Promotion

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta. Tässä kirjoituksessa kerrotaan timanttien ominaisuuksista

Tutustu eri mahdollisuuksiin ja teet paremman valinnan. Laatu timanttisormuksessa koostuu muotoilun laadusta, kultasepäntyön laadusta, jalometallista ja timanttien laadusta. Timanttien laatu arvioidaan hionnan onnistumisen kautta, mutta usein myös timantin harvinaisuustekijöistä puhutaan laatutekijöinä. Väri ja puhtaus ovat gemmologin laboratoriossa arvioitavia harvinaisuusasteita. Kolmas harvinaisuustekijä on karaattipaino, mutta se ei mitattavana suureena vaadi arviointia.

Uutena asiana timanttimarkkinoille on tullut myös timantin alkuperän jako kahteen pääkategoriaan: laboratoriotimantteihin ja luonnontimantteihin. Suokko Timanttikoruihin voit valita joko Suokko Man Made (SMM) -laboratoriotimantteja tai luonnontimantteja.

Laboratoriotimantin tarina alkaa puolivälistä 1900-lukua, mutta korukäytössä se alkaa nostaa profiiliaan vasta nyt. Mitä Suokko Man Made -timantit ovat? Ne ovat timantteja. Ne ovat timantteja samalla tavalla kuin Britannian kuningattaren kruunussa lepäävä Koh-i-Noor on timantti. Erottaako mikään synteettisiä timantteja luonnosta löydetyistä? Kyllä erottaa, erittäin vahva erottaja on timantin alkuperä. Suokko Man Made -timantteja ei ole kaivettu maasta, vaan ne on valmistettu tehtaassa. Mitä yhteistä näillä tehtaassa valmistetuilla on luonnosta löydettyjen kanssa? Kovuus, optiset ominaisuudet ja luokittelu.

Timanttien arvo ja haluttavuus kulkevat käsi kädessä ja jotkut näkevät arvotimantit hyvänä sijoituksena. Timantin suurin arvo on kuitenkin sen symboliarvossa. Omat timantit ovat arvokkaita kantajalleen, koska ne muistuttavat joka päivä suurista tunteista. Ne kertovat rakkaudesta ja sitoutumisesta. Lahjaksi saatu timanttikoru juhlistaa merkkipäivän.

Mistä teidän timantit tulevat?

Luonnontimanttien kohdalla halutaan varmistaa, ettei myytävä timantti ole konfliktialueilta tai rahoita sortohallintoa. Luonnontimanttien kohdalla tämän kysymyksen esittäminen on helppoa, mutta vastaaminen vaikeaa. Timanttikaupassa timanttikiteet sekoittuvat kaksi kertaa ja se vaikeuttaa luonnontimanttien kaivoksien todentamista. Ensimmäinen sekoittuminen tapahtuu raakakivien lajittelun yhteydessä ennen hiomoille myyntiä. Raakakivet lajitellaan noin miljoonan dollarin myyntibokseihin, joissa on sekoitus eri kaivosten timanttikiteitä. Toisen kerran timantit sekoittuvat kun timanttihiomot ryhmittelevät timantit uudestaan hionnan jälkeen koko-, harvinaisuus- ja laatuluokka-asteisiin. Solitaaritimantit lähetetään kansainvälisiin gemmologisiin laboratorioihin, joissa ne luokitellaan yksittäisinä jalokivinä. Timanttikidettä ja sen hiontaa sekä myyntipolkua voi joissakin tapauksissa jäljittää kaivoksesta kuluttajalle, mutta pääsääntöisesti timanttikiteen alkuperäistä kaivosta tai maata ei voida seurata. Timanttikaupan kuluttajansuojan kannalta on erinomaista, että Kimberley Process suojaa kuluttajia ostamasta konfliktialueiden timantteja. Käytännössä lähes kaikki timanttikauppaa harjoittavat maat ovat sitoutuneet Kimberley Process -sopimuksen kautta vain eettisesti kestävällä pohjalla tuotettuihin timantteihin.

Käytännössä yhdessä ja samassa korussa voi olla timantteja eri mantereilta. Erityisesti melee kokoisissa timanteissa voi pitää yleissääntönä, ettei luonnontimanttien maantieteellistä alkuperää tiedetä timanttikaupan kaksinkertaisen sekoittumisen vuoksi.

