linnoista ja kartanoista valinnanvaraa. Tanska tunnetaan leudoista talvistaan, vaikka lämpötilat voivat laskea nollan alapuolelle myös täällä. Talvella voi olla hyvin tuulista, koska maassa ei ole suuria vuoristoja. Tämä voi usein luoda myös kauniita ja voimakkaita aaltoja, jos haluat mennä naimisiin meren rannalla.

 

Latohäät

Talonpoikaishäät navetassa voivat olla talvella todella kodikkaat! Tummat puupaneelit, kynttilät, rustiikkiset yksityiskohdat, poronnahat, vaaleat kangasnauhat katossa sekä kodikkaat ja lämpimät yksityiskohdat antavat sinulle ihanan romanttisen tunteen hääpäivänäsi. Monet maatilat vuokraavat latoja hääpaikoiksi, mikäli sinulla ei ole pääsyä omaan.

 

Kutsut

Ennen virallisten kutsujen lähettämistä voi olla hyvä idea lähettää kirjalliset tai digitaaliset ”save the date” -kutsut puoli vuotta ennen häitä, etenkin jos on niin, että vieraat eivät asu lähellä hääpaikkaa. Viralliset hääkutsut lähetetään kolme kuukautta ennen häitä, ja niiden tulisi sisältää kaikki tieto, jonka vieraat tarvitsevat ennen suurta päivää. Sisältyykö juhliisi talviaktiviteetteja? Siinä tapauksessa voi olla hyvä mainita tämä kutsussa, jotta vieraat voivat pakata mukaan erityisen lämpimiä vaatteita. Mitä tulee hääkutsujen suunnitteluun, on viisasta korostaa kyseessä olevan talvihäät ja valita kylmiä, luonnoninspiroimia värejä.

 

Hääseremonia

Monissa juhlasaleissa ja hotelleissa on lähellä kirkko, jossa voit mennä naimisiin. Tällöin voit saapua hääjuhliin hevosella ja reellä. Mikään ei ole maagisempaa, kuin ajaa kauniin talvimaiseman läpi hevosella ja reellä. Jos hääpaikassanne ei ole lunta, voitte silti saapua hevosella ja vaunuilla todellisiin prinsessahäihinne. Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa on myös jääkatedraaleja, joissa voi mennä naimisiin. Jäästä ja lumesta tehty katedraali saa sinut todella tuntemaan olosi aidoksi jääprinsessaksi! On täysin mahdollista mennä naimisiin ulkona vuoristossa, metsässä tai rannalla. Voit esimerkiksi järjestää vieraille moottorikelkkakyydin juhlapaikalle, luoda ”alttarin” suuresta lumikasasta, jonka koristelet kukilla ja tuikuilla virkamiehen tai papin vihkiessä teidät. Riippumatta siitä, minkä tyylin valitsette, tulette muistamaan tämän päivän läpi elämänne.

 

Koristeet

Mitä tulee talvihäiden koristeluihin, vain mielikuvitus on rajana! Monet koristelevat pöydät kävyillä, kuivatulla sammalella ja oksilla. Käpyjä voi myös helposti ruiskuttaa kultamaalilla, jos haluatte luoda hieman ylimääräistä taikaa pöydille. Lumiset pippurimarjat tai oksat ovat myös talvihäihin sopivia koristeita. Kodikkaan ja romanttisen ilmapiirin luomiseksi pienet lyhdyt ovat usein suosittu valinta. Lyhtyjä on myös mahdollista ripustaa puihin ulkona. Älä unohda taskulamppuja ja roihuja ovenpielessä!

 

 

Talviaktiviteetit

On paljon talviaktiviteetteja, jotka voit sisällyttää hääjuhliin. Jos häänne kestävät usean päivän ajan, on talviaktiviteetti hauska yhdessä tehtävä aktiviteetti, joka tarjoaa vieraille mahdollisuuden tutustua toisiinsa paremmin. Entäpä jos keräisit kaikki vieraat lämpimään laavuun, jossa soitatte viikinkiajan musiikkia? Tällainen musiikkikokemus on sekä jännittävä että uusi useimmille ihmisille. Rakastatko eläimiä ja nautitko villistä luonnonmaisemasta? Ehkäpä haluatte kokeilla koiravaljakkoa? Takaamme, että vieraat tulevat rakastamaan sitä, varsinkin jos he saavat mahdollisuuden halailla koiria jälkeenpäin. Voit myös lisätä ohjelmaan vieraille yhteisen hiihtoretken. Maastohiihto ei ole vain erittäin hyvä kuntoilumuoto; mikään ei voita pohjoismaista luontoa sukset jalassa.

 

Valokuvaus

Kestävätkö häät koko viikonlopun? Tällöin voit pyytää valokuvaajaa ottamaan kuvia eri vuorokaudenaikoina ja eri paikoissa, joista todella pidätte. Talvella päivä pimenee iltaan nopeasti, joten jos haluat kirkkaita ja raikkaita kuvia, on parasta ottaa ne aamulla. Valkoisesta lumesta heijastuva talvivalo voi antaa hämmästyttävän kauniita kuvia. Talvihäiden osalta on tärkeää löytää valokuvaaja hyvissä ajoin ennen häitä. Valitse joku, jolla on kokemusta talvikuvien ottamisesta luonnossa, koska hyvien kuvien saaminen lumimaisemassa voi olla vaikeaa.

