Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa. Lue eteenpäin ja saa vastaukset Suomen johtavilta kultasepiltä!

Teksti: Mari Kråkenes Loewen

Laatukoru

Nämä kultasepät vastasivat kysymyksiin

Henri Silvan Laatukorusta
Jenni Karttunen ja Makreeta Nyström-Tuomola Timanttisilta

Mitkä ovat tulevan morsiamen korutrendit tänä syksynä?

Laatukoru: Erityisesti sirot ja minimalistiset korut ovat olleet koko vuoden hyvin suosittuja.

Timanttiset: Klassiset timanttikorut ovat aina muodissa ja voit yhdistää ne mihin tahansa.

Erityisesti perinteisenä pidetyt helmet ovat nyt suosittuja.

Päähän puettavat korut, sekä hiuspannat ja -koristeet näkyvät myös häätyyleissä.

Rentoutta olemukseen saa kotimaisilla näyttävillä puukoruilla! Herkulliset värit tuovat leikkisyyttä häätyyliin. Puu on ekologinen ja kevyt materiaali: Suuretkaan korut eivät paina juuri mitään ja ovat naiselliset.

Mitä trendejä näet kihlasormuksissa ja vihkisormuksissa?

Timanttiset: Kotimaisuus. Vihkisormuksen halutaan olevan laadukas ja arvonsa säilyttävä sijoitus. Suomalaiset valmistajat ovat luotettavia ja tekevät korun ammattitaidolla. 

Yksi trendi on sirot sormusrungot yhdistettynä näyttävän kokoisiin jalokiviin. Kapeampi runko korostaa timantin kokoa upeasti. Muut, kuin pyöreät briljanttihiontaiset timantit ovat haluttuja. Pitkään pinnalla olleet neliönmuotoiset halo-sormukset ovat saaneet rinnalleen haastajiksi mm. pisaran ja ovaalin.

Värikivet ovat kasvattaneet suosiotaan. Etenkin kauniit vaaleanpunaiset morganiitit näkyvät nyt monen morsiamen sormessa. Värikiviä yhdistellään rohkeasti keskenään ja niitä istutetaan yhä useammin valkokullan sijasta kelta- tai punakultaan. Valitsemalla värikiven timantin sijasta, voi budjettiisi mahtua näyttävämpikin sormus.

Toinen trendi on taas leveämpi yksittäinen sormus, joka toimittaa sekä kihla-, että vihkisormuksen virkaa. Yhä useammin miehille valitaan vain yksi sormus, mikä on käytännöllinen ja helppo arjessa.

Laatukoru: Punakulta sormusten materiaalina on ollut tasaisesti nousevassa suosiossa. Olemme myös nähneet selkeää kiinnostuksen nousua eri muotoisiin timantteihin sekä värikiviin, kuten morganiitteihin.

Laatukoru

Mitkä metallit ovat suosituimpia?

Laatukoru: Valkokulta on edelleen kaikkein suosituin materiaali, mutta edellä mainittu punakulta on myös nostanut suosiotaan. Toki ns. ”perinteinen” keltakulta materiaalina ei ole mihinkään poistumassa, vaan sen kysyntä on ollut vuosia hyvin stabiili.

Timanttiset: Kulta ja sen eri sävyt on ehdottomasti suosituin metalli.

Kullan värit valitaan oman maun mukaan, mutta pitkään pintansa pitänyt valkokulta on alkanut saada trendikkäästä keltakullasta enemmän vastusta. Keltakulta on myös valkokultaa huoltovapaampaa. Kaikkia timanttikoruja kannattaa toki huollattaa ammattilaisella muutaman vuoden välein, tällöin seppä tarkistaa, että kivien istutukset ovat kunnossa ja kiillottaa korun vanhaan loistoonsa.

Muita haluttuja metalleja ovat kestävä ja kauniin harmaa jalometalli platina. 

Edullisemmista metalleista suosittuja ovat titaani ja zirkonium, joka on ominaisuuksiltaan hyvin paljon kevyen titaanin kaltaista, mutta väriltään mustaa. Zirkoniumia tai titaania yhdistetään usein eriväristen kultaseosten kanssa samassa sormuksessa. Erityisesti nämä metallit ovat miesten keskuudessa kysyttyjä. 

