Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

wedding-videographer

Häät ovat koko elämän kestävä muisto. Se on tapahtuma, jonka tulette muistamaan ilolla ja lämmöllä, mutta pienet yksityiskohdat saattavat vaipua unohduksiin ajan kanssa. Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

He, jotka seuraavat aktiivisesti sosiaalisia medioita ja ovat perillä viimeisistä mediatrendeistä tietävät, että liikkuva kuva on erittäin kysyttyä. Tämä pätee varsinkin eri tapahtumien ja suurten tilaisuuksien tallentamiseen. Nykyään yhä useampi tallentaakin hääpäivänsä videolle. Tässä listaamme teille hyödyt kuvan ja videon yhdistämisestä hääpäivän tallentamisessa. 

 

Kaiken tallentaminen

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, on sanonta, jota tulisi jatkaa seuraavasti: ”Video kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa”. Ikuistamalla hääpäivänne videolle saatte tallennettua kaikki suuren päivän yksityiskohdat. Kirkkoon saapumisen, lintujen viserryksen vieraiden seurustelun aikana tai siskon pitämän, kyynelten täyteisen puheen hääaterian yhteydessä. Kaikki ne pienet yksityiskohdat, jotka luovat kokonaisuuden näkyvät ja säilyvät videolla.

Häiden aikana morsiusparit ovat usein hermostuneita ja keskittyvät itseensä. Videon kautta saatte mahdollisuuden kokea uudelleen vihkimisen, upeat vieraanne ja hääjuhlan. Kaikki tallennetaan ja tiivistetään hienoksi kokonaisuudeksi ammattitaitoisten osaajien toimesta.

wedding-videographer

Ammattitaitoinen hääkuvaaja

Hääpäivän ikuistaminen kaikkine mahtavine tapahtumineen vaatii ammattitaitoisen ja osaavan valokuvaajan/videokuvaajan. Tarvitaan henkilö, joka osaa tallentaa linssin lävitse erityisen päivänne ja pitää huolta siitä, että saatte sellaiset kuvat ja videot, joista olette unelmoineet. Nykyään useat taitavat hääkuvaajat voivat tallentaa HD-tasoista kuvaa järjestelmäkameralla ja näin ollen ottavat samanaikaisesti sekä video- että valokuvaa. Jos haluatte pieniä videoklippejä hääpäivästänne, voi valokuvaaja yhdistää valokuvauksen videokuvauksen kanssa ja esitellä teille upean näköistä materiaalia. Mikäli haluatte pidemmän videon, kannattaa paikalle varata kaksi erilistä henkilöä – valokuvaaja ja videokuvaaja.

 

Prosessi

Kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä, sillä se on ratkaisevaa taitavan kuvaajan valinnassa – monet varataan useita kuukausia etukäteen. Liikkuvan kuvan tallentaminen ja käsittely on suhteellisen uutta, joten kannattaa olla ajoissa. Monilla valo- ja videokuvaajilla on nykyään hienot kotisivut, joissa he esittelevät videoitaan portfolioissansa. Näin voit kotisivuilla vierailemalla saada nopean katsauksen heidän tyylistään ja pohtia vastaako se omaanne. Suurimmalla osalla ammatitaitoisista toimijoista on persoonallinen kädenjälki videoissaan, joten teidän tulee päättää minkälaista tyyliä, laatua ja sisältöä haluatte häävideoonne ja valita kuvaaja sen mukaisesti.   

 

On suositeltavaa tavata kuvaaja muutama viikko ennen häitä. Tämän tapaamisen aikana voitte varmistaa, että henkilökemianne sopivat yhteen, että puhutte samaa kieltä ja ymmärrätte toisianne. Tämän konsultoivan tapaamisen aikana päätetään myös kaikista käytännön asioista. Kuvataanko koko päivä, vai vain lyhyitä pätkiä, joista sitten työstetään lyhytelokuva? Tuleeko kuvaajan seurata sekä morsianta että sulhasta ja niin edelleen. Kuvaajalle on myös tärkeää tietää, tuleeko kuvaus toteutumaan sisä- vai ulkotiloissa, sillä tämä vaikuttaa siihen, mitä varusteita hän ottaa mukaansa.

Tämän tapaamisen aikana sovitte myös siitä, kuinka vapaasti kuvaaja saa liikkua ja vaikuttaa kuvaustilanteisiin hääpäivän aikana. Monet hääparit tahtovat, että vihkitoimitusta kuvatessa kuvaaja on mahdollisimman huomaamaton. Toiset parit tahtovat puolestaan lähikuvaa ja sallivat kuvaajan liikkua vapaasti ja tallentaa kuvaa mahdollisimman monesta eri näkökulmasta – vaikka se häiritsisikin muuta toimintaa.

 

Kun tapaaminen on ohi ja kaikki kysymykset ovat saaneet vastaukset, tulee teidän kokea olonne varmaksi siitä, että saatte odottamanne tulokset.

wedding-videographer

Huomioitavaa:

  • Valitkaa kuvaaja, jonka kuvaustyyli käy yhteen toiveidenne kanssa.
  • Päättäkää, haluatteko yhtenäisesti pitkäkestoista kuvaa vai lyhyitä klippejä.
  • Haluatteko, että video yhdistetään valokuvien kanssa?
  • Video vihkitoimituksesta on arvokas muisto tulevaisuudessa. Vihkitoimituksen katsominen uudestaan on mieluisaa, mutta myös hääjuhlan kokeminen videolta on vähintäänkin yhtä mukavaa. On mukava nähdä ja kuulla jälleen kaikki puheet, kaikki mitä tapahtui aterian aikana, tanssi, musiikki, iloiset naurut, yllätykset ja kaikki muu.
  • Sijoittaminen ammattitaitoiseen kuvaajaan on sijoitus tuleville muistoille.

Lue lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Lue Lisää

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Lue Lisää

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Lue Lisää

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Lue Lisää

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Lue Lisää