Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Hääpari on luonnollisesti hääkuvaajan pääasiallinen kuvattava kohde vihkipäivän aikana. Mutta monet häävieraista, etenkin lähin perhe ja ystävät, halutaan ehdottomasti myös mukaan kuviin. Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa.

Teksti: Anna Storm | Kuvat: www.annastormphoto.com

Monelle hääparille ryhmä- ja seurustelukuvat ovat yhtä tärkeitä kuin parista itsetään otetut muotokuvat. Perheen ja ystävien kanssa otetut kuvat tulvivat rakkautta ja hienoja muistoja. Saattaa tosin olla vaikea päättää keitä kuviin halutaan ja mihin kohtaan ohjelmaa kuvaus sijoitetaan. Rauhoittaaksemme mielesi annamme seuraavassa vastauksia kysymyksiisi. Oma ammattimainen hääkuvaajanne auttaa varmasti mielellään myös häävieraiden kuvauksessa.

Tärkeimmät henkilöt

Yksi tavallisimmista keskustelunaiheista valokuvaajan kanssa on se, keitä halutaan mukaan perhekuviin. Luultavasti te hääparina haluatte mukaan vanhempanne ja sisaruksenne, mutta lista saattaa olla heidän lisäksi pitkä. Kannattaa siis keskittyä teille tärkeimpiin ihmisiin, heihin joiden kanssa olette varttuneet ja joilla on teille erityisen iso merkitys. Tässä kohtaa on tärkeä muistaa että läheisimmät ystävät saattavat myös kuulua tähän ryhmään.

Miten toimia eronneiden ja uudelleen avioituneiden vanhempien suhteen?

Jos vanhempanne ovat eronneet, mutta ovat edelleen hyvissa väleissä ja osallistuvat häihinne, ehdotuksemme on että kuvassa on ensin ainoastaan biologiset vanhempanne.  Toiseen kuvaan voitte ehdottomasti ottaa mukaan myös uudet puolisot.

Suunniteltu kokonaisuus

Jotta ryhmäkuvaukset sujuisivat mahdollisimman jouhevasti, ne on hyvä aikatauluttaa hääohjelmaan. Juhlan juontaja joka muutenkin on vastuussa aikataulusta, voi olla hyvä henkilö pitämään listaa niistä henkilöistä jotka halutaan mukaan kuvaukseen. Ryhmäkuvaus voidaan ajoittaa esimerkiksi vihkimisen jälkeisen seurustelun lomaan tai ennen päivällistä. Kuvauksen ei tulisi kestää 20 minuuttia pidempään, riippuen tietenkin siitä miten monta kuvattavaa on. Listasta vastuussa oleva henkilö kokoaa oikeat henkilöt oikeaan aikaan jolloin valokuvaaja on valmiina tehtävään ja kuvaus viedään läpi suunnitelman mukaisesti. Tällä tavalla asia saadaan tehtyä tehokkasti ja oikeat henkilöt saadaan varmasti mukaan.

Eri tyyppiset valokuvat

 

  1. Klassiset kuvat

 

Klassiset valokuvat saadaan yleensä nopeasti otettua. Näissä asetellaan hääparin ympärille ne perheenjäsenet tai ystävät jotka halutaan mukaan, kaikki katsovat hymyillen kameraan, kuva otetaan ja kuva on valmis. Tämän monimutkaisempaa ryhmäkuvauksen ei tarvitse olla.

 

  1. Valmistelut

 

Kuvat perheestä ja muista vieraista voivat olla myös paljon muuta kuin perinteinen ryhmäasetelma. Ehkä kuvataan miten morsiamen äiti auttaa pukemaan morsiuspuvun? Ehkä kuvassa näkyy miten bestman auttaa sulhasta solmion solmimisessa? Tai kuvassa on paras ystävä koristelemassa juhlatilaa kukka-asetelmin? Häävalmisteluja kuvaamalla on mahdollisuus saada erittäin kauniita kuvia.

 

  1. Seurustelu

 

Aidoimmat kuvat häävieraista saadaan yleensä kuvaamalla heitä päivän aikana spontaaneissa tilanteissa, esimerkiksi vihkimisen jälkeen. Kuvaaja pyrkii ikuistamaan hetken jolloin morsian halaa isoäitiään, sulhasen kavereita jotka porukalla pitävät hauskaa tai hetken jolloin kaikki nostavat kätensä ilmaan ja bileet alkat kunnolla. Ihmisten liikkeiden ja tärkeimpien hetkien ikuistaminen kameralla on ihan omanlaatuisensa ryhmäkuva.

Lue lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Lue Lisää

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Lue Lisää

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Lue Lisää

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Lue Lisää

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Lue Lisää