Mikä on mielestäsi tärkeää ottaa huomioon koruja valittaessa?

Laatukoru: Tietysti omat mieltymykset sormusten ja korujen ulkonäöstä ovat se merkittävin asia. Muita asioita, joita kannattaa huomioida on korun käytännöllisyys ja laatu; arvostaako käyttäjä koruissa juurikin käytännöllisyyttä, kuten esim. sormuksissa matalaa, rungon myötäistä timanttien istutusta vai näyttävää ja korkeaa kruunuistutusta? Lisäksi laatuun on syytä panostaa, sillä laadukkaissa koruissa käyttöikä on usein kymmeniä vuosia ja säännöllisesti puhdistamalla sekä huoltamalla käyttöikää voi pidentää entisestään.

Timanttiset: Onko sormus loppuelämäsi koru, joka kulkee sormessa läpi elämän ja säilyy parhaassa tapauksessa jälkipolvillekin? Laadukkaisiin materiaaleihin ja käsityöhön kannattaa panostaa, mikäli haluaa, että koru kestää ja sen arvo säilyy.

Huomionarvoisia asioita ovat sormuksen materiaali ja sormen koko. Saapumalla alan myymälään, saat paljon apua, kun ammattilainen mittaa ja auttaa sinua esimerkiksi koon valinnassa. Sormuksen koon valitseminen on joskus haasteellista, sillä sormen koko saattaa vaihdella jopa saman päivän aikana. Kaikkein parasta on sovittaa kokoa keskellä päivää normaalissa huoneenlämmössä. Tarkista, että koruun voidaan tarvittaessa tehdä koonmuutos, niin siitä on iloa sinulle pidempään. Kulta-, palladium- ja platinasormusten kokoa voi yleensä muuttaa, riippuen sormuksen rakenteesta. Kovempien metallien, kuten titaanin, zirkoniumin, teräksen, tungstenin, keraamisten sormusten, sekä hiilikuitusormusten kokoa ei voi muokata. Tämä kannattaa huomioida sormusta valitessa: ostohetkellä edullisemmat sormukset eivät ole samalla tavalla muunneltavissa, kuin niiden jalometalliset versiot.

Romanssi - Timanttiset

Kuinka monta kuukautta etukäteen hääkorut tulisi hankkia?

Timanttiset: Vihkisormuksia kannattaa lähteä katsomaan viimeistään kolme kuukautta ennen häitä. Silloin toimitusajat eivät ole esteenä unelmien sormuksen saamiselle. Tässä ajassa on aikaa reagoida muutoksiin ja mahdolliset koonmuutokset ja kaiverrukset ehditään myös tehdä. Tietenkin, mikäli mielessä on uniikin korun teettäminen, kannattaa aikaa varata ainakin 3-6kk. Mieluummin siis liian aikaisin, kuin viime tipassa. 

Laatukoru: Mikäli sormuksesta on jo selkeä ajatus tiedossa, on meillä valmistusajat yleensä noin 2 viikkoa tilauksesta (uniikeissa sormuksissa hieman enemmän). Muutamia viikkoja ennen häitä on siis sopiva aika hankkia korut ja sormukset, mikäli on tiedossa, millaisia halutaan – viime hetkeen ei kannata tietenkään jättää.

Mitä tulee ottaa huomioon, jos vihkisormus ja kihlasormus ovat samassa sormessa?

Timanttiset: Sormusten materiaali. Mikäli esimerkiksi kihlasormus on terästä ja vihkisormus kultaa, voi terässormus hangata kultasormusta ja vahingoittaa näin ollen pehmeämpää materiaalia olevan kultakorun pintaa. Kannattaa siis suosia keskenään samaa materiaalia olevia sormuksia.

Laatukoru: Kihla- ja vihkisormuksien yhdistelyyn ja niiden istuvuuteen vierekkäin vaikuttaa pääosin rungon muoto. Hyvin erityyppiset rungot eivät välttämättä istu nätisti keskenään (vrt. tasainen leveä flakkarunko ja siro puolipyöreä runko). Myös mahdolliset timanttien istutukset vaikuttavat ja tästä syystä on hyvin yleistä, että kihlasormukseksi valitaan hillitympi sormus, kuten rivitimanttisormus, jonka istutukset eivät ole korkealla. Vihkisormukseksi sen vierelle sopii sitten monipuolisesti näyttävämpikin sormus, kuten korkealla kruunuistutuksella oleva solitaire-sormus tai halosormus.