Timantin alkuperä laboratoriosta

Englanninkielisessä maailmassa, eli käytännössä koko maailmassa missä timantteja kaupataan, yleisin termi laboratoriovalmisteiselle timantille on Laboratory Grown Diamond (LGD). Myös Man-Made Diamond on laajasti käytössä. Suomalaisille tärkeä eurooppalainen kultasepänalan kattojärjestö CIBJO suosittelee näitä samoja termejä käytettäväksi. Suokko Timanttikoruissa käytämme näistä laboratoriotimanteista, eli amerikkalaisittain ilmaistuna laboratoriossa kasvatetuista, tuotenimeä Suokko Man Made ja lyhennämme sen SMM. Niiden syntyhistoria on tieteen ja teknologian huippusaavutus. Kun alkuperä on synteettinen, alkuperään liittyvät vaikeimmat eettiset kysymykset, niiden viitekehys sekä asiayhteydet ovat hyvin erilaiset.

Laboratoriotimanttien kauppias voi hyvin sanoa timanttiensa olevan aitoja timantteja, sillä nehän ovat timantteja. Mutta miksi jalokiviala vaatii aina erottamaan synteettiset timantit luonnontimantista terminologisesti selvin ilmaisuin? Syitä on useita. Synteettiset timantit näyttävät aivan samalta kuin luonnontimantitkin, koska ovat samaa ainetta ja perinteisillä välineillä mitattavat fyysiset ominaisuudet ovat täysin samat. Niiden valontaitto, kovuus, paino, hionta ja läpinäkyvyys ovat samat kuin luonnontimanteilla.

Kauneus tulee hionnasta – harvinaisuus vaikuttaa hintaan

Timantin hionta määrää sekä muodon että laadun. Timanttien ylivoimaisesti tärkein muoto on pyöreä briljantti. Muita hiontoja kutsutaan yleisnimellä Fancy, ja kaikilla Fancy-hionnoilla on oma muotoon sidottu nimensä. Sydän on sydämen muotoinen, smaragdihionta on kärjistään leikattu suorakulmio. Ovaali on soikea ja princess on neliönmuotoinen. 

 

Timantin laatua arvioidaan kiillotuksen onnistumisella ja viisteiden kohtaamisella. Näitä kahta tärkeämmäksi nostan mittasuhteet, koska se määrää timantin loiston. Hionnan laatu määrittelee, kuinka timantti käsittelee valoa. Tuleeko siitä säteilevä ja kirkas, vai sammuneen vesipisaran kuvajainen? Pyöreän timantin parhaat mittasuhteet ovat yleisesti tiedossa, mutta aina ei ole tarkoituksenmukaista hioa timanttia mahdollisimman kauniiksi. Kuvaan astuu timantista saatava hinta. Jokaisen karaatin desimaalin kohdalla tapahtuu hinnan hyppäys ja lähes kaikki timantit pyritään hiomaan painorajan yli. Parhaimmillaan tai pahimmillaan tämä näkyy yhden karaatin kokoisissa timanteissa. Tarjontaa on yli karaatin kivissä, mutta vähän alle karaatin kiviä ei ole ollenkaan. Hiojalla on monta tapaa kasvattaa timantin painoa, vaikka raakakiven mitat eivät antaisikaan myöden. Karaatin kokoisen pyöreän briljantin halkaisija voi olla alle 6 mm tai yli 6,4 mm. Siksi koko ei ole sama asia kuin paino.

Koska laadun määrittely on jossain määrin vaikeampaa kuin painon, timantin myyjän pitää tietää hionnan nyanssit ja olla asiakkaansa puolella. Onnettominta on ostaa edullisen oloinen, mutta huonosti hiottu timantti. Timantti ei loista, mutta on silti arvokas ostos.

 

Yhteistä kaikille Suokko Timanttikorujen timanteille on poikkeuksellisen hyvä hionnan laatu. Hionnan laatu onkin ainoa laatutekijä timanteissa. Väri, puhtaus ja karaattipaino ovat harvinaisuustekijöitä. Suokko Timanttikorujen timanttien ainutlaatuisen hyvä hionta koostuu monesta eri tekijästä. Laadun tavoitteena on kaunis ja sädehtivä timantti. Timantin kauneus ei ole meille kompromissi, vaan toteutunut tavoite. Halvemmalla hionnalla saa varmasti heikompaa laatua. Suokko Timanttikorujen timanttien hionnan laatu on maailman ehdotonta huippuluokkaa, johon voit luottaa.

Iiro Suokko, kultaseppä, GIA Graduate Gemologist

Lue lisää

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin korut tekevät edelleen vaikutuksen!

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Inspiroidu kauniista ja eleganteista Schalins of Sweden -koruista!

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin korut tekevät edelleen vaikutuksen!

Lue Lisää

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Inspiroidu kauniista ja eleganteista Schalins of Sweden -koruista!

Lue Lisää

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Lue Lisää

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Fenia on moderni vaihtoehto perinteisille timanttikoruille.

Lue Lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Lue Lisää

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Lue Lisää

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Lue Lisää

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

Lue Lisää

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Lue Lisää

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Lue Lisää