Tervetuloa paratiisiin

Sansibar - häämatka

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte Sansibarista, on tämä artikkeli teitä varten.

Teksti & kuvat: Anna Storm

Sansibarin luonto on äärettömän kaunis ja sen paratiisimaiset hiekkarannat jatkuvat kilometreittäin. Täältä löydät Intian valtameren kristallinkirkkaiden ja lämpimien vesien parhaat uima-, sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Sansibarilta löydätte myös Kivikaupungin (Stone Town), joka on Unescon maailmanperintökohde. Sansibar on tunnettu myös mausteviljelyistään, mangrovemetsistään ja suuresta kookospuiden määrästään. Lähdin viime helmikuussa viikoksi karkuun kylmää Pohjolaa ja sain kokea täällä maanpäällisen paratiisin.

Itseään täytyy melkein nipistää, kun saapuu pitkän lentomatkan jälkeen tälle paratiisisaarelle. Lentokoneesta noustuani ja melkein tunnin verran taksilla matkattuani minut kohtasi 35 astetta lämmin ilma ja lähes 30-asteinen uimavesi sekä tasaisen sininen taivas ja vielä sinisempi meri. Täällä on NIIN kaunista! Asuin charmikkaassa Langi Langissa, joka sijaitsee saaren pohjoisimmassa osassa. Tuntui aivan kuin olisi laskeutunut Jamaikalle Afrikan sijaan. Hotellin kaiuttimissa soi Bob Marley ja rastapäinen, värikkääseen paitaan pukeutunut poika toivotti minut tervetulleeksi. Hän ilmoitti olevansa käytössäni aina tarvittaessa ja päätti jokaisen lauseensa sanoihin: ”We love you” tai ”Hakuna Matata”.

Langi Langi – So nice, they named it twice.

Ja täällä Sansibarissa elämäntyyli on todellakin Hakuna Matata (”Ei huolen häivää”). Täällä päivät kuluvat merelle päin avautuvalla aurinkokannella makoillen, uskomattoman turkoosissa meressä uiden, hyvää ruokaa syöden, hedelmädrinkkejä juoden ja tunteja liidunvalkoisia rantoja pitkin kävellen sekä rauhallisesta ilmapiiristä nauttien. Minä ja matkaseurani kulutimme viisi kuudesta päivästä edellä kuvatulla tavalla, emmekä kaivanneet mitään muuta. Mitä muuta sitä voisikaan kaivata kun luonto pistää parastaan, kun seura on mitä parhainta ja kun Sansibarin ihmiset ovat niin ystävällisiä.

Kivikaupunki & Prison Island

Käytimme kuitenkin yhden päivän retkeillen. ”Rastamies” (eli vastaanoton värikkääseen t-paitaan sonnustautunut rastapäinen poika) auttoi meitä retken järjestämisessä – Jotta saisimme erikoiskohtelua, hän sanoi. Käytimme päivän matkaten eri ”Spice Farms”:eilla ja opimme kaiken mitä mausteista vaan voi oppia. Tämä oli fantastinen kokemus, sillä Sansibar on yksi niin kutsutuista historiallisista ”Maustesaarista” ja saari on edelleenkin yksi maailman johtavista mausteneilikan tuottajista.

Tämän jälkeen kulutimme kolme tuntia Kivikaupungissa (saaren suurin kaupunki). Seuranamme oli poika, joka näytti meille toreja, rakennuksia ja ahtaita pieniä kujia, joilta pystyi ostamaan kauniita kankaita ja koruja. Tämä on upea, vierailun arvoinen kaupunki (vaikka 40-asteinen ilma saattaakin tehdä kiertelystä melko hikisen kokemuksen). Juuri kun olimme lämpöhalvauksen partaalla, suuntasimme satamaan ja tapasimme ”Rastamiehen” kaverin. Tällä kaverilla oli vene, jolla hän kuljetti meidät Prison Islandin ja jättiläiskilpikonnien luo.

Ja mikä kokemus se olikaan! Hyvänen aika miten suuria kilpikonnat olivat! Meille näytetiin kuinka niitä ruokitaan ja kuinka ne saatiin nousemaan seisaalteen hieromalla niitä kilven alta. Saimme myös mahdollisuuden pidellä sylissä noin 10-vuotiaita kilpikonnia. Jättiläiskilpikonnat voivat saavuttaa jopa 300 vuoden iän. Oli upea kokemus päästä niin lähelle niitä. Hetken kilpikonnarakkautta jaettuamme suuntasimme koralliriutalle ja päätimme päivän fantastisen kauniiseen snorklausreissuun.

Aivan, Sansibarin päivät. Ne ovat niin kaivattuja ja kyseessä on aivan täydellinen kohde paratiisinhakuiselle häämatkalle.

Sansibar - häämatka

Lue lisää

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin perheestä kertova Netflix-sarja on valloittanut maailman, ja Bridgerton-korut tekevät yhä vaikutuksen!

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Inspiroidu kauniista ja eleganteista Schalins of Sweden -koruista!

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Lue Lisää

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Lue Lisää

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lue Lisää

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Lue Lisää

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Lue Lisää

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Lue Lisää

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lue Lisää

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

Lue Lisää

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä.

Lue Lisää

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Lue Lisää