Järjestä unohtumattomat polttarit tulevalle sulhaselle

polttarit

Onko joku läheisesi menossa naimisiin? Loistavaa! Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, kuinka järjestät uskomattomat polttarit tulevalle sulhaselle budjetista riippumatta.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Adobestock.com

YLEISIÄ OHJEITA:

Vältä sulhasen nolaamista esimerkiksi pakottamalla hänet kaupungille paljastavat alusvaatteet päällä myymään kortsuja tai vastaavaa. Rehellisesti puhuen, pitääkö kukaan sellaisista polttareista?

Pitkät kuljetusmatkat? Joskus teidän pitää siirtyä paikasta A paikkaan B ja jos kropassa on hieman alkoholia, saattaa sulhanen hieman väsähtää. Välttäkää väsymystä laittamalla purkkiin lappusia, joissa on keskusteluaiheita tulevalle aviomiehelle. Aiheina voi olla esimerkiksi ”Ensi-ihastumiseni”, ”Minkälainen olin 16-vuotiaana”, ”Teko, joka jälkeenpäin hävettää” ja niin edelleen.

Yllätysmomentti on lähes puolet onnistuneista polttareista. Pidä siis huolta, että polttareiden suunnittelu tapahtuu ilman, että tuleva sulhanen saa niistä vihiä. Yllätä sankari tekemällä klassinen kidnappaus. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin kuin tuleva sulhanen on pahaa-aavistamattomana lounaalla appivanhempiensa kanssa tai olette voineet etukäteen sopia hänen pomonsa kanssa, että sankarilla on mukamas ”tärkeä tapaaminen”, mutta todellisuudessa te pamahdatte yllätyksenä paikalle. Ainoastaan mielikuvitus on rajana.

polttarit

Paras aktiviteetti on sellainen, johon kaikki pystyvät osallistumaan. Valitkaa sellaista tekemistä, josta tiedätte tulevan sulhanen pitävän.

Puolikkaan päivän polttarit

Onko teillä vain muutama tunti aikaa järjestää onnistuneet polttarit tulevalle sulhaselle? Ei mitään hätää! Muutamassa tunnissa ehtii tehdä paljon kaikkea kivaa. Klassinen tapa polttareiden aloittamiselle on yllättää sulhanen teidän saapumisellanne paikalle. Jotta saatte mahdollisimman paljon irti näistä tunneista, suosittelemme aloittamaan polttarit toiminnallisella osuudella. Tyypillistä on juottaa sulhaselle suuria määriä alkoholia heti aluksi, mutta olkaa säästeliäitä juomien suhteen – kukaan ei halua olla aivan ympärikännissä jo ensimmäisen tunnin aikana ja sitten voida huonosti koko loppupäivää.

Puolikkaan päivän polttareihin suosittelemme jotain yhteistä tekemistä, johon kaikki voivat osallistua. Kyseessä voi olla esimerkiksi pystymelontaa, surffausopetusta tai motocrossilla ajelua (huomioikaa, että moottoriurheilun suorittamisessa tulee olla täysin selvin päin). Tai ehkä voitte varata olutmaistaiset tai makkaranvalmistskurssin tai tarkkuusammuntakoulutuksen. Valitkaa aktiviteetti, josta tiedätte päivän sankarin pitävän – ja joka mielellään pitää sisällään paljon naurua ja huvitusta. Toiminnallisen osuuden jälkeen voitte siirtyä syömään tulevan sulhasen lempiravintolaan, josta olette etukäteen varanneet pöydän. Syömisen lomassa voitte järjestää tietovisan, jossa sulhanen saa vastata odottamattomiin kysymyksiin itsestään.

polttarit

Yhteinen aika – se on taatusti polttareiden parasta antia.

polttarit

Stand-up-show on kaikkien mieleen olevaa polttariohjelmaa.

Koko päivän polttarit

Kokonaisen päivän aikana teillä on paljon enemmän aikaa erilaisille aktiviteeteille – varokaa kuitenkin, että ette täytä päivää liialla toiminnalla, sillä siitä tulee pian stressaavaa ja todennäköisesti jokainen yksittäinen aktiviteetti kestää pidempään kuin olette osanneet arvioida (varsinkin jos alkoholilla on osansa asiaan). Koko päivän kestävien polttareiden ehkä paras aloitus on yllätysmomentin jälkeen kutsua tuleva sulhanen brunssille tai aamiaiselle. Kata esiin buffetillinen herkkuja – kiinnitä erityisesti huomiota ruokiin, joista tuleva sulhanen erityisesti pitää. Aamiaisen aikana voitte käynnistää päivän jollain kivalla leikillä, esimerkiksi tekemällä omat freestyle -räppibiisinne sulhaselle. Paras biitti voittakoon!

Aamiaisen jälkeen on aika suunnata päivän ensimmäistä aktiviteettia kohti. Aivan kuten puolikkaan päivän polttareissa, kannattaa tässäkin tapauksessa järjestää jotain kaikkia osallistavaa tekemistä. Voitte esimerkiksi lähteä kajakkiretkelle, pelata jotain joukkuepeliä tai lentää kuumailmapallolla. Ladatkaa sitten akkuja syömällä tulevan sulhasen lempihampurilaisia ja jatkakaa iltapäivää saunomalla ja uimalla järvessä (vuodenajasta riippumatta) ja päättäkää ilta esimerkiksi menemällä katsomaan stand-upia.

Useita päiviä kestävät polttarit

Heille, jotka päättävät pistää hommat isolleen ja järjestää kokonaisen viikonlopun kestävät polttarit, on vaihtoehtoja rajattomasti. Mikäli teillä on iso budjetti käytettävissänne, voitte kidnapata sulhasen ja viedä hänet lentokentälle, josta yhdessä matkaatte viikonloppureissulle johonkin kivaan kaupunkiin. Haluatteko järjestää useita päiviä kestävät polttarit, mutta teillä ei ole varaa käyttää niihin satoja euroja? Ei mitään hätää! Voitte vuokrata pienen mökin metsästä tai lainata jonkun sukulaisen kesämökkiä. Täällä voitte viettää viikonlopun vaeltelemalla metsässä, tekemällä eränuotion ja valmistamalla ruokaa sen yllä, järjestämällä erilaisia kisoja ja kilpailuja sekä iltaisin pukeutumalla ykkösiinne ja sekoittamalla toisillenne drinkkejä.

polttarit

Fyysiset aktiviteetit houkuttelevat usein kilpailemaan ja nauramaan.

Lue lisää