Laatukoru

Onko nykyään yleisempää valita vihkisormus timanteilla vai valitsevatko morsiamet ja sulhaset yhä tavallisia vihkisormuksia?

Laatukoru: Ns. ”perinteisiä” kivettömiä kihlasormuksia menee toki edelleen runsaasti, mutta nykyään on hyvinkin normaalia valita näyttävämpi kihlasormus, jossa on esimerkiksi timantteja. Monesti tärkeää on kihlasormuksen yhteensopivuus tulevan vihkisormuksen rinnalle. Miehille edelleen suosituimmat mallit ovat kivettömiä sormuksia, mutta niissä monesti katsotaan erilaisia pintakäsittelyjä (harjattuja tai muutoin kuvioituja).

Timanttiset: Timantit ovat todella haluttuja, sen loistoa kun ei mikään muu päihitä! Niin sanottuja tavallisia kihla- ja vihkisormuksia ilman kiviä toki hankitaan aina, myös niitä voidaan muokata ja yksilöidä, esimerkiksi erilaisilla pintakäsittelyillä ja kuvioinneilla. Joskus sileisiin sormuksiin lisätään timantteja jälkeenpäin.

Mitä muita koruja suosittelet morsiamen ja sulhanen käytettäväksi hääpäivänä?

Timanttiset: Asuista riippuen erilaiset kaula-, korva ja rannekorut ovat suosittuja hääpäivänä. 

Sulhaselle kalvosinnapit ja solmioneula tuovat lisämaustetta pukeutumiseen, samoin kuin juhlava ja tyylikäs rannekello. 

Laatukoru: Morsiamilla hääpuku vaikuttaa valittaviin koruihin, mutta hyvin usein valinta osuu näyttäviin roikkuviin korvakoruihin sekä kaulakoruun. Sulhasille koruja myydään hääpäivälle vähemmän, mutta esimerkiksi kalvosinnapit ovat monilla käytössä.

Timanttiset 2660-10008

Onko olemassa korukokoelmia, jotka ovat erityisen suosittuja hääkoruina tai aamulahjoina?

Laatukoru: Tulevan vihkisormuksen kanssa yhteensopivat korut ovat varma valinta. Myös Swarovski-koruja ostetaan hääkoruiksi sekä huomenlahjaksi.

Timanttiset: Suomalaiset Kalevala ja Lumoava ovat suosittuja huomenlahjoina annettavia korumerkkejä. Näiltä tuotemerkeiltä löytyy teemaan sopivia korusarjoja, jotka ovat vuodesta toiseen suosittuja hääkoruina ja huomenlahjoina. Myös esimerkiksi vihkisormuksiin sopivat Kohinoor- ja Sandberg-timanttiriipukset tai korvakorut ovat usein morsianten mieleen. Moni morsian antaa sulhaselle kauniin kellon kaiverruksella varustettuna muistona tärkeästä päivästä.

Lopuksi: mikä on paras neuvosi tulevalle morsiamelle, kun hän valitsee koruja hääpäiväänsä?

Timanttiset: Valitse ennen kaikkea oman makusi mukaiset korut, jotka ovat mukavat päällä ja joita haluat katsella valokuvista yhä vuosienkin päästä. Korut, jotka päällä tunnet olosi kauniiksi ja joita käyttäessäsi myöhemmin, muistat aina tuon tärkeän päivän. Tai koru, jonka olet hankkinut vain tuota tilaisuutta varten, joka pidetään säilössä ja annetaan mahdollisesti eteenpäin jonain päivänä. Tärkeintä on, että koru näyttää sinulta!

Lue lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Lue Lisää

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Lue Lisää

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Lue Lisää

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

Lue Lisää

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Lue Lisää

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Lue Lisää

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Lue Lisää

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Lue Lisää

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Lue Lisää

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Lue Lisää