20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

häävalokuvauksen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

 1. Aikataulu ei saa olla liian tiukka hääpäivänä

Keskustele häävalokuvaajan kanssa ennen kuin lyötte lukkoon hääpäivän lopullisen aikataulun. Valokuvaajalla on monta huomioitavaa asiaa, joista valaistus on keskiössä ja näin ollen tietyt ajankohdat ovat päivän aikana parempia valokuvauksen kannalta kuin toiset. Valokuvaaja omaa myös olennaista tietoa muun muassa siitä kuinka kauan muotokuvien ottaminen kestää.

 

 1. Pysykää sovitussa aikataulussa

Jotta valokuvaaja pystyy tekemään työnsä täydellisesti, tulee kaikkien pitää kiinni sovitusta aikataulusta. Mikäli saavutte 30 minuuttia myöhässä 90 minuutin muotokuvaukseen, saatatte pilata mahdollisuuden hyviin kuviin!

 1. Älkää antako turhien ihmisten osallistua kuvaukseen

Koittakaa välttää läheisten ja rakkaiden ihmisten läsnäoloa muotokuvauksessa. Yleisön läsnäolo edesauttaa harvoin luonnollisten ja rentojen valokuvien otossa.

 

 1. Kauneus ei ole aina objektiivista

Haluamasi poseeraus ei välttämättä ole kuvaajan toiveiden mukainen. Lähetä kuvaajalle ennen valokuvausta kuva itsestäsi, missä mielestäsi näytät hyvältä ja myös kuva, joka mielestäsi on epäonnistunut. Tällä tavoin autat kuvaajaa tuomaan esiin parhaat puolesi.

 

 1. Toisen valokuvaajan palkkaaminen

Kahden valokuvaajan palkkaaminen häiden ikuistamista varten on tietenkin kalliimpaa kuin yhden. Mutta mieti kahden valokuvaajan etua – näin saatte varmasti vangittua kaikki maagiset hetket.

 1. Joku joka organisoi perhepotretin kuvauksen

Oletko koskaan otattanut ryhmäkuvan/perhekuvan, joka kokonaisuudessaan on onnistunut? On mittaamattoman arvokasta ja hienoa, kun paikalla on joku, joka organisoi ryhmäkuvauksen. Pidä huolta, että tämä henkilö myös hakee seuraavan vuorossa olevan paikalle, jos kuvia tahdotaan ottaa kaikkien asianomaisten kanssa.

 

 1. Älä yritä tehdä kaikesta ”täydellistä”

Hyvien kuvien salaisuus on hauskuus ja rentous. Päästä irti itsekontrollista ja nauti päivästä ja valokuvauksesta.

 

 1. Ota muotokuvia sekä ennen vihkimistä että niiden jälkeen

Teidän kannattaa ottaa muotokuvia sekä ennen vihkimistä että niiden jälkeen. Valokuvauksessa ennen vihkimistä saatte ikuistettua ”ensimmäisen silmäyksen” nähdessänne toisenne hääpäivänä. Vihkimisen jälkeen otettujen kuvien hyvä puoli on se, että olette tuolloin paljon rennompia jännityksen kaikottua.

 

 1. Älä yritä poseerata liikaa

Oletko opetellut poseerauksia peilin edessä? Koita päästä niistä eroon, sillä teennäinen poseeraus näyttää usein harjoitellulta ja jäykältä. Koita rentoutua ja keskittyä nykyhetkeen.

 

 1. Älä viivyttele valokuvaajan varaamisessa

Monet valokuvaajat varataan useita kuukausia etukäteen. Pidä huolta, että saatte haluamanne valokuvaajan varaamalla hänet hyvissä ajoin.

 1. Älä toljota kameraan

Tietenkin on olemassa erilaisia hääkuvatyylejä ja te ehkä haluatte kuvan, jossa katseenne on kamerassa? Koittakaa kuitenkin välillä katsoa myös muualle. Unohtakaa kameran olemassaolo ja ihastukaa kameran vangitsemiin kauniin maagisiin hetkiin.

