Taianomaiset talvihäät

Taianomaiset talvihäät

Perinteisesti suurin osa häistä järjestetään keväällä tai kesällä, mutta yhä useammat henkilöt valitsevat hääjuhlansa ajankohdaksi talven. Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Teksti: Stine Strandhaug Kuvat: Pexels.com

Kuurankukkia puissa, lunta maassa ja lämpömittari, joka näyttää miinusasteita. Vaikka suurin osa valitsee jonkin kesäkuukauden ajankohdaksi häilleen, on todella kaunista järjestää häät myös talvikautena. Ulkona on todella kaunis valo talvella ja mikäli olet onnekas, on sinun mahdollisuus saada kimaltavaa lunta ja pari miinusastetta hääpäivääsi: Todelliset satuhäät.

 

Vaatteiden valinta

Kun häät järjestetään talvella, on muutamia huomioon otettavia asioita. Ensimmäinen huomioitava asia on vaatteet ja asusteet. Talvella kannattaa valita ylleen kokopitkä morsiusmekko, joka peittää myös sääret. Voit myös käyttää sukkahousuja, jotka lämmittävät enemmän kuin pelkin paljain säärin oleminen. Turkispuuhkan tai pienen turkistakin käyttö ei ole pelkästään tyylikästä, vaan myös käytännöllistä pakkassäässä.

Kenkiä valitessa kannattaa suosia leveäkorkoisia kenkiä tai vaihtoehtoisesti kauniita saapikkaita. Nykyään on olemassa laaja valikoima valkoisia saapikkaita, jotka ovat täydellisiä lumisiin ja vähän kylmempiin olosuhteisiin.

 

Muiden asusteiden kohdalla voit morsiamena valita täysin vapaasti. Hiuksiin sopii kauniisti esimerkiksi seppele piikkipaatsamasta, eukalyptyksesta ja punaisista ruusuista. Hyödynnä samoja värejä morsiuskimpussa, jotka luovat kauniin kontrastin valkoista mekkoa ja lunta vasten. Lisää kimaltavia koruja maun mukaan tai miksi et valitsisi perinteisiä valkoisia helmikorvakoruja hääpäivääsi?

 

Kun kyseessä on miehen asukokonaisuus, on hänellä myös paljon vaihtoehtoja. Perinteen mukaisesti parhaiten hän pukeutuu tummiin väreihin ja talvella puvuntakki voi olla tweed- tai villakankaasta valmistettu. Lisää kokonaisuuteen kaunis villakaulahuivi, tyylikkäät buutsit ja ehkä vielä korkea hattu – ja näin olet löytnyt oikean tyylin.

Taianomaiset talvihäät

Koristele lyhdyin ja elävin valoin

Kirkolle johtavan tien tai juhlapaikan koristeleminen kauniilla lyhdyillä ja ulkoroihuilla on sekä huomiotaherättävän kaunista että romanttista. Anna elävien valolähteiden valon ja lämmön loistaa ja järjestä muutama tulisija juhlatilan yhteyteen, joiden ääressä vieraat voivat seistä lämmittelemässä tervetulojuomaa nauttien. Juhlatilan voitte koristella kauniilla oksilla, kuusenhavuilla ja kukilla. Punainen, valkoinen ja vihreä ovat kauniita värejä tähän vuodenaikaan. Kata pöytä kauniilla porsliinilla ja kulta- tai hopea-aterimilla, käytä paksuja serviettejä ja korista pöytä kauniilla kyntteliköillä ja elävillä kukilla.

 

Uniikki ilmapiiri

Menemällä naimisiin talvella saat häät, jotka tänä päivänä ovat erikoiset ja joissa on fantastinen ilmapiiri. Hääkuvat voidaan ottaa pihalla, missä kiiltävä lumi heijastaa kaunista valoa hääpariin. Ulkona oleva pakkanen ja sisätilojen lämpö luo upean kontrastin ja usein talvihäitä juhlineet ovat sitä mieltä, että juhlatilan tunnelma on ollut normaalia intiimimpi. Elävät valot, ehkä ratiseva takka ja hämärä ikkunoiden ulkopuolella saa vieraat rentoutumaan ja olemaan sosiaalisempia.

