Viihdykettä vieraille

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, myös hääohjelman suhteen. Perinteisten hääleikkien lisäksi mukaan voi sisällyttää muutamia yllättäviä ohjelmanumeroita, jotka saavat vieraat haukkomaan henkeään ihastuksesta. Kokosimme muutamia vinkkejä, joiden avulla luot persoonallisen hääohjelman!

Teksti: Anette Kärkkäinen Kuvat: Adobestock.com

Musiikki

Monelle elävä musiikki tuo häihin sen oikeanlaisen juhlatunnelman. Mistä sitten hääbändin etsiminen kannattaa aloittaa ja mitä on hyvä pitää mielessä?

Ensin pitää tietysti miettiä, millaisesta musiikista te pidätte, ja millaista musiikkia haluatte häissänne tanssia. Tai oletteko ollenkaan tanssijoita ja haluatteko vain nauttia pienestä taustamusiikista ruokailun ohessa? Tai ehkäpä sittenkin olette enemmän klassisen musiikin ystäviä, ja teille nautinnollisinta antia ovat harmoniset ja kauniit sävelet orkesterin soittamana.

Verkossa on olemassa erilaisia palveluita, joiden avulla oikeanlaisen bändin löytää helposti. Palveluissa on eritelty eri genret, ja bändeillä on myös valmiita biisilistoja. Näitä selaamalla näkee hyvin, millaista musiikkia bändi yleensä keikoilla soittaa. Lisäksi verkkosivulta näkee heti, onko bändi juuri teidän hääpäivänänne vapaana keikalle.

Mikäli ette halua perinteistä hääbändiä, voitte myös valita juhliin DJ:n soittamaan levyjä. Voitte tehdä niinkin, että bändi soittaa jonkin tietyn aikaa, ja sitten DJ pyörittää levyjä loppuillan. Tai sitten DJ vastaa koko illan musiikista, mutta esimerkiksi häävalssi voidaan esittää laulajan ja säestäjän toimesta. Variaatioita musiikin saralla on siis useita, ja onkin tärkeää valita niistä se, mikä tuntuu juuri teistä parhaalta mahdolliselta ratkaisulta!

www.buukkaa-bandi.fi

www.haabandi.fi

 

Stand up-koomikko

Mikäli haluatte takuuvarman ja viihdyttävän ohjelmanumeron juhliin, kääntykää stand up-koomikon puoleen. Rento ja hyvällä huumorilla varustettu koomikko osaa ottaa yleisönsä, ja saa tällä tavoin laukaistua mahdollista jännitystä vieraiden keskuudessa. Yleensä esiintyjän kanssa käydään keskustelua ennen juhlia, ja onkin enemmän kuin toivottavaa kertoa hänelle, mikäli jokin aihe on erityisen arka vitsin kohteeksi. Näin koomikko osaa räätälöidä esityksensä parille sopivaksi.

Paras tapa löytää juuri teidän nauruhermojanne kutkuttava koomikko, on käydä kuuntelemassa koomikoita kotikaupunkinne stand up-illoissa. Näin näette heti, millaisella tyylillä esiintyjä lähestyy aiheita. Tyyleissä on paljonkin eroja, ja onkin todella tärkeää nähdä esiintyjä “in action”. Hyvä koomikko voi pelastaa koko hääjuhlan, mutta täysin toiveidenne vastainen koomikko voi latistaa tunnelmaa paljonkin, ja pahimmillaan pahoittaa jonkun mielen.

Monelle stand up-koomikolle hääjuhlat ovat mielekkäitä esiintymispaikkoja, sillä yleisö on jo valmiiksi hyvällä tuulella. Vetäkää siis rohkeasti teidän huumorintajuunne sopivaa koomikkoa hihasta stand up-illan jälkeen, ja voitte saada häihinne mahtavan ja erikoisen ohjelmanumeron! Mutta muistakaa varata esiintyjä ajoissa, sillä suosituimpien koomikoiden kalenteri täyttyy jo alkuvuodesta.

http://www.komiikkateollisuus.fi

https://www.suomenstandupclub.fi

 

Perhosten vapauttaminen

Tämä ohjelmanumero on todella suosittu muun muassa Yhdysvalloissa ja Australiassa. Myös Suomessa perhosten vapauttaminen onnistuu hyvin, sillä perhosia saa itse kasvatettua. Perhoset voidaan vapauttaa esimerkiksi kirkosta ulos tultaessa, jolloin jokaiselle vieraalle annetaan oma, suljettu rasia, josta perhoset vapautetaan tuoreen parin kunniaksi. Perhosia ei missään nimessä vapauteta käsin. Perhosten vapauttamisella voi korvata perinteisen riisinheiton. Voit myös hankkia sellaisia perhosia, joilla on jokin symbolinen merkitys.

