Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Vihkisormukset

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen. Näitä neuvoja seuraamalla löydät sormuksen, joka on juuri sinua varten.

Teksti: Erika Åkman Kuvat: Adobestock.com

Tutustu malleihin. Aloita sormusjahti nettiä ja lehtiä selailemalla. Pelkkien kuvien perusteella sormusta ei kuitenkaan kannata ostaa, sillä omaan sormeen sovitettuna sormus saattaa näyttää erilaiselta kuin tietokoneen ruudussa. Piipahda siis myös sormuskaupoilla. Muista kysyä liikkeessä, jos saisit napata kännykkäkameralla kuvan sormus sormessasi. Näin helpotat päätöksentekoa myöhemmin. Sormusta hankkiessa tulee olla hyvissä ajoin liikkeellä. Mitä erikoisempi malli ja mitä enemmän sinulla on toiveita korua kohtaan, sitä paremmin kaupat kannattaa aikatauluttaa.

 

Laske budjetti. Se, paljonko sormukseen haluaa panostaa, kannattaa miettiä tarkkaan. Harva tulee ajatelleeksi, että sormus on ainoa päivittäin mukana kulkeva häämuisto. Suosikkimallin ja budjetin hahmotuttua lähde rohkeasti tiedustelemaan tarjouksia kultasepänliikkeistä, jotka teettävät sormuksia. Joillekin saattaa tulla yllätyksenä, että sormuksen teetättämisen hinta voi olla valmiin sormuksen kanssa aivan yhtä kilpailukykyinen. Asia johon kannattaa kiinnittää huomiota on kiven laatu; alemmalla timantinlaadulla sormuksen hinta voi laskea, kun taas korkeammalla laadulla kannattaa varautua korkeampaan hintaan.

 

Yksi vai kaksi? Perinteisen mallin mukaan kihlasormus annetaan kosiessa ja vihkisormuksia vaihdetaan alttarilla. On kuitenkin parin itsensä päätettävissä, haluavatko he kihla- ja vihkisormukset erikseen, vai riittääkö yksi sormus symboloimaan avioliittoa. Miehille on yleisempää tyytyä yhteen, joskin toisinaan he haluavat kihlasormukseensa pientä päivitystä vihkimisen kunniaksi. Morsiamen ja sulhasen sormusten ei tarvitse olla keskenään samanlaiset, mutta moni toivoo niihin jotain yhdistävää tekijää. Se voi olla esimerkiksi sama materiaali, yhtenäinen tyyli tai toistuva pieni yksityiskohta.

Vihkisormukset

Päätä materiaalit. Jo kihloja ostaessa on hyvä miettiä, mitä toivoo vihkisormukselta. On suositeltavaa valita sama materiaali samoilla pitoisuuksilla sekä kihla- että vihkisormukselle, sillä eri metallit vierestysten regoivat toisiinsa eri tavoin. Materiaaleissa on runsaasti valinnanvaraa, joten tutustu ihmeessä hieman erikoisempiinkin vaihtoehtoihin.

 

Löydä oikea koko. Sopivan kokoinen sormus istuu sormessa kauniisti. Se ei repsota tai roiku, eikä saa sormen ihoa tursuamaan sen ympärillä. Sopivan sormuksen laittaminen ja pois ottaminen sujuu helposti, mutta vaatii pientä pyöräytystä nivelen kohdalta. Muista, että sormuksen koko on usein muokattavissa.

 

Osta oikein. Netistä ostaessa on oltava tarkkana siitä, mitä tilaa, kun taas liikkeessä asioidessasi käytössäsi on osaavaa henkilökuntaa. Ostat mistä hyvänsä, niin muista, että laadukkaan sormuksen mukana tulee olla asianmukaiset todistukset ja merkinnät siihen käytetyistä materiaaleista. Sormuksen rungossa tulee näkyä sormuksen pitoisuusleima, vuosileima sekä tekijän leima, ja sormuksen timanteille on löydyttävä timanttitodistus. Valkokultasormuksen kohdalla kannattaa olla tarkkana sormuksen alkuperästä; ulkomailta hankituissa sormuksissa saattaa esiintyä nikkelivalkokultaa. Suomessa valmistetut valkokultasormukset eivät saa sisältää nikkeliä.

