Lisää koristeita

Lisää koristeita

Mekko on valittu, sormukset ostettu ja vihkipaikka sekä juhlatila varattu. Häiden lähtölaskenta on alkanut ja on aika keskittyä yksityiskohtiin.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock

Mitä ruokia tarjoillaan, minkälaista ohjelmaa juhlassa esitetään ja ennen kaikkea; miltä haluatte juhlatilan näyttävän? Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja neuvoja kuinka luoda taianomainen juhlapaikka.

Juhlatilan koristelu on jännittävää. Voitte antaa luovuudelle vallan, kun lähdette toteuttamaan hääteemaanne. Oikeiden apuvälineiden kanssa on helppo tehdä juhlatilasta teidän näköisenne ja näyttää vieraille, keitä te oikeasti olette. Ennen koristeluiden aloittamista on tietenkin tärkeää keskustella juhlapaikan omistajan kanssa siitä mikä on mahdollista ja sallittua.

Kattaus

Jos häillänne on teema, kannattaa sitä ilmentää myös kattauksessa. Kannattaa tiedustella juhlapaikalta minkälainen tai minkälaisia astiastoja heillä on tarjolla. Ehkä haluatte yhdistää useita erilaisia astiastoja kattauksessa? Haluatteko kattaukseen jonkin väriteeman vai tyylipuhtaan valkoisen pohjan? Kauniin astiaston lisäksi kannattaa koristaa pöytä asioilla, joista pidätte. Kukkia, konfettia, paikkakortteja, koriste-esineitä ja kynttelikköjä. Kannattaa koristaa pöytä sekä leveys- että korkeussuunnassa, jotta pöydästä tulee elävämmän näköinen.

Lisää koristeita

Roikkuvat koristeet

Nykyään on lähes pakollista koristaa juhlatila seinistä ja katosta roikkuvilla koristeilla oikean tunnelman luomiseksi. Erilaisia vaihtoehtoja tulee koko ajan lisää ja viirit ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan. Viirejä on aikaisemmin nähty ainoastaan lastenjuhlien koristeena, mutta nyt niitä nähdään koristuksena myös hienoimmissa tilaisuuksissa. Somista tila myös ilmapalloilla, roikkuvilla pom pomeilla ja muilla tyyliinne sopivilla koristeilla.

Lisää koristeita

Painotuotteet

Painotuotteissa, kuten kutsuissa, paikkakorteissa, ruokalistoissa ja kiitoskorteissa voi olla tietty yhtenäinen teema, monogrammi tai tyyli. Persoonallisten painotuotteiden teettäminen on sekä hauska että koristeellinen lisä hääjuhlaan. Tänä päivänä monet yritykset tarjoavat kauniita painotuotteita ja teidän on mahdollista valita joko valmiista malleista tai suunnitella omat painotuotteenne ja monogramminne halutessanne. Harkitse yksityiskohtia tarkoin, sillä ne luovat kokonaisuuden.

Lisää koristeita

Seinät

Toisinaan on helppo unohtaa seinien koristelu ja jättää ne alastomiksi ja paljaiksi muiden paikkojen ollessa värikkäiden koristeiden peitossa. Ripusta seinille hauskoja valokuvia ja luo hauska kuvausseinä, jota vasten vieraat voivat ottaa perinteisiä Instagram-kuvia tai miksette loisi kokonaista kukkaseinää? Ainoastaan mielikuvitus on rajana!

Lisää koristeita

Tyyli sesongin mukaan

Kukat ja vehreys ovat monille tärkeä osa onnistunutta hääjuhlaa ja kannattaakin valita kukat sesongin mukaan juhlatunnelmaa luomaan. Usein juhlissa hyödynnetään sesongin tarjontaa ja kesällä nähdään enemmän pioneja ja talvella kuusenoksia ja eläviä kynttilöitä. Luonnon kutsuminen vieraaksi hääjuhliin näyttää olevan uskomattoman iso trendi vuonna 2018. Ajattele puutarhajuhlia ja pistä juhlatilasi kukkimaan ja vihertämään kuin kesäpuutarha kaikessa loistossaan. Mikäli juhlat järjestetään ulkotiloissa, kannattaa valaista puut ja puskat ja tehdä niistä osa juhlatilaa. ”Less is more” ei ole nyt mottona – lisää lisää kukkia!

