THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Sinä kaoottisena (mutta satumaisena) aikana, jolloin suunnittelette ja toteutatte niin häitä kuin häämatkaannekin, on helppo ymmärtää, että häiden jälkeen haluaa vain nauttia ja ottaa rennosti. Mutta älkää tehkö oloanne liian mukavaksi, sillä monet hääparit unohtavat myös häiden jälkeiseen aikaan liittyvän monia tärkeitä tehtäviä. Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

  1. Lähetä kiitoskortit

Kaikista itsestään selvin tehtävä häiden jälkeen on kiitoskorttien lähettäminen kaikille vieraille. Tämä kannattaa hoitaa mahdollisimman pian häiden jälkeen (kun suuri päivänne on vielä kaikilla tuoreessa muistissa). Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kiitoskortit tulisi lähettää viimeistään kuukauden jälkeen häiden juhlinnasta.

  1. Harkitse valokuva-albumeiden teettämistä lahjaksi

Kun olette saaneet upeat kuvanne häävalokuvaajaltanne, harkitkaa kauniiden valokuva-albumeiden teettämistä läheisillenne. Valitkaa kuvia, joissa näkyy useita häävieraita ja yhdistelkää mieluusti kauniita kuvia hauskoihin kuviin luodaksenne upean muistoksi annettavan lahjan.

  1. Tarkista, että kaikki laskut on maksettu

Muistutuslaskun saaminen kuukausia häiden jälkeen ei ole mukavaa. Tarkista, että olette kirjanneet kaikki kulut budjettiinne, jotta vältytte yllätyslaskuilta jälkikäteen. Huolehdi myös, että kaikki laskut tulevat maksetuksi ajallaan.

  1. Jätä arviot

Jos olitte tyytyväisiä juhlatilaanne, kampaajaan tai vaikkapa valokuvaajaanne – huolehdi, että niin itse toimijat kuin tulevat häitään suunnittelevat morsiusparitkin saavat tietää näistä. Henkilökohtaiset arviot ovat mittaamattoman arvokkaita, joten jaa positiivisia kokemuksia ja suosituksia, jotta yhä useammat voivat hyötyä näistä.

  1. Pakasta hääkakku

Toki tämä ei ole mitään mitä teidän on ehdottomasti tehtävä. Mutta hääkakkupalan nauttiminen yhdessä 1-vuotis hääpäivänä on hieno perinne. Huolehdi vain, että kakkupala säilötään tiiviiseen rasiaan, jotta siihen ei tartu makuja muualta pakastimesta.

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle
  1. Pese hääpuvut ja ripusta ne pukupusseihin

Punaviinitahra morsiuspuvussa? Hoida asia saman tien päiväjärjestyksestä ja varaa aika kemialliseen pesuun. Pese niin morsiamen kuin sulhasenkin vaatteet ennen niiden ripustusta asianmukaiseen säilytykseen, kauniisiin pukupusseihin. Huolimatta siitä haluatteko pitää puvut itsellänne vai myydä ne, kannattaa tämä asia hoitaa mahdollisimman pian häiden jälkeen.

  1. Säilö hääkimppu kauniisti

Älä heitä pois kaunista hääkimppuasi, vaan huolehdi sen jälleenkäytöstä joko kuivaamalla se tai käyttämällä sen osasia uudessa kimpussa.

  1. Säästä koristeet

Ostitteko suunnattoman määrän koristeita häittenne juhlatilaan? Huolehdi, että saatte apua koristeiden siivoamiseen ja säilö ne sen jälkeen kauniissa pahvilaatikossa. Köynnöksiä, viirejä, valonauhoja ja muita vastaavia voitte hyödyntää uudestaan tulevissa juhlissanne.

  1. Jaa kuvat sosiaalisessa mediassa

Monet häävieraistanne (sekä myös he, jotka eivät päässeet paikalle) haluavat aivan varmasti nauttia valokuvaajanne ottamista kuvista. Jaa siis muutamia kuvia jälkikäteen sosiaaliseen mediaan ja kiitä postauksessa niin vieraita, kuin muitakin tekijöitä ja toimijoita, jotka tekivät päivästänne ikimuistoisen.

  1. Huolehdi nimenmuutoksista

Jos jompikumpi teistä vaihtoi sukunimensä vihkimisen yhteydessä huolehdi, että kaikkien tärkeitten dokumenttien nimenmuutokset tulevat hoidetuksi. Passi, ajokortti, pankkikortti sekä muut tärkeät paperit ovat jonossa ensimmäisenä hoidettavia – mutta älä myöskään unohda sosiaalisen median tilejä sekä muita helpommin unohdukseen jääviä asioita.

Lue lisää

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Lue Lisää

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Lue Lisää

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Lue Lisää

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Lue Lisää

Suuri suunnitteluopas tulevalle hääparille

Häiden suunnittelu edellyttää, että te kumpikin pidätte kielen keskellä suuta ja opettelette suunnittelussa panostamaan oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Häät ja…

Lue Lisää

Social media wedding

aluatko viedä hääsi nettiin, mutta et tiedä kuinka? Olemme tarkastelleet asiaa ja selvittäneet, kuinka sosiaalisia medioita voi hyödyntää häissään.

Lue Lisää

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Lue Lisää

Miksi tulisi hankkia hää- ja juhlasuunnittelija?

Mitä hääsuunnittelija oikeastaan tekee? Miksi hankkia sellainen? Näistä ja monista muista mieltä askarruttavista kysymyksistä haastattelin Juhlasuunnittelu Ilonasi -yrityksen Ilona Taipaletta.

Lue Lisää