 

Hääpuku

Kun valitset hääpuvun talvihäihisi, on hyvä pitää mielessä, että ulkona tulee todennäköisesti olemaan miinusasteita. Mekko ohuilla olkaimilla tai paljailla käsivarsilla ja avoimella selällä ei ehkä ole hyvä idea! Useimmat, jotka menevät naimisiin talvella, valitsevat pitkähihaisen mekon. Jos ilma on hyvin kylmä, on mahdollista käyttää villaisia alusvaatteita tai alusmekkoa mekon alla. Tyylikäs viitta olkapäillä on myös ehdoton lisä. Useat morsiusliikkeet ja suunnittelijat tarjoavat morsiamelle mahdollisuuden teettää oman uniikin hääpukunsa. Näin ollen voit lisätä mekkoon ylimääräistä kangasta tai luoda yhdessä jotain, joka on sekä lämmittävää että tyylikästä.

 

Morsiuskimppu

Etkö ole varma, miltä morsiuskimpun pitäisi näyttää nyt, kun kausi ei tarjoa paljoakaan valinnanvaraa? Talvella monet valitsevat valkoiset morsiuskimput, joissa on ripaus vihreää, sinistä ja ruskeaa. Käytä talvipalettia! Jotkut valitsevat morsiuskimppuun kesäkimppua tummempia sävyjä. Kimpun koristelu kävyillä on myös suosittu valinta. Sään ollessa hyvin kylmä, voi olla hyvä idea tilata kuivattuja kukkia. Tällaisen kimpun voit helposti pakata matkalaukkuusi. Kuivakukat ovat helppohoitoisia, ja niitä löytyy useissa eri väreissä, mikäli haluat väriloistoa häihisi.

 

Ruoka ja juoma

Voit tietysti valita persoonallisuuteesi ja makuusi parhaiten sopivat ruoat ja juomat, mutta sesongin raaka-aineita tarjoava häämenu luo loistavan mahdollisuuden kokeilla jotain uutta. Tervetuliaisjuomana glögi on juoma, joka sekä maistuu hyvältä että lämmittää kylmiä vartaloita. Omenaglögi tai alkoholiton kuuma toti ovat vaihtoehtoja niitä etsiville. Mitä tulee itse häämenuun, on yleisintä tarjota kolme ruokalajia ja mieluiten jotakin raskaampaa, kuin mitä kesähäissä perinteisesti tarjottaisiin. Usein juhlapaikoilla on valittavissa kauden ruokalista useine vaihtoehtoineen, joista voit valita. Grillatut merenelävät alkupalaksi, poronlihaa vihanneksilla ja perunoilla pääruoaksi sekä tumma ja täyteläinen suklaajälkiruoka, ovat tyypillinen valinta talvihäämenulle. Jos häissänne on viikinkiteema, tulee teidän tarjota simaa jossain vaiheessa iltaa!

 

Häävalssi

Ensimmäinen tanssinne aviomiehenä ja aviovaimona on erityinen hetki teille pariskuntana, ja valitessanne musiikkia talvihäihinne, valitkaa kappale, joka edustaa teitä parina ja joka on mielestänne kaunis. Jos ette ole varmoja valinnastanne, olemme listanneet alle 13 salaperäistä ja maagista kappaletta – kappaleita, jotka todella luovat tunnelmaa huoneeseen.

 
 

Mozart – March of Priest

Camille Saint-Saëns -The Swan 

Eivør Pálsdóttir – Todlabúndin

Vamp – Tir n’a Noir

Mari Boine – Mu váibmu vádjul dope

Nightwish – The Crow, The Owl and The Dove

FAUN – Galdra

Within Temptation – Jillian

Epica – Twin Flames

Ghost in the Machine – Trivecta

Lindsey Stirling – Lord of the Rings Medley

Amaranthei – Endlessly

May it Be (Enya) – Wedding String Quartet

 

Häämatka

Nykyään on tullut yhä yleisemmäksi olla menemättä häämatkalle heti häiden jälkeen, vaan sen sijaan matkustaa myöhemmin tulevan vuoden aikana, sen sopiessa paremmin kalenteriin. Talvihäiden etuna – ja monien ihmisten valitsemana vaihtoehtona – on matkustaa lämpöön häitten jälkeen. Näin morsiuspari saa molempien maailmojen parhaat puolet – lunta ja kylmää yhtenä viikonloppuna, ja palmuja ja trooppisia sateenvarjodrinkkejä toisena. Suosittuja talvihäiden häämatkakohteita ovat Malediivit, Fidži, Havaiji, Jamaika, Kuuba, Bahama, Meksiko ja Las Vegas.

Talvihäät

Talvihäiden edut:

  • Saatte häät, jotka erottuvat.
  • Hinnat ovat sesonkiaikaa alhaisemmat (kesällä).
  • On suurempi mahdollisuus, että palvelutoimittaja, jota haluatte käyttää, on käytettävissä.
  • Talvisessa ympäristössä voitte luoda täysin ainutlaatuisen tunnelman.
  • Useampien vieraiden on mahdollisuus tulla, sillä talvi on usein tapahtumien osalta hiljaisempaa aikaa.
  • Valo valokuvien ottoon on täydellinen, ja kuvista tulee valkoisia, selkeitä ja kirkkaita.
  • Ette yleensä tarvitse suunnitelmaa B, koska useimmat valitsevat sisähäät, eikä säästä näin ollen tarvitse huolehtia.
  • Saatte häät, jotka vieraat tulevat muistamaan pitkään.

Lue lisää

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Lue Lisää

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Lue Lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Lue Lisää

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Lue Lisää