9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

hääjuhlasta

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Teksti: Anna Storm | Kuvat: Adobestock.com

 

  1. Pistäkää vauhtia juhlapuheisiin

Juhlapuheet saattavat toisinaan olla hieman pitkäveteisiä ja laskea juhlatunnelmaa, mutta asian ei tarvitse olla niin. Pitäkää huolta, että jokainen juhlapuhe pannaan vauhtiin bilemeiningillä. Yksi hyvä vinkki on, että seremoniamestari pyytää jokaiselta puheenpitäjältä tiedon tämän lempibiisistä. Kun puhujan on aika nousta lavalle, laitetaan biisi soimaan ja toivottamaan puheenpitäjän asemiin lavalle. Tämä on loistava keino nostattaa tunnelmaa sekä ihana tapa esitellä puheenpitäjä.

  1. DJ tai livebändi

Paras keino saada bileet käyntiin, on soittaa oikein hyvää ja mielialaa nostattavaa musiikkia. Joten palkatkaa paikan päälle DJ tai livebändi tai tehkää itse nostalgiantäyteinen soittolista, joka sisältää kaikki parhaat biisit. Vieraat pitää saada vauhtiin heti kättelyssä, muuten tunnelma voi olla samanlainen kuin lapsena kouludiskoissa – saattaa kulua tunti, jos toinenkin ennen kuin kukaan uskaltaa nousta tanssilattialle esittämään upeimmat tanssiliikkeensä… Yksi tapa saada ihmiset tanssilattialle on pyytää etukäteen esimerkiksi kaasojanne tai ystäviänne esitanssijoiksi, eli bilettämään tanssilattialle heti kun musiikin ensitahdit kajahtavat. Kun tanssilattialla on valmiiksi täytettä alkaa melko nopeasti muidenkin tanssijalkaa vipattamaan.

  1. Jotain pientä ekstraa…

Mikä on se salainen kikka, jonka avulla juuri teidän juhlistanne tulee ne ”vuoden parhaat juhlat, joista kaikki puhuvat”? Jotta juhlasta todellakin tulisi ikimuistoinen, kannattaa vieraille tarjota jotain pientä ekstraa, mitä he eivät osaa etukäteen edes aavistaa. Tällainen asia voi esimerkiksi paikan päälle palkattu baarimikko, joka valmistaa hääparin lempidrinkkejä vieraille tai ruokarekka, joka tarjoilee lettuja juhlapaikan takapihalla.

  1. Oikeanlainen musiikki

Kaikista tärkein asia hääjuhlissa on, että vierailla on hauskaa. Eli miten saadaan aikaan oikein onnistunut hääjuhla? No, oikeanlaisella musiikilla tietenkin! Jotta sekä isoäidillä että 18-vuotiaalla serkulla olisi oikein kivaa, on kaiken A ja O musiikin suhteen: vaihtelu! Tämä tarkoittaa soittolistaa, jolta löytyy kappaleita jokaisen makuun. Yhdistelkää loistavia klassikoita, kuten Elvistä, modernimman musiikin kanssa. Yksi keino luoda loistava soittolista, on pyytää vieraita ilmoittamaan lempibilebiisinsä samalla kun he ilmoittavat osallistuvansa hääjuhlaan. Näistä kappaleista luodaan sitten soittolista, jonka tahtiin bailataan hääiltana – tällä tavoin jokainen saa kuulla lempibiisinä hääjuhlan aikana.

  1. Viihdykettä

Onko teillä hieman ylimääräistä hääbudjetissanne? Suosittelemme sijoittamaan sen hääjuhlan viihdykkeeseen! Palkatkaa paikan päälle tanssiopettaja, joka opettaa vieraitanne tanssimaan tai miten olisi koomikko, joka tulisi esittämään puolen tunnin stand up -setin? Menestys vieraiden parissa on taattu.

