THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Sinä kaoottisena (mutta satumaisena) aikana, jolloin suunnittelette ja toteutatte niin häitä kuin häämatkaannekin, on helppo ymmärtää, että häiden jälkeen haluaa vain nauttia ja ottaa rennosti. Mutta älkää tehkö oloanne liian mukavaksi, sillä monet hääparit unohtavat myös häiden jälkeiseen aikaan liittyvän monia tärkeitä tehtäviä. Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

  1. Lähetä kiitoskortit

Kaikista itsestään selvin tehtävä häiden jälkeen on kiitoskorttien lähettäminen kaikille vieraille. Tämä kannattaa hoitaa mahdollisimman pian häiden jälkeen (kun suuri päivänne on vielä kaikilla tuoreessa muistissa). Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kiitoskortit tulisi lähettää viimeistään kuukauden jälkeen häiden juhlinnasta.

  1. Harkitse valokuva-albumeiden teettämistä lahjaksi

Kun olette saaneet upeat kuvanne häävalokuvaajaltanne, harkitkaa kauniiden valokuva-albumeiden teettämistä läheisillenne. Valitkaa kuvia, joissa näkyy useita häävieraita ja yhdistelkää mieluusti kauniita kuvia hauskoihin kuviin luodaksenne upean muistoksi annettavan lahjan.

  1. Tarkista, että kaikki laskut on maksettu

Muistutuslaskun saaminen kuukausia häiden jälkeen ei ole mukavaa. Tarkista, että olette kirjanneet kaikki kulut budjettiinne, jotta vältytte yllätyslaskuilta jälkikäteen. Huolehdi myös, että kaikki laskut tulevat maksetuksi ajallaan.

  1. Jätä arviot

Jos olitte tyytyväisiä juhlatilaanne, kampaajaan tai vaikkapa valokuvaajaanne – huolehdi, että niin itse toimijat kuin tulevat häitään suunnittelevat morsiusparitkin saavat tietää näistä. Henkilökohtaiset arviot ovat mittaamattoman arvokkaita, joten jaa positiivisia kokemuksia ja suosituksia, jotta yhä useammat voivat hyötyä näistä.

  1. Pakasta hääkakku

Toki tämä ei ole mitään mitä teidän on ehdottomasti tehtävä. Mutta hääkakkupalan nauttiminen yhdessä 1-vuotis hääpäivänä on hieno perinne. Huolehdi vain, että kakkupala säilötään tiiviiseen rasiaan, jotta siihen ei tartu makuja muualta pakastimesta.

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle
  1. Pese hääpuvut ja ripusta ne pukupusseihin

Punaviinitahra morsiuspuvussa? Hoida asia saman tien päiväjärjestyksestä ja varaa aika kemialliseen pesuun. Pese niin morsiamen kuin sulhasenkin vaatteet ennen niiden ripustusta asianmukaiseen säilytykseen, kauniisiin pukupusseihin. Huolimatta siitä haluatteko pitää puvut itsellänne vai myydä ne, kannattaa tämä asia hoitaa mahdollisimman pian häiden jälkeen.

  1. Säilö hääkimppu kauniisti

Älä heitä pois kaunista hääkimppuasi, vaan huolehdi sen jälleenkäytöstä joko kuivaamalla se tai käyttämällä sen osasia uudessa kimpussa.

  1. Säästä koristeet

Ostitteko suunnattoman määrän koristeita häittenne juhlatilaan? Huolehdi, että saatte apua koristeiden siivoamiseen ja säilö ne sen jälkeen kauniissa pahvilaatikossa. Köynnöksiä, viirejä, valonauhoja ja muita vastaavia voitte hyödyntää uudestaan tulevissa juhlissanne.

  1. Jaa kuvat sosiaalisessa mediassa

Monet häävieraistanne (sekä myös he, jotka eivät päässeet paikalle) haluavat aivan varmasti nauttia valokuvaajanne ottamista kuvista. Jaa siis muutamia kuvia jälkikäteen sosiaaliseen mediaan ja kiitä postauksessa niin vieraita, kuin muitakin tekijöitä ja toimijoita, jotka tekivät päivästänne ikimuistoisen.

  1. Huolehdi nimenmuutoksista

Jos jompikumpi teistä vaihtoi sukunimensä vihkimisen yhteydessä huolehdi, että kaikkien tärkeitten dokumenttien nimenmuutokset tulevat hoidetuksi. Passi, ajokortti, pankkikortti sekä muut tärkeät paperit ovat jonossa ensimmäisenä hoidettavia – mutta älä myöskään unohda sosiaalisen median tilejä sekä muita helpommin unohdukseen jääviä asioita.

Lue lisää

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Kuka tekee mitäkin häissä?

Häiden järjestelyjä varten on tärkeä valita muutama tärkeä avainhenkilö. Nämä henkilöt saavat tietyn vastuun ja tehtävän hoidettavakseen hääpäivänänne. Mutta keitä…

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Tahdon, tahdon ja vielä kerran tahdon

Amerikasta Suomeen kantautunut seremonia on meille vielä kovin tuntematon, mutta mitä mainioin tapa juhlia asioista ihaninta, eli rakkautta.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa - monet lauantait tulevat olemaan täyteen varattuja.

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Laatikaa hääbudjettinne

Ensimmäinen askel hääsuunnittelussa on hääbudjetin laatiminen.

Sanna & Topi

Olimme pitkään ystäviä, kunnes ystävyys muuttui rakkaudeksi ja seuraavana keväänä aloimmekin seurustelemaan. Siitä eteenpäin olemmekin olleet yhdessä.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Lue Lisää

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Lue Lisää

THE muistilista häiden jälkeiselle ajalle

Tähän olemme kasanneet muistilistan puolestanne.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Lue Lisää

Suuri suunnitteluopas tulevalle hääparille

Häiden suunnittelu edellyttää, että te kumpikin pidätte kielen keskellä suuta ja opettelette suunnittelussa panostamaan oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Häät ja…

Lue Lisää

Social media wedding

aluatko viedä hääsi nettiin, mutta et tiedä kuinka? Olemme tarkastelleet asiaa ja selvittäneet, kuinka sosiaalisia medioita voi hyödyntää häissään.

Lue Lisää

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Lue Lisää

Miksi tulisi hankkia hää- ja juhlasuunnittelija?

Mitä hääsuunnittelija oikeastaan tekee? Miksi hankkia sellainen? Näistä ja monista muista mieltä askarruttavista kysymyksistä haastattelin Juhlasuunnittelu Ilonasi -yrityksen Ilona Taipaletta.

Lue Lisää

Lahjalistan kirjoittamisen taito

On tullut aika lähettää kutsut häävieraille. Kirkko ja juhlapaikka on varattu, päivämäärä on tiedossa, ja nyt jäljellä on vain lahjalistan…

Lue Lisää