20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

häävalokuvauksen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

 1. Aikataulu ei saa olla liian tiukka hääpäivänä

Keskustele häävalokuvaajan kanssa ennen kuin lyötte lukkoon hääpäivän lopullisen aikataulun. Valokuvaajalla on monta huomioitavaa asiaa, joista valaistus on keskiössä ja näin ollen tietyt ajankohdat ovat päivän aikana parempia valokuvauksen kannalta kuin toiset. Valokuvaaja omaa myös olennaista tietoa muun muassa siitä kuinka kauan muotokuvien ottaminen kestää.

 

 1. Pysykää sovitussa aikataulussa

Jotta valokuvaaja pystyy tekemään työnsä täydellisesti, tulee kaikkien pitää kiinni sovitusta aikataulusta. Mikäli saavutte 30 minuuttia myöhässä 90 minuutin muotokuvaukseen, saatatte pilata mahdollisuuden hyviin kuviin!

 1. Älkää antako turhien ihmisten osallistua kuvaukseen

Koittakaa välttää läheisten ja rakkaiden ihmisten läsnäoloa muotokuvauksessa. Yleisön läsnäolo edesauttaa harvoin luonnollisten ja rentojen valokuvien otossa.

 

 1. Kauneus ei ole aina objektiivista

Haluamasi poseeraus ei välttämättä ole kuvaajan toiveiden mukainen. Lähetä kuvaajalle ennen valokuvausta kuva itsestäsi, missä mielestäsi näytät hyvältä ja myös kuva, joka mielestäsi on epäonnistunut. Tällä tavoin autat kuvaajaa tuomaan esiin parhaat puolesi.

 

 1. Toisen valokuvaajan palkkaaminen

Kahden valokuvaajan palkkaaminen häiden ikuistamista varten on tietenkin kalliimpaa kuin yhden. Mutta mieti kahden valokuvaajan etua – näin saatte varmasti vangittua kaikki maagiset hetket.

 1. Joku joka organisoi perhepotretin kuvauksen

Oletko koskaan otattanut ryhmäkuvan/perhekuvan, joka kokonaisuudessaan on onnistunut? On mittaamattoman arvokasta ja hienoa, kun paikalla on joku, joka organisoi ryhmäkuvauksen. Pidä huolta, että tämä henkilö myös hakee seuraavan vuorossa olevan paikalle, jos kuvia tahdotaan ottaa kaikkien asianomaisten kanssa.

 

 1. Älä yritä tehdä kaikesta ”täydellistä”

Hyvien kuvien salaisuus on hauskuus ja rentous. Päästä irti itsekontrollista ja nauti päivästä ja valokuvauksesta.

 

 1. Ota muotokuvia sekä ennen vihkimistä että niiden jälkeen

Teidän kannattaa ottaa muotokuvia sekä ennen vihkimistä että niiden jälkeen. Valokuvauksessa ennen vihkimistä saatte ikuistettua ”ensimmäisen silmäyksen” nähdessänne toisenne hääpäivänä. Vihkimisen jälkeen otettujen kuvien hyvä puoli on se, että olette tuolloin paljon rennompia jännityksen kaikottua.

 

 1. Älä yritä poseerata liikaa

Oletko opetellut poseerauksia peilin edessä? Koita päästä niistä eroon, sillä teennäinen poseeraus näyttää usein harjoitellulta ja jäykältä. Koita rentoutua ja keskittyä nykyhetkeen.

 

 1. Älä viivyttele valokuvaajan varaamisessa

Monet valokuvaajat varataan useita kuukausia etukäteen. Pidä huolta, että saatte haluamanne valokuvaajan varaamalla hänet hyvissä ajoin.

 1. Älä toljota kameraan

Tietenkin on olemassa erilaisia hääkuvatyylejä ja te ehkä haluatte kuvan, jossa katseenne on kamerassa? Koittakaa kuitenkin välillä katsoa myös muualle. Unohtakaa kameran olemassaolo ja ihastukaa kameran vangitsemiin kauniin maagisiin hetkiin.

