8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

hauskaa leikkiä

Kun hääseremonia on ohi ja hääpari on siirtynyt ottamaan valokuvia, on ohjelmassa usein muutaman tunnin väli ennen ruokailun alkua. Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä. Tämä ei ainoastaan saa aikaa kulumaan nopeammin, vaan edistää myös sosiaalista yhteenkuuluvuutta vieraiden oppiessa tuntemaan toisensa paremmin.

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Adobestock.com

Hauskat leikit

  1. Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen. Vieraat ottavat bingotaulut ja yrittävät löytää vieraan, joka vastaa tauluun kirjoitettua kuvausta. Merkitse nimikirjaimet tai vieraan nimi. Se, joka ensimmäisenä löytää kutakin kuvausta vastaavan vieraan, saa bingon ja mahdollisen palkinnon seremoniamestarilta.

  1. Digitaalisia hetkiä kameran kanssa

Anna vieraiden ottaa kuvia, jotka vastaavat hääparin kirjoittamaa 20 häähetkeä -listaa asianmukaisin hashtagein merkittyinä. Hetket voivat olla kaikkea suudelmasta ryhmäkuvaan, tai juhlatilaan sekä ympäröivään miljööseen. Parhaan valokuvan kuvannut voidaan palkita myöhemmin illalla “paras kuva” -palkinnolla.

  1. Pantomiimi ja kuiskauspeli

Vanhat, klassiset juhlapelit, jotka sopivat niin nuorille kuin vanhoillekin. Kuiskauspelissä vieraat istuvat ympyrässä ja yksi henkilö alkaa kertomaan lyhyttä tarinaa (esimerkiksi hääparista), joka välitetään edelleen seuraavalle henkilölle. Viimeisenä vuorossa olevan on kerrottava tarina ääneen, joka usein palkitaan remakalla naurulla tarinan ollessa muuttunut matkan varrella. Jos tunnette toisenne hyvin, voivat vieraat esittää pantomiimina toisiaan tai tunnettujen elokuvien päähenkilöitä.

hauskaa leikkiä - hääbingo

Persoonalliset leikit

  1. Kuinka hyvin tunnet hääparin?

Tämä persoonallinen leikki toimii hyvin, mikäli hääparin ystävät eivät tunne toisiaan etukäteen kovinkaan hyvin. Vieraille esitetään tietokilpailuväittämiä joko yksilöinä tai joukkueina, ja vieraiden tulee arvata onko väittämä tai lausahdus sulhaseen vai morsiameen liittyvä.

  1. Ilmapalloleikki

Ilmapalloleikki on mukava, hauska ja persoonallinen leikki, joka sopii hyvin häihin. Tässä leikissä vieraat kirjoittavat kukin pienelle lapulle asian, kuten esimerkiksi illallisen tai omatekoisen kakun, jonka he haluavat antaa hääparille. Laput laitetaan kukin oman ilmapallonsa sisään, jotka puhalletaan ja solmitaan. Kun hääpari tulee valokuvauksesta takaisin, tulee heidän yrittää poksauttaa niin monta ilmapalloa kuin mahdollista, mahdollisimman lyhyessä ajassa. Löytämänsä laput hääpari saa pitää lahjakortteina.

hauskaa leikkiä

Sosiaaliset aktiviteetit

  1. Kahoot-visa

Jos sinulla on mahdollisuus käyttää projektoria tai televisiota ja Internettiä, on Kahoot hauska sosiaalinen aktiviteetti, jota voi pelata yksilö- tai joukkuepelinä. Kahootissa voit esittää kysymyksiä monivalintakysymyksinä, kyllä/ei-vastauksilla, lisätä muun muassa videoita ja musiikkia, ja kysymyksiin tulee vastata muutamassa sekunnissa. Muussa tapauksessa klassinen visailu kynä & paperi -tekniikalla on aina varma voittaja.

  1. Arvaa ja piirrä laulu

Seremoniamestari on valinnut 20-30 laulua, jotka useimmat tuntevat. Yksi henkilö 3-8 hengen joukkueesta tulee seremoniamestarin luo, joka kuiskaa kappaleen nimen henkilön korvaan. Kyseisen henkilön tulee tämän jälkeen juosta takaisin joukkueitten luo ja piirtää laulu kolmessa minuutissa. Tavoitteena on, että joukkue arvaa henkilön piirtämän laulun. Joukkue, joka vastaa ensimmäisenä oikein, juoksee tämän jälkeen hakemaan seuraavan laulun ja voittajajoukkue on eniten oikein kappaleita arvannut tiimi.

  1. Kubb / hevosenkengänheitto

Kubb ja hevosenkengänheitto ovat hauskoja, sosiaalisia aktiviteetteja, jotka sopivat sekä nuorille että vanhoille, ja ovat parhaimmillaan kesähäissä. Kubissa on 2-12 osallistujaa ja tavoitteena on kaataa kaikki kubb-palikat sekä kuningas vastakkaisen joukkueen keskeltä. Talvihäissä aktiviteetit voidaan korvata tikanheitolla tai biljardilla.

hauskaa leikkiä

Lue lisää

Haaveena omat Bridgerton-häät!

Romantiikkaa, pastellivärejä, tyylikästä muotia, ylellistä tunnelmaa ja 1800-luvun historiaa Englannista. Kuulostako unelmahäiltäsi?

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Kukkatrendit

Keskustelimme floristi Sara-Lisa Ludvigssonin kanssa voidaksemme kertoa sinulle vuoden kukkatrendit ja sen, mitä on tärkeää ottaa huomioon kukkia valittaessa.

Tarjoa persoonallinen alkumalja

Haluatko tarjota juhlavan vai persoonallisen tervetulomaljan? Tässä muutama ajaton klassikko.

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Avioliitto näkyvissä!

Häiden suunnittelu on kuin merellä seilaamista – toisinaan myrskyää ja paiskitaan töitä, toisinaan otetaan vain rennosti ja nautitaan kyydistä.

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Häämenu – trendit vuodelle 2022!

Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.

Kukat tekevät juhlan

Millaiset ovat tämän hetken hääkukkatrendit? Millaisia mahdollisuuksia kukkien käyttö juhlassa antaa?

Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!

Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Lue Lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Lue Lisää

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Lue Lisää

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää