Näin järjestät onnistuneet polttarit tulevalle morsiamelle

Onko sinun osallesi osunut tehtävä järjestää polttarit tulevalle morsiamelle? Koetko paineita tehtävän suorittamisesta? Ole aivan rauhassa – me annamme sinulle parhaat vinkit! Sen sijaan, että miettisit mitä kaikki muut tekevät, lue nämä meidän vinkkimme, jotka takaavat onnistuneet polttarit. Annamme myös vinkkejä aktiviteeteistä, jotka sopivat jokaiselle lompakolle.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Adobestock.com

YLEISIÄ OHJEITA:

  • Yllätysmomentti on lähes puolet onnistuneista polttareista. Pidä siis huolta, että polttareiden suunnittelu tapahtuu ilman, että tuleva morsian saa niistä vihiä. Yllätä sankari tekemällä klassinen kidnappaus. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin kuin tuleva morsian on pahaa-aavistamattomana lounaalla appivanhempiensa kanssa tai olette voineet etukäteen sopia hänen pomonsa kanssa, että sankarilla on mukamas ”tärkeä tapaaminen”, mutta todellisuudessa te pamahdatte yllätyksenä paikalle. Ainoastaan mielikuvitus on rajana.
  • Perinteiset polttarit koostuvat tulevan morsiamen naispuolisista ystävistä. Mutta kuka sanoi, että sekapolttarit eivät olisi ok? Vuonna 2019 tämä tuntuu enemmän oikealta kuin väärältä, sillä totta kai tuleva morsian haluaa tärkeänä päivänä mukaansa kaikki ystävänsä sukupuolesta riippumatta.
  • Pitkät kuljetusmatkat? Joskus teidän pitää siirtyä paikasta A paikkaan B ja jos kropassa on hieman alkoholia, saattaa morsian hieman väsähtää. Välttäkää väsymystä laittamalla purkkiin lappusia, joissa on keskusteluaiheita tulevalle morsiamelle. Aiheina voi olla esimerkiksi ”Ensi-ihastumiseni”, ”Suurin seikkailuni”, ”Romanttisin asia, jonka kumppanini on tehnyt” ja niin edelleen.
  • Vältä morsiamen nolaaminen esimerkiksi pakottamalla hänet kaupungille typerissä vaatteissa myymään suukkoja, kortsuja tai vastaavaa. Rehellisesti puhuen, pitääkö kukaan sellaisista polttareista?

 

Paras aktiviteetti on sellainen, johon kaikki pystyvät osallistumaan. Valitkaa sellaista tekemistä, josta tiedätte tulevan morsiamen pitävän.

 

Puolikkaan päivän polttarit

Onko teillä vain muutama tunti aikaa järjestää onnistuneet polttarit tulevalle morsiamelle? Ei mitään hätää! Muutamassa tunnissa ehtii tehdä paljon kaikkea kivaa. Klassinen tapa polttareiden aloittamiselle on yllättää morsian teidän saapumisellanne paikalle. Jotta saatte mahdollisimman paljon irti näistä tunneista, suosittelemme aloittamaan polttarit toiminnallisella osuudella. Tavallinen tapa polttareiden aloittamiseen on käydä aamupalalla/brunssilla/välipalalla, mutta säästäkää tässä tapauksessa ruokailuosuus viimeiseksi. Ruokailu venyy helposti ja tekee loppuajan aikataulusta tiukan ja stressaavan. Joten siirtäkää syömistä ja aloittakaa sen sijaan polttarit tulevan morsiamen lempipuuhalla. Ehkä kyseessä on kakkujen ja leivosten koristelukurssi? Vai kenties hikinen kiipeilyretki luonnossa oppaan kanssa? Tai ottakaa leikkimielinen kisa viinitietoudestanne viinimaistelun merkeissä. Valitkaa aktiviteetti, johon voitte kaikki osallistua ja jonka aikana teidän on mahdollista keskustella ja naureskella yhdessä. Viekää lopuksi koko polttariporukka ravintoillalliselle tai vaikka kotilounaalle jonkun teidän luo. Samalla kuin syötte ja juotte, voitte järjestää visan, joka koskee tulevaa morsianta. Tai miksi ette kaikki pitäisi maljapuhetta tulevalle morsiamelle? Tätä tuleva morsian taatusti arvostaa!