 

 1. Kirjoita lista asioista, joista et pidä

Esittele valokuvaajalle kuvia, joista et pidä. Kyseessä voi olla tietty asetelma, kuvakulma tai poseeraus. Miksi ottaa kuvia, joista et tule kuitenkaan pitämään?

 

 1. Älä valitse kuvaajaa, jonka kanssa ette tule toimeen

Pidä huolta, että valitsette kuvaajan, jonka kanssa tulette hyvin toimeen. Kaikki on paljon helmpompaa kun puhutte samaa kieltä ja ymmärrätte toisianne.

 

 1. Älkää ohittako kihlajaiskuvia

On monia hyviä puolia tavata valokuvaaja kuukausia ennen häitä. Hän voi tuolloin ottaa teistä kihlajaiskuvia ja tilaisuus on mitä mainioin oppia tuntemaan valokuvaaja ja harjoitella kuvattavana olemista.

 

 1. Ammattikuvaajan palkkaaminen

Budjettia suunnitellessa saattaa tuntua houkuttelevalta pyytää järjestelmäkameran omistavaa sukulaista tai ystävää kuvaamaan häissä. Mutta älä sorru tähän! Ammattitasoisen häävalokuvaajan palkkaaminen on mittaamattoman arvokas ja elinikäinen sijoitus.

 1. Tietyn trendin seuraaminen

Ehkä nyt on trendikästä ottaa kaikki kuvat yläviistosta tai mustavalkoisena? Yhden trendin seuraaminen on täysin OK, niin kauan kun otetaan muunkinlaisia kuvia. Se mikä nyt toimii ei välttämättä toimi enää viiden vuoden päästä ja tämän takia on kivaa, että päivästä on otettu paljon erilaisia kuvia.

 

 1. Yksityiskohtien unohtaminen

Pyydä valokuvaajaa ikuistamaan kaikki hääpäivän yksityiskohdat, ei ainoastaan ihmisiä. Lähikuvat kattauksesta, juhlatilasta ja sormuksista auttavat teitä muistamaan kokonaisuuden jälkeen päin.

 

 1. Liika on aina liikaa

Jos valokuvaaja ottaa satoja erilaisia versioita perhekuvasta, pyydä häntä näyttämään teille vain ne parhaat. Kokenut ammattivalokuvaaja tietää mikä toimii ja karsii etukäteen parhaimmat valokuvat teille nähtäväksi.

 

 1. Pelkän muotokuvan valokuvaaminen

Tehän tiedätte ne kauneimmat näkemänne häävalokuvat? Nämä kuvat on otettu todennäköisesti valokuvaajan toimesta, joka on seurannut paria koko päivän ajan. Tämä on tietenkin budjettikysymys. Mutta palkkaamalla valokuvaajan koko päiväksi, saatte ikuistettua jokaisen tärkeän hetken – jokaisen hetken morsiamen kampauksen viimeistelystä hääkakun leikkaukseen.

 

 1. Hymyilemättömyys ja alas luotu katse

Tottakai sitä jännittää häitä edeltävinä tunteina. Mutta muista pitää katse ylhäällä ja hymyillä. Ei ole mitään kamalampaa kuin valokuvaaja, joka joutuu kuvaamaan kirkkoon matkaavaa seuruetta, jonka jokainen jäsen tuijottaa lattiaa tiukan ja hermostuneen näköisenä.

Lue lisää

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Kauniita painotuotteita häihin!

Anna näiden kauniiden hääkutsujen ja muiden häiden painotuotteiden inspiroida sinua!

Nämä perinteet olemme maahantuoneet USAsta

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia amerikkalaisia hääperinteitä, jotka ovat tulleet jäädäkseen.

Miten laatia henkilökohtainen vihkivala?

Toisilleen hääpäivänä lausuttavat, itse laaditut vihkivalat ovat henkilökohtainen, romanttinen ja intiimi tapa huomioida tulevaa puolisoa.

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Lue Lisää

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Lue Lisää

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Lue Lisää

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Lue Lisää

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Lue Lisää

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Lue Lisää