Näin saat onnistuneet polttarit!

Täydellisten polttareiden suunnittelu voi olla sekä stressaavaa että aikaa vievää. Erityisen vaikeaa voi olla suunnittelun aloittaminen. Lue tästä vinkkejä ja ohjeita täydellisten polttareiden toteuttamiseen!

Teksti: Sara Åhlström
Kuvat: Kaponia Aliaksei/shutterstock.com

Olette suunnittelemassa ystävänne polttareita. Nyt teillä on hyvä tilaisuus osoittaa, kuinka paljon ystävästänne välitätte ja kuinka haluatte juhlistaa hänen avioitumistaan. Ystävän polttareista voi tulla ikimuistoinen päivä ja ilta, jos te vain käytätte suunnitteluun aikaa ja energiaa! Mitä, milloin ja miten ovat kysymyksiä, joihin teidän on vastattava, ja kaikkein tärkeintä on, että polttareista tulee juuri juhlakalun näköiset ja että hän itse nauttii polttareistaan. Suunnitelkaa siis jotakin tavanomaisuudesta poikkeavaa, jotta polttareista jää todella rakas muisto. Kyseessä ei ole mikä tahansa ilta, jolloin tapaatte ruoan ja juomien parissa, vaan tämän illan on kuvastettava jotakin todella erityistä. Onnistuneet polttarit on mahdollista saavuttaa, jos aloittaa suunnittelun ajoissa!

Polttarit juhlittavan persoonan mukaan
Polttarit voi toteuttaa monin eri tavoin. Tärkeintä on tuntea yleisönsä, eli tietää, mistä morsian tai sulhanen pitää. Tykkääkö hän tanssia? Haluaako hän gourmet-aterian? Entä olutmaistajaiset? Kalliokiipeily? Rauhallinen ilta viiniä ja juustoja nauttien? Mieti, mitä sulhanen ja morsian tykkäävät tehdä vapaapäivinä ja lomilla tai mistä he ovat kertoneet unelmoivansa. Pallottele ideoita äläkä aseta rajoja mielikuvituksellesi!

On myös hyvä olla perillä siitä, millaisia morsiamen tai sulhasen ystävät ovat. Onnistuneiden polttareiden salaisuus on lähteä liikkeelle juhlakalun luonteenpiirteistä. Älä siis pakota häntä koko päiväksi kaupungille suureen kummallisen väriseen tyllimekkoon tai kanipukuun pukeutuneena, jos tiedät jo valmiiksi, että se tekee hänen olonsa vaivautuneeksi. Jos hän taas on ihminen, joka tykkää heittäytyä, go for it!

Tehkää lista hoidettavista asioista
Kun olette päässeet vauhtiin ja suunnitelleet, millaiset polttarit sopivat parhaiten tulevalle morsiamelle tai sulhaselle, on aika aloittaa järjestelyt. Kirjatkaa ylös kaikki mahdolliset kysymykset ja laatikaa lista, joka helpottaa teitä seuraamaan, mitä vielä pitäisi tehdä.

Kysymyksiä, jotka on huomioitava:

  • Millainen budjetti teillä on?
  • Keitä kutsutaan mukaan?
  • Missä ja milloin polttarit pidetään?
  • Onko morsian vapaana kaappaamista varten (eihän hän vain istu tärkeässä kokouksessa juuri sinä päivänä, kun syöksytte hänen työpaikalleen tyllimekko ja kruunu kainalossa)?

Uskalla järjestää jotakin odottamatonta!
Joitakin tavallisimmista mieleen tulevista aktiviteeteista ovat morsiamen yllättäminen silloin, kun hän sitä vähiten odottaa, morsiamen pukeminen johonkin erikoiseen pukuun, jotta kaikki ymmärtävät, että menossa ovat polttarit, ja listan laatiminen tehtävistä, jotka morsiamen on päivän aikana suoritettava. Polttarit kestävät usein koko päivän. Päivään kuuluu jokin aktiviteetti, kuten cd-levyllä esiintyminen tai carting-ajelu, jonka jälkeen on ruokailu, ja sitten ilta jatkuu bailaamalla.

Voi siis olla hauskaa suunnitella jotakin aivan odottamatonta ja perinteistä poikkeavaa. Sen sijaan, että bailaatte kotikaupungissanne läpi yön, voitte vaikka matkustaa Lontooseen, Kööpenhaminaan tai vaikkapa Osloon ja bailata sitten jossakin aivan uudessa paikassa. Ja menestys on taattu! Tai miksette antaisi ymmärtää, että kun tunnelmallinen spa-päivä on ohi ja samppanjamaljat tyhjiä polttarit ovat päättyneet, ja yllättäkää morsian seuraavana aamuna. Kiskokaa morsian ylös ja ulos heti aamutuimaan ja napatkaa hänet mukaan vielä yhteen päivään, joka on täynnä ohjelmaa. Kuka muka on määrännyt, että polttareiden pitää kestää 24 tuntia!

Aktiivinen morsian
Onko tuleva morsian jonkin sortin urheiluhullu? Rakastaako hän treenaamista, itsensä haastamista ja adrenaliinipiikkejä? Tällaisessa tapauksessa on itsestään selvää suunnitella polttareihin vauhdikasta ohjelmaa, joka saa teidät myös nauramaan!

Sopivaa ohjelmaa:
Kaappaus, jota seuraa päivä täynnä aktiivista ohjelmaa. Panostakaa lajeihin, joita morsian ei ole aikaisemmin kokeillut. Niin saatte toivottavasti myös nauraa. Hyviä lajeja ovat vaikkapa zumba, golf tai vaikkapa rullaluistelu.

Rauhallinen morsian
Jos tuleva morsian on rauhallinen, huomioi se polttareiden suunnittelussa (mutta muista, että rauhallisesta luonteestaan huolimatta hän haluaa ehkä tehdä jotakin vauhdikasta. Voi olla hauskaa yhdistellä rauhallisia aktiviteettejä rajumpiin ohjelmanumeroihin!).

Sopivaa ohjelmaa:
Kaapatkaa morsian ja yllättäkää hänet vauhdikkaalla viisiottelulla aamutuimaan. Nauttikaa tunnelmallisista viinimaistajaisista tai spa- ja pedikyyrihoidoista iltapäivällä ja päättäkää päivä parhaalla mahdollisella tavalla upeaan illalliseen hienossa ravintolassa, jossa kukin vuorollaan saa kertoa, mikä on hauskin/rakkain/kummallisin muisto, johon ystävänne liittyy!

Ulospäinsuuntautunut morsian
Jos tuleva morsian on luonteeltaan sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut, kannattaa näitä luonteenpiirteitä tietenkin hyödyntää. Jos olette täysin varmoja siitä, että ystävänne nauttii itsensä likoon laittamisesta, laatikaa lista tehtävistä, jotka hänen täytyy suorittaa päivän aikana, ja pukekaa hänet johonkin hauskaan pukuun, jolle saatte yhdessä nauraa.

 Näihin polttareihin sopii:
Vauhdikas kaappaus. Yllättäkää morsian hänen työpaikallaan roistoiksi pukeutuneena ja heittäkää säkki tai viltti hänen päälleen (sopikaa asiasta etukäteen morsiamen pomon kanssa). Käskekään hänen suorittaa tehtäviään kaupungilla ja soittakaa jossain vaiheessa jokin kappale tai esittäkää musiikkivideo, joka sitten myöhemmin soi ”sattumalta” juuri siinä baarissa, johon ohimennen poikkeatte lasillisille.