Kaikki mitä sinun tulee tietää vihkisormuksista

Kosinta

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten. Anna mielikuvituksesi lentää ja luo oma muunnelmasi näiden esimerkkien pohjalta, joiden toivomme antavan sinulle luovia ideoita!

Teksti: Mari Kråkenes Loewen Kuvat: Adobestock.com

Kosia voi suuresti ja näyttävästi, tai hauskasti ja luovasti. Siihen voi liittyä kaikkea lemmikkieläimistä julkisuudenhenkilöihin ja perheenjäseniin, tai se voi tapahtua vain kahden kesken, täysin intiimisti ja henkilökohtaisesti. Millainen pari te olette ja mitä sinun kumppanisi arvostaisi eniten?

 

Vinkki:

Asenna piilokamera tai pyydä ystävää dokumentoimaan kosinta! Ajattele, kuinka ihanaa on saada kaikki ikuistettua ja voida katsoa tilanne uudestaan ja uudestaan!

 

Kosinta

Kosinta ajatuksen kera

Luo ensimmäiset treffinne uudestaan

Palaa takaisin siihen, mistä kaikki alkoi, ja muistele kaikkia hienoja asioita, joita olette yhdessä kokeneet!

Maalaa kuva

Käytä värikyniä ja valmista pieni taideteos kadulle tai seinälle, jonka ohi kuljette ”sattumalta” romanttisilla treffeillänne. Piirrä asioita, jotka symbolisoivat suhdettanne tai vain tervehdys, kuten ”Rakastan sinua, koska…”

Valokuvakollaasi

Täytä huone tai muu tapaamispaikkanne koko siltä ajalta ottamillanne kuvilla, jonka olette yhdessä viettäneet. Peitä seinät muistoilla, odota reaktiota ja polvistu. Ulkona kuvat voivat roikkua puissa tai ilmapalloissa, vain mielikuvitus on rajana.

Klassisen romanttinen kosinta

Kynttilänvalo on aina romanttista

Tee pimeään polku, jota valaiset kynttilät ja joka päättyy illalliskattaukseen tai lasilliseen samppanjaa kynttilöiden ympäröimänä.

Ravintolassa

Pyydä etukäteen henkilökuntaa saapumaan pöytäänne erityisen hienon jälkiruuan kanssa, jota koristavat ehkäpä tähtisadetikut? Kenties voit saada heidät myös soittamaan taustalla jonkin teille merkityksellisen kappaleen? Pyydä kokkia kirjoittamaan ”tuletko puolisokseni?” suklaakuorrutuksella lautaselle ja annoksen saavuttua pöytään, ota sormus esiin.

Kosinta

Luovat ratkaisut

Käytä kirjaimia

Kirjoita kysymys hiekkaan, lumeen, jääkaapin oveen tai pimeässä loistaviin tarroihin makuuhuoneen kattoon…ja odota reaktiota!

Suunnittele palapeli

Osta valmis palapeli ja uudelleen maalaa se tekstillä ”tuletko puolisokseni?” tai muulla vastaavalla viestillä. Tämä idea sopii parhaiten toteutettavaksi kotona tai viihtyisässä kahvilassa. Kun kumppanisi alkaa hahmottamaan palapelin viestiä, on aika esittää suuri kysymys.

Pitkä naru

Valmistele pieniä viestilappuja, jotka roikkuvat pitkään naruun ripustettuina. Naru voi kierrellä ympäri taloa tai ulkona niin, että sen päättymispäätä ei näe. Anna kumppanisi seurata narua ja lukea viesti toisensa jälkeen. Narun lopussa odotat tietysti SINÄ sormuksen ja suuren kysymyksen kanssa.

Lemmikki

Pyydä lemmikkisi apua sormuksen antamisessa!

Aarrejahti

Lähetä kumppanisi etsimään aarretta. Erityisen viihtyisän aktiviteetista tekevät pienet käsinkirjoitetut viestit, joihin olet merkinnyt suoritettavia tehtäviä ja pieniä vinkkejä, jotka johtavat seuraavalle viestille. Aarteenetsintä päättyy tietysti itse kosintaan. Aarrejahti voidaan toteuttaa kotona tai ympäri kaupunkia, sinä päätät mittakaavan.

Joulutunnelma

Tee adventtikalenteri, jossa on pieniä lahjoja tai romanttisia viestejä. Luukusta numero 24 löytyy tietenkin sormus!

Piilota sormus…

…kakkuun, pääsiäismunaan, lahjaan, tai kenties lumiukkoon?

Näyttävät kosinnat

 

Nosta suhteenne uusiin korkeuksiin

Mitä sanoisit kosinnasta kuumailmapallossa kaupungin yllä? Maailmanpyörän kyydissä, vuoren huipulla, pienessä lentokoneessa tai helikopterissa – nämä ovat myös esimerkkejä paikoista, joissa voit tehdä kosinnasta kirjaimellisesti KOHOKOHDAN.

