Haaveena omat Bridgerton-häät!

Bridgerton-häät, koristeet

Oletko yhtä iso Bridgerton-fani kuin me? Romantiikkaa, pastellivärejä, tyylikästä muotia, ylellistä tunnelmaa ja 1800-luvun historiaa Englannista. Kuulostako unelmahäiltäsi?

Teksti: Kristin Hassellind | Kuvat: Adobestock ja tuottajat

Netflixissä ensiesityksensä 2020 saaneesta Bridgertonista on tullut maailmanlaajuinen menestyssarja. Sarja käsittelee 1811 alkanutta ns. Regency-aikakautta, joka tunnetaan eleganssistaan ja mielekiintoisista avauksista taiteen ja arkkitehtuurin saralla. Tämän ajan muoti sai vaikutteita kreikkalaisen ja roomalaisen maailman ihanteista, sekä inspiraatiota renessanssiajan kauniista linjoista. Naiset suosivat pukeutumisessaan korkeaa vyötäröä, kapeaa siluettia, syvää kaula-aukkoa, pitsiä, laskostuksia, pitkiä hihoja tai lyhyitä puhvihihoja. Silkki- ja satiinikankaat nousivat suosioon kuin myös vaaleat värit ja kuviot.  

Yläluokan selkeät säännöt ja etiketti koski myös pukeutumista. Sosiaalisen aseman kannalta oli ratkaisevaa, että tiesi miten tiettyyn tilaisuuteen tuli pukeutua. Jokaiselle sesongille oli muodollinen ohjeistus siitä, miten pukeutumista tuli sopeuttaa tilaisuuden, vuodenajan, ajankohdan ja paikan mukaan. Vaikkakaan Bridgerton ei historiallisesti ole täysin korrekti, luo se kuitenkin kuvan siitä millaista yläluokan elämä 1800-luvulla oli. Bridgerton-teema sopii sinulla joka suunnittelet häihisi romanttista ja klassista tunnelmaa ylellisin yksityiskohdin, lisättynä historian havinalla. Jatka siis lukemista jos ajatuksissasi on Bridgertonista inspiraationsa saava hääjuhla!

Mahtava juhlapaikka

Juhlapaikan valinta ja varaaminen on yksi ensimmäisistä, häihin liittyvistä asioista joka sinun tulee hoitaa. Jos haluaa uskottavasti tuoteuttaa Bridgerton-tyyliä, on hääjuhla luonnollisesti järjestettävä Englannissa. Pohjoismaista löytyy kuitenkin myös useita luksuspaikkoja joissa voi loihtia aidon Bridgerton-tunnelman. Näissä majesteettisissa paikoissa järjestetään usein tanssiaisia ja banketti-illallisia, joten sarjassa tärkeässä osassa oleviin musiikkiin ja tanssiin panostaminen onnistuu.

Sekä Suomesta, Ruotsista että Tanskasta löytyy useita upeita linnoja ja kartanoita joissa on upeat juhlatilat. Brigertonille tyypilliset pastellisävyt sopivat täydellisesti suuriin, valoisiin saleihin.

Kutsut

Mitä etukäteisodotuksia vierailla on? Hienot kutsukortit antavat esimakua siitä, mitä hääjuhlalta voi odottaa. Jos olet päättänyt pitää Bridgerton-häät, käytä pastellivärejä kuten vaaleanpunaista, lilaa ja sinisen eri sävyjä yhdistettynä kultaisiin yksityiskohtiin. Käytä paljon kukkia sekä kutsussa että itse hääjuhlassa.

Koristeet

Mitä tulee koristeiden värimaailmaan, oli kyseisen aikakauden teemaväri Regency blue – kaikkialla näkynyt, vaaleansininen sävy. Tämä pehmeä ja kaunis pastellisävy antaa viileän ja hillityn vaikutelman. Sinisen sävyn voi sisällyttää koristeisiin monin tavoin. Voit käyttää sinistä pöytäliinaa ja pieniä sinisiä lasivaaseja valkoisin, vaaleanpunaisin ja sinisin kukin. Voit myös valita pastellinsiniset servetit ja hopeakyntteliköt sinisin kynttilöin. Voit koristella tilaa käsinkirjoitetuin, romanttisin sitaatein – persoonallinen tapa jota vieraat varmasti arvostavat.