 

Parhaita puolia talvihäissä on se, että juhlapaikat ja kirkot eivät ole niin täynnä varauksia kuin kesäaikaan. Tämä mahdollistaa sen, että saatte juuri ne tilat käyttöönne juuri sinä päivämääränä kun tahdotte.

Valokuvaus

Mitä teidän tulee hääparina ottaa huomioon, kun kyseessä on valokuvaus talviaikaan? Hyvä puoli on, että kuvat voidaan ottaa pihalla. Tärkeintä on pukeutua lämpimästi; mikäli teitä palelee, tulee kylmyys näkymään myös hääkuvissa. Pukeutukaa lämpimästi aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti ja lisätkää kokonaisuuteen huiveja ja takkeja jotka sopivat talvihääteemaan. Varatkaa myös tarpeeksi aikaa valokuvaukselle. Teillä on ehkä tarvetta pitää pieni tauko kesken kuvausten, jotta pääsette sisään lämmittelemään ja juomaan kuumaa juomaa? Pitäkää huolta, että tämä otetaan huomioon suunnitteluvaiheessa.

Valokuvaus sijoittunee myös aamupäivään, jolloin valo on parhaimmillaan. Pohjoisessa hämärä saapuu jo hyvissä ajoin talviaikaan ja kuvat halutaan tottakai ottaa silloin, kun valo on kirkkaimmillaan. Jos puissa on kuurankukkia, kannattaa maisemaa hyödyntää ja valokuvauksen voi järjestää esimerkiksi metsässä tai kauniissa puistossa. Mikäli puissa ei ole kuuraa, eikä maassa juurikaan lunta, voi kuvauksen järjestää kaupunkimaisemassa kauniiden talojen ja talvisten katujen keskellä.

 

Häälounas

Talvihäissä kannattaa ruokalistalla tarjota herkullisia sesongin mukaisia ruokalajeja. Näissä juhlissa eivät ehkä alkupalat ja mansikkakakku maistu, joten valitse maut sesongin mukaan. Juurekset, riista ja täyteläiset kastikkeet sopivat hienosti. Hääkakun mauksi sopii erityisen hyvin suklaa, lakka ja kinuski.

 

Tee juhlasta erityinen

Talvihäissä teillä on hääparina mahdollisuus laittaa kaikki peliin. Kauniita turkiksia, eläviä valoja ja perinteisiä kulkupelejä. Saapukaa vihkitilaisuuteen tai juhlaan hevosvaunuilla. Tälläinen menopeli herättää paljon huomiota ja ihastusta sekä sopii loistavasti teemaan. Paikalle saapuminen uljaan hevosen vetämässä suuressa reessä on myös unohtumaton kokemus.

Lue lisää

Hääbudjetin laatiminen

Suomessa järjestettävät häät voivat maksaa kaikkea 5 000 ja 50 000 väliltä tai jopa enemmän, mutta keskimääräinen budjetti on noin…

Miten laatia henkilökohtainen vihkivala?

Toisilleen hääpäivänä lausuttavat, itse laaditut vihkivalat ovat henkilökohtainen, romanttinen ja intiimi tapa huomioida tulevaa puolisoa.

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Lue Lisää

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Lue Lisää

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää

Suuri suunnitteluopas tulevalle hääparille

Häiden suunnittelu edellyttää, että te kumpikin pidätte kielen keskellä suuta ja opettelette suunnittelussa panostamaan oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Häät ja…

Lue Lisää

Social media wedding

aluatko viedä hääsi nettiin, mutta et tiedä kuinka? Olemme tarkastelleet asiaa ja selvittäneet, kuinka sosiaalisia medioita voi hyödyntää häissään.

Lue Lisää

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Lue Lisää

Miksi tulisi hankkia hää- ja juhlasuunnittelija?

Mitä hääsuunnittelija oikeastaan tekee? Miksi hankkia sellainen? Näistä ja monista muista mieltä askarruttavista kysymyksistä haastattelin Juhlasuunnittelu Ilonasi -yrityksen Ilona Taipaletta.

Lue Lisää