Reeta & Mika

Kun tulin töistä kotiin, Mika ja koiramme Leo odottivat eteisessä hienosti pukeutuneina. Mika piti pienen puheen, polvistui ja esitti kysymyksen.

Teksti: Reeta & Mika Hurskainen
Kuvat: Annika Liinanki Photography

Meistä, kosinta

Olemme molemmat kotoisin Viitasaarelta. Aloitimme seurustelun lukiossa ja olemme olleet yhdessä siitä lähtien. Kosinnan aikaan olimme seurustelleet 9,5 vuotta. Mika oli suunnitellut kosinnan meille tärkeänä päivänä. Kun tulin töistä kotiin, Mika ja koiramme Leo odottivat eteisessä hienosti pukeutuneina. Mika piti pienen puheen, polvistui ja esitti kysymyksen. And I said yes! Osasin aavistella, että jossain vaiheessa kosinta on mahdollisesti tulossa, mutta tuo hetki tuli minulle täytenä yllätyksenä.

 

Valmistelut ja valokuvaaja

Valmistelu ja suunnittelu alkoivat keväällä 2016 kosinnan jälkeen kuvaajan varaamisella. Halusimme ehdottomasti, että Annika Liinanki kuvaa meidän tärkeän päivän, joten otimme häneen heti yhteyttä, kun päivä oli lyöty lukkoon. Seuraavaksi aloimme etsiä juhlapaikkaa ja suunnitella häiden tyyliä.. Meillä molemmilla on melko samanlainen maku, joten tiesimme minkälaiset häät haluamme (rustiikkia, maalaistunnelmaa, rentoa meininkiä). Haluamaamme riittävän isoa, vanhaa latoa tai navettaa olikin Viitasaaren alueelta yllättävän vaikeaa löytää. Juhlapaikaksi valikoitui lopulta kuvaajan vinkkaamana Viitasaarella sijaitsevan Aikon kartanon vanhan navetan ylinen eli Vauhtivintti. Tila oli riittävän suuri, joten ruokailu, ohjelmat ja tanssit pystyttiin järjestämään samassa tilassa. Järjestelyä helpotti suunnattomasti se, että juhlapaikan kautta saimme käytännössä kaiken (tarjoilun, ruoan, juomat, pöydät, astiat yms).

 

Hääpukua alettiin katsella jo melko pian, mikä morsiamille varmaan on melko tyypillistä. Hääpukuja käytiin sovittelemassa kaasojen kanssa muutamassa paikassa. Hääpukumalleista voittajaksi valikoitui merenneitomalli ja puvun täytyi ehdottomasti olla pitsinen. Morsiamen pitsiunelma löytyikin lopulta Helsingin Zazabellasta. Puku oli Allure bridalsin romance malliston (malli 2751) puku. Sulhanen ei puvun etsinnässään liiemmin kiirettä pitänyt. Pukua käytiin ensin metsästämässä Mikkelistä, mutta sulhanen halusi vielä katsella myös muualta vaihtoehtoja. Lähdimme metsästämään sulhaselle asua vielä Jyväskylästä. Mieleiseksi nousi vaaleahkon sininen Tiger of swedenin puku Jyväskylän pukumiehestä. Sulhasen ja bestmanien asuja yhdistämään valikoituivat mustat rusetit BoysnBrosilta sekä valkeat kauluspaidat henkseleiden kera. Kaasoista jokainen sai valita mieleisensä mekon häävärien rajoissa. Kaasoille löytyi pitkät mekot vihreän eri sävyistä. Suuret kiitokset sekä sulhasen että morsiamen pukujen hienosäädöstä / muokkauksesta kuuluu Viitasaarelaiselle ihanalle, sydämelliselle ja ammattitaitoiselle ompelijalle Toini Bymanille!

 

Sormuksia etsittiin pidempään, sillä se oli häiden tärkein ostos. Erilaisia vaihtoehtoja pyöriteltiin pitkään ja hartaasti. Reetalla kihlasormuksena on valkokultainen Sandbergin Suvituuli. Kihlasormuksen kanssa yhteensopivaksi valikoitui Sandbergin Toivomuslähde mallistosta halo-timanttisormus. Mikalle ei valmista sormusta kaupasta löytynyt, joten päädyimme hyödyntämään vanhoista koruista valkokultaa ja teetätimme mieleisen sormuksen. Sulhanen halusi leveähkön mattahiontaisen valkokultaisen sormuksen.

 

Herkullisen ja meidän näköisen menun toteutti taitava kokki Riitta Kemppainen, joka loihti myös aivan upean hääkakun. Sisustuksen ja koristelun saimme toteutettua Reetan visioiden mukaisesti ystävien, perheen, kaasojen ja bestmanien suuren avun turvin.

