9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

hääjuhlasta

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Teksti: Anna Storm | Kuvat: Adobestock.com

 

  1. Pistäkää vauhtia juhlapuheisiin

Juhlapuheet saattavat toisinaan olla hieman pitkäveteisiä ja laskea juhlatunnelmaa, mutta asian ei tarvitse olla niin. Pitäkää huolta, että jokainen juhlapuhe pannaan vauhtiin bilemeiningillä. Yksi hyvä vinkki on, että seremoniamestari pyytää jokaiselta puheenpitäjältä tiedon tämän lempibiisistä. Kun puhujan on aika nousta lavalle, laitetaan biisi soimaan ja toivottamaan puheenpitäjän asemiin lavalle. Tämä on loistava keino nostattaa tunnelmaa sekä ihana tapa esitellä puheenpitäjä.

  1. DJ tai livebändi

Paras keino saada bileet käyntiin, on soittaa oikein hyvää ja mielialaa nostattavaa musiikkia. Joten palkatkaa paikan päälle DJ tai livebändi tai tehkää itse nostalgiantäyteinen soittolista, joka sisältää kaikki parhaat biisit. Vieraat pitää saada vauhtiin heti kättelyssä, muuten tunnelma voi olla samanlainen kuin lapsena kouludiskoissa – saattaa kulua tunti, jos toinenkin ennen kuin kukaan uskaltaa nousta tanssilattialle esittämään upeimmat tanssiliikkeensä… Yksi tapa saada ihmiset tanssilattialle on pyytää etukäteen esimerkiksi kaasojanne tai ystäviänne esitanssijoiksi, eli bilettämään tanssilattialle heti kun musiikin ensitahdit kajahtavat. Kun tanssilattialla on valmiiksi täytettä alkaa melko nopeasti muidenkin tanssijalkaa vipattamaan.

  1. Jotain pientä ekstraa…

Mikä on se salainen kikka, jonka avulla juuri teidän juhlistanne tulee ne ”vuoden parhaat juhlat, joista kaikki puhuvat”? Jotta juhlasta todellakin tulisi ikimuistoinen, kannattaa vieraille tarjota jotain pientä ekstraa, mitä he eivät osaa etukäteen edes aavistaa. Tällainen asia voi esimerkiksi paikan päälle palkattu baarimikko, joka valmistaa hääparin lempidrinkkejä vieraille tai ruokarekka, joka tarjoilee lettuja juhlapaikan takapihalla.

  1. Oikeanlainen musiikki

Kaikista tärkein asia hääjuhlissa on, että vierailla on hauskaa. Eli miten saadaan aikaan oikein onnistunut hääjuhla? No, oikeanlaisella musiikilla tietenkin! Jotta sekä isoäidillä että 18-vuotiaalla serkulla olisi oikein kivaa, on kaiken A ja O musiikin suhteen: vaihtelu! Tämä tarkoittaa soittolistaa, jolta löytyy kappaleita jokaisen makuun. Yhdistelkää loistavia klassikoita, kuten Elvistä, modernimman musiikin kanssa. Yksi keino luoda loistava soittolista, on pyytää vieraita ilmoittamaan lempibilebiisinsä samalla kun he ilmoittavat osallistuvansa hääjuhlaan. Näistä kappaleista luodaan sitten soittolista, jonka tahtiin bailataan hääiltana – tällä tavoin jokainen saa kuulla lempibiisinä hääjuhlan aikana.

  1. Viihdykettä

Onko teillä hieman ylimääräistä hääbudjetissanne? Suosittelemme sijoittamaan sen hääjuhlan viihdykkeeseen! Palkatkaa paikan päälle tanssiopettaja, joka opettaa vieraitanne tanssimaan tai miten olisi koomikko, joka tulisi esittämään puolen tunnin stand up -setin? Menestys vieraiden parissa on taattu.

  1. Valokuvauspiste

Asia mikä säilyy vielä pitkään juhlien päätyttyä, on tietenkin kuvallinen todistusaineisto! Mikäli haluatte paljon mehukkaita kuvia hääjuhlasta, suosittelemme vuokraamaan valokuva-automaatin, joka on täynnä hauskaa rekvisiittaa, kuten hassuja viiksiä ja peruukkeja. Ajatelkaa luovasti, kun kasaatte kuvausrekvisiittaa. Suosittelemme hankkimaan ainakin ilmapalloja, erilaisia kylttejä ja hassuja hattuja – mitä hassumpia asioita, sitä parempi!

  1. Älä unohda ruokaa!

Tärkeä asia mitä ei saa unohtaa, on tarjoilla jonkinlaista syötävää koko illan ajan. Ruoka pitää vieraanne pirteänä ja kylläisenä ja myös estää vieraitanne liialta päihtymiseltä. Ruoan ei tarvitse olla kovin hienostunutta. Kannattaa valita ruokia kuten pizzaa ja pikkupurilaisia monimutkaisten aterioiden sijaan. Hienot ruokalajit kuuluvat hääaterialle, nyt tarvitaan bileruokaa. 

