Tervetuloa paratiisiin

Sansibar - häämatka

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte Sansibarista, on tämä artikkeli teitä varten.

Teksti & kuvat: Anna Storm

Sansibarin luonto on äärettömän kaunis ja sen paratiisimaiset hiekkarannat jatkuvat kilometreittäin. Täältä löydät Intian valtameren kristallinkirkkaiden ja lämpimien vesien parhaat uima-, sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Sansibarilta löydätte myös Kivikaupungin (Stone Town), joka on Unescon maailmanperintökohde. Sansibar on tunnettu myös mausteviljelyistään, mangrovemetsistään ja suuresta kookospuiden määrästään. Lähdin viime helmikuussa viikoksi karkuun kylmää Pohjolaa ja sain kokea täällä maanpäällisen paratiisin.

Itseään täytyy melkein nipistää, kun saapuu pitkän lentomatkan jälkeen tälle paratiisisaarelle. Lentokoneesta noustuani ja melkein tunnin verran taksilla matkattuani minut kohtasi 35 astetta lämmin ilma ja lähes 30-asteinen uimavesi sekä tasaisen sininen taivas ja vielä sinisempi meri. Täällä on NIIN kaunista! Asuin charmikkaassa Langi Langissa, joka sijaitsee saaren pohjoisimmassa osassa. Tuntui aivan kuin olisi laskeutunut Jamaikalle Afrikan sijaan. Hotellin kaiuttimissa soi Bob Marley ja rastapäinen, värikkääseen paitaan pukeutunut poika toivotti minut tervetulleeksi. Hän ilmoitti olevansa käytössäni aina tarvittaessa ja päätti jokaisen lauseensa sanoihin: ”We love you” tai ”Hakuna Matata”.

Langi Langi – So nice, they named it twice.

Ja täällä Sansibarissa elämäntyyli on todellakin Hakuna Matata (”Ei huolen häivää”). Täällä päivät kuluvat merelle päin avautuvalla aurinkokannella makoillen, uskomattoman turkoosissa meressä uiden, hyvää ruokaa syöden, hedelmädrinkkejä juoden ja tunteja liidunvalkoisia rantoja pitkin kävellen sekä rauhallisesta ilmapiiristä nauttien. Minä ja matkaseurani kulutimme viisi kuudesta päivästä edellä kuvatulla tavalla, emmekä kaivanneet mitään muuta. Mitä muuta sitä voisikaan kaivata kun luonto pistää parastaan, kun seura on mitä parhainta ja kun Sansibarin ihmiset ovat niin ystävällisiä.

Kivikaupunki & Prison Island

Käytimme kuitenkin yhden päivän retkeillen. ”Rastamies” (eli vastaanoton värikkääseen t-paitaan sonnustautunut rastapäinen poika) auttoi meitä retken järjestämisessä – Jotta saisimme erikoiskohtelua, hän sanoi. Käytimme päivän matkaten eri ”Spice Farms”:eilla ja opimme kaiken mitä mausteista vaan voi oppia. Tämä oli fantastinen kokemus, sillä Sansibar on yksi niin kutsutuista historiallisista ”Maustesaarista” ja saari on edelleenkin yksi maailman johtavista mausteneilikan tuottajista.

Tämän jälkeen kulutimme kolme tuntia Kivikaupungissa (saaren suurin kaupunki). Seuranamme oli poika, joka näytti meille toreja, rakennuksia ja ahtaita pieniä kujia, joilta pystyi ostamaan kauniita kankaita ja koruja. Tämä on upea, vierailun arvoinen kaupunki (vaikka 40-asteinen ilma saattaakin tehdä kiertelystä melko hikisen kokemuksen). Juuri kun olimme lämpöhalvauksen partaalla, suuntasimme satamaan ja tapasimme ”Rastamiehen” kaverin. Tällä kaverilla oli vene, jolla hän kuljetti meidät Prison Islandin ja jättiläiskilpikonnien luo.

Ja mikä kokemus se olikaan! Hyvänen aika miten suuria kilpikonnat olivat! Meille näytetiin kuinka niitä ruokitaan ja kuinka ne saatiin nousemaan seisaalteen hieromalla niitä kilven alta. Saimme myös mahdollisuuden pidellä sylissä noin 10-vuotiaita kilpikonnia. Jättiläiskilpikonnat voivat saavuttaa jopa 300 vuoden iän. Oli upea kokemus päästä niin lähelle niitä. Hetken kilpikonnarakkautta jaettuamme suuntasimme koralliriutalle ja päätimme päivän fantastisen kauniiseen snorklausreissuun.

Aivan, Sansibarin päivät. Ne ovat niin kaivattuja ja kyseessä on aivan täydellinen kohde paratiisinhakuiselle häämatkalle.

Sansibar - häämatka

Lue lisää

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Kaikki Fenian laboratoriotimanttikorut ovat valmistettu 18 karaatin kierrätyskullasta ja ne ovat täydellinen valinta, kun olet etsimässä timanttikorua kohtuulliseen hintaan.

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Ihana Keto on täydellinen sormus morsiamelle!

Kultaseppä Jussi Louesalmen ihastuttavassa Keto korumallistossa on toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormukseksi. Voit täydentää korutyyliäsi kauniilla korvakoruilla ja…

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Värit ja luonto inspiroi vihkisormusten muotoilua

Kihla- ja vihkisormuksissa suosiota on lisännyt luonnon inspiroima muotokieli sekä pastellinsävyiset värit.

Inspiroidu näistä kaiverrusvinkeistä!

Vihkisormukseen kaiverrettu piiloviesti on äärimmäinen tapa personoida jo yksilöllinen sormuksesi.

Suunnittele unelmasormuksesi

Tässä artikkelissa kerromme uniikkisormuksen suunnitteluprosessista sekä jaamme alan asiantuntijalta aiheesta saamiamme neuvoja.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Timanttijahti

Timanttijahti on kisa, jonka Häät ja Juhlat -lehti järjestää yhdessä Suomen ylistetyimpien kultaseppien kanssa. Vastaa kysymyksiin, tutustu mukana oleviin kultaseppiin…

Timantin monet muodot

Oletko koskaan miettinyt, millaisen matkan korussasi komeileva jalokivi on kulkenut, ennen kuin se päätyi yllesi? Jalokivien maailma on kiehtova, mutta…

Suunnittele sormuksesi Schalinsin RingTailorin avulla

Schalins of Sweden tarjoaa avuksesi digitaalisen RingTailor -palvelun, jonka avulla voi itse suunnitella sormuksesi.

Vinkki sormuksen valintaan

Vinkki sormuksen valintaan. Voit löytää tietoa metalleista ja jalokivistä internetistä ja lehdistä, mutta se ei yleensä ole tarpeeksi lopullisen päätöksen..

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lue Lisää

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Lue Lisää

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Lue Lisää

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Lue Lisää

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lue Lisää

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

Lue Lisää

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Lue Lisää

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Lue Lisää