Morsiuspuku

Valitessasi Bridgerton-häihisi pukua, pidä mielessä vintagetyyli johon kuuluu röyhelöt, korsetit, pitsi, empirevyötärö ja helmikorut. Läpinäkyvät pitsihansikkaat ovat myös paikallaan! Kun kävelet kirkonkäytävää tai punaista mattoa pitkin, saat olla sekä erittäin suloinen että tyylikäs.

Regency-aikakaudella valkoiset morsiuspuvut eivät olleet tavallisia, vaan vaaleat sävyt ja kuviolliset kankaat olivat etusijalla. 1800-luvun alussa keltainen oli erittäin suosittu väri. Myös vaalean sinisen, vihreän ja roosan sävyt olivat naisten suosiossa. Jos valitset Bridgerton -teeman sinulla on värin suhteen monta vaihtoehtoa, mutta voit luonnollisesti myös päätyä valkoiseen pukuun, jos se on unelmasi.

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman. >>

Miehen puku

Bridgerton-häissä sulhanen voi pukeutua siniseen tai harmaaseen smokkiin, yhdistettynä vaaleansinisiin, -punaisiin tai -liloihin, valitun väripaletin mukaisiin asusteisiin. Värejä voi käyttää solmiossa tai puvun kaulukseen kiinnitettävässä, morsiuskimpun kanssa yhteensopivassa kukkavieheessä.

Jos haluat tarkan kopion sarjan tyylistä, osta englantilainen, musta frakki samettikauluksin, silkkiliivein ja kultaisin kalvosinnapein. Viimeistele mielellään kokonaisuus silkkihansikkailla ja mustalla hatulla.

Wilvorst-tziacco

Kaasot

Oletko pyytänyt lähimpiä ystävättäriäsi toimimaan kaasoina? Pue heidät yhteensopiviin, värikkäisiin pukuihin. Mintunvihreä, laventeli, koralli, pastellinsininen ja vaaleanpunainen ovat pehmeitä sävyjä jotka sulautuvat helposti tilan muihin yksityiskohtiin. Vaihtoehtoisesti voit valita hääjuhlaa piristämään voimakkaita värejä kuten sinapinkeltainen, lila tai turkoosi. Puvut saavat olla pitkiä mutta hillittyjä, jotta ne eivät vie huomiota morsiamelta.

Afternoon Tea

Apertiivin ja seurustelun jälkeen, tarjoile mielellään aito, brittiläinen soiré, johon kuuluu iltapäivätee ja kevyttä ajanvietettä. Tämä on 1800-luvulla alkunsa saanut brittiläinen perinne. Aidon, englantilaisen teen kanssa voit tarjoilla tuoreita sconeseja, pieniä voileipiä, keksejä hillon kera, makroneja tai muita pieniä, makeita leivoinnaisia. Tämä on myös hyvä ajankohta tarjoilla hääkakku, josta saatte samalla kauniita, valoisia kuvia joita ihastella lämmöllä hääpäivän jälkeen. Äläkä unohda vihkimisen jälkeen vieraiden ihastukseksi rakennettavaa samppanjatornia!

Bridgerton-häät, Klassinen musiikki

Morsiuskimppu

Morsiuskimppuun on hyvä valita kevätkukkia romanttisin pastellivärein. Kuten Bridgerton -sarjassa, panosta suurikokoisiin ja tilaa vieviin kukkakoristeisiin joilla saat luotua häihisi romanttisen tunnelman. Yhteensopivia kukkia ovat esimerkiksi valkoiset ruusut, vaaleanpunaiset pionit, siniset hortensiat, leinikit ja mahdollisesti tulppaanit ja törmäkukat. Kysy floristiltasi neuvoa mitä kukkia ja värejä on tarjolla pastellinsävyisen ja romanttisen kimpun tekoon.

Bridgerton-häät, morsiuskimppu

Hääkakku

Kun on aika valita hääkakku, muista romanttiset koristeet, eloista kukat ja rokokootyyli. Klassinen hääkakku pyöreine, valkoisine muotoineen on nykyään tavallisin valinta, mutta teemahäissä vain mielikuvituksesi on rajana. Aidon Bridgerton-tyylin mukaisesti monet valitsevat kakkuun sinisen, vaaleanpunaisen ja vihreän eri sävyjä ja koristeiksi helmiä tai kullanvärisiä yksityiskohtia.

