Taianomaiset talvihäät

Taianomaiset talvihäät

Perinteisesti suurin osa häistä järjestetään keväällä tai kesällä, mutta yhä useammat henkilöt valitsevat hääjuhlansa ajankohdaksi talven. Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Teksti: Stine Strandhaug Kuvat: Pexels.com

Kuurankukkia puissa, lunta maassa ja lämpömittari, joka näyttää miinusasteita. Vaikka suurin osa valitsee jonkin kesäkuukauden ajankohdaksi häilleen, on todella kaunista järjestää häät myös talvikautena. Ulkona on todella kaunis valo talvella ja mikäli olet onnekas, on sinun mahdollisuus saada kimaltavaa lunta ja pari miinusastetta hääpäivääsi: Todelliset satuhäät.

 

Vaatteiden valinta

Kun häät järjestetään talvella, on muutamia huomioon otettavia asioita. Ensimmäinen huomioitava asia on vaatteet ja asusteet. Talvella kannattaa valita ylleen kokopitkä morsiusmekko, joka peittää myös sääret. Voit myös käyttää sukkahousuja, jotka lämmittävät enemmän kuin pelkin paljain säärin oleminen. Turkispuuhkan tai pienen turkistakin käyttö ei ole pelkästään tyylikästä, vaan myös käytännöllistä pakkassäässä.

Kenkiä valitessa kannattaa suosia leveäkorkoisia kenkiä tai vaihtoehtoisesti kauniita saapikkaita. Nykyään on olemassa laaja valikoima valkoisia saapikkaita, jotka ovat täydellisiä lumisiin ja vähän kylmempiin olosuhteisiin.

 

Muiden asusteiden kohdalla voit morsiamena valita täysin vapaasti. Hiuksiin sopii kauniisti esimerkiksi seppele piikkipaatsamasta, eukalyptyksesta ja punaisista ruusuista. Hyödynnä samoja värejä morsiuskimpussa, jotka luovat kauniin kontrastin valkoista mekkoa ja lunta vasten. Lisää kimaltavia koruja maun mukaan tai miksi et valitsisi perinteisiä valkoisia helmikorvakoruja hääpäivääsi?

 

Kun kyseessä on miehen asukokonaisuus, on hänellä myös paljon vaihtoehtoja. Perinteen mukaisesti parhaiten hän pukeutuu tummiin väreihin ja talvella puvuntakki voi olla tweed- tai villakankaasta valmistettu. Lisää kokonaisuuteen kaunis villakaulahuivi, tyylikkäät buutsit ja ehkä vielä korkea hattu – ja näin olet löytnyt oikean tyylin.

Taianomaiset talvihäät

Koristele lyhdyin ja elävin valoin

Kirkolle johtavan tien tai juhlapaikan koristeleminen kauniilla lyhdyillä ja ulkoroihuilla on sekä huomiotaherättävän kaunista että romanttista. Anna elävien valolähteiden valon ja lämmön loistaa ja järjestä muutama tulisija juhlatilan yhteyteen, joiden ääressä vieraat voivat seistä lämmittelemässä tervetulojuomaa nauttien. Juhlatilan voitte koristella kauniilla oksilla, kuusenhavuilla ja kukilla. Punainen, valkoinen ja vihreä ovat kauniita värejä tähän vuodenaikaan. Kata pöytä kauniilla porsliinilla ja kulta- tai hopea-aterimilla, käytä paksuja serviettejä ja korista pöytä kauniilla kyntteliköillä ja elävillä kukilla.

 

Uniikki ilmapiiri

Menemällä naimisiin talvella saat häät, jotka tänä päivänä ovat erikoiset ja joissa on fantastinen ilmapiiri. Hääkuvat voidaan ottaa pihalla, missä kiiltävä lumi heijastaa kaunista valoa hääpariin. Ulkona oleva pakkanen ja sisätilojen lämpö luo upean kontrastin ja usein talvihäitä juhlineet ovat sitä mieltä, että juhlatilan tunnelma on ollut normaalia intiimimpi. Elävät valot, ehkä ratiseva takka ja hämärä ikkunoiden ulkopuolella saa vieraat rentoutumaan ja olemaan sosiaalisempia.

 

Parhaita puolia talvihäissä on se, että juhlapaikat ja kirkot eivät ole niin täynnä varauksia kuin kesäaikaan. Tämä mahdollistaa sen, että saatte juuri ne tilat käyttöönne juuri sinä päivämääränä kun tahdotte.

Valokuvaus

Mitä teidän tulee hääparina ottaa huomioon, kun kyseessä on valokuvaus talviaikaan? Hyvä puoli on, että kuvat voidaan ottaa pihalla. Tärkeintä on pukeutua lämpimästi; mikäli teitä palelee, tulee kylmyys näkymään myös hääkuvissa. Pukeutukaa lämpimästi aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti ja lisätkää kokonaisuuteen huiveja ja takkeja jotka sopivat talvihääteemaan. Varatkaa myös tarpeeksi aikaa valokuvaukselle. Teillä on ehkä tarvetta pitää pieni tauko kesken kuvausten, jotta pääsette sisään lämmittelemään ja juomaan kuumaa juomaa? Pitäkää huolta, että tämä otetaan huomioon suunnitteluvaiheessa.

Valokuvaus sijoittunee myös aamupäivään, jolloin valo on parhaimmillaan. Pohjoisessa hämärä saapuu jo hyvissä ajoin talviaikaan ja kuvat halutaan tottakai ottaa silloin, kun valo on kirkkaimmillaan. Jos puissa on kuurankukkia, kannattaa maisemaa hyödyntää ja valokuvauksen voi järjestää esimerkiksi metsässä tai kauniissa puistossa. Mikäli puissa ei ole kuuraa, eikä maassa juurikaan lunta, voi kuvauksen järjestää kaupunkimaisemassa kauniiden talojen ja talvisten katujen keskellä.

 

Häälounas

Talvihäissä kannattaa ruokalistalla tarjota herkullisia sesongin mukaisia ruokalajeja. Näissä juhlissa eivät ehkä alkupalat ja mansikkakakku maistu, joten valitse maut sesongin mukaan. Juurekset, riista ja täyteläiset kastikkeet sopivat hienosti. Hääkakun mauksi sopii erityisen hyvin suklaa, lakka ja kinuski.

 

Tee juhlasta erityinen

Talvihäissä teillä on hääparina mahdollisuus laittaa kaikki peliin. Kauniita turkiksia, eläviä valoja ja perinteisiä kulkupelejä. Saapukaa vihkitilaisuuteen tai juhlaan hevosvaunuilla. Tälläinen menopeli herättää paljon huomiota ja ihastusta sekä sopii loistavasti teemaan. Paikalle saapuminen uljaan hevosen vetämässä suuressa reessä on myös unohtumaton kokemus.

Lue lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Lue Lisää

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Lue Lisää

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Lue Lisää

Suuri suunnitteluopas tulevalle hääparille

Häiden suunnittelu edellyttää, että te kumpikin pidätte kielen keskellä suuta ja opettelette suunnittelussa panostamaan oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Häät ja…

Lue Lisää

Social media wedding

aluatko viedä hääsi nettiin, mutta et tiedä kuinka? Olemme tarkastelleet asiaa ja selvittäneet, kuinka sosiaalisia medioita voi hyödyntää häissään.

Lue Lisää

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Lue Lisää

Miksi tulisi hankkia hää- ja juhlasuunnittelija?

Mitä hääsuunnittelija oikeastaan tekee? Miksi hankkia sellainen? Näistä ja monista muista mieltä askarruttavista kysymyksistä haastattelin Juhlasuunnittelu Ilonasi -yrityksen Ilona Taipaletta.

Lue Lisää