Valloittava Mustion Linna

Häät ja Juhlat -lehti haastatteli Mustion Linnan Christine Linderiä, joka toimii linnalla Manager Directorin roolissa. Mitä kaikkea linna pitääkään sisällään ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa?

Kuvat: Mustion Linna

Mikä on Mustion Linna?

Tähän kysymykseen on vaikea vastata lyhyesti. Mustion Linna on niin monia asioita: se on vanha 1500-luvulla perustettu paja ja vanhin teollinen ruukki Suomessa. Itse linna on Suomen suurin ei-kirkollinen puurakennus, jonka on rakentanut vuonna 1792 mieheni esi-isä. Monet saman perheen sukupolvet ovat asuneet siellä, ja mieheni isä oli viimeinen Linder, joka on syntynyt ja elänyt lapsuutensa tässä kartanossa. Sen jälkeen mieheni isoisä myi paikan paikalliselle yritykselle. Kartanosta ei kuitenkaan pidetty lainkaan huolta ja se oli hajoamispisteessä, kunnes mieheni isä osti sen takaisin 1985. Päärakennuksen lisäksi hän osti noin 20 muuta rakennusta samalta alueelta ja 22 hehtaarin kokoisen historiallisen puiston. Tästä aloitettiin 30 vuoden (ja monien tulevien vuosien) projekti kunnostaa paikka ja remontoida sen ympäristön rakennukset.

Mustion Linna tänään

Nykyään Mustion Linna on kaunis, tunnelmallinen ja kenties paras maaseutuhotelli ja -ravintola Suomessa. Meillä on upea ravintola, jonka keittiössä toimii meille muutama vuosi sitten Helsingin Savoysta tullut keittiömestari. Olemme saaneet useita palkintoja erinomaisella ruuallamme. Hotellimme on sijoitettu viiteen eri historialliseen rakennukseen ja sinä on 40 huonetta (70 sänkyä), jotka on kaikki varusteltu omalla kylpyhuoneella ja kaikilla mukavuuksilla joita tällaiselta hotellilta voisi odottaa. Lisäksi meillä voi majoittua erityisesti hääpareille suunnatussa Merlinin Tornissa. Se on kaksikerroksinen yksityissviitti veden äärellä, jossa on oma terassi joen yllä. 

Tilavaihtoehdot Linnassa ja ympäristössä

Meillä on myös erilaisia kokoustiloja historiallisissa rakennuksissamme jopa 150 hengelle. Päärakennus on nykyään museo, jossa on jatkuva näyttely keskittyen paikan historiaan ja perheeseen. Heti puiston historiallisten porttien takaa paljastuu puinen kirkko, joka tekee paikasta täydellisen romanttisille maaseututeemaisille häille. Usein kaikki viikonloput kesäkuukausiksi on varattu häitä varten jo vuotta ennen, mutta myös talviaika on hyvin suosittua aikaa juhlia häitä. Ravintolamme sijaitsee uusgoottilaista tyyliä edustavassa punaisessa tiilitalossa, joka on vasta remontoitu vanha vaunuvarasto. Nyt voimme tarjota istumapaikat yli 200 henkilölle kolmessa eri rakennuksen tilassa. Olemme luoneet uuden baarialueen, jossa on viihtyisä olohuonemainen lounge-tila noin 60 hengelle.

”Vanha Keittiö” on fine dining -tyylinen ravintolamme 50 hengelle, ja ja uusi Paviljonki on kahdeksankulmainen valoisa tila 120 vieraalle. Olemme auki vuoden ympäri ja kautemme jaottuu pääasiassa kesällä matkustaviin vapaa-ajan asiakkaisiin ja talvella bisnesasiakkaisiin. Mustion Linna on yksi suurimmista turistinähtävyyksistä Länsi-Uudellamaalla, ja olemme hyvin pidettyjä myös kansainvälisten ja kotimaisten yritysten parissa erilaisten koulutus- ja virkistyspäivien ympäristönä. Helsingistä alle tunnin matkan päässä sijaitseva paikka on ideaalinen matkakohde myös hienommalle ruokailulle tai yöpymiselle. Puisto on yksi Suomen suurimmista yksityisitä puistoista, ja se kutsuu pitkille kävelyille mutkikkaine polkuineen. Puistosta voi löytää monia erilaisia kasveja, eksoottisia puita, patsaita, rakennuksia ja vesielementtejä. 