  1. Valokuvauspiste

Asia mikä säilyy vielä pitkään juhlien päätyttyä, on tietenkin kuvallinen todistusaineisto! Mikäli haluatte paljon mehukkaita kuvia hääjuhlasta, suosittelemme vuokraamaan valokuva-automaatin, joka on täynnä hauskaa rekvisiittaa, kuten hassuja viiksiä ja peruukkeja. Ajatelkaa luovasti, kun kasaatte kuvausrekvisiittaa. Suosittelemme hankkimaan ainakin ilmapalloja, erilaisia kylttejä ja hassuja hattuja – mitä hassumpia asioita, sitä parempi!

  1. Älä unohda ruokaa!

Tärkeä asia mitä ei saa unohtaa, on tarjoilla jonkinlaista syötävää koko illan ajan. Ruoka pitää vieraanne pirteänä ja kylläisenä ja myös estää vieraitanne liialta päihtymiseltä. Ruoan ei tarvitse olla kovin hienostunutta. Kannattaa valita ruokia kuten pizzaa ja pikkupurilaisia monimutkaisten aterioiden sijaan. Hienot ruokalajit kuuluvat hääaterialle, nyt tarvitaan bileruokaa. 

  1. Leikit

Leikit eivät kuulu pelkästään lastenjuhliin, sillä ne piristävät kummasti myös aikuispainotteisia juhlia. Jakakaa häävieraanne pieniin ryhmiin ja järjestäkää viisiottelu tai erillisiä kisailuja. Kannattaa vuorotella fyysisiä kisailuja aivojumppaa vaativien tehtävien kanssa, jotta kaikki ikäryhmät voivat osallistua. 

  1. Ilotulitus

Juhlan finaali! Tarjotkaa spektaakkelimainen päätös illalle. Ilotulitus on loistava tapa päättää upea päivä. Mikäli ette halua niin suureellista päätöstä kuin ilotulitukset, ovat myös kauniisti leijailevat paperilyhdyt tai tähtisädetikut loistava vaihtoehto.

Lue lisää

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Kaikki Fenian laboratoriotimanttikorut ovat valmistettu 18 karaatin kierrätyskullasta ja ne ovat täydellinen valinta, kun olet etsimässä timanttikorua kohtuulliseen hintaan.

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Ihana Keto on täydellinen sormus morsiamelle!

Kultaseppä Jussi Louesalmen ihastuttavassa Keto korumallistossa on toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormukseksi. Voit täydentää korutyyliäsi kauniilla korvakoruilla ja…

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Värit ja luonto inspiroi vihkisormusten muotoilua

Kihla- ja vihkisormuksissa suosiota on lisännyt luonnon inspiroima muotokieli sekä pastellinsävyiset värit.

Inspiroidu näistä kaiverrusvinkeistä!

Vihkisormukseen kaiverrettu piiloviesti on äärimmäinen tapa personoida jo yksilöllinen sormuksesi.

Suunnittele unelmasormuksesi

Tässä artikkelissa kerromme uniikkisormuksen suunnitteluprosessista sekä jaamme alan asiantuntijalta aiheesta saamiamme neuvoja.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Timanttijahti

Timanttijahti on kisa, jonka Häät ja Juhlat -lehti järjestää yhdessä Suomen ylistetyimpien kultaseppien kanssa. Vastaa kysymyksiin, tutustu mukana oleviin kultaseppiin…

Timantin monet muodot

Oletko koskaan miettinyt, millaisen matkan korussasi komeileva jalokivi on kulkenut, ennen kuin se päätyi yllesi? Jalokivien maailma on kiehtova, mutta…

Suunnittele sormuksesi Schalinsin RingTailorin avulla

Schalins of Sweden tarjoaa avuksesi digitaalisen RingTailor -palvelun, jonka avulla voi itse suunnitella sormuksesi.

Vinkki sormuksen valintaan

Vinkki sormuksen valintaan. Voit löytää tietoa metalleista ja jalokivistä internetistä ja lehdistä, mutta se ei yleensä ole tarpeeksi lopullisen päätöksen..

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Lue Lisää

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Lue Lisää

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Lue Lisää

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Lue Lisää

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

Lue Lisää

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Lue Lisää

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Lue Lisää

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Lue Lisää