Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Vieraslista

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Saavatko kaikki tuoda seuralaisen mukanaan? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Adobestock.com

Aina ei ole helppoa tietää, kenet kutsua häihin. Minkälaiset häät haluatte ja kenet haluatte niihin kutsua, on kaksi tärkeää, mielessä pidettävää seikkaa. Määräytyykö budjetti vieraslistan mukaan vai oletteko jo päättäneet vieraiden enimmäismäärän? Kannattaa myös mitä sitä, ketkä vieraat luovat päivän aikana hyvää tunnelmaa.

Perhe, kaaso ja bestman

Aloittakaa lista lähiperheestänne, kaasosta ja bestmanistä. Morsiamen äiti ja isä, sulhasen äiti ja isä, sisarukset ja molempien isovanhemmat ovat itsestäänselviä vieraita. Seuraavaksi teidän tulee päättää jos kutsutte myös sedät, tädit ja serkut. Joillain pareilla saattaa olla vielä elossa isoisovanhemmat tai heillä on tiiviit yhteydet joihinkin muihin suvun jäseniin jotka haluaisivat kutsua, jos budjetti sen sallii.

 

Ystävät

Toisilla on vain pieni ystäväpiiri tai vanhoja koulukavereita, kun taas toisilla on laaja ystäväporukka. Miten monta ystävää kutsutte riippuu yksinkertaisesti siitä, mikä häiden budjetti on ja mitkä ystävät ovat mielestänne teille läheisimpiä. Monet kutsuvat lapsuudenystäviä ja koulukavereita, mutta myös henkilöitä joihin on tutustunut vasta viime vuosina ja joista on tullut läheisiä.

 

Työkaverit

Onko sinulla hyvä työsuhde monen kollegan kanssa? Tai tulitko aikaisemmassa työpaikassa alusta asti hyvin toimeen jonkun kanssa ja pidätte edelleen yhteyttä? Jos budjetti sallii, on häihin mukava kutsua myös työkavereita. Tällöin teillä on ehdottomasti paljon puhuttavaa palatessanne töihin mahtavan hääviikonlopun jälkeen!

Vieraslista

Lapset

Ovatko lapset tervetulleita häihinne? Jos lapset ovat tervetulleita, kutsutaan tavallisesti jokaisen kutsutun perheen lapset erikseen. Jos hääparilla on jo lapsia, saattaa olla, että he haluavat kutsua lastensa hyviä kavereita. Tämä riippuu täysin siitä, mikä budjettinne on ja mitä päivältä toivotte.

 

Puoliso tai seuralainen

Kutsutaanko vieraan puoliso tai seuralainen? Useimmiten avo- ja avioliitossa olevista kutsutaan molemmat. Jos naimaton vieras ei tunne muuta hääseuruetta, saattaa vaihtoehtona olla, että hänen seuralaisensa voi saapua paikalle vasta myöhemmin.

 

Teidän näköisenne kutsuvieraslista

On täysin teidän itsenne päätettävissä kenet kutsutte. Kutsukaa vieraita jotka ovat teille tärkeitä, joko yksilöinä tai parina, ja joiden tiedätte osaltaan olevan luomassa unohtumatonta hääpäivää. Jos olet jostain henkilöstä epävarma, jätä hänet listalta pois! Ei ole mitään syytä kutsu joku muodon vuoksi ja joskus elämässä on tehtävä vaikeita valintoja saavuttaakseen haluamansa tavoitteen.

 

Onnea matkaan!

Lue lisää

Hääbudjetin laatiminen

Suomessa järjestettävät häät voivat maksaa kaikkea 5 000 ja 50 000 väliltä tai jopa enemmän, mutta keskimääräinen budjetti on noin…

Miten laatia henkilökohtainen vihkivala?

Toisilleen hääpäivänä lausuttavat, itse laaditut vihkivalat ovat henkilökohtainen, romanttinen ja intiimi tapa huomioida tulevaa puolisoa.

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Lue Lisää

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Lue Lisää

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää

Suuri suunnitteluopas tulevalle hääparille

Häiden suunnittelu edellyttää, että te kumpikin pidätte kielen keskellä suuta ja opettelette suunnittelussa panostamaan oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Häät ja…

Lue Lisää

Social media wedding

aluatko viedä hääsi nettiin, mutta et tiedä kuinka? Olemme tarkastelleet asiaa ja selvittäneet, kuinka sosiaalisia medioita voi hyödyntää häissään.

Lue Lisää

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Lue Lisää

Miksi tulisi hankkia hää- ja juhlasuunnittelija?

Mitä hääsuunnittelija oikeastaan tekee? Miksi hankkia sellainen? Näistä ja monista muista mieltä askarruttavista kysymyksistä haastattelin Juhlasuunnittelu Ilonasi -yrityksen Ilona Taipaletta.

Lue Lisää