Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Vieraslista

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Saavatko kaikki tuoda seuralaisen mukanaan? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Adobestock.com

Aina ei ole helppoa tietää, kenet kutsua häihin. Minkälaiset häät haluatte ja kenet haluatte niihin kutsua, on kaksi tärkeää, mielessä pidettävää seikkaa. Määräytyykö budjetti vieraslistan mukaan vai oletteko jo päättäneet vieraiden enimmäismäärän? Kannattaa myös mitä sitä, ketkä vieraat luovat päivän aikana hyvää tunnelmaa.

Perhe, kaaso ja bestman

Aloittakaa lista lähiperheestänne, kaasosta ja bestmanistä. Morsiamen äiti ja isä, sulhasen äiti ja isä, sisarukset ja molempien isovanhemmat ovat itsestäänselviä vieraita. Seuraavaksi teidän tulee päättää jos kutsutte myös sedät, tädit ja serkut. Joillain pareilla saattaa olla vielä elossa isoisovanhemmat tai heillä on tiiviit yhteydet joihinkin muihin suvun jäseniin jotka haluaisivat kutsua, jos budjetti sen sallii.

 

Ystävät

Toisilla on vain pieni ystäväpiiri tai vanhoja koulukavereita, kun taas toisilla on laaja ystäväporukka. Miten monta ystävää kutsutte riippuu yksinkertaisesti siitä, mikä häiden budjetti on ja mitkä ystävät ovat mielestänne teille läheisimpiä. Monet kutsuvat lapsuudenystäviä ja koulukavereita, mutta myös henkilöitä joihin on tutustunut vasta viime vuosina ja joista on tullut läheisiä.

 

Työkaverit

Onko sinulla hyvä työsuhde monen kollegan kanssa? Tai tulitko aikaisemmassa työpaikassa alusta asti hyvin toimeen jonkun kanssa ja pidätte edelleen yhteyttä? Jos budjetti sallii, on häihin mukava kutsua myös työkavereita. Tällöin teillä on ehdottomasti paljon puhuttavaa palatessanne töihin mahtavan hääviikonlopun jälkeen!

Vieraslista

Lapset

Ovatko lapset tervetulleita häihinne? Jos lapset ovat tervetulleita, kutsutaan tavallisesti jokaisen kutsutun perheen lapset erikseen. Jos hääparilla on jo lapsia, saattaa olla, että he haluavat kutsua lastensa hyviä kavereita. Tämä riippuu täysin siitä, mikä budjettinne on ja mitä päivältä toivotte.

 

Puoliso tai seuralainen

Kutsutaanko vieraan puoliso tai seuralainen? Useimmiten avo- ja avioliitossa olevista kutsutaan molemmat. Jos naimaton vieras ei tunne muuta hääseuruetta, saattaa vaihtoehtona olla, että hänen seuralaisensa voi saapua paikalle vasta myöhemmin.

 

Teidän näköisenne kutsuvieraslista

On täysin teidän itsenne päätettävissä kenet kutsutte. Kutsukaa vieraita jotka ovat teille tärkeitä, joko yksilöinä tai parina, ja joiden tiedätte osaltaan olevan luomassa unohtumatonta hääpäivää. Jos olet jostain henkilöstä epävarma, jätä hänet listalta pois! Ei ole mitään syytä kutsu joku muodon vuoksi ja joskus elämässä on tehtävä vaikeita valintoja saavuttaakseen haluamansa tavoitteen.

 

Onnea matkaan!

Lue lisää

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Lue Lisää

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Lue Lisää

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Lue Lisää

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Lue Lisää

Suuri suunnitteluopas tulevalle hääparille

Häiden suunnittelu edellyttää, että te kumpikin pidätte kielen keskellä suuta ja opettelette suunnittelussa panostamaan oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Häät ja…

Lue Lisää

Social media wedding

aluatko viedä hääsi nettiin, mutta et tiedä kuinka? Olemme tarkastelleet asiaa ja selvittäneet, kuinka sosiaalisia medioita voi hyödyntää häissään.

Lue Lisää

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Lue Lisää

Miksi tulisi hankkia hää- ja juhlasuunnittelija?

Mitä hääsuunnittelija oikeastaan tekee? Miksi hankkia sellainen? Näistä ja monista muista mieltä askarruttavista kysymyksistä haastattelin Juhlasuunnittelu Ilonasi -yrityksen Ilona Taipaletta.

Lue Lisää