Lisää koristeita

Häät ja Juhlat -lehden 3 parasta neuvoa

– Suunnittele tarkasti kattaus, koristelu ja juhlatila hyvissä ajoin ja pidä huolta, että näihin osa-alueisiin on varattu rahaa budjetista. Sijoita sekä aikaa että rahaa juhlaan, jotta siitä tulee ikimuistoinen.

– Hanki apukäsiä. Joissain juhlatiloissa on henkilökuntaa apuna, mutta yhtä usein saa itse hoitaa koko koristelun. Pyydä ystäviä ja tuttuja apuun – monien mielestä on kiva olla apuna ja osana häiden järjestelyä.

– Mielestämme kattauksesta ja koristeluista voi ja kannattaa tehdä mahdollisimman persoonallisen näköiset. Antakaa tyylinne näkyä! Kattaus ja koristeet voivat olla selkeitä ja juhlallisia tai romanttisia ja boheemeja. Tee tunnelmataulu, johon liität erilaisia värisävyjä, materiaaleja, kasveja ja inspiraatiokuvia. Kannattaa hyödyntää Pinterestiä, lehtiä sekä internetiä ja kerätä yhteen sinua inspiroivia asioita. Älä mieti miltä kattauksen ”pitäisi” näyttää, vaan valitse osaset sydämen ja tuntemusten avulla. Ja muista; aina voi palkata ammattilaisen apuun ja pyytää häneltä fiksuja neuvoja tarvittaessa.

Lue lisää

Miten laatia henkilökohtainen vihkivala?

Toisilleen hääpäivänä lausuttavat, itse laaditut vihkivalat ovat henkilökohtainen, romanttinen ja intiimi tapa huomioida tulevaa puolisoa.

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Haaveena omat Bridgerton-häät!

Romantiikkaa, pastellivärejä, tyylikästä muotia, ylellistä tunnelmaa ja 1800-luvun historiaa Englannista. Kuulostako unelmahäiltäsi?

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Vuoden 2025 häämuoti

Miltä näyttää tulevaisuuden häämuoti? Osallistuimme European Bridal Week -messuille ja saimme tutustua uusiin mallistoihin, joita esittelivät häämerkit kautta maailman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Trendejä catwalkilta

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia näistä trendeistä, joista Bridal Week -tapahtumaan osallistuneet saivat esimakua ja joita tulemme taatusti näkemään lisää vuoden…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

80-luku on tullut takaisin!

Tässä listaamme 80-luvun 8 suurta trendiä, jotka nyt tulevat takaisin nykypäivän hääpuvuissa.

Mitä sinulla on morsiuslaukussasi?

Useimmat valitsevat hääpäiväkseen pienen morsiuslaukun, jossa on joitain päivän aikana tarvittavia esineitä. Mutta mitä asioita morsiuslaukussa pitäisi olla?

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Haluatko morsiushunnun?

Morsiushuntu voi olla kaunis ja ainutlaatuinen yksityiskohta hääpuvussasi. Se voi olla joko pitkä tai lyhyt, koristeilla tai ilman.

Vaihtoehtoinen ”twist” hääpuvussa

Tämän päivän modernissa maailmassa vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä voit valita hääpäiväsi asuksi.

LILLYn häämuoti vuodelle 2024

Tutustu LILLYn uuteen vuoden 2024 häämallistoon. Sano ’tahdon’ rakkaudelle ja romanttisten hääjuhlien morsiustyyleille!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin

Jotta välttyisit kaikilta ostosmokilta, esittelemme tässä Zazabella-hääpukujen myyntiammattilaisten 10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin.

Kauniit kynnet hääpäivään

Ranskalainen manikyyri, liukuvärjäys vai lempivärillä lakatut kynnet? Huolitellut ja kauniit kädet ovat hyvinvoivat ja näyttävät upealta hääkuvissa. Muista huoltaa kyntesi…

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Haaveena omat Bridgerton-häät!

Romantiikkaa, pastellivärejä, tyylikästä muotia, ylellistä tunnelmaa ja 1800-luvun historiaa Englannista. Kuulostako unelmahäiltäsi?

Lue Lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Lue Lisää

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Lue Lisää

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Lue Lisää

Kukkatrendit

Keskustelimme floristi Sara-Lisa Ludvigssonin kanssa voidaksemme kertoa sinulle vuoden kukkatrendit ja sen, mitä on tärkeää ottaa huomioon kukkia valittaessa.

Lue Lisää

Tarjoa persoonallinen alkumalja

Haluatko tarjota juhlavan vai persoonallisen tervetulomaljan? Tässä muutama ajaton klassikko.

Lue Lisää