Klassinen musiikki

Mitä onkaan häät ilman musiikkia ja tanssia? Jos haluatte aidot Bridgerton-häät, ette saa unohtaa valssia ja katrillia. Spotifysta löytyy kaikki sarjassa esitetyt kappalleet. Katen ja Anthonyn välinen, toisen kauden ensimmäinen tanssi oli Vitamin String Quartetin esittämä ‘Dancing On My Own’. He esittävät klassisin soittimin coverversioita tunneituista pop- ja rockkappaleista. Jos rakastat perinteitä, soita häissäsi klassista musiikkia ja mikäli haluat panostaa todella suuresti, palkkaa jousikvartetti soittamaan sarjan tunnetuimmat kappaleet. Tämä takaa vieraille unohtumattoman kokemuksen! 

Bridgerton-häät, Klassinen musiikki

Lue lisää

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin korut tekevät edelleen vaikutuksen!

Kauniita painotuotteita häihin!

Anna näiden kauniiden hääkutsujen ja muiden häiden painotuotteiden inspiroida sinua!

Nämä perinteet olemme maahantuoneet USAsta

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia amerikkalaisia hääperinteitä, jotka ovat tulleet jäädäkseen.

Haaveena omat Bridgerton-häät!

Romantiikkaa, pastellivärejä, tyylikästä muotia, ylellistä tunnelmaa ja 1800-luvun historiaa Englannista. Kuulostako unelmahäiltäsi?

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Kukkatrendit

Keskustelimme floristi Sara-Lisa Ludvigssonin kanssa voidaksemme kertoa sinulle vuoden kukkatrendit ja sen, mitä on tärkeää ottaa huomioon kukkia valittaessa.

Tarjoa persoonallinen alkumalja

Haluatko tarjota juhlavan vai persoonallisen tervetulomaljan? Tässä muutama ajaton klassikko.

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Avioliitto näkyvissä!

Häiden suunnittelu on kuin merellä seilaamista – toisinaan myrskyää ja paiskitaan töitä, toisinaan otetaan vain rennosti ja nautitaan kyydistä.

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Häämenu – trendit vuodelle 2022!

Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.

Kukat tekevät juhlan

Millaiset ovat tämän hetken hääkukkatrendit? Millaisia mahdollisuuksia kukkien käyttö juhlassa antaa?

Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!

Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Näin löydät oikean hääjuhlapaikan

Hääsuunnittelun ensimmäisiä kohtia on löytää täydellinen paikka hääjuhlien järjestämiseen.

Hääkakku, jälkiruoka tai jokin muu?

Monet hääparit miettivät tarjotako hääaterian yhteydessä hääkakkua vai jälkiruokaa. Tai mahdollisesti molempia?

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

Miten valita sopiva juoma hääaterialle?

Juoma on keskeinen tekijä niin tervetulomaljassa, aterialla ja juhlinnan lomassa.

Mikrohäät = Makroelämys!

Mitä voit odottaa vuoden ”less is more” -tyyliltä kun kyseessä on häät.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Häämalja

Perinteinen häämalja koostuu samppanjasta ja pienestä purtavasta, mutta tässä artikkelissa annamme muutaman uuden vinkin ja idean!

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Koristele kukkasin

Morsiamen to do -listan kärkipäästä löytyy morsiuskimpun valinta, mutta kukkaloistoa voi hyödyntää hääjuhlassa monin muinkin tavoin.

Hääruokailun trendit

Miltä näyttää hääpäivällinen vuonna 2020? Mitkä maut ovat sesongin suosituimpia? Valitako kolmen ruokalajin päivällinen vai perinteinen buffet?

Kaikki mitä sinun tulee tietää hääkakuista

Monien toiveena on luoda kondiittorin kanssa hääkakku, joka ulkonäöltään, maultaan ja muodoltaan saa kaikki vieraat ihastelemaan yhteen ääneen. Mutta mitkä…

Minkä hääkakun valitsette?

Hääkakun valinta on ehkä kaikista kivoin osuus hääsuunnittelussa. Mutta minkälaisia makuja kannattaa valita ja mitä asioita tulee huomioida unelmakakkunne tilauksen…

Trendit printeissä ja koristeissa

Vieraiden hääkokemus alkaa heidän saadessaan kutsukortin ja juuri kutsukortti asettaa koko hääjuhlien tunnelman ja luo odotuksia.