  1. Leikit

Leikit eivät kuulu pelkästään lastenjuhliin, sillä ne piristävät kummasti myös aikuispainotteisia juhlia. Jakakaa häävieraanne pieniin ryhmiin ja järjestäkää viisiottelu tai erillisiä kisailuja. Kannattaa vuorotella fyysisiä kisailuja aivojumppaa vaativien tehtävien kanssa, jotta kaikki ikäryhmät voivat osallistua. 

  1. Ilotulitus

Juhlan finaali! Tarjotkaa spektaakkelimainen päätös illalle. Ilotulitus on loistava tapa päättää upea päivä. Mikäli ette halua niin suureellista päätöstä kuin ilotulitukset, ovat myös kauniisti leijailevat paperilyhdyt tai tähtisädetikut loistava vaihtoehto.

Lue lisää

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Värit ja luonto inspiroi vihkisormusten muotoilua

Kihla- ja vihkisormuksissa suosiota on lisännyt luonnon inspiroima muotokieli sekä pastellinsävyiset värit.

Inspiroidu näistä kaiverrusvinkeistä!

Vihkisormukseen kaiverrettu piiloviesti on äärimmäinen tapa personoida jo yksilöllinen sormuksesi.

Suunnittele unelmasormuksesi

Tässä artikkelissa kerromme uniikkisormuksen suunnitteluprosessista sekä jaamme alan asiantuntijalta aiheesta saamiamme neuvoja.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Put a ring on it

Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Timanttijahti

Timanttijahti on kisa, jonka Häät ja Juhlat -lehti järjestää yhdessä Suomen ylistetyimpien kultaseppien kanssa. Vastaa kysymyksiin, tutustu mukana oleviin kultaseppiin…

Timantin monet muodot

Oletko koskaan miettinyt, millaisen matkan korussasi komeileva jalokivi on kulkenut, ennen kuin se päätyi yllesi? Jalokivien maailma on kiehtova, mutta…

Suunnittele sormuksesi Schalinsin RingTailorin avulla

Schalins of Sweden tarjoaa avuksesi digitaalisen RingTailor -palvelun, jonka avulla voi itse suunnitella sormuksesi.

Keto korumallisto – Ikuista rakkautta!

Värikkäiden jalokivien Keto sormus voitti vuonna 2017 Vuoden kaunein sormus -kilpailun ja on siitä lähtien herättänyt ihastusta! Kultaseppä Jussi Louesalmen…

Vinkki sormuksen valintaan

Vinkki sormuksen valintaan. Voit löytää tietoa metalleista ja jalokivistä internetistä ja lehdistä, mutta se ei yleensä ole tarpeeksi lopullisen päätöksen..

Kaikki mitä sinun tulee tietää vihkisormuksista

Oletko joskus miettinyt minkä näköisen vihkisormuksen haluat ja maannut unettomana pohtien erilaisia jalokiviä ja hiontoja? Ei mitään hätää – tässä…

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Olemme valinneet suositun Timanttijahti-kilpailumme voittajan!

Rakkauden löytämisen ja unelmasormuksen valitsemisen onni!

Ei ole mitään mukavampaa, kun se, että saamme olla osa onneanne! Swepol on jo 25 vuoden ajan auttanut monia onnellisia…

Unelmat kiteytyvät uniikkisormukseen

Kihla- ja vihkisormusta hankkiessa sormuksen voi valita valmiista mallistoista, tai suunnitella joko osittain tai kokonaan itse.

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Silván-timanttikorut

Silván-timanttikorut kertovat ikuisesta ja suuresta rakkaudesta. Sinun rakkaudestasi.

Lumoava Cupid by Katri Niskanen

Katri Niskanen halusi luoda korusarjan, joka yhdistäisi vihkisormuksen ja huomenlahjan lumoavaksi kokonaisuudeksi

Lumoava Love by Katri Niskanen

Love-korusarja sai alkunsa rakkaudesta, maailmankaikkeuden suurimmasta voimasta.

Näin saat unelmiesi sormuksen

Valmistaudu. Mieti jo nyt minkä tyylisen sormuksen haluat, mitä jalokiviä siihen tulee ja mikä hionta puhuttelee sinua.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Lue Lisää

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Lue Lisää

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Lue Lisää

Valmistaudu pandemian jälkeisiin juhlallisuuksiin

Joistakin häävieraista muiden ihmisten lähellä seisominen voi tuntua jopa pelottavalta.

Lue Lisää

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa - monet lauantait tulevat olemaan täyteen varattuja.

Lue Lisää

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

Lue Lisää

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Lue Lisää

Pukukoodit – näin tulkitset kutsujen pukukoodeja

Neljä yleisintä pukukoodia ovat frakki (iltapuku), smokki, tumma puku ja puku.

Lue Lisää

7 uniikkia vinkkiä hääjuhlien ohjelmaan

Oletko kyllästynyt vihjesuunnistukseen ja livebändiin? Tässä tulee 7 erityistä vinkkiä häävieraittenne viihdyttämiseksi.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää