Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Hääpari on luonnollisesti hääkuvaajan pääasiallinen kuvattava kohde vihkipäivän aikana. Mutta monet häävieraista, etenkin lähin perhe ja ystävät, halutaan ehdottomasti myös mukaan kuviin. Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa.

Teksti: Anna Storm | Kuvat: www.annastormphoto.com

Monelle hääparille ryhmä- ja seurustelukuvat ovat yhtä tärkeitä kuin parista itsetään otetut muotokuvat. Perheen ja ystävien kanssa otetut kuvat tulvivat rakkautta ja hienoja muistoja. Saattaa tosin olla vaikea päättää keitä kuviin halutaan ja mihin kohtaan ohjelmaa kuvaus sijoitetaan. Rauhoittaaksemme mielesi annamme seuraavassa vastauksia kysymyksiisi. Oma ammattimainen hääkuvaajanne auttaa varmasti mielellään myös häävieraiden kuvauksessa.

Tärkeimmät henkilöt

Yksi tavallisimmista keskustelunaiheista valokuvaajan kanssa on se, keitä halutaan mukaan perhekuviin. Luultavasti te hääparina haluatte mukaan vanhempanne ja sisaruksenne, mutta lista saattaa olla heidän lisäksi pitkä. Kannattaa siis keskittyä teille tärkeimpiin ihmisiin, heihin joiden kanssa olette varttuneet ja joilla on teille erityisen iso merkitys. Tässä kohtaa on tärkeä muistaa että läheisimmät ystävät saattavat myös kuulua tähän ryhmään.

Miten toimia eronneiden ja uudelleen avioituneiden vanhempien suhteen?

Jos vanhempanne ovat eronneet, mutta ovat edelleen hyvissa väleissä ja osallistuvat häihinne, ehdotuksemme on että kuvassa on ensin ainoastaan biologiset vanhempanne.  Toiseen kuvaan voitte ehdottomasti ottaa mukaan myös uudet puolisot.

Suunniteltu kokonaisuus

Jotta ryhmäkuvaukset sujuisivat mahdollisimman jouhevasti, ne on hyvä aikatauluttaa hääohjelmaan. Juhlan juontaja joka muutenkin on vastuussa aikataulusta, voi olla hyvä henkilö pitämään listaa niistä henkilöistä jotka halutaan mukaan kuvaukseen. Ryhmäkuvaus voidaan ajoittaa esimerkiksi vihkimisen jälkeisen seurustelun lomaan tai ennen päivällistä. Kuvauksen ei tulisi kestää 20 minuuttia pidempään, riippuen tietenkin siitä miten monta kuvattavaa on. Listasta vastuussa oleva henkilö kokoaa oikeat henkilöt oikeaan aikaan jolloin valokuvaaja on valmiina tehtävään ja kuvaus viedään läpi suunnitelman mukaisesti. Tällä tavalla asia saadaan tehtyä tehokkasti ja oikeat henkilöt saadaan varmasti mukaan.

Eri tyyppiset valokuvat

 

  1. Klassiset kuvat

 

Klassiset valokuvat saadaan yleensä nopeasti otettua. Näissä asetellaan hääparin ympärille ne perheenjäsenet tai ystävät jotka halutaan mukaan, kaikki katsovat hymyillen kameraan, kuva otetaan ja kuva on valmis. Tämän monimutkaisempaa ryhmäkuvauksen ei tarvitse olla.

 

  1. Valmistelut

 

Kuvat perheestä ja muista vieraista voivat olla myös paljon muuta kuin perinteinen ryhmäasetelma. Ehkä kuvataan miten morsiamen äiti auttaa pukemaan morsiuspuvun? Ehkä kuvassa näkyy miten bestman auttaa sulhasta solmion solmimisessa? Tai kuvassa on paras ystävä koristelemassa juhlatilaa kukka-asetelmin? Häävalmisteluja kuvaamalla on mahdollisuus saada erittäin kauniita kuvia.

 

  1. Seurustelu

 

Aidoimmat kuvat häävieraista saadaan yleensä kuvaamalla heitä päivän aikana spontaaneissa tilanteissa, esimerkiksi vihkimisen jälkeen. Kuvaaja pyrkii ikuistamaan hetken jolloin morsian halaa isoäitiään, sulhasen kavereita jotka porukalla pitävät hauskaa tai hetken jolloin kaikki nostavat kätensä ilmaan ja bileet alkat kunnolla. Ihmisten liikkeiden ja tärkeimpien hetkien ikuistaminen kameralla on ihan omanlaatuisensa ryhmäkuva.

Lue lisää

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Kuka tekee mitäkin häissä?

Häiden järjestelyjä varten on tärkeä valita muutama tärkeä avainhenkilö. Nämä henkilöt saavat tietyn vastuun ja tehtävän hoidettavakseen hääpäivänänne. Mutta keitä…

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Tahdon, tahdon ja vielä kerran tahdon

Amerikasta Suomeen kantautunut seremonia on meille vielä kovin tuntematon, mutta mitä mainioin tapa juhlia asioista ihaninta, eli rakkautta.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa - monet lauantait tulevat olemaan täyteen varattuja.

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Laatikaa hääbudjettinne

Ensimmäinen askel hääsuunnittelussa on hääbudjetin laatiminen.

Sanna & Topi

Olimme pitkään ystäviä, kunnes ystävyys muuttui rakkaudeksi ja seuraavana keväänä aloimmekin seurustelemaan. Siitä eteenpäin olemmekin olleet yhdessä.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Lue Lisää

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Lue Lisää

Varmista hääkuvien onnistuminen

Suuri päivänne tallentuu ikuisesti hääkuviinne, joten valokuvaaja kannattaa valita huolella. Huomio valokuvaajan tyyli ja teidän keskinäinen henkilökemianne, niin voitte saada…

Lue Lisää

Löydä hääkuvaajasi

Pidä huoli, että hääpäivänne ikuistaa ammattivalokuvaaja. Alla olemme listanneet lahjakkaita hääkuvaajia ympäri Suomen, juuri teitä varten.

Lue Lisää