 

Piknik on aina toimiva ratkaisu ja siitä voi tehdä niin hienostuneen kuin vain haluaa.

Polttarit, joihin kaikki tulevan morsiamen ystävät ovat tervetulleita sukupuolestaan riippumatta, tuntuu täysin oikealta ratkaisulta vuonna 2019. Ja kuka haluaa rajoittaa ystäviensä osallistumista sukupuolen perusteella?

Koko päivän polttarit

Kokonaisen päivän aikana teillä on paljon enemmän aikaa erilaisille aktiviteeteille – varokaa kuitenkin, että ette täytä päivää liialla toiminnalla, sillä siitä tulee pian stressaavaa ja todennäköisesti jokainen yksittäinen aktiviteetti kestää pidempään kuin olette osanneet arvioida (varsinkin jos alkoholilla on osansa asiaan). Koko päivän kestävien polttareiden ehkä paras aloitus on yllätysmomentin jälkeen kutsua tuleva morsian brunssille tai aamiaiselle. Kata esiin buffetillinen herkkuja – kiinnitä erityisesti huomiota ruokiin, joita tuleva morsian rakastaa. Jos ilma on kaunis, kannattaa ehdottomasti suunnata piknikille. Aamiaisen aikana voitte leikkiä tutustumisleikkiä. Leikki menee niin, että morsiamella on 15 sekuntia aikaa nopeasti esitellä kaikki paikallaolijat. Esittelytapa on vapaa, esimerkiksi kertomus siitä kuinka tuleva morsian on ystävänsä tavannut tms. Tämä on nopea ja hauska tapa oppia tuntemaan toisensa. Aamiaisen jälkeen on aika suunnata päivän ensimmäistä aktiviteettia kohti. Kyseessä voi olla esimerkiksi kajakkimelonta, pöytätennisottelu, sushi-kurssi, kuumailmapallolento tai stailistin tyyliopastus morsiamelle. Lounaan voi kantaa mukana ja syödä silloin kun siihen on sopiva aika. Kylmälaukullinen voileipiä, salaatteja ja tuoremehuja pitää energiatasot yllä. Iltapäivällä voitte kaikki suunnata kampaamoon föönattavaksi ja näyttääksenne hurmaavilta iltaohjelmaa varten tai vaihtoehtoisesti voitte järjestää mini-spa-kokemuksen jonkun luona. Ilta voidaan sitten viettää stand-upin, teatterin tai konsertin merkeissä. Voitte myös varata pöydän morsiamen lempiravintolasta. Illallisen yhteydessä voitte tehdä kauniin eleen pitämällä henkilökohtaisia puheita tulevan morsiamen kunniaksi.

 

Useita päiviä kestävät polttarit

Heille, jotka päättävät pistää hommat isolleen ja järjestää kokonaisen viikonlopun kestävät polttarit, on vaihtoehtoja rajattomasti. Mikäli teillä on iso budjetti käytettävissänne, voitte kidnapata morsiamen ja viedä hänet lentokentälle, josta yhdessä matkaatte viikonloppureissulle johonkin upeaan kaupunkiin. Haluatteko järjestää useita päiviä kestävät polttarit, mutta teillä ei ole varaa käyttää niihin satoja euroja? Ei mitään hätää! Voitte vuokrata pienen mökin metsästä tai lainata jonkun sukulaisen kesämökkiä. Viettäkää viikonloppu kokkaamalla herkkuruokianne, istumalla nuotion ääressä, naku-uinnilla järvessä, metsäkävelyillä ja pukeutumalla parhaimpiinne iltaisin. Keksikää runsaasti erilaisia leikkejä viikonlopuksi, jotta teillä on paljon yhteistä tekemistä.

 

Useita päiviä kestävät polttarit? Hauskaa! Varatkaa viikonloppureissu ulkomaille tai lainatkaa jonkun tutun kesämökkiä, missä voitte viettää aikaa yhdessä.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top