Luo oikeanlaista tunnelmaa hääjuhlaan

Monille hääpareille musiikki on olennainen osa hääjuhlaa, sillä se luo halutun tunnelman ja on monesti merkittävä osa illan viihdytysohjelmaa. Mutta…

Vihkiminen Offline, hääjuhlat Online

Sosiaalisten medioiden hyödyntäminen oikealla tavalla voi vaikuttaa positiivisesti häihinne.

Lisää koristeita

Mekko on valittu, sormukset ostettu ja vihkipaikka sekä juhlatila varattu. Häiden lähtölaskenta on alkanut ja on aika keskittyä yksityiskohtiin.

Morsiuskimppu

Morsiuskimppu on tärkeä osa häälookkiasi. Osaksi asuasi valitsemasi kimppu kertoo siitä, millaista tyyliä lookissasi haet. Haastattelimme taitavaa floristia ja hääkimppujen…

Tervetuloa pöytään!

Nykyään on tavallisinta, että hääaterialle katetaan useita pieniä pyöreitä pöytiä. Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että tavallisin vaihtoehto on juhliin…

Näin saat onnistuneet polttarit!

Täydellisten polttareiden suunnittelu voi olla sekä stressaavaa että aikaa vievää. Erityisen vaikeaa voi olla suunnittelun aloittaminen. Lue tästä vinkkejä ja…

Hääkakun seuraksi

Hääkakku on monille meistä itsestään selvä osa hääjuhlia. Mutta sille on myös vaihtoehtoja, vai pitäisikö sanoa täydennyksiä.

Aika valita morsiuskimppu

Morsiuskimpun sisällön valinta on jännittävä osa hääsuunnittelua. Häät ja Juhlat -lehti antaa sinulle vinkkejä ja neuvoja kuinka sinun kannattaa toimia…

Valloittava Mustion Linna

Häät ja Juhlat -lehti haastatteli Mustion Linnan Christine Linderiä, joka toimii linnalla Manager Directorin roolissa. Mitä kaikkea linna pitääkään sisällään…

Korista pöytä hääateriaa varten!

Hääateria on niin paljon enemmän kuin pelkkä illallinen. Se luo perustan upealle hääjuhlalle ja useille mukaville tunneille rakkaiden ja läheisten…

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Inspiraatiota boho-morsiamelle

Me yhdessä Adorn Invitationsin kanssa esittelemme teille tämän kauniin laventelintuoksuisen ja boheemin kuvasarjan. Kuvasarjan taustalla oli ajatus luoda jotain rohkeaa…

Hääsuunittelijoilla on nyt oma yhdistys!

Suomessa ei ole varsinaista hääsuunnittelijan ammattiluokkaa. Myös ammatillinen koulutus puuttuu alalta kokonaan ja oppilaitokset tekevät tutkimuksia alasta, vaikka hääsuunnittelijan ammatti…

Korkealaatuinen hääpalvelukonsepti

Finlandia-talo lanseeraa korkealaatuisen hääpalvelukonseptin, joka mahdollistaa häätilaisuuden viemisen askelta pidemmälle ja unelmien hääpäivän upeissa puitteissa keskellä Helsinkiä. Tyylikäs palvelukonsepti on…

Hääkenraalista vastaukset kysymyksiinne

Ensimmäinen Hääkenraali -tapahtuma järjestettiin vuonna 2010. Vastaavaa häätapahtumaa Janne-Caro Pykälä Parone Designista on toteuttanut mm. Astoria Salissa ja G18 Juhlasalissa…

Suomen Häämessujen tunnelmia

Suomen Häämessut Jyväskylässä olivat yleisömenestys. Yhden päivän aikana lukuisat avioparit pääsivät nauttimaan messutunnelmasta, tietoiskuista, upeista näytteilleasettajista sekä muotinäytöksistä.

Farm to Table -inspiraatiokuvat

Koko idea kuvauksiin lähti kauniilta hevostilalta Kangasalta, jossa saimme kunnian vierailla. Tila oli erittäin hyvin hoidettu ja kauniit vanhat tammet…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin korut tekevät edelleen vaikutuksen!

Lue Lisää

Kauniita painotuotteita häihin!

Anna näiden kauniiden hääkutsujen ja muiden häiden painotuotteiden inspiroida sinua!

Lue Lisää

Haaveena omat Bridgerton-häät!

Romantiikkaa, pastellivärejä, tyylikästä muotia, ylellistä tunnelmaa ja 1800-luvun historiaa Englannista. Kuulostako unelmahäiltäsi?

Lue Lisää