Lisää koristeita

Mekko on valittu, sormukset ostettu ja vihkipaikka sekä juhlatila varattu. Häiden lähtölaskenta on alkanut ja on aika keskittyä yksityiskohtiin.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Adobestock.com

Mitä ruokia tarjoillaan, minkälaista ohjelmaa juhlassa esitetään ja ennen kaikkea; miltä haluatte juhlatilan näyttävän? Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja neuvoja kuinka luoda taianomainen juhlapaikka.

Juhlatilan koristelu on jännittävää. Voitte antaa luovuudelle vallan, kun lähdette toteuttamaan hääteemaanne. Oikeiden apuvälineiden kanssa on helppo tehdä juhlatilasta teidän näköisenne ja näyttää vieraille, keitä te oikeasti olette. Ennen koristeluiden aloittamista on tietenkin tärkeää keskustella juhlapaikan omistajan kanssa siitä mikä on mahdollista ja sallittua.

 

KATTAUS

Jos häillänne on teema, kannattaa sitä ilmentää myös kattauksessa. Kannattaa tiedustella juhlapaikalta minkälainen tai minkälaisia astiastoja heillä on tarjolla. Ehkä haluatte yhdistää useita erilaisia astiastoja kattauksessa? Haluatteko kattaukseen jonkin väriteeman vai tyylipuhtaan valkoisen pohjan? Kauniin astiaston lisäksi kannattaa koristaa pöytä asioilla, joista pidätte. Kukkia, konfettia, paikkakortteja, koriste-esineitä ja kynttelikköjä. Kannattaa koristaa pöytä sekä leveys- että korkeussuunnassa, jotta pöydästä tulee elävämmän näköinen.

 

ROIKKUVAT KORISTEET

Nykyään on lähes pakollista koristaa juhlatila seinistä ja katosta roikkuvilla koristeilla oikean tunnelman luomiseksi. Erilaisia vaihtoehtoja tulee koko ajan lisää ja viirit ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan. Viirejä on aikaisemmin nähty ainoastaan lastenjuhlien koristeena, mutta nyt niitä nähdään koristuksena myös hienoimmissa tilaisuuksissa. Somista tila myös ilmapalloilla, roikkuvilla pom pomeilla ja muilla tyyliinne sopivilla koristeilla.

 

PAINOTUOTTEET

Painotuotteissa, kuten kutsuissa, paikkakorteissa, ruokalistoissa ja kiitoskorteissa voi olla tietty yhtenäinen teema, monogrammi tai tyyli. Persoonallisten painotuotteiden teettäminen on sekä hauska että koristeellinen lisä hääjuhlaan. Tänä päivänä monet yritykset tarjoavat kauniita painotuotteita ja teidän on mahdollista valita joko valmiista malleista tai suunnitella omat painotuotteenne ja monogramminne halutessanne. Harkitse yksityiskohtia tarkoin, sillä ne luovat kokonaisuuden.

 

SEINÄT

Toisinaan on helppo unohtaa seinien koristelu ja jättää ne alastomiksi ja paljaiksi muiden paikkojen ollessa värikkäiden koristeiden peitossa. Ripusta seinille hauskoja valokuvia ja luo hauska kuvausseinä, jota vasten vieraat voivat ottaa perinteisiä Instagram-kuvia tai miksette loisi kokonaista kukkaseinää? Ainoastaan mielikuvitus on rajana!

 

TYYLI SESONGIN MUKAAN

Kukat ja vehreys ovat monille tärkeä osa onnistunutta hääjuhlaa ja kannattaakin valita kukat sesongin mukaan juhlatunnelmaa luomaan. Usein juhlissa hyödynnetään sesongin tarjontaa ja kesällä nähdään enemmän pioneja ja talvella kuusenoksia ja eläviä kynttilöitä. Luonnon kutsuminen vieraaksi hääjuhliin näyttää olevan uskomattoman iso trendi vuonna 2018. Ajattele puutarhajuhlia ja pistä juhlatilasi kukkimaan ja vihertämään kuin kesäpuutarha kaikessa loistossaan. Mikäli juhlat järjestetään ulkotiloissa, kannattaa valaista puut ja puskat ja tehdä niistä osa juhlatilaa. ”Less is more” ei ole nyt mottona – lisää lisää kukkia!

 

Häät ja Juhlat -lehden 3 parasta neuvoa

  1. Suunnittele tarkasti kattaus, koristelu ja juhlatila hyvissä ajoin ja pidä huolta, että näihin osa-alueisiin on varattu rahaa budjetista. Sijoita sekä aikaa että rahaa juhlaan, jotta siitä tulee ikimuistoinen.
  2. Hanki apukäsiä. Joissain juhlatiloissa on henkilökuntaa apuna, mutta yhtä usein saa itse hoitaa koko koristelun. Pyydä ystäviä ja tuttuja apuun – monien mielestä on kiva olla apuna ja osana häiden järjestelyä.
  3. Mielestämme kattauksesta ja koristeluista voi ja kannattaa tehdä mahdollisimman persoonallisen näköiset. Antakaa tyylinne näkyä! Kattaus ja koristeet voivat olla selkeitä ja juhlallisia tai romanttisia ja boheemeja. Tee tunnelmataulu, johon liität erilaisia värisävyjä, materiaaleja, kasveja ja inspiraatiokuvia. Kannattaa hyödyntää Pinterestiä, lehtiä sekä internetiä ja kerätä yhteen sinua inspiroivia asioita. Älä mieti miltä kattauksen ”pitäisi” näyttää, vaan valitse osaset sydämen ja tuntemusten avulla. Ja muista; aina voi palkata ammattilaisen apuun ja pyytää häneltä fiksuja neuvoja tarvittaessa.

Kata värikoodin mukaan. Sävy sävyyn oleva kattaus luo kauniin kokonaisuuden.

Kankailla verhoillut seinät luovat koristellun vaikutelman. Kankaat myös vaimentavat ääniä tehokkaasti!

Anna kaikkien vieraiden kirjoittaa persoonalliset tervehdykset ja kehystä ne tauluksi. Näin saatte talteen kauniit muistot!

Koristele korkeussuunnassa. On helppo asettaa kaikki koristeet samalle korkeudelle, mutta eri tasojen avulla luot näyttävämmän vaikutelman.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top