Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Hääpari on luonnollisesti hääkuvaajan pääasiallinen kuvattava kohde vihkipäivän aikana. Mutta monet häävieraista, etenkin lähin perhe ja ystävät, halutaan ehdottomasti myös mukaan kuviin. Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa.

Teksti: Anna Storm | Kuvat: www.annastormphoto.com

Monelle hääparille ryhmä- ja seurustelukuvat ovat yhtä tärkeitä kuin parista itsetään otetut muotokuvat. Perheen ja ystävien kanssa otetut kuvat tulvivat rakkautta ja hienoja muistoja. Saattaa tosin olla vaikea päättää keitä kuviin halutaan ja mihin kohtaan ohjelmaa kuvaus sijoitetaan. Rauhoittaaksemme mielesi annamme seuraavassa vastauksia kysymyksiisi. Oma ammattimainen hääkuvaajanne auttaa varmasti mielellään myös häävieraiden kuvauksessa.

Tärkeimmät henkilöt

Yksi tavallisimmista keskustelunaiheista valokuvaajan kanssa on se, keitä halutaan mukaan perhekuviin. Luultavasti te hääparina haluatte mukaan vanhempanne ja sisaruksenne, mutta lista saattaa olla heidän lisäksi pitkä. Kannattaa siis keskittyä teille tärkeimpiin ihmisiin, heihin joiden kanssa olette varttuneet ja joilla on teille erityisen iso merkitys. Tässä kohtaa on tärkeä muistaa että läheisimmät ystävät saattavat myös kuulua tähän ryhmään.

Miten toimia eronneiden ja uudelleen avioituneiden vanhempien suhteen?

Jos vanhempanne ovat eronneet, mutta ovat edelleen hyvissa väleissä ja osallistuvat häihinne, ehdotuksemme on että kuvassa on ensin ainoastaan biologiset vanhempanne.  Toiseen kuvaan voitte ehdottomasti ottaa mukaan myös uudet puolisot.

Suunniteltu kokonaisuus

Jotta ryhmäkuvaukset sujuisivat mahdollisimman jouhevasti, ne on hyvä aikatauluttaa hääohjelmaan. Juhlan juontaja joka muutenkin on vastuussa aikataulusta, voi olla hyvä henkilö pitämään listaa niistä henkilöistä jotka halutaan mukaan kuvaukseen. Ryhmäkuvaus voidaan ajoittaa esimerkiksi vihkimisen jälkeisen seurustelun lomaan tai ennen päivällistä. Kuvauksen ei tulisi kestää 20 minuuttia pidempään, riippuen tietenkin siitä miten monta kuvattavaa on. Listasta vastuussa oleva henkilö kokoaa oikeat henkilöt oikeaan aikaan jolloin valokuvaaja on valmiina tehtävään ja kuvaus viedään läpi suunnitelman mukaisesti. Tällä tavalla asia saadaan tehtyä tehokkasti ja oikeat henkilöt saadaan varmasti mukaan.

Eri tyyppiset valokuvat

 

  1. Klassiset kuvat

 

Klassiset valokuvat saadaan yleensä nopeasti otettua. Näissä asetellaan hääparin ympärille ne perheenjäsenet tai ystävät jotka halutaan mukaan, kaikki katsovat hymyillen kameraan, kuva otetaan ja kuva on valmis. Tämän monimutkaisempaa ryhmäkuvauksen ei tarvitse olla.

 

  1. Valmistelut

 

Kuvat perheestä ja muista vieraista voivat olla myös paljon muuta kuin perinteinen ryhmäasetelma. Ehkä kuvataan miten morsiamen äiti auttaa pukemaan morsiuspuvun? Ehkä kuvassa näkyy miten bestman auttaa sulhasta solmion solmimisessa? Tai kuvassa on paras ystävä koristelemassa juhlatilaa kukka-asetelmin? Häävalmisteluja kuvaamalla on mahdollisuus saada erittäin kauniita kuvia.

 

  1. Seurustelu

 

Aidoimmat kuvat häävieraista saadaan yleensä kuvaamalla heitä päivän aikana spontaaneissa tilanteissa, esimerkiksi vihkimisen jälkeen. Kuvaaja pyrkii ikuistamaan hetken jolloin morsian halaa isoäitiään, sulhasen kavereita jotka porukalla pitävät hauskaa tai hetken jolloin kaikki nostavat kätensä ilmaan ja bileet alkat kunnolla. Ihmisten liikkeiden ja tärkeimpien hetkien ikuistaminen kameralla on ihan omanlaatuisensa ryhmäkuva.

Lue lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Lue Lisää

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Lue Lisää

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Lue Lisää

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Lue Lisää

Varmista hääkuvien onnistuminen

Suuri päivänne tallentuu ikuisesti hääkuviinne, joten valokuvaaja kannattaa valita huolella. Huomio valokuvaajan tyyli ja teidän keskinäinen henkilökemianne, niin voitte saada…

Lue Lisää

Löydä hääkuvaajasi

Pidä huoli, että hääpäivänne ikuistaa ammattivalokuvaaja. Alla olemme listanneet lahjakkaita hääkuvaajia ympäri Suomen, juuri teitä varten.

Lue Lisää