 

Elokuvateatterimainos

Järjestä treffit elokuvateatteriin. Valmistele lyhyt ”mainosvideo” etukäteen, johon tallennat kosinnan. Pyydä elokuvateatterin henkilökunnalta etukäteen mahdollisuutta näyttää kosintavideo ennen elokuvaa!

Suuret eleet

Tee valtava banneri, jota voidaan vetää lentokoneen perässä tai vaikkapa ripustaa sillalle, jotta kaikki näkevät suuren kysymyksen.

Extremeä

Esitä kysymyksesi benjihypyn-, sukelluksen-, koskenlaskun- tai laskuvarjohypyn aikana.

Matkalla

Kosinta lentokoneessa

Pyydä lentoemäntää tai pilottia tekemään kuulutus (josta olet luonnollisestikin sopinut heidän kanssaan etukäteen). Saadessasi mikrofonin kysyt kysymyksen, jonka kaikki kuulevat kaiuttimista. Erityisen luovaa ja mukavaa on, jos laulat tai luet henkilökohtaisen lyhyen tekstin, joka päättyy suureen kysymykseen.

Pulloposti

Kirjoita romanttinen tervehdys suuren kysymyksen kera hienolle lapulle ja laita se kauniiseen pulloon. Sitten vain kävelette rannalla varmistaen, että kumppanisi löytää pullon! Valmistele loppuun romanttinen piknik auringonlaskun aikaan.

Reitin varrella

Oletteko lähdössä vaellukselle tai ehkäpä olette vuokranneet moottoripyörät lomanne ajaksi? Pyydä jotakuta piilottamaan sormus etukäteen, tai piilota se ennalta miettimääsi sopivaan pysähdyspaikkaan. On aina mukavaa, jos kaikki on hyvin valmisteltua. Kenties paikalle voidaan kattaa illallinen kahdelle, tai ehkäpä paikalle saapuu yllättäen paikallisia muusikoita?

Hotellissa

Anna hotellin henkilökunnan valmistella huoneenne sillä välin, kun olette uimassa tai katselemassa nähtävyyksiä. Palatessanne voi huone olla täynnä kukkia, kynttilöitä ja samppanjaa romanttisen musiikin soidessa taustalla.

 

Julkinen kosinta

 

Juhlat ystävien/perheen kanssa

Suunnittele juhlat perheen tai ystävien kesken ravintolaan. Kilistä lasin reunaa ja esitä kysymys ääneen, jotta kaikki kuulevat sen. Tämä voidaan suunnitella muiden vieraiden kanssa etukäteen tai antaa sen tulla yllätyksenä kaikille!

Pop-up juhlat

Pyydä läheisiäsi piiloutumaan sinne, missä aiot kosia, ja astua esiin kysymyksen esittämisen jälkeen  –  vastauksen toivottavasti ollessa KYLLÄ. Huom! Jos olet epävarma vastauksesta, voi tunnelma muuttua äkkiä epämukavaksi…

Pyydä apua muilta

Sovi ystäviesi kanssa, että he pitävät ylhäällä kylttejä, joista muodostuu lause ”Haluatko mennä naimisiin kanssani?”. Kylttiä kantavat ystävät voivat sitten ilmaantua paikalle yksitellen kävellessänne kauniilla kadulla, tai kenties jokainen heistä saapuu paikalle oman tekstillä kirjaillun ilmapallon tai lahjan kanssa samalla, kun te nautitte romanttista illallista?

 

Mitä kosinnan aikana tulisi sanoa?

Puhu sydämestäsi. Kerro miksi kosit ja mikä tekee kumppanistasi sen, jonka kanssa haluat jakaa elämäsi. Mitä rakastat tässä henkilössä ja suhteessanne? Älä tee puheesta liian pitkäveteistä. Puhe saa toki olla romanttinen, mutta pidä se kuitenkin yksikertaisena ja esitä kysymys selvästi. Mikäli vastaus on KYLLÄ, päätä kosinta halaukseen tai suudelmaan, ja aseta sormus sormeen.

Lue lisää

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Kaikki Fenian laboratoriotimanttikorut ovat valmistettu 18 karaatin kierrätyskullasta ja ne ovat täydellinen valinta, kun olet etsimässä timanttikorua kohtuulliseen hintaan.

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Ihana Keto on täydellinen sormus morsiamelle!

Kultaseppä Jussi Louesalmen ihastuttavassa Keto korumallistossa on toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormukseksi. Voit täydentää korutyyliäsi kauniilla korvakoruilla ja…

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Inspiroidu näistä kaiverrusvinkeistä!

Vihkisormukseen kaiverrettu piiloviesti on äärimmäinen tapa personoida jo yksilöllinen sormuksesi.

Suunnittele unelmasormuksesi

Tässä artikkelissa kerromme uniikkisormuksen suunnitteluprosessista sekä jaamme alan asiantuntijalta aiheesta saamiamme neuvoja.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Lue Lisää

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Lue Lisää

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Lue Lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Lue Lisää