 

Seremonia

Vihkipaikaksi valikoitui Viitasaaren kirkko. Molemmille oli alun alkaenkin selvää, että vihkiminen ja juhlat pidetään Viitasaarella. Asiasta ei tarvinnut sen enempää edes keskustella. Mika pohti alkuun eri vihkipaikkoja, mutta pitkien välimatkojen ja Suomen epävakaan sään takia päädyimme kirkkovihkimiseen. Olihan se hieno hetki kävellä tärkeiden ihmisten ympäröimänä ja isän saattamana kirkon käytävää kohti alttaria.

Juhlat

Hääjuhla pidettiin Aikon kartanon vauhtivintillä. Olimme saaneet perheen, ystävien ja juhlapaikan omistajien avun turvin juhlatilan kuntoon jo hyvissä ajoin perjantai-iltana. Tämä mahdollisti rentoutumisen ja hyvät yöunet edellisenä iltana. Hääpäivän aamu käynnistyi rennoissa merkeissä. Miehet saivat nukkua pitkään ja touhuta omia juttujaan aamun. Naisille oli varattu kampaukset ja meikit, jotka tultiin tekemään meille kotiin. Tämä tuntuikin aivan luksukselta kun samalla saimme viettää yhdessä aikaa ja nauttia aamusta.

Ennen vihkimistä oli vuorossa first look kuvaukset, jossa näimme toisemme ensimmäistä kertaa sinä päivänä. Tässä kohtaa molempia alkoi jännittää toden teolla. Ensi näkemisen jälkeen tunnelataus purkautui ja olo oli huojentunut kun jännitys laukesi. Hetki oli ihana, ikimuistoinen ja täynnä tunnetta. Vielä erityisemmän hetkestä teki ammattitaitoinen ja empaattinen kuvaaja. Ennen kuvausta Annika pyysi kohteliaasti kaikkia ylimääräisiä jäämään sivummalle, jotta tilanne säilyy vain meidän kahden välisenä. First look kuvat otettiin Viitasaarella Porthanin puistossa. Tuon jälkeen siirryimme toiseen kuvaus paikkaan, jossa otimme potretteja.

 

Vihkitilaisuus pidettiin siis perinteitä kunnioittaen kirkossa. Morsian käveli isän saattelemana alttarille, jossa sulhanen vartoili tulevaa vaimoaan. Vihkitilaisuus meni rennosti ja pystyimme nauttimaan siitä kun ensinäkeminen oli jo kuvauksissa ikuistettu. Tilaisuuteen valikoitui perus kaava. Pappi oli haastatellut meidät aiemmin viikolla huolella. Hän oli valmistellut persoonallisen ja kepeän vihkikaavan. Vihkitilaisuuden jälkeen poistuimme kirkosta riisien saattelemana yllätyksenä olleella hääautolla.

 

Vihkitilaisuudesta siirryimme jatkamaan juhlaa Aikon kartanolle, jossa nostettiin malja, syötiin hyvin, saimme kuulla ihastuttavia puheita, viettää aikaa meille tärkeiden ihmisten kanssa ja nauttia toistemme seurasta. Osan kuvista otimme Aikon kartanon viereisillä pelloilla. Vieraita viihdyttämässä oli taikuri Olli Minkkinen. Musiikista ja valoista vastasi dj Mikko Toivonen. Tunnelma oli lämminhenkinen, iloinen ja kaikilla etenkin meillä oli hauskaa, juhlat jatkuivat myöhään yöhön. Yövyimme Aikon kartanon sviitissä. Aamulla oli ihana herätä rauhassa brunssille ja viettämään vielä aikaa häävieraiden kanssa, jotka olivat jääneet myös yöksi juhlapaikalle.

 

Häämatka

Lähdimme heti häiden jälkeen maanantaina Italiaan vajaaksi pariksi viikoksi. Häämatkassamme yhdistyi rento lomailu ja maahan tutustuminen. Ensimmäiset viisi yötä vietimme Gardajärvellä kylpylähotellissa rentoutuen ja nauttien. Tämän jälkeen oli edessä road trip Toscanassa vuokra-autolla maisemia ihaillen ja kulttuuriin, nähtävyyksiin sekä eri alueisiin tutustumista. Muutama lasi viiniä tuli myös maisteltua.

 

Suurin kiitos ja kunnia päivän onnistumiseen kuuluu kaikille osallistuneille, mukana olleille ja matkan varrella sekä hääpäivänä auttaneille! Te kaikki teitte päivästämme erityisen.

Kuka kosi: Mies

Vihkipaikka: Viitasaaren Kirkko

Juhlapaikka: Aikon kartano, Vauhtivintti

Mistä morsiammen vaattet olivat: Zazabella, Helsinki ( Allure bridals romance )

Mistä Sulhasen vaattet: Tiger of Sweden ( Jyväskylän pukumies ) Rusetit BoysnBros

Sormukset, ulkonäkö?: Morsiamen Sandberg Halo – timanttisormus, Sulhasen: mattahieonta valkokulta sormus

Ruoka: Aikon Kartano, Riitta Kemppainen

Valokuvaaja: Annika Liinanki Photography

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top