Mikä tekee Mustion Linnasta erityisen?

Kaikkeen edellä mainittuun viitaten sanoisin, että historiamme monen sadan vuoden takaa tekee Mustion Linnasta hyvin erityisen paikan. Toinen  erikoisuutemme on ehdottomasti myös se, että me, Linderin perhe asumme edelleen tällä alueella ja johdamme paikkaa kaikella sydämellämme. Kun kutsumme vieraita, kutsumme heidät kotiimme! Siinä mielessä kaikki on paljon henkilökohtaisempaa. Jo esi-isämme olivat hyvin vaativia ihmisiä, joilla oli korkeat odotukset elämästään.

Konseptimme on vahvasti keskittynyt räätälöityihin palveluihin. Haluamme tehdä häistä juuri sellaiset, kuin hääpari on kuvitellut. Kaikki häät ovat erityisiä ja erikseen suunniteltuja. Käytämme kunnolla aikaa ja keskustelemme parin kanssa kaikista yksityiskohdista. Häämenut suunnitellaan hääparin toiveiden mukaisesti, ja koristelut valitaan yhdessä hääparin kanssa. Kaikki alueet, kuten puisto ja muut alueen rakennukset, ovat vapaassa käytössä seremoniaa varten. Pidämme monia häitä kauniissa puistossamme paikassa, jossa on juuri oikeanlainen tunnelma hääparille. Haluamme myös keventää organisoinnin taakkaa hääparin tärkeänä päivänä, ja tuemme heitä jatkuvasti saatavilla olevalla henkilöllä, joka vastaa kaikista mahdollisista toiveista.

Millaisia mahdollisuuksia on järjestää häät sisätiloissa/ulkotiloisssa?

Hääillallinen sisällä eri rakennuksissa:
* Pavilijonki 120 henkeä, pyöreät pöydät
* ”Vanha keittiö” 50 henkeä
* Lounge-tila 50 henkeä (hyvä paikka tanssia ja nauttia baarista)
* Talli 80 henkeä (esim. tanssimiseen ja baariin juhlan jälkeen)
* Aitta 40 henkeä

Hääillallinen ulkona:
Teltta hääparin haluamassa koossa

Seremoniapaikkoja voivat olla esimerkiksi nämä:
* Kirkko
* Love Folly
* Mercury patsas
* Kartanon portaat

Lisäksi haluaisin mainita, että tavoitteemme häiden suhteen on se, että laatu on määrää tärkeämpää. Haluamme luoda hetkiä, joista tulee loppu elämän kestäviä muistoja. Meille ei ole myöskään väliä, onko hääjuhlan henkilömäärä 2 vai 200, vaan näemme jokaisen parin ja heidän omat toiveensa ja ideansa kaikista tärkeimpänä. 

Mikä on mielestäsi tärkeintä hääpaikan varaamisessa?

KISS on suositukseni kaikille hääpareille! Eli ”keep it simple and stupid”. Se tarkoittaa, ettei hääpaikaksi kannata valita paikkaa, jossa ei tunne oloaan mukavaksi. Parin pitäisi tuntea olonsa rennoksi, eikä hääpäivää kannata ylisuunnitella ja kuormittaa liialla ohjelmalla. Kaikki hääparin jännittävät hääpäiväänsä, ja mielestäni parin kannattaa suunnitella häilleen rento ohjelma, jossa on reilusti aikaa myös ohjelmanumeroiden välissä, jotta pari pystyisi nauttimaan päivästään täysillä. Usein morsian ja sulhanen voivat olla jo valmiiksi stressaantuneita, ja liian täyteen suunniteltu ohjelma tekee häistä vaikeammat nauttia ja voi johtaa kilpajuoksuun aikaa vastaan. Ja tietysti myös ”kiss your partner”, eli suutele puolisoasi!

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top