 

 1. Kirjoita lista asioista, joista et pidä

Esittele valokuvaajalle kuvia, joista et pidä. Kyseessä voi olla tietty asetelma, kuvakulma tai poseeraus. Miksi ottaa kuvia, joista et tule kuitenkaan pitämään?

 

 1. Älä valitse kuvaajaa, jonka kanssa ette tule toimeen

Pidä huolta, että valitsette kuvaajan, jonka kanssa tulette hyvin toimeen. Kaikki on paljon helmpompaa kun puhutte samaa kieltä ja ymmärrätte toisianne.

 

 1. Älkää ohittako kihlajaiskuvia

On monia hyviä puolia tavata valokuvaaja kuukausia ennen häitä. Hän voi tuolloin ottaa teistä kihlajaiskuvia ja tilaisuus on mitä mainioin oppia tuntemaan valokuvaaja ja harjoitella kuvattavana olemista.

 

 1. Ammattikuvaajan palkkaaminen

Budjettia suunnitellessa saattaa tuntua houkuttelevalta pyytää järjestelmäkameran omistavaa sukulaista tai ystävää kuvaamaan häissä. Mutta älä sorru tähän! Ammattitasoisen häävalokuvaajan palkkaaminen on mittaamattoman arvokas ja elinikäinen sijoitus.

 1. Tietyn trendin seuraaminen

Ehkä nyt on trendikästä ottaa kaikki kuvat yläviistosta tai mustavalkoisena? Yhden trendin seuraaminen on täysin OK, niin kauan kun otetaan muunkinlaisia kuvia. Se mikä nyt toimii ei välttämättä toimi enää viiden vuoden päästä ja tämän takia on kivaa, että päivästä on otettu paljon erilaisia kuvia.

 

 1. Yksityiskohtien unohtaminen

Pyydä valokuvaajaa ikuistamaan kaikki hääpäivän yksityiskohdat, ei ainoastaan ihmisiä. Lähikuvat kattauksesta, juhlatilasta ja sormuksista auttavat teitä muistamaan kokonaisuuden jälkeen päin.

 

 1. Liika on aina liikaa

Jos valokuvaaja ottaa satoja erilaisia versioita perhekuvasta, pyydä häntä näyttämään teille vain ne parhaat. Kokenut ammattivalokuvaaja tietää mikä toimii ja karsii etukäteen parhaimmat valokuvat teille nähtäväksi.

 

 1. Pelkän muotokuvan valokuvaaminen

Tehän tiedätte ne kauneimmat näkemänne häävalokuvat? Nämä kuvat on otettu todennäköisesti valokuvaajan toimesta, joka on seurannut paria koko päivän ajan. Tämä on tietenkin budjettikysymys. Mutta palkkaamalla valokuvaajan koko päiväksi, saatte ikuistettua jokaisen tärkeän hetken – jokaisen hetken morsiamen kampauksen viimeistelystä hääkakun leikkaukseen.

 

 1. Hymyilemättömyys ja alas luotu katse

Tottakai sitä jännittää häitä edeltävinä tunteina. Mutta muista pitää katse ylhäällä ja hymyillä. Ei ole mitään kamalampaa kuin valokuvaaja, joka joutuu kuvaamaan kirkkoon matkaavaa seuruetta, jonka jokainen jäsen tuijottaa lattiaa tiukan ja hermostuneen näköisenä.

Lue lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Lue Lisää

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Lue Lisää

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Lue Lisää

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Lue Lisää

Varmista hääkuvien onnistuminen

Suuri päivänne tallentuu ikuisesti hääkuviinne, joten valokuvaaja kannattaa valita huolella. Huomio valokuvaajan tyyli ja teidän keskinäinen henkilökemianne, niin voitte saada…

Lue Lisää

Löydä hääkuvaajasi

Pidä huoli, että hääpäivänne ikuistaa ammattivalokuvaaja. Alla olemme listanneet lahjakkaita hääkuvaajia ympäri Suomen, juuri teitä varten.

Lue Lisää