Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

wedding-videographer

Häät ovat koko elämän kestävä muisto. Se on tapahtuma, jonka tulette muistamaan ilolla ja lämmöllä, mutta pienet yksityiskohdat saattavat vaipua unohduksiin ajan kanssa. Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

He, jotka seuraavat aktiivisesti sosiaalisia medioita ja ovat perillä viimeisistä mediatrendeistä tietävät, että liikkuva kuva on erittäin kysyttyä. Tämä pätee varsinkin eri tapahtumien ja suurten tilaisuuksien tallentamiseen. Nykyään yhä useampi tallentaakin hääpäivänsä videolle. Tässä listaamme teille hyödyt kuvan ja videon yhdistämisestä hääpäivän tallentamisessa. 

 

Kaiken tallentaminen

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, on sanonta, jota tulisi jatkaa seuraavasti: ”Video kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa”. Ikuistamalla hääpäivänne videolle saatte tallennettua kaikki suuren päivän yksityiskohdat. Kirkkoon saapumisen, lintujen viserryksen vieraiden seurustelun aikana tai siskon pitämän, kyynelten täyteisen puheen hääaterian yhteydessä. Kaikki ne pienet yksityiskohdat, jotka luovat kokonaisuuden näkyvät ja säilyvät videolla.

Häiden aikana morsiusparit ovat usein hermostuneita ja keskittyvät itseensä. Videon kautta saatte mahdollisuuden kokea uudelleen vihkimisen, upeat vieraanne ja hääjuhlan. Kaikki tallennetaan ja tiivistetään hienoksi kokonaisuudeksi ammattitaitoisten osaajien toimesta.

wedding-videographer

Ammattitaitoinen hääkuvaaja

Hääpäivän ikuistaminen kaikkine mahtavine tapahtumineen vaatii ammattitaitoisen ja osaavan valokuvaajan/videokuvaajan. Tarvitaan henkilö, joka osaa tallentaa linssin lävitse erityisen päivänne ja pitää huolta siitä, että saatte sellaiset kuvat ja videot, joista olette unelmoineet. Nykyään useat taitavat hääkuvaajat voivat tallentaa HD-tasoista kuvaa järjestelmäkameralla ja näin ollen ottavat samanaikaisesti sekä video- että valokuvaa. Jos haluatte pieniä videoklippejä hääpäivästänne, voi valokuvaaja yhdistää valokuvauksen videokuvauksen kanssa ja esitellä teille upean näköistä materiaalia. Mikäli haluatte pidemmän videon, kannattaa paikalle varata kaksi erilistä henkilöä – valokuvaaja ja videokuvaaja.

 

Prosessi

Kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä, sillä se on ratkaisevaa taitavan kuvaajan valinnassa – monet varataan useita kuukausia etukäteen. Liikkuvan kuvan tallentaminen ja käsittely on suhteellisen uutta, joten kannattaa olla ajoissa. Monilla valo- ja videokuvaajilla on nykyään hienot kotisivut, joissa he esittelevät videoitaan portfolioissansa. Näin voit kotisivuilla vierailemalla saada nopean katsauksen heidän tyylistään ja pohtia vastaako se omaanne. Suurimmalla osalla ammatitaitoisista toimijoista on persoonallinen kädenjälki videoissaan, joten teidän tulee päättää minkälaista tyyliä, laatua ja sisältöä haluatte häävideoonne ja valita kuvaaja sen mukaisesti.   

 

On suositeltavaa tavata kuvaaja muutama viikko ennen häitä. Tämän tapaamisen aikana voitte varmistaa, että henkilökemianne sopivat yhteen, että puhutte samaa kieltä ja ymmärrätte toisianne. Tämän konsultoivan tapaamisen aikana päätetään myös kaikista käytännön asioista. Kuvataanko koko päivä, vai vain lyhyitä pätkiä, joista sitten työstetään lyhytelokuva? Tuleeko kuvaajan seurata sekä morsianta että sulhasta ja niin edelleen. Kuvaajalle on myös tärkeää tietää, tuleeko kuvaus toteutumaan sisä- vai ulkotiloissa, sillä tämä vaikuttaa siihen, mitä varusteita hän ottaa mukaansa.

Tämän tapaamisen aikana sovitte myös siitä, kuinka vapaasti kuvaaja saa liikkua ja vaikuttaa kuvaustilanteisiin hääpäivän aikana. Monet hääparit tahtovat, että vihkitoimitusta kuvatessa kuvaaja on mahdollisimman huomaamaton. Toiset parit tahtovat puolestaan lähikuvaa ja sallivat kuvaajan liikkua vapaasti ja tallentaa kuvaa mahdollisimman monesta eri näkökulmasta – vaikka se häiritsisikin muuta toimintaa.

 

Kun tapaaminen on ohi ja kaikki kysymykset ovat saaneet vastaukset, tulee teidän kokea olonne varmaksi siitä, että saatte odottamanne tulokset.

wedding-videographer

Huomioitavaa:

  • Valitkaa kuvaaja, jonka kuvaustyyli käy yhteen toiveidenne kanssa.
  • Päättäkää, haluatteko yhtenäisesti pitkäkestoista kuvaa vai lyhyitä klippejä.
  • Haluatteko, että video yhdistetään valokuvien kanssa?
  • Video vihkitoimituksesta on arvokas muisto tulevaisuudessa. Vihkitoimituksen katsominen uudestaan on mieluisaa, mutta myös hääjuhlan kokeminen videolta on vähintäänkin yhtä mukavaa. On mukava nähdä ja kuulla jälleen kaikki puheet, kaikki mitä tapahtui aterian aikana, tanssi, musiikki, iloiset naurut, yllätykset ja kaikki muu.
  • Sijoittaminen ammattitaitoiseen kuvaajaan on sijoitus tuleville muistoille.

Lue lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Lue Lisää

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Lue Lisää

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Lue Lisää

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Lue Lisää

Varmista hääkuvien onnistuminen

Suuri päivänne tallentuu ikuisesti hääkuviinne, joten valokuvaaja kannattaa valita huolella. Huomio valokuvaajan tyyli ja teidän keskinäinen henkilökemianne, niin voitte saada…

Lue Lisää

Löydä hääkuvaajasi

Pidä huoli, että hääpäivänne ikuistaa ammattivalokuvaaja. Alla olemme listanneet lahjakkaita hääkuvaajia ympäri Suomen, juuri teitä varten.

Lue Lisää