Vihkisormukset

Entä kaiverrus? Kaiverrus personalisoi sormuksen. Perinteisesti vihkikaiverruksesta selviää puolisoiden etunimet ja hääpäivämäärä, mutta kaiverrus voi olla hyvinkin vapaamuotoinen. Nimien lisäksi sormukseen voi raapustaa esimerkiksi lyhyen mietelauseen tai mitä tahansa muuta parille merkityksellistä. Kaiverrus voidaan tehdä koneella tai käsin.

 

Vältä vahinkoja. Sormuksille on hyvä olla oma pieni rasia tai pussukka, jossa niitä säilytetään, kun ne eivät ole sormessa. Vältä sormuksen käyttöä käsille raskaissa hommissa, joissa sormus altistuu naarmuille, lialle ja iskuille, kuten kuntosalilla, rakennuspuuhissa ja puutarhatöissä. Sormus kannattaa ottaa pois myös saunoessa ja uidessa. Mikäli käytössä oleva sormus on hyvin leveä, sormuksen alla olevan ihon on hyvä välillä antaa hengittää.

 

Muista huolto. Timanttisormusta kannattaa huollattaa säännöllisesti, noin muutaman vuoden välein. Timantti-istutukset voivat ajan kanssa päästä löystymään, joten istutusten tarkistuttaminen on arvokorulle tärkeää. Huollon yhteydessä sormus myös puhdistetaan ja kiilloitetaan siistiksi. Myös rodium-pinnoitetut sormukset vaativat säännöllistä huoltoa, sillä pinnoite kuluu käytössä.

 

Kierrätä. Vanhoja kulta- ja timanttikoruja voi käyttää uuden sormuksen raaka-aineena. Jos laatikoissasi pyörii perintökoruja, joilla on tunnearvoa, mutta ei niinkään käyttöä, voi näistä teetättää oman kihla- tai vihkisormuksen. Kierrätysmateriaalia käyttämällä säästät myös sormuksen hinnassa. Tiedustele asiaa kuitenkin aina etukäteen kultasepältäsi.

Vihkisormukset

Vinkit sormuksen hankintaan antoi päämuotoilija Ella Heikura Kultasepät Andreasenilta

 Mietityttääkö materiaalit?

 

  • Kihla- ja vihkisormusten käytetyin materiaali on kulta. Kultaiset vihkisormukset ovat yleensä 14 karaatia (58,5 % puhdasta kultaa) tai 18 karaatia (75 % puhdasta kultaa). Mitä enemmän sormuksessa on kultaa, sitä pehmeämpi se on.
  • Kullan väreistä suosituin on valkokulta, mutta myös punakulta on nostanut suosiotaan. Kullasta saadaan valkeansävyistä lisäämällä siihen palladiumia. Palladium on platinan kaltainen, mutta kevyempi ja huokeampi metalli. Lopuksi valkokultainen sormus pinnoitetaan rodiumilla.
  • Rodium antaa korulle kirkkaan metallisen sä Rodiumilla voidaan pinnoittaa minkä värinen koru tahansa, mutta naarmut voivat paljastaa korun alkuperäisen värin. Rodium kuluu ajan kanssa pois, joten pinnoite on uusittava aika ajoin.
  • Platinainen koru on aavistuksen tummempi, kuin rodium-pinnoitettu, mutta silti kauniin metallinsä Platina on kestävää ja sitkeää, mutta hidasta ja haasteellista työstää. Platina on varmin valinta, jos on allergiaa jalometalleja kohtaan.
  • Jos vihkisormukseen halutaan jalokivi, se on useimmiten timantti. Timantissa kiehtoo sen kovuus, kirkkaus ja klassisuus. Timantin hintaan vaikuttavat sen paino, väri, puhtaus ja hionta.
  • Muita suosittuja kiviä ovat safiiri, rubiini ja smaragdi. Jalokiven istutustapoja on monta, ja työtapa valitaan sormuksen muotoilun ja toivotun lopputuloksen mukaan.

 

Materiaalien kanssa neuvoi Olli Lindroos Kultasepänliike Esko Lindroosilta

Lue lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Fenia on moderni vaihtoehto perinteisille timanttikoruille.

Lue Lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Lue Lisää

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Lue Lisää

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Lue Lisää

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Lue Lisää

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Lue Lisää

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Lue Lisää

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Lue Lisää

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Lue Lisää

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Lue Lisää