Mikäli kasvatatte perhoset itse, kannattaa pitää mielessä toukkien itämisaika. Lajista riippuen se vaihtelee kahdesta viikosta jopa vuosiin, joten kannattaa olla tarkkana siitä, milloin kasvatus aloitetaan jotta perhosia saadaan toivottu määrä. Mikään nopeiten valmistuva ohjelmanumero tämä ei siis ole, mutta jää varmasti vieraiden mieleen erikoisuutensa vuoksi!

 

Ilmapallojen vapauttaminen

Mikäli perhosten vapauttaminen tuntuu liian eksoottiselta, voitte tehdä saman ilmapalloilla.

Tämän ohjelmanumeron ideana on kirjoittaa viestejä, jotka kiinnitetään ilmapalloihin. Viestissä voi lukea hääparin nimi, päivämäärä sekä hääpaikka. Lisäksi viestissä voidaan toivoa, että viestin löytäjä kirjoittaa vastauksen hääparille.

Tällä ohjelmanumerolla saatte näyttävän lopetuksen vihkiseremonialle. Ilmapallot kannattaa valita häiden teemavärin mukaan, ja niitä voi vapauttaa joko yksittäin tai sitten riippuen vieraiden lukumäärästä pieninä ryppäinä. Yli sadan pallon rykelmiä ei suositella, sillä ne voivat aiheuttaa vaaratilanteita ilmailun kannalta. Ilmapallojen värien valinnassa kannattaa pitää mielessä, että liian vaaleat ilmapallot saattavat hukkua taivaalle, eikä niitä saa tallennettua kuviin yhtä hyvin kuin värikkäitä palloja.

Eikö olisikin mahtavaa palauttaa hääpäivä mieleen kaukaisella viestillä, jonka joku ilmapallon löytänyt on kirjoittanut!

 

Taikuri ja illusionisti

Kolikoita korvasta ja korttitemppuja? Mikäli haluatte hääjuhliin ripauksen magiaa, kannattaa kääntyä taikurin puoleen. Taikuri voi esiintyä häissä monella eri tavalla, ja tämäkin räätälöidään parin toiveen mukaan.

Suosittu konsepti on se, että taikuri toteuttaa lähitaikuutta pienemmälle porukalle, vaikkapa yhdelle pöytäseurueelle. Lähitaikuus on vähän niin kuin ohjelmanumero, joka on käynnissä koko hääjuhlien ajan. Yleensä taikuri vetää myös esimerkiksi ruokailun jälkeen isomman taikashown, joka hämmästyttää ja naurattaa.

Parhaimmillaan taikurin presenssi saa vieraat rentoutumaan, joka taas edesauttaa hyvää tunnelmaa. Kun pöydässäsi vedetään jänis hatusta, se toimii aika hyvänä keskustelun herättäjänä!

Illusionisti taas on taikuri, joka vie taiat korkeampiin sfääreihin. Illusionistilta onnistuu niin vieraan leijuttaminen, ajatusten luku sekä laatikon kahtia sahaaminen. Illusionistin suhteen on hyvä pitää mielessä herkemmät vieraat ja ehkä varoittaa ennakkoon mikäli esitys sisältää jotain, joka ei kaikkien silmille sovi.

 

Ilotulitus

Mikä olisikaan parempi tapa lopettaa rakkauden juhla, kuin ampua taivaalle kymmenittäin räjähtäviä valopalloja? Ilotulitukset tuovat sen pisteen i:n päälle, ja takaavat sen, että teidän häänne muistetaan pitkään!

On kuitenkin asioita, joita on hyvä muistaa ilotulitusta suunnitellessa.

Tulitteiden ampumiseen kannattaa aina palkata ammattilainen. Tällöin saadaan varmasti juuri se haluttu lopputulos ohjelmanumerolle. Shown voi rakentaa monella eri tavalla, ja ammattilainen tietää mitkä tulitteet kannattaa varata mihinkin kohtaan. Ilotulitteet voidaan ampua myös musiikin tahtiin, jolloin esityksestä saadaan monia aisteja koukuttava.

Ilotulitukselle pitää aina hakea lupa sen paikkakunnan paloviranomaiselta, missä juhlat järjestetään. Viranomainen tarkistaa juhlapaikan ja tekee arvion, koituuko tulitteiden ampumisesta vaaraa ympäristölle. Mikäli palkkaatte juhliin ammattilaisen ampumaan tulitteet, tekee hän kaikki käytännön järjestelyt sekä lupien hakemisen.

Lisäksi juhlapaikan pitää olla sellainen, että ilotulitteita voi ampua turvallisen etäisyyden päästä. Aina tulitteita ei tarvitse ampua maasta, vaan myös järveltä tai mereltä käsin ammuttuna tulitteet näyttävät upealta! Erityisen suosittuja ilotulitteet ovat talvihäissä, sillä ne tuovat valoa muuten pimeään talvi-iltaan. Muuten tulitteiden ampumiselle ei ole rajoitteita, joten mikäli mielitte näyttävän lopetuksen juhlaan ilotulitteet ovat teidän juttunne!

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top