Kihlasormus ja vihkisormus

Kihlasormus ja vihkisormus

Kun valitset ensi kertaa sormuksia, voi eri tyylien ja metallien viidakko tuntua hämmentävältä suuren valinnan edessä. Tulevathan sormukset olemaan sormessasi elämän loppuun asti! Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Teksti: Mari Kråkenes Loewen Kuvat: Adobestock.com

Mitä eroja eri metalleissa on?

Yleisimmät kihla- ja vihkisormusten metallit ovat kelta-, valko- ja punakulta. Kullan luonnollinen sävy on keltainen, mutta eri värien esiin tuomiseksi kultaan sekoitetaan eri materiaaleja. Valkokultaan sekoitetaan palladiumia, punakultaan kuparia. Kaikki värit ovat yhtä kestäviä, mutta valkokultaa tulee rodinoida säännöllisesti sen kiillon säilyttämiseksi.

 

Sormukset voi valita valmistettavan myös platinassa. Se on kalliimpi metalli, mutta kultaa kovempi ja näin ollen kestävämpi. Platinalla on luonnostaan valkoinen värisävy, jota ei tarvitse rodinoida.

Kuinka valita oikea sormus?

Jos sinulla on jo kihlasormus, mieti sen mallia valitessasi vihkisormusta. Vieraile kultasepällä ja pyydä neuvoa, jos olet epävarma. Jos käytät sormuksia rinnakkain, on tärkeää, että ne eivät hankaa toisiaan kulumaa aiheuttaen. Rungon leveyden tulisi olla sama. On myös mukavaa, jos sormukset täydentävät toisiaan. Jos kihlasormuksenasi on yksikivinen sormus, voi allianssisormus tai kivetön sormus vihkisormuksena näyttää oikein hyvältä.

Sormuksen tulisi sopia persoonallisuuteesi. Ehkä et ole kimalluksen ystävä tai sinulla on varsin aktiivinen elämäntyyli? Siinä tapauksessa voit valita sileän sormuksen tai sormuksen, jossa timantit ovat upotettuina runkoon. Jos taas rakastat timantteja ja glitteriä, on solitaire-sormus tai halo-sormus selvä valinta.

Monet kultasepät tarjoavat mallistoja, joissa on yhteensopivat kihla- ja vihkisormukset. Tämän takia voi olla hyvä miettiä seuraavaa sormusta jo kihlasormusta valittaessa.

Voiko kihlasormukset valita yhdessä?

Jos harkitsette kihloja on toki hyvä idea käydä katsomassa ja valita sormukset yhdessä. Jos toinen teistä haluaa klassisen kosinnan, jossa sormus tulee yllätyksenä, kannattaa kosijalle vihjata muutamia mieluisia malleja etukäteen. Voitte käydä joko katsomassa sormuksia yhdessä, tai voit näyttää kuvia muutamista suosikkimalleistasi, jotta tuleva sormuksesi vastaa toiveitasi.

Tuleeko sulhasella olla kihlasormus?

Usein kihlasormus hankitaan vain naiselle, mutta yhä suositummaksi on tullut tapa, jossa molemmilla puolisoilla on kihlasormukset. Mies voi joko käyttää kihlasormusta myös vihkisormuksenaan, tai molemmilla voi olla kaksi sormusta. Kihlasormukseksi voi myös valita hopeasormuksen, joka sitten päivitetään kultaiseksi, tai sormukseen voidaan lisätä kaiverrus ennen vihkimistä.

Missä sormessa sormuksia tulisi pitää?

Suomessa, Ruotsissa, Englannissa ja Amerikassa sormuksia käytetään yleisimmin vasemmassa kädessä. Syy on peräisin muinaisesta Egyptistä, jossa uskottiin, että sydämen ja vasemman käden nimettömän sormen välissä kulkee suoni, jonka uskottiin olevan sielun alkuperä.

Muualla Euroopassa ja suuressa osassa länsimaita on tavallista, että sormusta käytetään oikeassa kädessä. Tämän taustalla on ajatus itse uskollisuuden lupauksesta, allekirjoittaessasi sopimuksia tai kätellessäsi oikealla kädellä sopimuksen merkiksi. Joissain maissa kihlasormusta pidetään vasemmassa kädessä ja sormus vaihdetaan oikeaan käteen vihkimisen yhteydessä.

Mitä tehdä sormuksille vihkiseremoniassa, jos haluaa käyttää kihlasormuksia myös vihkisormuksina?

Monet (erityisesti miehet) valitsevat käyttävänsä vain yhtä sormusta. Tällöin sormus huolletaan kultasepällä ennen vihkimistä, jolloin se kiiltää kuin uusi. Vihkitilaisuudessa sormukset annetaan sormustenkantajalle. Sormustenkantaja luovuttaa sormukset hääparille annetusta merkistä seremonian aikana.

Voiko miehen sormuksessa olla timantteja?

KYLLÄ! Tottakai myös miehellä voi olla timanttisormus. On olemassa lukuisia sormuksia, jotka ovat sekä miehekkäitä että timanteilla varustettuja ilman, että ne näyttävät “tyttömäisiltä”. Timanttien valinta sormukseen on täysin makuasia. Jotkut valitsevat jopa timantit istutettavaksi sormuksen sisäpuolelle niin, että ne eivät näy ulospäin.

Kuinka paljon sormus maksaa?

Yksinkertaisimmat, sileät kultasormukset voivat maksaa muutaman satasen. Hinta riippuu sormuksen koosta sekä kullan puhtaudesta (karaatti). Jos haluat yhden suuren timantin, nousee hinta nopeasti. Itse asiassa monta pientä timanttia on kokonaisuutena edullisempi, kuin yksi suuri timantti. Sormuksia varten on hyvä miettiä budjetti ja jopa miettiä, sisältyvätkö sormukset häitten kokonaisbudjettiin vai voiko sormusten kustannus olla erillinen kulunsa.

Kihlasormus ja vihkisormus

Sanalista – hyvä pitää mielessä!

Rodinointi: Valkokullalle tehtävä toimenpide valkoisen värin säilyttämiseksi

Allianssisormus: Sormus, jossa on monta pienempää timanttia rivissä

Solitaire-sormus: Sormus, jossa on yksi kivi

Karaatti (pitoisuus): Lyhenne K, joka kertoo kullan puhtauden. Puhdas kulta on 24 K, mutta yleisin kullan pitoisuus sormuksissa on 18 K.

Karaatti (paino): Lyhenne ct, joka on timanttien painon ilmoittava yksikkö. Yhden karaatin timantti painaa 0,2 grammaa.

Lue lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Lue Lisää

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Lue Lisää

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Lue Lisää

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

Lue Lisää

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Lue Lisää

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Lue Lisää

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Lue Lisää

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Lue Lisää

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Lue Lisää

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Lue Lisää